el
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Εφές: Προγνωστικά, Ανάλυση 26/10/2023

Νέα απαιτητική αποστολή περιμένει τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα, με τους «ερυθρόλευκους» να υποδέχονται στο ΣΕΦ την Εφές το βράδυ της Πέμπτης (26/10, 22:00), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της regular season.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (ρεκόρ 2-2) προέρχεται στην Euroleague από τη νίκη στο θρίλερ με την Παρτιζάν, την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι (2-2) έπαιρναν… ανάσα και το ροζ φύλλο μπροστά στο κοινό τους κόντρα στη Βαλένθια.

Μακρά η παράδοση στις μονομαχίες του Ολυμπιακού με την Εφές, αφού από τη σεζόν 2001/2002, οι δύο ομάδες έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους 47 φορές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με τους Τούρκους να προηγούνται οριακά στις νίκες με 24-23.

Το σπουδαίο ματς παίζει εδώ με Bet Builder0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις, live στοίχημα και κορυφαίες αποδόσεις στο στοίχημα.

Τώρα ξεκινά η δράση στην Euroleague!

 


Ολυμπιακός – Εφές: Ανάλυση, Απουσίες 26/10/2023

Οι Πειραιώτες τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην Παρτιζάν στο ΣΕΦ, όμως στο τέλος ήταν αυτοί που χαμογέλασαν (98-94 στην παράταση).
Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα έδειχνε να ελέγχει τα… πάντα εντός παρκέ στο πρώτο ημίχρονο, όμως η κακή εικόνα της στην 3η περίοδο (10-26 το επιμέρους σκορ για τους Σέρβους) λίγο έλειψε να τη ρίξει στο καναβάτσο.

Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης βγήκε μπροστά, σκόραρε κατά ριπάς και μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου… πρόσφεραν τη νίκη στο πιάτο του Ολυμπιακού!

Ψυχωμένη εμφάνιση από τον Λαρεντζάκη (19 πόντοι, 9/9 βολές, 3 κλεψίματα), σε μια βραδιά που ο Ολυμπιακός δεν είχε ετοιμοπόλεμους τους Σακίλ ΜακΚίσικ, Ίγκνας Μπραζντέικις και Λουκ Σίκμα.

Σπουδαίος ξανά ο Νίκολα Μιλουτίνοβ (16 π., 7 ριμπ.) που έβαλε 12/14 βολές, κομβικός και ο Κώστας Παπανικολάου (10 π., 7 ριμπάουντ) όταν η ομάδα του τον είχε πραγματική ανάγκη.

Στους 15 πόντους σταμάτησε ο Αλεκ Πίτερς σε μόλις 20’ συμμετοχής, καθώς γύρισε τον αστράγαλό του και καθηλώθηκε τα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα στον πάγκο.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 16/32 δίποντα, 11/36 τρίποντα, 33/36 βολές, 38 ριμπάουντ (20 αμυντικά/18 επιθετικά), 17 ασίστ, 10 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 13 λάθη.

Εν τω μεταξύ, ο Ολυμπιακός την Κυριακή έπαιξε στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό για την Basket League, μετατρέποντας το ματς σε υγιεινό περίπατο (59-102).

Οσον αφορά το ιατρικό δελτίο του Γιώργου Μπαρτζώκα, αυτό περιλαμβάνει τα ονόματα των Σακίλ ΜακΚίσικ και Λουκ Σίκμα, ενώ τα ευχάριστα έρχονται από τον Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος άφησε πίσω του μια γρίπη που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες και θα δώσει κανονικά το παρών στη μάχη με την Εφές.

Στην αντίπερα όχθη, η Εφές του Ερντέμ Τσαν την περασμένη εβδομάδα, έστω και με τα… χίλια ζόρια, νίκησε (77-73) εντός έδρας την σκληροτράχηλη Βαλένθια, κάνοντας το 2Χ2 στην πρώτη διαβολοβδομάδα της φετινής Euroleague (είχε προηγηθεί η εντός έδρας νίκη της Εφές επί της Βιλερμπάν με 89-84).

Οι Τούρκοι βασίστηκαν στον επιθετικό πλουραλισμό, έχοντας τους Λάρκιν (15 π., 8 ριμπάουντ), Μπομπουά (14 π., 4 ασίστ), Κλάιμπερν (13 π., 6 ριμπ.), Τόμπσον (13 π., 5 ασίστ) και Τζόουνς (10 π., 4 ριμπ.) με διψήφιο αριθμό πόντων.

Τα ομαδικά στατιστικά της Εφές: 24/39 δίποντα, 5/22 τρίποντα, 14/21 βολές, 34 ριμπάουντ, 23 ασίστ, 5 κλεψίματα, 9 λάθη.

Στο πρωτάθλημα Τουρκίας, η Εφές δυσκολεύθηκε πολύ στην έδρα της Μπαχτσεσεχίρ, όμως ξανά με ανατροπή έφτασε στο ροζ φύλλο με σκορ 80-87.
Ουσιαστικά μόλις ένα αγωνιστικό «αγκάθι» ταλαιπωρεί τον Ερντέμ Τσαν κι αυτό ακούει στο όνομα Ελάιζα Μπράιαντ, με τον Αμερικανό πόιντ γκαρντ να παραμένει σταθερά στα πιτς τις τελευταίες εβδομάδες.


Ολυμπιακός – Εφές: Προγνωστικά 26/10/2023

Πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, με τον Ολυμπιακό να είναι συνήθως αφεντικό στο ΣΕΦ, την ίδια ώρα που η Εφές στα… χέρια του Τσαν προσπαθεί να βρει ρυθμό και σταθερότητα.

Για το σπουδαίο ματς στην Euroleague επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις από τις αγορές της novibet.

Σύμφωνα με όσα δείχνουν στο παρκέ στην εκκίνηση της σεζόν οι Τούρκοι, θα χρειαστούν χρόνο για να παίξουν το μπάσκετ που επιζητά ο προπονητής τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μάθει να παίζουν λαβωμένοι, με το ενθαρρυντικό για τον κόουτς Μπαρτζώκα να είναι ότι σιγά-σιγά αναδεικνύονται νέοι πρωταγωνιστές.

Κρατάμε τη νίκη του Ολυμπιακού στους -4,5 πόντους σε απόδοση 1,88 στη Novibet.

Από ‘κει και πέρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει στα ειδικά το να καταλογιστεί στο ματς αντιαθλητικό φάουλ. Στο «τίμιο» 1,70 αυτό το ενδεχόμενο.


Διαβάστε ακόμα 

Το Στοίχημα της ημέρας

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ