el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 11/06/2022

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έκλεισαν ραντεβού στους τελικούς της Basket League -μετά από ένα διάλειμμα διάρκειας τεσσάρων χρόνων- με την πρώτη μονομαχία τους να είναι προγραμματισμένη για το βράδυ του Σαββάτου στο ΣΕΦ (11/06, 21:00).

Η σειρά των αγώνων (αν γίνουν 5) είναι 1-1-1-1-1, με το πλεονέκτημα έδρας να ανήκει στους «ερυθρόλευκους» και τον τίτλο να κρίνεται στις 3 νίκες.

Μεγάλη η «πείνα» των «αιώνιων» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται, ο μεταξύ τους «πόλεμος» έχει σχεδόν πάντα τεράστιο ενδιαφέρον και συνήθως «γεννά» ιστορίες που αντέχουν στο πέρασμα των χρόνων…

Μετά από μια τετραετία λοιπόν, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ανταμώνουν και πάλι σε τελικούς. Αυτό είναι το 19ο ραντεβού στην ιστορία των «αιωνίων», οι οποίοι μετρούσαν 13 σερί σεζόν σε τελικούς, από το 2006 μέχρι το 2018, μέχρι την αποχώρηση των «ερυθρόλευκων» από το πρωτάθλημα το 2019 και τη φετινή επιστροφή τους.

osfp pao2 10062022 novibet

Στις προηγούμενες 18 σειρές τελικών, οι «πράσινοι» ήταν νικητές και πρωταθλητές σε 12 περιπτώσεις, ενώ οι Πειραιώτες σε 6. Η έδρα παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο, αφού η ομάδα που είχε το πλεονέκτημα στους τελικούς των πλέι οφ πανηγύρισε τον τίτλο 12 φορές και εκείνη με το μειονέκτημα 6.

Στους 79 αγώνες τελικής φάσης που έγιναν από το 1992 οι γηπεδούχοι νίκησαν 62 φορές και οι φιλοξενούμενοι 17. Συνολικά οι δύο ομάδες συναντώνται για 86η φορά στα πλέι οφ με τον Ολυμπιακό να μετρά 37 νίκες έναντι 48 του Παναθηναϊκού. Με γηπεδούχους τους Πειραιώτες το σκορ είναι 30-13, ενώ με τους «πράσινους» 35-7.

Τη φετινή σεζόν, οι δύο ομάδες έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους ήδη πέντε φορές, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν στο πρωτάθλημα σε ΣΕΦ (76-81) και ΟΑΚΑ (62-68) και τον Ολυμπιακό να νικά στον τελικό Κυπέλλου στο Ηράκλειο της Κρήτης (81-73) και στα δύο ματς για την Ευρωλίγκα (101-73 στο ΣΕΦ, 65-84 στο ΟΑΚΑ).


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τι έκαναν στα πλέι οφ

Ο Ολυμπιακός, στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, ξεμπέρδεψε εύκολα με το Περιστέρι (2-0), αν και στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ είχε βγει στο παρκέ… ζαλισμένος από όσα είχε ζήσει στο Βελιγράδι και το Final – 4 της Euroleague.

Παρ’ όλα αυτά, μετά το game 1 με την ομάδα των δυτικών προαστίων, οι Πειραιώτες του Γιώργου Μπαρτζώκα σοβαρεύτηκαν και από τότε δεν άφησαν το πόδι τους από το γκάζι.

Στα ημιτελικά, ήρθε η σειρά του Προμηθέα. Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα σε μία από τις πιο σοβαρές και «γεμάτες» ομάδες της Basket League, με το σκορ των αναμετρήσεων να τα λέει όλα: game 1: 116-73, game 2: 72-102 και game 3: 106-69.
Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας μετέτρεψαν σε περίπατο τα τρία ματς με τους Πατρινούς, με συνολική διαφορά 110 πόντων.

Σταθερά σε καλή κατάσταση και μπροστάρηδες των Πειραιωτών οι Σάσα Βεζένκοφ και Κώστας Σλούκας, υπερπολύτιμοι για τον κόουτς Μπαρτζώκα οι Γουόκαπ, Παπανικολάου, Φαλ, ΜακΚίσικ, Ντόρσεϊ, σχεδόν πάντα θετικός το τελευταίο διάστημα ο Αμερικανός ψηλός Χασάν Μάρτιν.

osfp pao1 10062022 novibet

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση το εμπόδιο του Αρη στον πρώτο γύρο (2-0), όμως στα ημιτελικά το έκανε… ντέρμπι, καθώς η σειρά με τη Λάρισα πήγε στα 5 ματς, με την πρόκριση για τους «πράσινους» να έρχεται στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στους Θεσσαλούς στο ΟΑΚΑ, με το επιβλητικό 89-43.

Μάλιστα, σ’ αυτή την αναμέτρηση έκανε την επανεμφάνισή του στα επίσημα – μετά από πολύ καιρό – ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος πάντως αποχώρησε από το γήπεδο μόλις ακούστηκαν – από μία μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού – συνθήματα εναντίον του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε (και απογοήτευσε) τον κόσμο του με την εικόνα που παρουσίασε στο παρκέ στα 4 πρώτα ματς της σειράς με τους Θεσσαλούς, όμως όπως δήλωσε και ο Γιώργος Βόβορας τα ελληνικά clasico είναι μία τελείως διαφορετική ιστορία.


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 11/06/2022

Στις προηγούμενες μεταξύ τους σειρές τελικών το πιο… συνηθισμένο σκορ είναι το 3-2 καθώς ο τίτλος κρίθηκε σε πέμπτο παιχνίδι 10 φορές! Άλλες πέντε κρίθηκε στο 3-1 και μόλις τρεις με «σκούπα», δύο από τον Παναθηναϊκό (2006, 2013) και μια από τον Ολυμπιακό (2015).

osfp pao5 10062022 novibet

Η πρώτη εκτίμησή μας για τους φετινούς τελικούς πηγαίνει… προς το 3-1 υπέρ του συνόλου του Γιώργου Μπαρτζώκα, το οποίο και καλύτερη ομάδα είναι από τους «πράσινους» και έχει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και το κυριότερο δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από το συγκρότημα του Γιώργου Βόβορα, στο οποίο η λογική λέει ότι θα υπάρξει… τσουνάμι αλλαγών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σε απόδοση 3.20 στη Novibet το 3-1 υπέρ των Πειραιωτών

Aπό το Game 1 μας… κλείνει το μάτι το 1.85 στα τρίποντα του Ολυμπιακού (Over 9,5 συνολικά εύστοχα), το 1.76 στο Over 6,5 πόντοι του Παπανικολάου, όπως επίσης και το Over 9.5 ριμπάουντ (σε απόδοση 2,15) του Παπαγιάννη, ο οποίος με τις επιδόσεις του στη σειρά με τη Λάρισα έγινε ο 8ος παίκτης της φετινής Basket League, με 4+ double-double μέσα στην ίδια σεζόν.

Ενημερωθείτε για το ευρωπαϊκό και το ασιατικό handicap.

Επίσης μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το μερικό cash out.

Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.


Διαβάστε ακόμη…

freeagents euroleague novibet

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ