el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση 31/03/2023

Το ελληνικό ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο κατάμεστο ΣΕΦ (31/03, 21:30) αναμφισβήτητα είναι ένα από τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της τελευταίας «διαβολοβδομάδας» της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κίνητρο να τερματίσουν πρώτοι στην κανονική περίοδο, ενώ οι «πράσινοι» παίζουν καθαρά για το γοητρό τους.

Για το μεγάλο ματς στο ΣΕΦ ξεχωρίσαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις

Με 800+ αγορές στη Novibet το ντέρμπι των «αιωνίων» στο Φάληρο γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ σε Live streaming, με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει το ματς στη Euroleague!

 


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ανάλυση, Παρουσίαση 31/03/2023

Δύο αγωνιστικές και σήμερα έμειναν για να πέσει η αυλαία στην κανονική περίοδο της φετινής διοργάνωσης, με τους «ερυθρόλευκους» – έχουν εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs – να θέλουν το ροζ φύλλο για να παραμείνουν σε τροχιά πρωτιάς και τους «πράσινους» να ψάχνουν τη νίκη προκειμένου να βάλουν στοπ στο νικηφόρο σερί των Πειραιωτών στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετράει 12 σερί νίκες – σε όλες τις διοργανώσεις – επί του «αιώνιου» αντιπάλου του και προφανώς το βράδυ της Παρασκευής έχει τον πρώτο λόγο για να τις κάνει δεκατρείς.

Τη σεζόν που διανύουμε οι δύο ομάδες έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους άλλες 5 φορές, με τον Ολυμπιακό να φτάνει ισάριθμες φορές στο στόχο του: στο Σούπερ Καπ (σκορ 67-52), για την Basket League (68-66/74-76), στα ημιτελικά του Κυπέλλου (81-65) και φυσικά στον πρώτο γύρο της Euroleague (95-71 στο ΟΑΚΑ).

Με ρεκόρ 22-9 και στην κορυφή της βαθμολογίας οι Πειραιώτες (12-3 στο ΣΕΦ), στην 16η θέση (11-20) και ρεκόρ 3-12 μακριά από το γήπεδό τους οι «πράσινοι».

bartzokas olympiacos novibet

Εν όψει της νέας μονομαχίας με τους «πράσινους», ο κόουτς Μπαρτζώκας έδωσε τον… τόνο:

«Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο περιβάλλον για τον Παναθηναϊκό, εύκολο για εμάς γιατί παίζουμε στο γήπεδο μας, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει. Εμείς έχουμε έναν στόχο μπροστά μας, έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια και θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη regular season.

Ο Μάρτιος ήταν ο μήνας με τα περισσότερα παιχνίδια. Παίξαμε δώδεκα, είναι πάρα πολλά. Σε κάποια εμφανιζόμαστε κουρασμένοι και πνευματικά και σωματικά, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να δώσουμε όλοι ένα boost για να ολοκληρώσουμε την κανονική περίοδο όσο καλύτερα μπορούμε».

Ερωτηθείς για το σερί των 12 νικών της ομάδας του, ο προπονητής του Ολυμπιακού, σημείωσε:

«Η ψυχολογία, η αυτοπεποίθηση και όλα αυτά δεν παίζουν ρόλο. Υπάρχει το μομέντουμ αυτή τη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός παίζει χωρίς πίεση και δεν έχει κάτι να χάσει, παρά μόνο να κερδίσει. Εμείς έχουμε να χάσουμε αν ηττηθούμε, οπότε αυτό που μετρά είναι η προσέγγιση με σεβασμό στον αντίπαλο, αγωνιστικά να είμαστε έτοιμοι. Είναι ομάδα που εκτιμούμε και σεβόμαστε. Δεν πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε στη νίκη χωρίς να προσπαθήσουμε».

serelis pao novibet

Στον Παναθηναϊκό αντιμετωπίζουν το ματς καθαρά σαν μια μάχη γοήτρου. Οι εξελίξεις για την επόμενη σεζόν τρέχουν στο παρασκήνιο και η ΚΑΕ σχεδιάζει με περίσσια μυστικότητα την επόμενη ημέρα. Μάλιστα, τα δεδομένα για τον επόμενο προπονητή του Παναθηναϊκού δείχνουν ότι θα είναι από το πάνω ραφι.

Ο τωρινός τεχνικός των «πράσινων» Χρήστος Σερέλης αναφερόμενος στο ντέρμπι της Παρασκευής, τόνισε ότι προσπαθεί να… βγάλει από το μυαλό των παικτών του τις διαδοχικές νίκες του Ολυμπιακού στα μεταξύ τους παιχνίδια:

«Προσπαθούμε να μην σκεφτόμαστε καν αυτό το σερί. Νομίζω ότι το ίδιο ισχύει με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τον τρόπο που προσεγγίζουν το ντέρμπι. Το ανέφερα νωρίτερα, τα παιχνίδια είναι ξεχωριστά για εμάς. Και επειδή ακριβώς μιλάμε για ένα ξεχωριστό ματς, πρέπει να προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Πάντα θα υπάρχει η αιώνια κόντρα ανεξάρτητα με την κατάσταση των ομάδων».

Οσο για την εικόνα της ομάδας του, είπε: «Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα μου πρέπει να είναι πολύ δυνατή στην άμυνα. Πρέπει όλοι να είναι πολύ συγκεντρωμένοι. Το καλύτερο και πιο δυνατό σημείο του Ολυμπιακού δεν είναι τα plays που εκτελεί, αλλά ο τρόπος που διαχειρίζεται την κατάσταση μετά από τα plays.

Επομένως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα για 24″. Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με το ότι έχει βρει τρόπους, με την άμυνά του και τις αλλαγές, να προβληματίσει όλες τις ομάδες. Πρέπει κι εκεί να χτυπήσουμε στο σωστό σημείο, με τις σωστές επιλογές ώστε να μην δώσουμε εύκολα καλάθια στον Ολυμπιακό».

Ο κόουτς Σερέλης δεν έχει στη διάθεσή του για το ντέρμπι τους Ματέους Πονίτκα, Νέιτ Γουόλτερς και Π. Καλαϊτζάκη (τραυματίες).


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Χωρίς να φορτσάρει… ούτε στιγμή και με τον κόουτς Μπαρτζώκα να προσφέρει κάποιες ανάσες στους βασικούς του παίκτες, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» εύκολα τη Βιλερμπάν το βράδυ της Τετάρτης στο ΣΕΦ (81-55), εξασφαλίζοντας όπως προαναφέραμε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν στο παρκέ τους Μουσταφά Φαλ (ταλαιπωρήθηκε από ίωση, θα παίξει κανονικά στο ελληνικό clasico) και Κάνααν, ο οποίος ταξίδεψε στις ΗΠΑ για τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, με τον Γ. Μπαρτζώκα να δηλώνει ότι ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ θα επιστρέψει την Παρασκευή, όμως «είναι εξαιρετικά δύσκολο να παίξει χωρίς προπόνηση».

Πρώτα βιολιά του Ολυμπιακού κόντρα στους Γάλλους οι Τόμας Γουόκαπ (11 π., 7 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ, 2 λάθη) και Σακίλ ΜακΚίσικ (11 π., 3 κλεψ., 2 ασίστ).

Τα ομαδικά στατιστικά των «ερυθρόλευκων»: 23/35 δίποντα, 6/25 τρίποντα, 13/16 βολές, 30 ριμπάουντ (32 αμυντικά/8 επιθετικά), 20 ασίστ, 10 κλεψίματα, 11 λάθη, 1 μπλοκ.

Νίκη-ανάσα (86-76) περισσότερο όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι, πήρε ο Παναθηναϊκός μία μέρα νωρίτερα (την Τρίτη) επί της Μπάγερν στο παγωμένο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων τόσο για τη φετινή σεζόν, όσο και σε βάθος 13 χρόνων. Για την ακρίβεια «κόπηκαν» 2.340 εισιτήρια, τα λιγότερα από κάθε άλλο παιχνίδι του στη φετινή διοργάνωση. Από το 2010 είχε να συμβεί κάτι ανάλογο…

Πολυτιμότεροι παίκτες για την ομάδα του Χρήστου Σερέλη κόντρα στους Βαυαρούς οι Γιάννης Παπαγιάννης (αψεγάδιαστος ο Μεγαρίτης σέντερ του Παναθηναϊκού με 24 π. – 7/7 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 11 ριμπάουντ, 3 μπλοκ), double-double και από τον φιλότιμο Πάρις Λι με 10 πόντους και 11 ασίστ!

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 16/30 δίποντα, 13/23 τρίποντα, 15/25 βολές, 27 ριμπάουντ (21 αμυντικά/6 επιθετικά), 21 ασίστ, 8 κλεψίματα, 12 λάθη, 3 μπλοκ.


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 31/03/2023

Για το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικά αποδόσεις από την πλούσια γκάμα αγορών της Novibet!

Το ματς θα έχει μπόλικη τακτική, αλλά και… πολύ άμυνα. Τουλάχιστον κάπως έτσι το «διαβάζουμε» λίγες ώρες πριν το τζάμπολ.
Σε πρώτο πλάνο το Under 160,5 πόντοι σε απόδοση 1,95 στη Novibet.

Στα ειδικά παικτών προκαλεί το 3,45 του Κώστα Σλούκα να πετύχει Over 12,5 πόντους.  Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ουσιαστικά ξεκούρασε τον Ελληνα πλέι μέικερ κόντρα στη Βιλερμπάν (έμεινε στο παρκέ περίπου 15 λεπτά), οπότε την Παρασκευή αναμένεται να αγωνιστεί μίνιμουμ 20-25 λεπτά…

Τέλος, έχει αξία και ένα fun bet: σε απόδοση 10,00 ο Αρτούρας Γκουντάιτις να αποβληθεί με 5 φάουλ. Μπορεί ο Λιθουανός να μην παίζει +20 λεπτά στα τελευταία ματς κι αυτό λόγω της εξαιρετικής κατάστασης που βρίσκεται ο Παπαγιάννης, όμως στο… ρυθμό που κάνει φάουλ, τίποτα δεν αποκλείεται!

 


Διαβάστε ακόμα…

Super League Playoffs: Πρώτο φαβορί ο Παναθηναϊκός


panathinaikos basket coach novibet

Παναθηναϊκός Μπάσκετ: Τα δεδομένα για τον επόμενο προπονητή σήμερα

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ