el
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Μπασκόνια: Προγνωστικά, Ανάλυση 09/11/2023

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο ΣΕΦ για να υποδεχθεί το απόγευμα της Πέμπτης (19:15) την… πονηρή Μπασκόνια, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Euroleague.

Μετά την ήττα τους στην Πόλη από τη Φενέρμπαχτσε, οι «ερυθρόλευκοι» υποχώρησαν στο 3-3, την ίδια ώρα που οι Βάσκοι (ρεκόρ 2-4) προσπαθούν να μάθουν (ξανά) να… ζουν υπό τις οδηγίες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος πριν 10 ημέρες επέστρεψε για 4η φορά στον πάγκο τους.

Πλούσια η παράδοση ανάμεσα στους δύο μονομάχους, αφού συνολικά έχουν αναμετρηθεί 46 φορές στο παρελθόν για την Ευρωλίγκα (από τη σεζόν 2001-2002), με τους Πειραιώτες να έχουν το πάνω χέρι με 28 νίκες έναντι 18 της ισπανικής ομάδας.

Το σπουδαίο ματς παίζει εδώ σε Live Streaming με Bet Builder0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις, live στοίχημα και κορυφαίες αποδόσεις στο στοίχημα.

Δεν σταματά η δράση στην Euroleague!

 


Ολυμπιακός – Μπασκόνια: Ανάλυση, Απουσίες 09/11/2023

Ο Ολυμπιακός με περιορισμένο rotation (με 7 παίκτες πορεύθηκε στο β’ ημίχρονο) πάλεψε μέχρι το τέλος στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν κατάφερε να αποδράσει με το ροζ φύλλο στις αποσκευές του (ήττα 79-77), αφού ο Γουίλιαμς-Γκος ήταν άστοχος στο φινάλε, την ίδια στιγμή που οι διαιτητές… έκλειναν τα μάτια στο φάουλ που έγινε από τον Μαντάρ στον Αμερικανό πόιντ γκαρντ των «ερυθρόλευκων».

Ο «σκασμένος» Τόμας Γουόκαπ (δεν σκόραρε, ένα ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 λάθη σε 23’ συμμετοχής) βρέθηκε σε κακή βραδιά, με την τριπλέτα Γκος (13 π.), Κάνααν (15 π.), Πίτερς (19 π., 6 ριμπ.) και τον συγκινητικό Νικόλα Μιλουτίνοφ (12 π., 5 ριμπ.) να σηκώνουν όλο το βάρος.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 21/35 δίποντα, 7/19 τρίποντα, 14/20 βολές, 29 ριμπάουντ (22 αμυντικά/7 επιθετικά), 22 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 11 λάθη.

Την περασμένη Κυριακή, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε ξανά στον… σωστό δρόμο (νίκησε 77-63 στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ για την Basket League), με τον Μουσταφά Φαλ να γράφει ιστορία, αφού τελείωσε το παιχνίδι με triple-double (10 πόντους, 10 ριμπάουντ, 11 ασίστ).

Ο Γάλλος σέντερ έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που καταφέρνει κάτι τέτοιο (ο πρώτος ήταν πριν από 29 χρόνια ο σπουδαίος Σάσα Βολκόφ, ο οποίος είχε 31 π., 13 ριμπ., 10 ασίστ κόντρα στους Αμπελοκήπους τον Νοέμβριο του 1994).

Πάμε, όμως και στο απουσιολόγιο του Ολυμπιακού και τα νεότερα που υπάρχουν.
Στα πιτς παραμένουν οι ΜακΚίσικ, Σίκμα, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μην είναι διαθέσιμος και ο Μιλουτίνοφ, αφού ο κόουτς Μπαρτζώκας δήλωσε χθες ότι ο Σέρβος σέντερ χρειάζεται θεραπεία και έξτρα ξεκούραση.

Από ‘κει και πέρα, ο Ολυμπιακός ψάχνεται για παίκτη στην αγορά, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα την ίδια ώρα να βάζει τα πράγματα στη θέση τους με δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη: «κοιτάζουμε την αγορά, αλλά δεν θα… πουλήσω τους παίκτες μου. Δεν μου έχουν χαλάσει χατίρι οι Αγγελόπουλοι»…

Από την άλλη πλευρά, η Μπασκόνια έμεινε «όρθια» στο θρίλερ της προηγούμενης εβδομάδας απέναντι στην Παρτιζάν, σε ένα παιχνίδι που έκανε ντεμπούτο (για 4η φορά στον πάγκο των Βάσκων) ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς (τους έχει οδηγήσει, μεταξύ άλλων, στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων στην ισπανική λίγκα).

Λυτρωτής για τη Μπασκόνια στο φινάλε ο σέντερ Τσίμα Μονέκε (16 π., 6 ριμπ.), ο οποίος με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 84-83 για τους γηπεδούχους.
Αστοχος ο Χάουαρντ (14 π. με 2/9 τρίποντα), καλοί οι Σεντερέσκις (14 π., 8 ριμπ.), Μαρίνκοβιτς (12 π.) και Κότσαρ (11 π.).

Τα ομαδικά στατιστικά της Μπασκόνια: 19/38 δίποντα, 8/28 τρίποντα, 22/28 βολές, 38 ριμπάουντ, 18 ασίστ, 7 κλεψίματα, 10 λάθη.

Πάντως, λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα και συγκεκριμένα την Κυριακή, η Μπασκόνια ήταν νωθρή στο εντός έδρας παιχνίδι της με την Γκραν Κανάρια για την ACB και γνώρισε την ήττα 76-88 από το σύνολο του Γιάκα Λάκοβιτς.

Επί των αγωνιστικών, ο Ρογκαβόπουλος παραμένει εκτός μάχης λόγω τραυματισμού, ενώ αμφίβολοι δίνονται ο σέντερ Κ. Ντιοπ και ο πλέι μέικερ Μάνιον (έχουν απουσιάσει από τα τελευταία ματς των Βάσκων).


Ολυμπιακός – Μπασκόνια: Προγνωστικά 09/11/2023

Για την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μπασκόνια στο ΣΕΦ επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να ζει με προβλήματα τραυματισμών και απουσίες, οπότε στο παιχνίδι με τη Μπασκόνια θα μπει πλήρως… συνειδητοποιημένος και αποφασισμένος για επιστροφή στις νίκες στην Euroleague.

Σε απόδοση 1.87 στη Novibet ο «άσος» στους -8,5 πόντους της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Επίσης, δεν περνάει απαρατήρητο το Over 9,5 συνολικά εύστοχα τρίποντα του Ολυμπιακού σε απόδοση 1.87, αφού περιμένουμε την «αφύπνιση» των Πειραιωτών και σ’ αυτόν τον τομέα μέσα στο «σπίτι» τους!

Στο σουτ από τα 6.75 θα βοηθήσει σίγουρα ο Κάνααν, ο οποίος στο περασμένο ματς με Φενέρ έβαλε 3 τρίποντα και συνολικά στην Euroleague έχει 14/30 σε έξι παιχνίδια.


Διαβάστε ακόμα…

Το Στοίχημα της ημέρας 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ