el
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός – Εφές: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 02/03/2023

Στην σκιά της τραγωδία στα Τέμπη και παρά το 3ήμερο εθνικό πένθος ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Εφές στο ΟΑΚΑ (21:00) στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι «πράσινοι» στοχεύουν στην πρώτη νίκη υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη. Για την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Επιστροφή στο ΟΑΚΑ, επιστροφή και στις νίκες θέλει ο Παναθηναϊκός, που περιμένει την Εφές για να γευτεί ξανά τη χαρά της επιτυχίας.

Οι «πράσινοι» έχουν υποστεί τέσσερις συνεχόμενες ήττες στην Euroleague και επιζητούν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, στο εντός έδρας ντεμπούτο του Χρήστου Σερέλη, ο οποίος έχει αντικαταστήσει τον Ντέγιαν Ράντονιτς στην τεχνική ηγεσία.

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ με Live Streaming, Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.


Παναθηναϊκός – Εφές: Ανάλυση, Παρουσίαση 02/03/2023

Το προηγούμενο διάστημα ήταν γεμάτο από εξελίξεις στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. Οι συνεχόμενες ευρωπαϊκές ήττες και η αποτυχία στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας δρομολόγησαν την απομάκρυνση του Ντέγιαν Ράντονιτς και το ξεκίνημα της εποχής Σερέλη.

Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε και άμεσα καθοδήγησε την ομάδα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αρμάνι στο Μιλάνο, όπου ηττήθηκε (78-76) στις λεπτομέρειες.

Πλέον το «τριφύλλι» έχει τέσσερις συνεχόμενες ήττες στην Euroleague (8-17) και ψάχνει νίκη από τις 26/1, όταν υπέταξε την Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ (89-65), καθώς ακολούθησαν οι ήττες από Ρεάλ, Μπασκόνια, Βαλένθια, Αρμάνι.

Βαθμολογικά σαφώς ο Παναθηναϊκός δεν κυνηγά κάποιον απτό στόχο, καθώς δεν προλαβαίνει το «τρένο» των Playoffs, με το γόητρο και τη βελτίωση μέσω των ευρωπαϊκών αγώνων να είναι το ζητούμενο για την ομάδα του Σερέλη.

Οπως είναι φυσικό η τραγωδία στα Τέμπη αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού και χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του προπονητή Χρήστου Σερέλη.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Προφανώς, όλη η χώρα είναι. Πρόκειται για μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή. Οι γείτονές μας πριν λίγο καιρό είχαν ένα πολύ μεγάλο σεισμό. Έχουν θρηνήσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Βλέπουμε και εμείς ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Βλέπουμε πόσο ξαφνικά μπορεί να έρθει μια απώλεια. Όλοι σκεφτόμαστε τις οικογένειες των θυμάτων. Θα θέλαμε να τους εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας, κουράγιο και δύναμη σε αυτούς τους ανθρώπους.

Πραγματικά και στην ομάδα από το πρωί είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης αυτό το τραγικό δυστύχημα. Κακά τα ψέματα, ένα τόσο τραγικό γεγονός, το αν θα παίξεις ένα παιχνίδι μπάσκετ, δεν είναι κάτι που μπορεί να μπει στην κουβέντα. Αν μας πουν να παίξουμε, θα παίξουμε εννοείται», υποστήριξε ο Coach του Παναθηναϊκού.

Η Εφές δίνει μάχη για να βρεθεί στην οκτάδα (12-12). Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν παρότι είναι δις εστεμμένη πρωταθλήτρια Ευρώπης, είναι ασταθής και διόλου σίγουρη για τα Playoffs, ψάχνοντας τις απαραίτητες νίκες.

Οι εκτός έδρας επιδόσεις είναι «βραχνάς» για την τουρκική ομάδα, που έχει ρεκόρ 5-8 μακριά από την Πόλη, το οποίο δεν τη βοηθά ώστε να χτίσει σερί που θα την ανεβάσει βαθμολογικά για καλύτερο πλασάρισμα.

Ωστόσο ο πραγματικά μεγάλος «πονοκέφαλος» αυτή τη στιγμή είναι η κατάσταση του Βασίλιε Μίτσιτς. Ο Σέρβος σταρ βρίσκεται στα «πιτς» και ο Αταμάν φοβάται πως υπάρχει πιθανότητα ο MVP των δύο τελευταίων Final-4 τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν, κάτι που αν συμβεί θα αποτελέσει καίριο πλήγμα.

Προβλήματα υπάρχουν και στο ΟΑΚΑ, καθώς Γκουντάιτις και Αγραβάνης εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών με κίνδυνο η «πράσινη» γραμμή ψηλών να παρουσιαστεί λειψή και σε αυτό το παιχνίδι.

Ιστορικά η Εφές παραδοσιακά τα βρίσκει σκούρα στο ΟΑΚΑ, καθώς σε 15 επισκέψεις στο ΟΑΚΑ έχει μόλις 2 νίκες (73-76 το 2006, 77-80 το 2021) και 13 ήττες, ενώ πέρυσι είχε υποστεί συντριβή (95-69), σε μια καθολική επικράτηση του «τριφυλλιού».

Συνολικά σε 29 αναμετρήσεις στη σύγχρονη ιστορία ο Παναθηναϊκός έχει 17 νίκες, έναντι 12 της τουρκικής ομάδας.


Παναθηναϊκός – Εφές: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Μιλάνο απέναντι στην Αρμάνι (78-76) στο ντεμπούτο του Χρήστου Σερέλη στην τεχνική ηγεσία.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις τους και είχαν τα φόντα για να επικρατήσουν στο «Forum», αλλά πλήρωσαν τις λεπτομέρειες, όπως τις δύο κακές επιλογές του Μπέικον, τόσο στο 76-76, όσο και στην τελευταία κατοχή, αλλά και το φάουλ εις βάρος του Γιώργου Παπαγιάννη στον Μέλι στη διεκδίκηση του ριμπάουντ όταν το σκορ ήταν ισόπαλο.

Ο Ντέρικ Ουίλιαμς οδήγησε επιθετικά το «τριφύλλι» (21 πόντοι), με τον Μπέικον να έχει 14, τον Λι 13, ενώ ο Παπαγιάννης πρόσθεσε 10 πόντους.

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 21/31 δίποντα, 8/30 τρίποντα, 10/13 βολές, 28 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 7 κλεψίματα, 9 λάθη.

 Η Εφές επέζησε από το θρίλερ με την Βιλερμπάν στο «Astroballe» (89-90), παίρνοντας τη νίκη στο νήμα για να διατηρηθεί σε τροχιά Playoffs.

Παρά το διψήφιο προβάδισμα που είχε χτίσει η ομάδα του Αταμάν στο τρίτο δεκάλεπτο (61-72, 30’) ρίσκαρε και παραλίγο να το πληρώσει πολύ ακριβά στο τέλος. Μάλιστα βρέθηκε στο -3 στο τελευταίο λεπτό (89-86), αλλά γλίτωσε χάρη σε 4/4 βολές του Κλάιμπερν και την αποτελεσματική τελευταία άμυνα.

Ο Κλάιμπερν ήταν πρώτος σκόρερ της Εφές (20 πόντοι), με Λάρκιν (16), Μπράιαντ (14) και Μπομπουά (12) να ακολουθούν.

Τα ομαδικά στατιστικά της Εφές: 21/32 δίποντα, 11/22 τρίποντα, 15/22 βολές, 31 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 5 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 15 λάθη.


Παναθηναϊκός – Εφές: Προγνωστικά 02/03/2023

Ο Παναθηναϊκός θέλει πολύ τη νίκη, επιζητώντας παράλληλα αγωνιστική βελτίωση υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη. Στο ΟΑΚΑ σταθερά οι «πράσινοι» έχουν καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα εκτός έδρας παιχνίδια και θα επιδιώξουν να μπουν δυνατά στην αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

ΝΙΚΗΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΤΟ 1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.30 ΣΤΗ NOVIBET

Ωστόσο ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που καλείται να λύσει ο νέος προπονητής είναι η αμυντική συνέπεια που δεν έχει ο Παναθηναϊκός. Δεχόμενος 83.1 πόντους ανά αγώνα διαθέτει την 5η χειρότερη άμυνα στην Euroleague κι έτσι στο ΟΑΚΑ μπορούμε να δούμε μία αναμέτρηση με σκορ που θα πάει ψηλά.

OVER 163.5 ΠΟΝΤΟΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.88 ΣΤΗ NOVIBET

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση. Στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Εφές έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με την επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!


Διαβάστε ακόμα…

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ