el
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Προγνωστικά, Ανάλυση 23/04/2024

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Μακάμπι στο Game 1 των Playoffs της Euroleague (20:30). Για το σπουδαίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ξεχωρίσαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Παναθηναϊκό που υποδέχεται τη Μακάμπι στο άνοιγμα της αυλαίας της σειράς των Playoffs με φόντο το πρώτο βήμα που οδηγεί στο Final-4 του Βερολίνου!

Με 800+ αγορές στη Novibet και live streaming το σπουδαίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό!

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με Bet Builder0% Γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις, live στοίχημα και κορυφαίες αποδόσεις στο στοίχημα.

Τώρα ξεκινά η δράση στην Euroleague!


Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Ανάλυση, Παρουσίαση 23/04/2024

Ώρα Παναθηναϊκού, ώρα Playoffs, ώρα ΟΑΚΑ με την σειρά απέναντι στη Μακάμπι να αρχίζει και να οδηγεί στο Βερολίνο!

Η κανονική περίοδος ήταν το… πρόγευμα της Euroleague και τώρα περνάμε στο κυρίως πιάτο με τα Playoffs όπου κρίνονται τα πάντα και δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη, επιβραβεύοντας τον πιο δυνατό αγωνιστικά αλλά κυρίως πνευματικά.

Ο Παναθηναϊκός που ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός και ανθεκτικός στον «μαραθώνιο» των 34 αγωνιστικών τερμάτισε στη δεύτερη προνομιούχο θέση που του δίνει πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs, ωστόσο αυτό το πλεονέκτημα και το μεγάλο όπλο του ΟΑΚΑ των 9 σερί νικών καλείται να διαφυλάξει στη σειρά με τη Μακάμπι ώστε να κάνει το μεγάλο βήμα για το Final-4!

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν που θα παραταχθεί πλήρης, επιστρέφει σε σειρά Playoffs για πρώτη φορά μετά το 2019, έχει πλεονέκτημα έδρας για πρώτη φορά μετά το 2018 και θέλει την πρώτη πρόκριση σε Final-4 μετά το 2012, για τη διεκδίκηση του πρώτου τροπαίου μετά το 2011!

Για να φτάσει όμως στο Βερολίνο χρειάζεται τρεις νίκες απέναντι στην «ομάδα του λαού» σε μια σειρά όπου τίθεται αντιμέτωπο ένα από τα πλέον παραδοσιακά ζευγάρια στην ιστορία της Euroleague.

Μάλιστα η Μακάμπι ήταν ο «πράσινος» αντίπαλος και το 2012 στην τελευταία επικράτηση του «τριφυλλιού» σε σειρά Playoffs με 3-2 νίκες.

panathinaikos maccabi novibet

Η ομάδα του Όντεντ Κάτας έχει επίσης σπουδαία πορεία στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 20-14 παρότι δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει την έδρα της στο Τελ Αβίβ, αλλά το Βελιγράδι λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Αυτή η πορεία την έφερε στην 7η θέση και απέναντι στον Παναθηναϊκό χάρη στη νίκη επί της Μπασκόνια στα νεοσύστατα Play-In ενώ νίκησε δις την ομάδα του Αταμάν στην κανονική περίοδο (81-86 στο ΟΑΚΑ, 90-75 στο Βελιγράδι), αποτελέσματα που δείχνουν πόσο επικίνδυνη είναι σε μια σειρά που αναμένεται με κομμένη την ανάσα.

Αναμφίβολα το 2/2 στην κανονική περίοδο αποτελεί «παράσημο» για τη Μακάμπι καθώς μαζί με τον Ολυμπιακό ήταν οι μοναδικές ομάδες με 2/2 κόντρα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο αγώνας του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ ήταν πολύ νωρίς στη σεζόν όταν οι «πράσινοι» ακόμα… ψάχνονταν σε όλους τους τομείς, ενώ στο Βελιγράδι η ομάδα του Αταμάν είχε σημαντικές απουσίες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αναμένουμε μεγάλα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το Game 1, με τις δύο ομάδες να τα έχουν προσφέρει αφειδώς στο παρελθόν, με τρεις μεταξύ τους τελικούς (2000 Παναθηναϊκός, 2001 Μακάμπι, 2011 Παναθηναϊκός), δύο ημιτελικούς (2002 Παναθηναϊκός, 2005 Μακάμπι) και μία μυθική σειρά Playoffs (2012 Παναθηναϊκός).

Ο παράγοντας ΟΑΚΑ είναι σε πρώτο πλάνο για τον Εργκίν Αταμάν που σχολίασε ενόψει του Game 1: «Είναι τα Playoffs. Ύστερα από μια δυνατή regular season πιστεύω πως όλες οι σειρές δεν θα είναι δύσκολες. Δεν υπάρχουν εύκολες σειρές, σίγουρα. Τελειώσαμε τη regular season στη 2η θέση και η Μακάμπι στην 7η. Όμως, τώρα η σειρά ξεκινά από την ισοπαλία. Η Μακάμπι είναι μια πιο πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες. Γνωρίζει πώς να παίζει, ειδικά στην επίθεση. Παίζει πολύ καλά. Την τελευταία διετία έχει την ίδια ομάδα και κυκλοφορεί σωστά την μπάλα. Θα πρέπει να παίξουμε το δικό μας, επιθετικό μπάσκετ, να είμαστε έτοιμοι στα ριμπάουντ και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να παλέψουμε σε κάθε κατοχή, στην επίθεση και στην άμυνα.

Η Μακάμπι είναι η καλύτερη ομάδα στην επίθεση στην Euroleague μέχρι τώρα. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Θα παίξουμε την άμυνά μας, ειδικά στην έδρα μας. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί, να βρούμε στιγμές στο τρανζίσιον, να σκοράρουμε περισσότερο από την Μακάμπι. Δεν είναι ρεαλιστικό να πεις ότι θα σταματήσεις την Μακάμπι στους 65-70 πόντους. Είναι σημαντικό να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα και στην επίθεση, να κάνουμε το παιχνίδι μας, να σκοράρουμε περισσότερο από εκείνους».

Και κατέληξε αναφορικά με την εμπειρία των παικτών του: «Είναι αγώνες μπάσκετ όλοι και στα Playoffs και στη regular season. Εμείς έχουμε αντιμετωπίσει όλα τα τελευταία παιχνίδια μας σαν τελικούς. Τώρα ξεκινάμε τα Playoffs. Πρέπει να σκεφτόμαστε βήμα – βήμα. Αύριο είναι το πρώτο ματς και θέλουμε την νίκη. Πράγματι, η Μακάμπι έχει 24 νίκες σε 25 ματς. Όμως, γεγονός είναι πως και εμείς δεν χάσαμε κανένα ματς τους τελευταίους τρεις – τέσσερις μήνες στο ΟΑΚΑ. Αύριο θα παίξουμε επιθετικά, μαζί με τον κόσμο μας και θα νικήσουμε».

Το πρόγραμμα της σειράς Παναθηναϊκός – Μακάμπι

Game 1: Παναθηναϊκός – Μακάμπι (23/4, 20:30)
Game 2: Παναθηναϊκός – Μακάμπι (25/4, 21:15)
Game 3: Μακάμπι – Παναθηναϊκός (30/4, 20:00)
Game 4 (αν χρειαστεί): Μακάμπι – Παναθηναϊκός (2/5, 21:45)
Game 5 (αν χρειαστεί): Παναθηναϊκός – Μακάμπι (8/5)

Οι καλύτερες τιμές αγοράς στο στοίχημα μπάσκετ παίζουν στη Novibet με αμέτρητες επιλογές για όλα τα κορυφαία παιχνίδια.

Τη σπουδαία αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, όπως και όλα τα παιχνίδια της Euroleague μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω του Novibet ΤV, όπου παίζεις χωρίς να χάνεις λεπτό δράσης! Μέσα απ’ το πληρέστατο πακέτο Live Streaming ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να ποντάρει χωρίς να βγαίνει από το full-screen περιβάλλον (Full Screen Betting).


Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Πώς έφτασαν στα Playoffs 23/04/2024

Ο Παναθηναϊκός έκανε την καλύτερη κανονική περίοδο υπό το νέο format, παίρνοντας τις περισσότερες νίκες που έχει πάρει ποτέ (23 σε 34 αγώνες) και τερματίζοντας στην υψηλότερη θέση που έχει τερματίσει ποτέ (2η).

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν που ολοκλήρωσε τον «μαραθώνιο» με 5/5 νίκες μαζί με τη 2η θέση πήρε και το πλεονέκτημα έδρας, επιστρέφοντας στα Playoffs μετά το 2019 κι έχοντας για πρώτη φορά πλεονέκτημα έδρας μετά το 2018, ενώ αγνοεί την πρόκριση σε Final-4 μετά το 2012, έχοντας 7 συνεχόμενους αποκλεισμούς.

Ωστόσο ενόψει της σειράς με τη Μακάμπι έχει μετατρέψει το ΟΑΚΑ σε «κάστρο» καθώς έχει 9 σερί νίκες στην έδρα της, παράγοντας στον οποίο ποντάρει για να επιστρέψει σε Final-4.

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού στην κανονική περίοδο: 81.6 πόντοι, 54.5% δίποντα, 38.1% τρίποντα, 75.3% βολές, 33.5 ριμπάουντ, 16.5 ασίστ, 7.2 κλεψίματα, 2.7 κοψίματα, 12.7 λάθη.

Η Μακάμπι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φτάνει στα Playoffs. Πέρυσι έχασε την πρόκριση στο Final-4 με 3-2 από τη Μονακό καθώς είχε μειονέκτημα έδρας, όπως έχει και φέτος.

Παρά το τεράστιο μειονέκτημα της απώλειας της έδρας της εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα, καθώς ναι μεν της επιτράπηκε να συνεχίσει να αγωνίζεται στη διοργάνωση, αλλά με έδρα το Βελιγράδι, η ομάδα του Όντεντ Κάτας έκανε εξαιρετική πορεία, με ρεκόρ 20-14 που της έδωσε την 7η θέση και εισιτήριο για τα Play-In.

Εκεί νίκησε την Μπασκόνια (111-85) κι έκλεισε το ραντεβού με τους «πράσινους» στα Playoffs.

Τα ομαδικά στατιστικά της Μακάμπι στην κανονική περίοδο & Play-In: 88.5 πόντοι, 53.5% δίποντα, 37.1% τρίποντα, 78% βολές, 36.1% ριμπάουντ, 19.7 ασίστ, 7.3 κλεψίματα, 3.1 κοψίματα, 12.2 λάθη.


Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Προγνωστικά 23/04/2024

Ο Παναθηναϊκός των 9 σερί εντός έδρας νικών θέλει να επιβεβαιώσει τη δυναμική Final-4 που έχει δείξει στο παρκέ σε όλο τον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου και να πάρει ρεβάνς για τις δύο ήττες από την ομάδα του Όντεντ Κάτας στην κανονική περίοδο (81-86 στο ΟΑΚΑ, 90-75 στο Βελιγράδι), με την πρώτη να είναι πολύ νωρίς στη σεζόν όταν ήταν ανέτοιμος, ενώ στη δεύτερη παρατάχθηκε χωρίς Σλούκα και Βιλντόζα, ενώ ο Ναν στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε αγωνιστεί. Το πάνω χέρι στο ΟΑΚΑ ανήκει στους «πράσινους» που μπορούν να κάνουν το 1-0 στη σειρά.

ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΜΕ ΧΑΝΤΙΚΑΠ -6.5 ΠΟΝΤΩΝ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.87 ΣΤΗ NOVIBET

O Κέντρικ Ναν είναι το βαρύ πυροβολικό του Παναθηναϊκού, έχοντας κίνητρο να οδηγήσει την ομάδα του στο Final-4, αλλά και προσωπικό κίνητρο λόγω της (διαδικτυακής) κόντρας με τον Μπόλντγουιν όσον αφορά το… debate για τον καλύτερο επιθετικό παίκτη της Euroleague.

ΝΑΝ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.50 ΣΤΗ NOVIBET

Επιπλέον μπορείτε καθημερινά να διαβάσετε δελεαστικά tips στη στήλη στοίχημα της ημέρας με το καλύτερο σημείο από το κουπόνι στοιχήματος!

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση.

Στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Μακάμπι έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με την επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!


Διαβάστε ακόμα 

Το Στοίχημα της ημέρας

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ