el
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 08/05/2023

Το «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ήταν προγραμματισμένο για την την Κυριακή (7/5), όμως τελικά θα γίνει τη Δευτέρα (8/5, 21:00, COSMOTE SPORT).

Η αναμέτρηση στο Φάληρο είναι ένας πραγματικός τελικός για τη συγκλονιστικότερη μάχη των τελευταίων ετών στο πρωταθλήμα της Super League. Για το μεγάλο ματς επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Τη «μάχη« στο Φάληρο θα παρακολουθήσουν με κομμένη την ανάσα άπαντες, αφού ο Παναθηναϊκός με νίκη θα «αγκαλιάσει» τον τίτλο, ενώ η άμεσα ενδιαφερόμενη ΑΕΚ που παίζει με τον Άρη περιμένει «γκέλα» του «τριφυλλιού».

Την απάντηση για το ποιος θα πάρει προβάδισμα τιτλου θα την γνωρίζουμε με τη λήξη της πρωτελευταίας αγωνιστικής των Playoffs της Super League.

Με 1000+ αγορές στη Novibet το μεγάλο ντέρμπι της Super League στο Καραϊσκάκη γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό!

Το σπουδαίο ματς τίτλου παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει το ματς στη Super League!

 


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ανάλυση, Παρουσίαση 08/05/2023

Το ντέρμπι πήρε παράταση 24ωρών και αντί για Κυριακή θα γίνει τελικά τη Δευτέρα. Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε αίτημα αναβολής της αγωνιστικής λόγω σωρείας κρουσμάτων κορωνοϊού και η κρίσιμη προτελευταία αγωνιστική ορίστηκε από τη Super League τη Δευτέρα.

Οι «πράσινοι» ενημέρωσαν το πρωί του Σάββατου ότι περισσότερα από 24 κρούσματα εντός της ομάδα έχουν Covid. Τα 13 εξ’ αυτών είναι σε παίκτες και τα δέκα σε μέλη του σταφ της ομάδας.

Όπως ήταν φυσικό το συγκεκριμένο αίτημα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε όλες τις ομάδες και ο Παναθηναϊκός ήταν αντίθετος με τη διεξαγωγή της αγωνιστικής μόλις μια μέρα αργότερα.

Το παιχνίδια είναι ο τελικός της χρονιάς στο άδειο λόγω τιμωρίας «Καραϊσκάκη» για το «τριφύλλι» με φόντο την κατάκτηση του τίτλου, ματς γοήτου αλλά και με βαθμολογικό ενδιαφέρον για την 3η θέση για τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι αδιάφοροι κι αυτό το απέδειξαν περίτρανα και με την ισοπαλία (0-0) στην Αγιά Σοφιά κόντρα στην ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική.

Οι Πειραιώτες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν απέναντί τους τον «αιώνιο αντίπαλό» τους και έχουν την ευκαιρία να του στερήσουν ένα πρωτάθλημα.

Τα σενάρια συνωμοσίας ζουν και βασιλεύουν στη φετινή διαδικασία των playoffs, όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί αφού αδιάφορο ματς δεν υπάρχει για καμία ομάδα.

anigo novibet

Οι παίκτες του Ζοσέ Ανιγκό θα παίξουν και για το γόητρό τους, ενώ με νίκη θα «αγκαλιάσουν» την 3η θέση της βαθμολογίας που σαφώς θα τους κάνει πιο εύκολη τη ζωή στα ευρωπαϊκά σαλόνια της νέας σεζόν.

Ο Γάλλος προπονητής του Ολυμπιακού, μετά το 0-0 με την ΑΕΚ στάθηκε στα υπόλοιπα ματς της σεζόν, λέγοντας:

«Εμείς θα παίξουμε στο 100% όλα μας τα παιχνίδια. Από τη στιγμή που δεν θα είμαστε εμείς οι πρωταθλητές θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα ματς που απομένουν και ανεξάρτητα με το ποια ομάδα αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός πάντα θα δίνει το 100%».

Το ματς για τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο είναι δίχως αύριο και πλέον δεν υπάρχει περιθώριο για νέα γκέλα. Οι «πράσινοι», μετά το 1-1 απέναντι στον ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με την ισοπαλία της ΑΕΚ (0-0) με τους «ερυθρόλευκου», έχασαν τεράστια ευκαιρία για να «αγκαλιάσουν» την κούπα.

Ωστόσο, παρότι ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας στους 77 βαθμούς με την «Ένωση», κρατούν την τύχη στα χέρια του και πλέον η νίκη μέσα στο άδειο «Καραϊσκάκη» είναι μονόδρομος.

Το κίνητρο είναι τεράστιο για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, αφού την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται τον αδιάφορο Άρη στο Λεωφόρο.

Ο Γιοβάνοβιτς θα κληθεί μέσα στον Πειραιά να λύσει σημαντικά θέματα. Το βασικότερο η έλλειψη ενέργειας που παρουσιάζουν οι παίκτες του στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών που έχουν Covid.

Υπάρχει κούραση από τα συνεχόμενα ματς κι αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ όταν οι «πράσινοι» μετά το γρήγορο γκολ του Μαντσίνι δεν είχαν την ενέργεια για να καθαρίσουν το τρίποντο και τελικά το πλήρωσαν.

Πάντως, με δεδομένο ότι μιλάμε για έναν τελικό ο Σέρβος τεχνικός περιμένει από τους παίκτες του να καταθέσουν ψυχή και σώμα στο τερέν για τη νίκη τίτλου!

«Πρέπει να ξεκουραστούμε και να σκεφτούμε το μεγάλο ματς με τον Ολυμπιακό. Υπάρχει πίεση και η κούραση αυξάνεται. Ωστόσο, αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε τον κόσμο μας ευτυχισμένο, ο οποίος είναι από την αρχή δίπλα μας», υποστήριξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Στατιστικά, Προϊστορία 08/05/2023

  • Ο Παναθηναϊκός υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τον Ολυμπιακό. Από πέρυσι οι «πράσινοι» μετρούν τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, ενώ στην περυσινή διαδικασία των playoffs το «τριφύλλι» πανηγύρισε δύο νίκες και πέρασε με νίκη 2-1 μέσα από το «Καραϊσκάκη».
  • Τα 6 από τα 7 τελευταία ντέρμπι ανεξαρτήτως έδρας έχουν λήξει Under.
  • Το πρόσφατο δείγμα γραφής ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν στις 9 Απριλίου και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 2-0 (Video) στη Λεωφόρο.
  • Ο Μπακαμπού είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 18 τέρματα, όμως από τη λίστα απουσιάζει το γκολ κόντρα στους «πράσινους».
  • Ο Σπόραρ στα δύο από τα τρία φετινά ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό έχει σκοράρει. Στο 1-1 στην κανονική διάρκεια βρήκε δίχτυα με πέναλτι και στο 2-0 στα playoffs σκόραρε μετά από λάθος γύρισμα του Παπασταθόπουλου.
  •  Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού (77 βαθμοί) μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος της Super League: Ολυμπιακός (εκτός 7/5), Άρης (εντός 14/5).
  • Το πρόγραμμα της ΑΕΚ (77 βαθμοί) μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος της Super League: Άρης (εκτός 7/5), Βόλος (εντός 14/5).
  • Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού (67 βαθμοί) μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος της Super League: Παναθηναϊκός (εντός 7/5),  (ΠΑΟΚ εκτός 14/5).
  • Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ (63 βαθμοί) μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος της Super League: Βόλος (εκτός 7/5), Ολυμπιακός (εντός 14/5).

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 08/05/2023

Για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός στις αποδόσεις του στοιχήματος είναι ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη μέσα στο «Καραϊσκάκη». Αναμφισβήτητα το τεράστιο κίνητρο που έχουν οι «πράσινοι» έχει επηρεάσει τα γκρουπ των αποδόσεων, αφού το «τριφύλλι» με νίκη θα αγκαλιάσει τον τίτλο.

Για το μεγάλο ντέρμπι στο Φάληρο επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σ’ ένα ματς που είναι πλέον το παιχνίδι της χρονιάς στη «μάχη» για την κούπα του Πρωταθλητή.

Ο Παναθηναϊκός στηρίζει πολλά στην αμυντική του λειτουργία, όμως στο συγκεκριμένο ματς χρειάζεται νίκη και πρέπει να ρισκάρει περισσότερο επιθετικά. Η «πράσινη» άμυνα θα αφήσει κενά πίσω και το…

goal/goal σε αποδοση 2.10 αποτελει δελεαρ 

Διαιτητής του ντέρμπι ορίστηκε ο κορυφαίος Γερμανός, Φέλιξ Μπριχ, ο οποίος έχει εμπειρία από τελικούς Champions League και Europa League. Ο Μπριχ αναμένεται να κόψει το καρπούζι στη μέση και θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία σ’ ‘ενα ματς που θα έχει και δύσκολες φάσεις.

αποδοση 2.05 να παει τουλαχιστον μια φορα στο var

Στα φετινά playoffs τα θρίλερ δεν έχουν τελειωμό και στο Φάληρο θα δούμε ένα ακόμα συγκλονιστικό ματς. Οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά και ίσως τα πάντα να κριθούν στο φινάλε.

οποιοδηποτε γκολ παναθηναϊκού μετα το 80′ σε αποδοση 4.30 στη novibet


olympiacos panathinaikos novibet

Ολυμπιακός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 08/05/2023

Ο Μπα δεν βρίσκεται σε καλό βαθμό ετοιμότητας και αυτό σημαίνει ότι βασικός θα παίξει ο Ντόη. Ο Ανιγκό θέλει να κρατήσει φρέσκους τους ποδοσφαιριστές του, αφού η 3η θέση αναμένεται να κριθεί στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Τζολάκης – Ρέαμπτσιουκ, Ντόη, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι – Εμβιλά, Χουάνγκ, Σαμασέκου – Φορτούνης, Μασούρας, Μπακαμπού.

Παναθηναϊκός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 08/05/2023

Η νίκη είναι μονόδρομος για τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς. Επιστρέφει στο αρχικό σχήμα ο Κουρμπέλης για να δώσει ενέργεια στο κέντρο. Ο Πέρεθ θα σφίξει τα δόντια και αναμένεται να ξεκινήσει. Αν δεν προλάβει θα παίξει βασικός ο Τσοκάι και ο Ισπανός θα μπει αλλαγή.

Τιμωρημένος είναι ο Σένκεφελντ και το δίδυμο στην άμυνα θα είναι οι Σάρλια, Μάγκνουσον. Ο Μαντσίνι αναμένεται να έρθει από τον πάγκο για να δώσει επιθετική πνοή. Σπόραρ και Ιωαννίδης διεκδικούν τη θέση στην κορυφη της επίθεσης επί ίσοις όροις.

Η 11αδα είναι γρίφος για δυνατούς λύτες, αφού στο «πράσινο» ρόστερ υπάρχουν αρκετοί παίκτες με Covid.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μπρινιόλι – Χουάνκαρ, Σάρλια, Μάγκνουσον, Κώτσιρας – Πέρεθ (Τσοκάι), Κουρμπέλης, Τσέριν – Μπερνάρ, Παλάσιος, Σπόραρ (Ιωαννίδης).

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ