el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 30/12/2022

Το «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό κλέβει την παράσταση στη 16η αγωνιστική της Euroleague!

«Πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» μας υπόσχονται μια νέα μπασκετική παράσταση στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (30/12, 21:00) λίγο πριν ξεπροβοδίσουμε το 2022.

Το μεγάλο ντέρμπι της Euroleague παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.


Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ανάλυση, Παρουσίαση 30/12/2022

Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι φιλοδοξούν στο κατάμεστο ΟΑΚΑ να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 2022 και να δουν το μέλλον του στη διοργάνωση το 2023 με περισσότερη αισιοδοξία και με την ψυχολογία στα ύψη.

Το διακύβευμα για τους δύο προπονητές είναι μεγάλο και εκτός από το γόητρο αφορά και την κατάσταση στη βαθμολογία της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός με ρεκόρ 6-9 βρίσκεται στην 13η θέση της βαθμολογίας και  μετά τις τρεις σερί εκτός έδρας αποτυχίες με Βαλένθια, Μπαρτσελόνα, Εφές, θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να  επιστρέψει στις επιτυχίες. Σε περίπτωση που το ροζ φύλλο αγώνα πάει στα χέρια του Ράντονιτς οι «πράσινοι» θα παραμείνουν γερά στο κόλπο της οκτάδας, ενώ με ήττα ο Παναθηναϊκός θα χάσει σημαντικό έδαφος στη μάχη των play offs.

Άπαντες στο «πράσινο» στρατόπεδο ζουν και αναπνέουν για το μεγάλο ντέρμπι.

Ο Γκριγκόνις τόνισε «μας περιμένει ένα μεγάλο ματς σαν πόλεμος», ενώ ο Μπέικον υποστήριξε «είμαι εδώ για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, αφού ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το ματς για όλους».

Οι «πράσινοι» επιθετικά περιμένουν πολλά από τους δύο παραπάνω παίκτες. Ο Μπέικον είναι «on fire» και αναμένεται να ταλαιπωρήσει την «ερυθρόλευκη» άμυνα. Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόσφατο ντέρμπι στο ΣΕΦ σκόραρε 20 πόντους, ενώ με ανάλογα νούμερα τελειώνει τα ματς στη Euroleague.

Ο Γκριγκόνις έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και χρωστάει στον κόσμο του «τριφυλλιού» μια μεγάλη εμφάνιση. Ο Λιθουανός με την Εφές επέστρεψε και σε 10:49 σκόραρε 9 πόντους.

«Αγκάθι» για τον Ράντονιτς αποτελεί η αγωνιστική ετοιμότητα του Γουόλτερς. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, μετά το διάστρεμμα που υπέστη στο ματς με τον Απόλλωνα στην Πάτρα, ανέβασε ρυθμούς στις δύο τελευταίες προπονήσεις κι όλα δείχνουν ότι θα δώσει το «παρών» στο ντέρμπι.

Ο Ράντονιτς έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερο ματς, τονίζοντας ότι οι παίκτες του θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι.

«Όλα τα παιχνίδια της EuroLeague είναι σημαντικά, αλλά πάντα ένας αγώνας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερος. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ, έχοντας σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος παίζοντας έξυπνα. Πρέπει να βγούμε στο παρκέ να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας και να είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλό μας.

Πάντα παίζουμε για τους φιλάθλους μας, αυτό θα κάνουμε και αύριο. Ο τρόπος που μας υποστηρίζουν είναι εκπληκτικός και για εμάς πολύ σημαντικός. Βέβαια, στο παρκέ θα πρέπει να σκεφτούμε τα πράγματα που αφορούν το μπάσκετ και να παίξουμε πολύ καλά απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Η συμμετοχή του Γουόλτερς θα αποφασιστεί την ημέρα του αγώνα», δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού παραμονή του ντέρμπι.

Στον Ολυμπιακό οι δύο σερί αποτυχίες με Βιλερμπάν στη Γαλλία και με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ έριξαν τους «ερυθρόλευκους» στην 6η θέση της βαθμολογίας και συγκεκριμένα στο 9-6.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν θέλουν να τριτώσει το κακό, αφού οι ισορροπίες στην βαθμολογία είναι λεπτές. Με νίκη θα διατηρήσουν την επαφή τους με την τετράδα που χαρίζει το πλεονέκτημα έδρας στα play offs, ενώ στο ενδεχόμενο της ήττας ενδέχεται να μπουν σε «περιπέτειες» ακόμα και για την οκτάδα.

Οι Πειραιώτες την Τρίτη νίκησαν 75-89 στην Καρδίτσα κι έκαναν το 10/10 εντός συνόρων, όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Αρκετοί παίκτες έκαναν διεκπεραίωση και γι’ αυτό δεν παίξαμε καθόλου καλά. Θα αναλύσουμε τα λάθη μας για να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό».

Το μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό αφορά στον Σάσα Βεζένκοφ. Ο κορυφαίος παίκτης των «ερυθρολεύκων» ταλαιπωρείται από μυϊκό σπασμό στον δεξιό προσαγωγό και με δεδομένο ότι τις τελευταίες μέρες δεν προπονήθηκε χρειάζεται ένα θαύμα για να αγωνιστεί.

Αυτό το επιβεβαιώσε ο Coach του Ολυμπιακού, λέγοντας: «Δεν είναι αισιόδοξα τα πράγματα για τη συμμετοχή του Βεζένκοφ. Γενικά έχει ενόχληση. Θεωρητικά είναι πολύ δύσκολο να παίξει».  Ο Βεζένκοφ είναι ο παίκτης κλειδί φέτος για τους «ερυθρόλευκους», αφού πρωταγωνιστεί στις κατηγορίες των σκόρερ και ριμπάουντερ της Euroleague.

Επίσης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε και στα σημεία που πρέπει να προσέξει η ομάδα του, τονίζοντας: «Ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού εξαρτάται από τον Μπέικον. Νομίζω ότι δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις. Παίρνει πολλές προσπάθειες, έχει μεγάλη ικανότητα στο σκορ. Όταν είναι σε καλή κατάσταση και σκοράρει, ο Παναθηναϊκός σκοράρει γενικά πολύ. Όταν δε σκοράρει πολύ, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει χαμηλά.

Άρα, αυτό το match up θα είναι πολύ σημαντικό, για οποιονδήποτε τον μαρκάρει και η συνολική μας προσπάθεια. Από εκεί και πάρα ο Παναθηναϊκός έχει ικανότητα και ταλέντο. Έχει σε όλες τις θέσεις παίκτες, που έχουν εμπειρία από την Euroleague. Έχει παίκτες να παίξουν αμυντικό ρόλο, έχει παίκτες να παίξουν επιθετικό ρόλο. Νομίζω πως γενικά πρέπει να κάνουμε ένα καλό αμυντικά παιχνίδι, όπως πάνω-κάτω κάναμε εδώ, όταν κερδίσαμε για το πρωτάθλημα. Αλλά πρέπει επιθετικά να είμαστε καλύτεροι.

Να σκοράρουμε τα ελεύθερα σουτ που θα βρούμε σίγουρα, μέσω της κυκλοφορίας της μπάλας. Να ανταποκριθούμε και αμυντικά στη στόχευση του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός στοχεύει κάποιους παίκτες σε iso καταστάσεις, είτε στο ποστ, είτε στην περίμετρο και πρέπει να αμυνθούμε καλά και ατομικά, αλλά και συνολικά η ομάδα πως θα καλύψει αυτά τα mismatch».

Πάντως, η ποιότητα των Πειραιωτών στα γκαρντ είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Σλούκας είναι σε 15 αγώνες στη Euroleague κορυφαίος παίκτης στις ασίστ (6.9 μ.ο.), ενώ ο Γουόκαπ πρώτος «κλέφτης» (2.1 μ.ο.).

Ο Ολυμπιακός έχει «χτίσει» σερί 9 διαδοχικών νικών ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ στις τελευταίες 4 επισκέψεις στο ΟΑΚΑ μετράει ισάριθμες νίκες.

Οι «πράσινοι» τελευταία φορά νίκησαν τους «ερυθρόλευκους» στο ελληνικό πρωτάθλημα τον Νοέμβριο του 2021 με 76-81 και στην Euroleague τον Φεβρουάριο του 2021 στο ΣΕΦ (77-88).

Η Ευρωλίγκα παραμονή του ματς ανακοινωσε τους διαιτητές για το μεγάλο ντέρμπι .
Ο Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), ο Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και ο Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία) ορίστηκαν να διευθύνουν το σπουδαίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Ράντονιτς vs Μπαρτζώκας

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είναι το 9ο ματς ανάμεσα σε Ντέγιαν Ράντονιτς και Γιώργο Μπαρτζώκα στην Euroleague. Οι δύο προπονητές στο περιελθόν έχουν συναντηθεί 8 φορές και το σκορ είναι 5-3 υπέρ του νυν προπονητή του Παναθηναϊκού.

Πάντως σε ντέρμπι επί ελληνικού εδάφους ο Γιώργος Μπαρτζώκας προηγείται 1-0, αφού υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη μεταξύ τους ελληνική «μονομαχία» στο πρωτάθλημα οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στις 5 Δεκεμβρίου με 68-66 στο ΣΕΦ.


Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

O Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη και ηττήθηκε από την Εφές 88-69. Οι παίκτες του Ράντονιτς δεν κατάφεραν να σταματήσουν τα όπλα της πρωταθλήτριας Ευρώπης και το γεγονός ότι ο Μπέικον ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο δεν βοήθησε. Με τη συγκεκριμένη ήττα ο Παναθηναϊκός έπεσε στη 13η θέση στο 6-9.

Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με την Εφές: Γουόλτερς 2 (1/6 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Λι 6 (1 τρίποντο, 7 ασίστ), Παπαγιάννης 9 (3/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 13 (2), Γ. Καλαϊτζάκης, Μπέικον 20 (4/9 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Πονίτκα 4 (6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Γκριγκόνις 9 (1/1 δίποντο, 2/5 τρίποντα, 2 ριμπάουντ), Μαντζούκας 6 (2)

Το ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 14/30 δίποντα, 12/29 τρίποντα, 5/6 βολές, 31 ριμπάουντ (25 αμυντικά – 6 επιθετικά), 14 ασίστ, 7 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 13 λάθη.

Άσχημη ήττα για τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ κόντα στον Ερυθρό Αστέρα (86-90). Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν με τη φωτιά και κάηκαν, αφού δεν κατάφεραν να μπλοκάρουν τον μεγάλο ατου των Σέρβων, Λούκα Βιλντόσα και παρουσίασαν αστάθεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αδύναμος κρίκος ήταν ο Κάναν, ενώ σε ρηχά νερά έμειναν και οι Πίτερς, Γουόκαπ.

Τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα: Γουόκαπ (0/4 σουτ, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα), Κάναν 5 (1/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Λαρεντζάκης 8 (1/1 δίποντο, 2/7 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Φαλ 5, Σλούκας 14 (1/1 δίποντο, 3/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 9 ασίστ, κανένα λάθος), Βεζένκοβ 13 (5/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Παπανικολάου 9 (3/5 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μπόλομποϊ 9 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 1 μπλοκ), Πίτερς 2, Μπλακ 14 (3/6 δίποντα, 8/9 βολές, 6 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 7 (3/4 δίποντα, 0/3 τρίποντο).

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 19/35 δίποντα, 11/33 τρίποντα, 15/19 βολές, 31 ριμπάουντ (15 αμυντικά – 16 επιθετικά), 26 ασίστ, 10 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 7 λάθη.


Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 30/12/2022

Επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα για το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στη 16η στροφή της Euroleague.

Οι «πράσινοι» του Ντέγιαν Ράντονιτς, μετά τις τρεις σερί ήττες στη διοργάνωση και τις 9 διαδοχικές αποτυχίες απέναντι στους Πειραιώτες σε όλες τις διοργανώσεις, φιλοδοξούν να σταματήσουν τα δύο παραπάνω αρνητικά σερί.

Υπενθυμίζουμε ότι στο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος πριν 25 μέρες ο Παναθηναϊκός έχασε τη νίκη στο ΣΕΦ στις λεπτομέρειες (68-66) και μετά από καιρό ήταν άκρως ανταγωνιστικός.

ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.85 ΣΤΗ NOVIBET

Ο Μπέικον στα παιχνίδια της Euroleague σκοράρει κατά μέσο όρο 20.3 πόντους. Ο Αμερικάνος είναι οn fire και είναι ικανός να συνεχίσει και απέναντι στον Ολυμπιακό. Στο πρόσφατο ντέρμπι στο ΣΕΦ σκόραρε 20 πόντους.

μπεικον Over 20.5 ποντουσ σε αποδοση 1.80 

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι στα ντέρμπι ο Μπαρτζώκας μεταφέρει η «μάχη» και κάτω από τη ρακέτα. Εκεί το «μπρα ντε φερ» ανάμεσα σε Παπαγιάννη και Φαλ βγάζει συνήθως νικητή τον σέντερ του Ολυμπιακού.

ΦΑΛ OVER 10.5 ΠΟΝΤΟΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.08 

Στις κύριες αγορές δεν περνάει απαρατήρητο το Line στο Over 156.5 συνολικών πόντων σε απόδοση 1.81. Οι «ερυθρόλευκοι» στα 5 τελευταία εκτός έδρας ματς στη Euroleague σκοράρουν κατά μέσο όρο 82 πόντους, ενώ σε αντίστοιχα ματς οι «πράσινοι» στο ΟΑΚΑ έχουν 82.5 πόντους.

Στα Special Bet του μεγάλου ντέρμπι οι επιλογές είναι αμέτρητες και οι αποδόσεις κορυφαίες. «Μάχη» αιωνίων χωρίς αγωνιστική ένταση δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν και το Over 1.5 αντιαθλητικό φάουλ σε απόδοση 4.00 ανήκει στις καλύτερες τιμές της αγοράς.


Διαβάστε ακόμα…

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ