el
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – Βαλένθια: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 10/02/2023

Ο Παναθηναϊκός αναζητά επιστροφή στις νίκες και η αναμέτρηση με την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ (10/2, 21:00) για την 24η αγωνιστική της Euroleague είναι η ευκαιρία των «πράσινων» για την… επαναφορά. Για τη μάχη στο ΟΑΚΑ επιλέξαμε προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς με την πορεία της ως τώρα στην Euroleague δεν μπορεί να έχει βλέψεις για είσοδο στα Playoffs (8-15), όμως το γόητρο και η καλή ψυχολογία που δίνουν οι νίκες, αποτελούν ισχυρά κίνητρα ενόψει της αναμέτρησης με την ισπανική ομάδα (12-11), που κυνηγά από πλευρά της την είσοδο στα Playoffs.

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ με Live Streaming, Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.


Παναθηναϊκός – Βαλένθια: Ανάλυση, Παρουσίαση 10/02/2023

Για το «Τριφύλλι» το ΟΑΚΑ αποτελεί ένα πολύ βασικό «όπλο», εκεί όπου έχει πετύχει τις 6 εκ των 8 συνολικά νικών του. Ο Παναθηναϊκός κυνηγά τη νίκη Νο7 εντός έδρας, για να αφήσει πίσω του τις δύο σερί ήττες επί ισπανικού εδάφους για την «διαβολοβδομάδα», από Ρεάλ και Μπασκόνια.

Παράλληλα, ζητούμενο είναι η επαναφορά νικηφόρου κλίματος στα αποδυτήρια και η καλή ψυχολογία, καθώς ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα η σημαντική πρόκληση του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο, για τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Ο Ράντονιτς τόνισε ενόψει της αναμέτρησης πως «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε από την αρχή με μεγάλη ενέργεια και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η τρανζίσιον άμυνά μας θα είναι επίσης σημαντική, η άμυνα στο ένας με έναν αλλά και να κατεβάσουμε τα ποσοστά τους, έχουν 82,5 πόντους κατά μ.ο.

Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και φυσικά στην επίθεση να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να είμαστε μέσα στον αγώνα και να είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε. Πρέπει να είμαστε περισσότερο σταθεροί σε αυτό το παιχνίδι.

Στη μάχη με την ισπανική ομάδα θα υπάρχει ενίσχυση, με τους Ματ Τόμας και Δημήτρη Αγραβάνη να αγωνίζονται για πρώτη φορά με την πράσινη φανέλα, έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των «πράσινων».

Για τις προσθήκες ο Μαυροβούνιος τεχνικός πρόσθεσε: «Ευελπιστώ ότι ο Τόμας θα μας φέρει ό,τι χρειαζόμαστε. Όμως μετά από μόλις 2-3 προπονήσεις και αύριο το πρώτο του παιχνίδι, χρειαζόμαστε χρόνο για να προσαρμοστεί πλήρως με την ομάδα.

Η πρώτη εντύπωση πάντως είναι πολύ θετική. Δεν μπορεί να είναι στο 100%, αλλά κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για φτάσει εκεί το συντομότερο δυνατό».

Και κατέληξε σε αυτά που θέλει να δει: «Το πρώτο ημίχρονο στη Μαδρίτη ήταν πολύ κακό. Μας στοίχισε και ένα κακό 7λεπτο με τη Μπασκόνια. Ελπίζω να είμαστε πιο σταθεροί και στις δύο πλευρές του παρκέ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί παίζουν πολύ καλά. Να είμαστε έτοιμοι από την αρχή να τα δώσουμε όλα, να έχουμε ενέργεια, συγκέντρωση και να αγωνιστούμε με μεγαλύτερη ευθύνη».

Από μέρους του ο Ντουέιν Μπέικον υπογράμμισε πως «θα είναι σίγουρα ένα σκληρό παιχνίδι. Όμως με τις προσθήκες νέων παικτών αλλά και τους παλαιότερους νομίζω θα είμαστε εντάξει. Έχουμε, ιδιαίτερα με τους νέους παίκτες, κάποια κομμάτια που μπορούν να μας βοηθήσουν πολύ. Απλά θα πρέπει να ενώσουμε τα κομμάτια μέσω των προπονήσεων και να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο.

Να μην αργήσουμε να μπούμε στον αγώνα. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα στο πρώτο παιχνίδι, υπήρχαν εναλλαγές στο σκορ. Μετά, στο δεύτερο ημίχρονο μείναμε πίσω και έπρεπε να επιστρέψουμε και καταφέραμε να πάμε τον αγώνα στην παράταση. Αν μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό και να βγούμε απ’ την αρχή και να παίξουμε 40 λεπτά καλού μπάσκετ, δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Για τον Παναθηναϊκό ζητούμενο είναι να συνεχίσει τη νικηφόρα παράδοση με την ισπανική ομάδα στο ΟΑΚΑ, καθώς στις τέσσερις αναμετρήσεις των δύο ομάδων επί ελληνικού εδάφους μετρά 3 νίκες και 1 ήττα (69-73 το 2010).


Παναθηναϊκός – Βαλένθια: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Ο Παναθηναϊκός την προηγούμενη αγωνιστική γνώρισε άλλη μια ήττα, στη «Fernando Buesa Arena» από την Μπασκόνια (95-90), την 7η συνεχόμενη μακριά από το ΟΑΚΑ. Παρά την εξαιρετική εκκίνηση στην αναμέτρηση (4-16, 5’) η ομάδα του Ράντονιτς «ξεφούσκωσε» γρήγορα και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Βάσκων. Αποτέλεσμα ήταν για άλλη μια φορά να φύγει με άδεια χέρια από το παρκέ.

Ο Ντέρικ Ουίλιαμς ήταν πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» (19 πόντοι, έχοντας την καλύτερη αξιολόγηση (19) μαζί με τον Γιώργο Παπαγιάννη (16 πόντοι, 7 ριμπάουντ), ενώ 16 πόντους είχαν επίσης Ντουέιν Μπέικον και Πάρις Λι, που μοίρασε και 8 ασίστ.

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 16/23 βολές, 28/46 δίποντα, 6/21 τρίποντα, 33 ριμπάουντ, 18 ασίστ, 5 κλεψίματα, 9 λάθη, 2 κοψίματα.

 

Η Βαλένθια προέρχεται επίσης από ήττα και μάλιστα εντός έδρας, καθώς ηττήθηκε στη «Fonteta» από τη Μακάμπι (93-94), πληρώνοντας το κακό τρίτο δεκάλεπτο (23-34), σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο νήμα.

Η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού είχε πέντε διψήφιους, με πρώτο τον Τζάρεντ Χάρπερ (20) και τους Πρέπελιτς (15), Πραντίγια (13), Τζόουνς (13), Ράντεμπο (11) να ακολουθούν.

Τα ομαδικά στατιστικά της Βαλένθια: 15/19 βολές, 21/30 δίποντα, 12/34 τρίποντα, 22 ριμπάουντ, 19 ασίστ, 2 κλεψίματα, 7 λάθη, 1 κόψιμο.

 


Παναθηναϊκός – Βαλένθια: Προγνωστικά 10/02/2023

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του ματς κόντρα στη Βαλένθια ο Γιώργος Παπαγιάννης βγήκε «νοκ άουτ». Ο σέντερ του Παναθηναϊκού αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και με δεδομένο ότι την ερχόμενη βδομάδα ακολουθεί το Final 8 του Κυπέλλου αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί με τους Ισπανούς.

Επίσης, ο Ράντονιτς αναμένεται να στερηθεί για τρίτη σερί αναμέτρηση των υπηρεσιών του Πονίτκα (8.5 πόντοι, 5.5 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ), αλλά θα υπάρχει ενίσχυση στην περιφέρεια με τον Τόμας και στη ρακέτα με τον Αγραβάνη.

Η προσαρμογή και η συνεισφορά τους στην πρώτη τους εμφάνιση με τη νέα τους ομάδα είναι ερωτηματικό, αλλά η σταθερά των «πράσινων» στην επίθεση είναι ο Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος έχει 19.2 πόντους ανά αγώνα. Ο Αμερικανός μπορεί να δώσει άμεσο σκορ μέσα σε λίγα λεπτά και αναζητά ξέσπασμα μετά τις τελευταίες μέτριες εμφανίσεις του.

OVER 18.5 ΠΟΝΤΟΙ ΜΠΕΪΚΟΝ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ  2.05 ΣΤΗ NOVIBET

Οφείλουμε να σταθούμε στη φόρμα του Πάρις Λι. Ο Αμερικάνος γκαρντ του Παναθηναϊκού έχει βρει τον καλό του εαυτό και σ ‘ενα ακόμη ματς θα πάρει πρωτοβουλίες.

παρισ λι over 13.5 ποντουσ σε αποδοση 2.10 στη novibet 

 

 

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση. Στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Βαλένθια έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό του στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με την επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!


Διαβάστε ακόμα…

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ