el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός – Βιλερμπάν: Προγνωστικά, Ανάλυση 25/11/2022

Το απόλυτο στις νίκες αναζητεί ο Παναθηναϊκό στην ολοκλήρωση της «διαβολοβδομάδας» στην Euroleague!

Ο «εξάστερος», μετά τη νίκη την Τετάρτη απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια στην παράταση με 88-85, φιλοδοξεί την Παρασκευή απέναντι στη Βιλερμπάν (21:00) μέσα στο ΟΑΚΑ να πάρει και πάλι το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι «πράσινοι», όπως επίσης και οι Γάλλοι, βρίσκονται στο 3-6 και γνωρίζουν ότι μια  επιτυχία στο ΟΑΚΑ θα τους φέρει κοντά στην οκτάδα. Αντίθετα μια ηττα θα τους κάνει αρνητικούς πρωταγωνιστές στην ουρά της βαθμολογίας.


Παναθηναϊκός – Βιλερμπάν: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν λύγισαν στα δύσκολα και η νίκη επί της Βίρτους μπορεί να ήρθε δια πυρός και σιδήρου, όμως προσθέτει σε μια κρίσιμη στιγμή αυτοπεποίθηση. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με αυταπάρνηση απέναντι στους Ιταλούς και με πρωταγωνιστές τους Ντέρικ Γουίλιαμς και Νέιτ Γουόλτερς πανηγύρισε μια νίκη ψυχολογίας.

Ο Γουίλιαμς ήταν ασταμάτητος και με 26 πόντους (5/8 τρίποντα) διέλυσε τα αμυντικά συστήματα του Σκαριόλο. Παράλληλα, ο Γουόλτερς ήταν «μαέστρος» και στο σύστημα του Ράντονιτς με δύο κοντούς παρέσυρε και τον Λι (15 πόντους) στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Ο Μπέικον απέναντι στους Ιταλούς σημείωσε 14 πόντους και βοήθησε στην παράταση με κρίσιμους πόντους. Σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν σε ρηχά νερά με ποσοστά 3/11 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 5/6 βολές και 3 ριμπάουντ.

Όπως ήταν φυσικό ο Ράντονιτς εμφανίστηκε ικανοποιημένος, ενώ έδωσε το σύνθημα για το επόμενο παιχνίδι με τη Βιλερμπάν, λέγοντας: «Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον κόσμο που μας βοήθησε πολύ να επιβιώσουμε και να κερδίσουμε. Ελπίζω σε δύο μέρες να είναι πάλι εδώ. Στο τέλος και την παράταση μας βοηθήσαν πολύ. Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό. Η τρίτη περίοδος ήταν πολύ καλή.

Δεν πήραμε το ματς στην κανονική διάρκεια, αν και προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους, αλλά είναι για εμάς μεγάλη νίκη γιατί παίζαμε με μια ομάδα με ποιότητα, κερδίζουμε χρόνο, αλλά κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και σωματικά και πνευματικά για το ματς με τη Βιλερμπάν». Επίσης, ο Μαυροβούνιος προπονητής του Παναθηναϊκού στάθηκε και στο σχήμα Γουόλτερς- Λι, αλλά και στην καταπληκτική εμφάνιση του Γουίλιαμς, τονίζοντας:

«Για να κερδίσεις μια ομάδα όπως τη Βίρτους θες όσους περισσότερους παίκτες μπορείς. Το πιο σημαντικό είναι ότι μετά από 3 ματς που τα χάσαμε στο τέλος, πήραμε ένα και μας βοηθάει στην ψυχολογία μας. Οι Γουόλτερς-Λι είναι μια από τις επιλογές που έχουμε, ειδικά τώρα που είναι έξω και ο Γκριγκόνις. Πρέπει να βρούμε τρόπους να καλύψουμε το κενό του».

Ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τη Βίρτους εμφάνισε μετά από καιρό ενέργεια και συγκέντρωση στην άμυνα. Αυτό ήταν σύμφωνα με τον MVP της αναμέτρησης και το κλειδί για τη νίκη.

«Δεν ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν, είναι σημαντική η διπλή εβδομάδα για εμάς. Η άμυνα κέρδισε το παιχνίδι σήμερα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε σερί νικών και έχουμε την ευκαιρία απέναντι στη Βιλερμπάν. Με τη Φενέρ δεν ήμασταν καλοί, όμως το θετικό είναι ότι απαντήσαμε με νίκη», υποστήριξε ο Γουίλιαμς.

Η Βιλερμπάν βρίσκεται επίσης στο 3-6 και η εντός έδρας ήττα την Τετάρτη από την Μπάγερν με 74-75 αύξησε κατακόρυφα την πίεση στην ομάδα του Πάρκερ. Οι Γάλλοι απέναντι στους Βαυαρούς περίμεναν τα πάντα από τον ηγέτη τους Νάντο Ντε Κολό, όμως προδόθηκαν από την άμυνα, αφού στο φινάλε δεν έβγαλαν την ίδια ενέργεια στο πίσω μέρος του παρκέ.

Η Βιλερμπάν προέρχεται από 3 σερί ήττες και αυτό σημαίνει ότι έρχεται στην Αθήνα για να παίξει έναν «τελικό» ώστε να αρχίσει να σκέφτεται εκ νέου την οκτάδα.

Την τελευταία τριετία στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός μετράει δύο νίκες (88-71 και 100-88) κόντρα στη Βιλερμπάν, ενώ πέρυσι η ομάδα του Πάρκερ επικράτησε με 70-84.


Παναθηναϊκός – Βιλερμπάν: Προγνωστικά 25/11/2022

Επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα στο μεγάλο παιχνίδι της Euroleague ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Βιλερμπάν. Η αναμέτρηση παίζει στη Novibet με αμέτρητες αγορές!

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί της Βίρτους στην παράταση και άπαντες στο «τριφύλλι» παραδέχθηκαν ότι κέρδισαν σημαντικούς πόντους σε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.

Το ζητούμενο πλέον για τον «εξάστερο» είναι να «χτίσει» σερί νικών και μέσα στο καυτό ΟΑΚΑ οι προϋποθέσεις είναι ιδανικές απέναντι στη Βιλερμπάν στο ματς της 10ης αγωνιστικής της Euroleague. Η νίκη του «τριφυλλιού» με διαφορά 6.5 πόντους σε απόδοση 1.91 αποτελεί δέλεαρ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με νέο ροζ φύλο οι «πράσινοι» θα ξανακοιτάξουν την οκτάδα.

Στα ειδικά παικτών οι επιλογές είναι αμέτρητες. Ο Ντέρικ Γουίλιαμς απέναντι στην Μπολόνια ήταν ασταμάτητος με 26 πόντους και 5/8 τρίποντα. Ο Αμερικάνος βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα και το Over 13.5 πόντους σε απόδοση 1.90 αποτελεί βασική επιλογή.

Στη «μάχη» των ριμπάουντ έχει μπει για τα καλά πλέον ο Γκουντάιτις, αφού ο Παπαγιάννης ακόμη δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο. Ο Λιθουανός σέντερ με την Μπολονια μάζεψε τρία ριμπάουντ και περιμένουμε ανάλογη συνεισφορά. Over 3.5 ριμπάουντ Γκουντάιτις σε απόδοση 2.15!

Κινητήριος μοχλός της Βιλερμπάν είναι ο Νάντο Ντε Κολό. Ο Γάλλος γκαρντ εκτελεί και δημιουργεί και μέσα στο ΟΑΚΑ θα αναλάβει δράση με σκοπό να ταλαιπωρήσει την άμυνα του «τριφυλλιού». Over 13,5 πόντους ο Ντε Κολό σε απόδοση 1.87. 



Διαβάστε ακόμη…worldcup novibetΠρογνωστικά Μουντιάλ 2022 – Στοίχημα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου


spain6 14112022 novibet

Ισπανία Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση


mundial 2022 argentini1 novibet

Αργεντινή Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση 


Γερμανία Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση    

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ