el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια: Προγνωστικά, Ανάλυση 23/11/2022

Πολύ κρίσιμη η «διαβολοβδομάδα» που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός (2-6) στην Ευρωλίγκα, ο οποίος αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Τετάρτης (23/11, 21:00) στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Βίρτους (4-4), καλείται να δείξει… σημάδια ζωής.

Θυμίζουμε, πως την Παρασκευή ακολουθεί νέο εντός έδρας παιχνίδι για τους «πράσινους» με αντίπαλο την Βιλερμπάν, ενώ η Βίρτους θα επιστρέψει στο σπίτι της για να υποδεχθεί την ίδια μέρα την Εφές.

Μόλις μία φορά έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους, στο παρελθόν, σε επίπεδο Euroleague, ο Παναθηναϊκός με τη Βίρτους και αυτή ήταν τον Μάιο του 2002, στον τελικό της διοργάνωσης (στην Μπολόνια), όταν οι «πράσινοι» με εντυπωσιακή ανατροπή είχαν φτάσει στη νίκη με 89-83 και στον 3ο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας τους.


Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Ο Παναθηναϊκός άντεξε για ένα δεκάλεπτο στην Τουρκία απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (προηγήθηκε στη λήξη του με 25-22), όμως στα υπόλοιπα 30 λεπτά αποτέλεσε… σάκο του μποξ για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη (107-77 το τελικό σκορ).

Οι «πράσινοι» του Ντέγιαν Ράντονιτς παρουσίασαν ξανά πολλά προβλήματα στο πίσω μέρος του παρκέ, επέτρεψαν στους πρωταθλητές Τουρκίας να σουτάρουν με το… ιστορικό 78.6% στα δίποντα (33/42) και 12/25 (48%) έξω από τα 6,75 μ.

Διασώθηκαν οι Ντουέιν Μπέικον (20 π., 10/12 βολές – 5 ριμπάουντ) και Γουόλτερς (11 π., 5 ασίστ), διψήφιοι και οι Παπαγιάννης (12 π., 4 ριμπ.), Ντέρικ Γουίλιαμς (10 π.).

Ξανά λίγα πράγματα ο Πονίτκα (7 π. όταν όλα είχαν κριθεί), άποντος στα 5 λεπτά που έπαιξε ο Γκριγκόνις, ο οποίος χτύπησε στο πόδι και είδε σχεδόν όλο το παιχνίδι από τον πάγκο.

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 21/43 δίποντα, 6/25 τρίποντα, 17/20 βολές, 27 ριμπάουντ ( 14 αμυντικά/13 επιθετικά), 16 ασίστ, 6 κλεψίματα, 10 λάθη, 2 κοψίματα.

Ο Ράντονιτς παραμονή του ματς στάθηκε στην ποιότητα που διαθέτει η Μπολόνια, αλλά και στον τραυματισμό του Γκριγκόνις, λέγοντας:

«Αυτή την εβδομάδα έχουμε δυο αγώνες στην έδρα μας και το πρώτο ματς είναι κόντρα στη Βίρτους, η οποία είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα. Έχει μεγάλη εμπειρία, πολλούς καλούς παίκτες και έναν εξαιρετικό προπονητή. Στα δυο τελευταία τους ματς έπαιξαν καλά κόντρα σε Αρμάνι και Βαλένθια. Μια από τις καλύτερες αμυντικά ομάδες. Θα πρέπει και εμείς να είμαστε έτοιμοι αμυντικά και να παίξουμε καλά και με ενέργεια και τα 40 λεπτά.

Στην επίθεση θα πρέπει να παίξουμε έξυπνα, να διαβάσουμε το παιχνίδι και να είμαστε αποτελεσματικοί», τόνισε αρχικά ο Μαυροβούνιος προπονητής του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Στα δυο τελευταία παιχνίδια είχαμε διαφορετική εικόνα. Με τη Μπασκόνια είχαμε καλή απόδοση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ίσως, ένα από τα καλύτερα φετινά ματς. Με τη Φενέρμπαχτσε η άμυνά μας ήταν τραγική.

Μπορούμε να αναλύσουμε και τα δυο ματς, όμως θα πρέπει να δούμε πως αντιδράσαμε μετά από αυτό το ματς και θέλουμε να αντιδράσουμε και στον αγώνα με τη Βίρτους και να παίξουμε διαφορετικά. Μετά από αυτό το ματς θα μπορέσουμε να μιλήσουμε περισσότερο για αυτό το θέμα.

Σίγουρα στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε είχαμε μια κακή νύχτα στην άμυνα. Το έχουμε ξαναπεί. Αυτό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Να μην ξαναπαίξουμε έτσι. Αυτή τη στιγμή, ο Γκριγκόνις δεν παίζει στο συγκεκριμένο ματς».

Η Βίρτους… έβαλε τα καλά της στη φιλοξενία της Βαλένθια, ρίχνοντας στο καναβάτσο τους Ισπανούς με το εντυπωσιακό 89-59.

Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο μπήκε στο παρκέ με το μαχαίρι στα δόντια, καθαρίζοντας ουσιαστικά το ματς από το πρώτο ημίχρονο (42-25).

«Οχημα» για τους Ιταλούς η εξαιρετική τους άμυνα, από την οποία η αλήθεια είναι ότι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό, αφού η εικόνα τους στο μπροστά μέρος του παρκέ παρουσιάζει πολλά σκαμπανεβάσματα.

Η Βίρτους τελείωσε το ματς κόντρα στις «νυχτερίδες» με 64% στα δίποντα (16/25), 50% στα τρίποντα (14/28) και με 23 ασίστ (για 15 λάθη).

Πρώτα βιολιά οι Τζόρνταν Μίκι (16 π., 6 ριμπάουντ), Λούντμπεργκ (14 π., 3 ασίστ, 3 ριμπ.), Οτζελέγιε (14 π. με 3/3 τρίπ.), Κορντινιέ (15 π.), δεν σκόραρε ο Μίλος Τεόντοσιτς σε 14 λεπτά συμμετοχής, όμως μοίρασε 6 ασίστ και μάζεψε 5 ριμπάουντ!


Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια: Προγνωστικά 23/11/2022

Σύμφωνα με όσα είπε στις δηλώσεις του για το ματς με τους Ιταλούς ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ντέγιαν Ράντονιτς, ο Μάριους Γκριγκόνις (9.2 π., 1.6 ριμπ., 1.6 ασ. κατά μέσο όρο φέτος στην Ευρωλίγκα), δεν θα αγωνιστεί, καθώς δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι. Παράλληλα, ο Μαυροβούνιος κόουτς πρόσθεσε ότι ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης είναι αμφίβολος.

Στη Βίρτους, αμφίβολος δίνεται ο πολύτιμος Δανός γκαρντ Λούντμπεργκ (11.2 π., 2.9 ριμπ., 1.8 ασίστ), ο φόργουορντ Σέμι Οτζελέγιε και ο Γεωργιανός πάουερ φόργουορντ Σενγκέλια.

Ο κόουτς Ράντονιτς και οι παίκτες του αντιμετωπίζουν την αναμέτρηση με τη Βίρτους ως «τελικό». Αναμφισβήτητα, με την εικόνα τους οι «πράσινοι» δεν πείθουν (τουλάχιστον ακόμα) τους φιλάθλους τους, όμως στο ΟΑΚΑ μπορούν να επιβάλλουν το νόμο τους απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είναι και κάποιο… μεγαθήριο.

Σε απόδοση 1,86 στη Novibet ο άσος του Παναθηναϊκού στους -3,5 πόντους.

Ο Ντέρικ Γουίλιαμς δίνει τις μάχες του στο «4» σχεδόν μόνος του για τους «πράσινους» ελλείψει άλλης ποιοτικής λύσης, με τον Αμερικανό φόργουορντ να παρουσιάζεται στο ΟΑΚΑ πιο… ορεξάτος και παραγωγικός, οπότε έχει αξία το Over 14,5 πόντοι του στο εξαιρετικό 2,15.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς παίζει μάξιμουμ 15-20 λεπτά μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του, με τον Σκαριόλο να τον προφυλάσσει, αλλά και παράλληλα να γνωρίζει πως ο Σέρβος «αρτίστας» είναι ο πιο ποιοτικός δημιουργός του. Σε απόδοση 2,30 να μοιράσει ο Τεόντοσιτς Over 5,5 ασίστ. 


Διαβάστε ακόμη…worldcup novibetΠρογνωστικά Μουντιάλ 2022 – Στοίχημα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου


spain6 14112022 novibet

Ισπανία Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση


mundial 2022 argentini1 novibet

Αργεντινή Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση 


Γερμανία Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση    

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ