el
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σάλκε – Ντόρτμουντ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 11/03/2023

Στις «φλόγες» η κοιλάδα του Ρουρ για το 100ο ντέρμπι ανάμεσα σε Σάλκε και Ντόρτμουντ στην ιστορία της Bundesliga!

Η γειτονική μονομαχία είναι αναμφισβήτητα το σπουδαιότερο παιχνίδι στην 24η αγωνιστική της Γερμανίας. Το γόητρο βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, όμως αυτή τη φορά αμφότερες «καίγονται» και για το «τρίποντο» της νίκης.

Η μεν Σάλκε δίνει «μάχη» σωτηρίας, η δε Ντόρτμουντ διεκδικεί τον τίτλο.

Με 800+ αγορές στη Novibet η σπουδαία αναμέτρηση στο «Veltins Arena» γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει το ματς στην Bundesliga!

 


Σάλκε – Ντόρτμουντ: Ανάλυση, Παρουσίαση 11/03/2023

Οταν στην αγωνιστική της Bundesliga υπάρχει το ντέρμπι ανάμεσε σε Σάλκε και Ντόρτμουντ όλα τα υπόλοιπα παιχνιδία περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Η αντιπαλότητα των δύο ομάδων είναι τεράστια και η δίψα για τη νίκη ξεχειλίζει σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν είναι οι δύο ομάδες.

Στο 100ο ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ στην ιστορία της Bundesliga υπάρχει και τεράστιο βαθμολογικό κίνητρο και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι μας περιμένει ένα σπουδαίο ματς.

Η Σάλκε φιλοδοξεί μετά τον Απρίλιο του 2019 να νικήσει τη μεγάλη της αντίπαλο και να «βάψει» με το δικό της «βασιλικό μπλε» την περιοχή της Ρηνανίας. Παράλληλα, θέλει τους βαθμούς της νίκης για να κάνει ένα ακόμα άλμα στη «μάχη» της σωτηρίας.

Η ομάδα του Τόμας Ράις βρίσκεται στη 17η θέση, όμως έχει καλό μομέντουμ. Συγκεκριμένα συμπλήρωσε 6 σερί ματς αήττητη και οι δύο σερί νίκες με Μπόχουμ (0-2) και Στουτγκάρδη (2-1) σταμάτησαν τις τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες (όλες με 0-0).

Ο προπονητής της Σάλκε παραδέχθηκε ότι η ομάδα του βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και υποσχέθηκε πάθος και συγκέντρωση για τη μεγάλη νίκη.

«Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την αυτοπεποίθηση που έχουμε αποκτήσει και να συνεχίσουμε το αήττητο σερί που έχουμε δημιουργήσει. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι η Ντόρτμουντ διαθέτει εξαιρετική ομάδα και φέτος πρωταγωνιστεί. Θεωρώ ότι θα γίνει ένα μεγάλο ματς και ελπίζω να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες για γκολ που θα μας δωθούν.

Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό κι όλοι γνωρίζουν ότι μας περιμένει το σπουδαιότερο ντέρμπι της Bundesliga. Οι παίκτες μου θα κάνουν τα πάντα για ανταποκριθούν σε αυτό το μεγάλο ματς και ελπίζω στο τέλος να κερδίσουμε», υποστήρικε ο Τόμας Ράις.

Η Ντόρτμουντ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας (49 β.) ισόβαθμη με την Μπάγερν και φέτος διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο. Άπαντες θέλουν να… διαγράψουν τον αποκλεισμό από την Τσέλσι στο Τσάμπιονς Λιγκ με μια νίκη στο ντέρμπι του Ρουρ.

Οι παίκτες του Εντιν Τέρζιτς μέσα στο 2023 μετράνε μόνο νίκες (8) στην Bundesliga και σε περίπτωση που φτάσουν την 9η διαδοχική θα δημιουργήσουν νέο ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας. Οι Βεστφαλοί στα τελευταία τέσσερα ντέρμπι έχουν πάρει τον αέρα της Σάλκε, αφού μετράνε μόνο επιτυχίες με πιο πρόσφατη αυτή του πρώτου γύρου με σκορ 1-0.

Ο Τέρζιτς ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν τον αποκλεισμό από την Τσέλσι, αφού πλεον μπροστά τους έχουν το μεγάλο ντέρμπι, αλλά και τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

«Αναμφισβήτητα υπάρχει στεναχώρια για τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως αυτό το παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν. Οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά διότι μας περιμένει ένα μεγάλο ντέρμπι.

Βρισκόμασε στην κορυφή της βαθμολογίας και το κίνητρο ματς για τη νίκη είναι τεράστιο τόσο για βαθμολογικούς λόγους, όσο και για το γόητρο. Είναι ένα ματς που περιμένουν οι φίλαθλοι και θα κάνουμε τα πάντα για να τους κάνουμε χαρούμενους», δήλωσε ο προπονητής της Ντόρτμουτ.

Πάντως, το τελευταίο δείγμα γραφής της Ντόρτμουντ στην Buundesliga ήταν εξαιρτικό, αφού επικράτησε με 2-1 της Λειψίας και ουσιαστικά έκοψε τις ορέξεις των «ταύρων» για σκαρφάλωμα στην κορυφή.


Σάλκε – Ντόρτμουντ: Στατιστικά, Προϊστορία 11/03/2023

  • Η άμυνα της Σάλκε στο δεύτερο μισό της σεζόν είναι η καλύτερη του πρωταθλήματος με μόλις ένα γκολ παθητικό, όμως οι «μπλε» στα τελευταία πέντε ντέρμπι δεν έχουν καταφέρει να παραβιάσουν την άμυνα των «κιτρινόμαυρων».
  • Η συνολική προϊστορία στα 99 ντέρμπι ανάμεσα σε Σάλκε και Ντόρτμουντ δείχνει ότι οι ισορροπίες είναι λεπτές. Ανεξαρτήτως έδρας οι «μπλε» μετράνε 32 νίκες, οι «κιτρινόμαυροι» 37, ενώ 30 ματς έχουν λήξει ισοπαλία και 11 με σκορ 0-0! Στα τελευταία 12 ντέρμπι μόλις τέσσερις φορές κέρδισε η γηπεδούχος ομάδας (1 Σάλκε, 3 Ντόρτμουντ).
  • Στα τελευταία 4 ντέρμπι η Ντόρτμουντ μετράει ισάριθμες νίκες με συνολικά γκολ 12-0!
  • Ο Μάτς Χούμελς έχει πανηγυρίσεις τις περισσότερες νίκες στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ. Συγκεκριμένα ο στόπερ της Ντόρτμουντ μετράει 10 νίκες.
  • 14 Over και 9 Under μετράει η Ντόρτμουντ στο φετινό πρωτάθλημα και διαθέτει τη 2η καλυτερη στο πρωτάθλημα μετά από αυτή της Μπάγερν.
  • Η Σάλκε σε 23 ματς στην Bundesliga μετράει 12 Over και 11 Under και με μόλις 18 τέρματα έχει τη χειρότερη επίθεση.
  • Η Ντόρτμουντ έχει πανηγυρίσει τις περισσοτερες εκτός έδρας νίκες στο φετινό πρωτάθλημα (συνολικά 7 και οι 4 είναι σερί).

Σάλκε – Ντόρτμουντ: Προγνωστικά 11/03/2023

Διπλό κίνητρο (βαθμολογικό και γόητρο) έχουν οι δύο ομάδες για τη νίκη στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ. Για το μεγάλο ντέρμπι ανλαμεσα σε Σάλκε και Ντόρτμουντ επιλάξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Η ποιότητα της Ντόρτμουντ σε σχέση με την αντίστοιχη της Σάλκε είναι αδιαμφισβήτητη και η οι κιτρινόμαυροι είναι ικανοί να συνεχίσουν το σερί νικών που έχουν χτίσει απέναντι στους μπλε.

ΝΙΚΗ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.80 ΣΤΗ NOVIBET

Η Σάλκε σκοράρει με στο σταγονόμετρο και αυτό είναι ένα στοιχείο που μας οδηγεί σε μια δελεαστική επιλογή στα Combo Bets.

νικη ντορτμουντ & No Goal σε αποδοση 3.20

Οι απουσίες της Ντόρτμουντ στην επίθεση είναι σημαντικές. Αυτό σημαίνει ότι ο Μπέλινγχαμ θα αναλάβει ακόμα περισσότερες πρωταβουλίες με στόχο να βρει δίχτυα.

ανυτιμε σκορερ μπελινγκχαμ σε αποδοση 6.50 στη novibet


Σάλκε: Απουσίες & Ενδεκάδα 11/03/2023

Στο στρατόπεδο της Σάλκε οι απουσίες των Ντρέξλερ (χαφ), Πόλτερ (φορ) θα πρόσφεραν έξτρα λύσεις μεσοεπιθετικά. Εκτός παραμένει εδώ και καιρό ο Φαν ντεν Μπεργκ (στόπερ).

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Φέρμαν – Μπρούνερ, Γιοσίντα, Γενζ, Ματριτσιάνι – Κραλ, Κράους, Ζάλασαρ – Κάραμαν, Μπίλτερ, Φρέι.

Ντόρτμουντ: Απουσίες & Ενδεκάδα 11/03/2023

Στο απουσιολογιο τις Ντόρτμουντ υπάρχουν σημαντικοί ποδοσφαιριστές, όμως στο ρόστερ υπάρχει και ποιότητα για να καλυφθούν τα κενά. Βγήκε νοκ άουτ και ο Μπραντ (μέσος), ενώ εκτός παραμένουν οι επιθετικοί Μουκόκο, Αντεγέμι.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Κόμπελ – Βολφ, Σίλε, Σλότερμπεκ, Ριέρσον – Τσαν, Εζκάν, Μπέλινγκχαμ – Ρόις, Ρέινα, Αλέ.

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ