el
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σερβία – Καναδάς: Προγνωστικά, Ανάλυση 08/09/2023

Ώρα ημιτελικού, με τη Σερβία να αντιμετωπίζει τον Καναδά (11:45) για μία θέση στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Για τη σπουδαία μονομαχία στη Μανίλα ξεχωρίσαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπήκε στην τελική ευθεία και οι θέσεις στο βάθρο, όπως και η κούπα φυσικά περιμένουν. Σερβία και Καναδάς τίθενται αντιμέτωποι για μια θέση στον τελικό ώστε να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο και να εξασφαλίσουν ένα μετάλλιο.

Ο νικητής του μεγάλου ημιτελικού θα αναμετρηθεί στον τελικό με τον θριαμβευτή του έτερου ημιτελικού ΗΠΑ-Γερμανία, ενώ ο χαμένος θα διεκδικήσει με τον χαμένο του άλλου ζευγαριού το χάλκινο μετάλλιο.

Για το μεγάλο ματς στο Mall Of Asia Arena επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά από την πλούσια γκάμα αγορών της Novibet.

Με 1000+ αγορές στη Novibet ο μεγάλος ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικός!

Το σπουδαίο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!


Σερβία – Καναδάς: Ανάλυση, Παρουσίαση 08/09/2023

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για Σερβία και Καναδά που έφτασαν ως τον ημιτελικό και τώρα αναζητούν το μεγάλο βήμα που οδηγεί στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αμφότερες έχουν ρεκόρ 5-1 ως τώρα στη διοργάνωση και μετά την επικράτησή τους στους προημιτελικούς, απέναντι σε Λιθουανία και Σλοβενία, τίθενται αντιμέτωπες για μια θέση στον μεγάλο τελικό, με φόντο τον παγκόσμιο τίτλο!

Οι Σέρβοι μπορεί σε άλλη μία μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια να παρατάσσονται με απουσίες, με κυριότερη αυτή του πρωταθλητή του ΝΒΑ με τους Νάγκετς, Νίκολα Γιόκιτς, ωστόσο είναι πάντα… πλάβι και υπό τις οδηγίες του αειθαλούς Σβέτισλαβ Πέσιτς, φιλοδοξούν να φτάσουν ως το τέλος και στον τρίτο τελικό από τότε που διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία.

Ο πλέον πρόσφατος τελικός της Σερβίας ήταν το 2014 στην Ισπανία, όταν έχασε το τρόπαιο από τις ΗΠΑ, αλλά είχαν προηγηθεί δύο θριαμβευτικοί, το 1998 στην Αθήνα (απέναντι στη Ρωσία) και το 2002 στην Ινδιανάπολη (απέναντι στην Αργεντινή). Το 2002 στον πάγκο ήταν ξανά ο Πέσιτς, που θέλει να οδηγήσει ξανά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του στην κορυφή του κόσμου.

Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται ο πρωτάρης Καναδάς, ο οποίος για πρώτη φορά φτάνει σε ημιτελικό και στοχεύει στον πρώτο του τελικό, με τον Φερνάντεζ Τόρες να έχει στη διάθεσή του το καλύτερο δυνατό ρόστερ, γεμάτο, με 7 ΝΒΑερς.

Ανάμεσά τους ο Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ που οδηγεί την παρέα του σε πόντους (25), ριμπάουντ (7.2), ασίστ (5) και φυσικά αξιολόγηση (30.2) και ως βασικότατος υποψήφιος για το βραβείο του MVP θα αναμετρηθεί με τον σούπερ σκόρερ των Σέρβων, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (18.8 πόντοι, 4.8 ασίστ).

Ο Καναδάς έχει πολλές λύσεις και το πλέον γεμάτο ρόστερ του τουρνουά, ωστόσο για να υπερκεράσει το εμπόδιο της Σερβίας δεν αρκεί να περιοριστεί ή να… εκνευριστεί ο Μπογκντάνοβιτς, όπως συνέβη στον προημιτελικό με τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς.

Η ομάδα του Πέσιτς στηρίζει πολλά στην αποτελεσματικότητα του σέντερ του Ολυμπιακού Νίκολα Μιλουτίνοφ (13.2 πόντοι, 8.8 ριμπάουντ, 21.3 αξιολόγηση), αλλά και στη δημιουργία του Στέφαν Γιόβιτς (6.7 ασίστ) που έχει δείξει πως παρά τα χρόνια και τους τραυματισμούς η… τέχνη δεν ξεχνιέται.

«Στον προημιτελικό είχαμε 25 ασίστ απέναντι σε έναν φανταστικό αντίπαλο. Είμαστε οι καλύτεροι στη διοργάνωση σε πόντους στον αιφνιδιασμό, με 25 πόντους στο τρανζίσιον ανά αγώνα. Δεν έχουμε μεγάλο όγκο όμως βρίσκουμε τον τρόπο να χρησιμοποιούμε τα όπλα μας και να κρύβουμε τις αδυναμίες. Κάθε παίκτης τα δίνει όλα και αυτό είναι σημαντικό. Αυτό είναι το μότο μας, ένας για όλους και όλοι για έναν» σχολίασε ενόψει του ημιτελικού ο Πέσιτς, ενώ ο Φερνάντεζ από πλευράς Καναδά σημείωσε…

«Είναι μια πολύ καλή ομάδα που καθοδηγείται από έναν εκ των σπουδαιότερων Ευρωπαίων προπονητών στην ιστορία. Τον έχω παρακολουθήσει από μικρό παιδί, πήρε την Euroleague το 2003 με την Μπαρτσελόνα. Ένας σπουδαίος προπονητής, ένα σπουδαίο πρόγραμμα, παίκτες που γνωρίζουν τι να κάνουν κι έχουν μεγάλη εμπειρία σε αγώνες της FIBA, κάτι που λείπει από εμάς αλλά το κατακτούμε μέρα με τη μέρα. Βελτιωνόμαστε συνεχώς. Οταν θα παίξουμε με τη Σερβία θα είμαστε καλύτεροι σε σχέση με τον προημιτελικό με τη Σλοβενία».


Σερβία – Καναδάς: Στατιστικά & Δωδεκάδες 08/09/2023

Τα στατιστικά της Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

ΣΕΡΒΙΑ (Σβέτισλαβ Πέσιτς): Φίλιπ Πετρούσεφ, Νίκολα Γιόβιτς, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Βάνια Μαρίνκοβιτς, Όγκνιεν Ντόμπριτς, Ντούσαν Ρίστιτς, Μάρκο Γκούντουριτς, Στέφαν Γιόβιτς, Ντέγιαν Νταβίντοβατς, Μπόρισα Σίμανιτς, Αλέκσα Αβράμοβιτς, Νίκολα Μιλουτίνοφ.

  • Ο Μπόρισα Σίμανιτς τέθηκε νοκ άουτ καθώς έχασε ένα νεφρό(!) από τον τραυματισμό του στον αγώνα της Α’ φάσης με το Νότιο Σουδάν και το χτύπημα που δέχθηκε από αντίπαλο.

Τα στατιστικά του Καναδά στο Παγκόσμιο Κύπελλο

ΚΑΝΑΔΑΣ (Φερνάντεζ Τόρες): Λούγκουεντς Ντορτ, Νικέιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Μέλβιν Εζίμ, Ντουάιτ Πάουελ, Αρ Τζέι Μπάρετ, Κάιλ Αλεξάντερ, Κέλι Όλινικ, Ζαχ Εντέι, Φιλ Σκραμπ, Ντίλιον Μπρουκς, Τρέι Μπελ-Χέινς.


Σερβία – Καναδάς: Προγνωστικά 08/09/2023

Σπουδαίος ημιτελικός στη Μανίλα, με τη Σερβία να στοχεύει στην επιστροφή σε τελικό μετά το 2014, για να διεκδικήσει (ξανά με τον Πέσιτς) την πρώτη της κούπα από το 2002, ενώ ο Καναδάς είναι πρωτάρης στους «4».

Η ομάδα της Βόρειας Αμερικής με την πληθώρα ΝΒΑερς θεωρείται φαβορί, ωστόσο και οι Σέρβοι θα τα δώσουν όλα και κυρίως έχουν την ποιότητα να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός τόσο σπουδαίου αγώνα. Ο ημιτελικός αναμένεται να είναι ντέρμπι και μπορεί να κριθεί ακόμα και στο σουτ, με μικρό χάντικαπ ανάμεσα στις δύο ομάδες.

ΧΑΝΤΙΚΑΠ ΣΕΡΒΙΑ +5.5 ΠΟΝΤΟΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.89 ΣΤΗ NOVIBET

Το παιχνίδι των Σέρβων στηρίζει πολλά στη δημιουργία του Γιόβιτς που έχει θυμηθεί τις παλιές καλές μέρες και μοιράζει 6.7 ανά αγώνα στο τουρνουά. Στον ημιτελικό έχει τη δυνατότητα να μοιράσει αντίστοιχα το παιχνίδι.

ΣΤΕΦΑΝ ΓΙΟΒΙΤΣ OVER 6.5 ΑΣΙΣΤ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.40 ΣΤΗ NOVIBET

Ο Καναδάς αρέσκεται να βρίσκει πόντους από δεύτερες ευκαιρίες, καθώς κερδίζει 13 επιθετικά ριμπάουντ ανά αγώνα και σκοράρει έτσι 13.3 πόντους, καθώς όλοι οι παίκτες του κυνηγούν το «σκουπίδι» έπειτα από άστοχο σουτ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΚΑΝΑΔΑΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.85 ΣΤΗ NOVIBET

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση.

Στην αναμέτρηση Σερβία – Καναδάς έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με την επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!


Διαβάστε ακόμα…

ΗΠΑ – Γερμανία: Προγνωστικά, Ανάλυση 08/09/2023



 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ