el
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ισπανία – Κόστα Ρίκα: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 23/11/2022

Ο 5ος όμιλος έχει δύο πολύ μεγάλα φαβορί και δύο πολύ δυνατά αουτσάιντερ. Στην πρεμιέρα του ομίλου, το κάθε φαβορί αντιμετωπίζει από ένα αουτσάιντερ και στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος γίνεται για την αναμέτρηση της Ισπανίας με την Κόστα Ρίκα (23/11, 18:00).

Η Ισπανία θα προσπαθήσει να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς μετά το 2010 και την κατάκτηση του τροπαίου στη Νότιο Αφρική, έχει μία καθοδική πορεία τόσο στη Βραζιλία το 2014 όσο και στη Ρωσία το 2018. Ο Λουίς Ενρίκε έχει προχωρήσει σε μία σημαντική ανανέωση και τα αποτελέσματα αναμένονται στο γήπεδο.

Η Κόστα Ρίκα θα θέλει να κάνει την έκπληξη στον όμιλο και να καταστήσει σαφές στις υπόλοιπες τρεις ομάδες, ότι καμία δεν μπορεί και δεν πρέπει να την υποτιμήσει.

Με 500+ αγορές στη Novibet και ειδικά στοιχήματα ο αγώνας της Ισπανίας απέναντι στην Κόστα Ρίκα γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικός!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο!


Ισπανία – Κόστα Ρίκα: Ανάλυση & Παρουσίαση 23/11/2022

Οι «φούριας ρόχας» δεν βρίσκονται και στο υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Έπειτα από μία μαγική εξαετία που άρχισε από το 2006 και τα προκριματικά του Euro 2008 και ολοκληρώθηκε το 2012 -διάστημα στο οποίο η Ισπανία κατέκτησε δύο Euro (2008, 2012) και ένα Μουντιάλ 2010- ήρθε η αγωνιστική πτώση.

Το 2014, η Ισπανία αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων, με δύο ήττες σε τρία ματς, ενώ στην επόμενη διοργάνωση στη Ρωσία, προκρίθηκε στους «16», όπου τελικά έμεινε εκτός από τη διοργανώτρια Ρωσία στη διαδικασία των πέναλτι.

Τα πήγε πολύ καλύτερα στο Euro του 2020, στο οποίο έφτασε μέχρι την 3η θέση, αλλά οι βλέψεις των αρμοδίων της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αλλά και του ίδιου του προπονητή, Λουίς Ενρίκε, είναι για πολύ πιο ψηλά.

spain costa rica1 23112022 novibet

Ο 52χρονος προπονητής έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές προσώπων. Έχει κάνει μία σταδιακή ανανέωση του ρόστερ, αποσύροντας τους παλιότερους και πιο… χορτασμένους από διακρίσεις και τίτλους παίκτες και παράλληλα προσθέτει νέους με πιο πολλή όρεξη και φιλοδοξίες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έμειναν εκτός αποστολής οι Σέρχιο Ράμος, Ντε Χέα, Τιάγκο και στη θέση τους έχουν έρθει νέα πρόσωπα όπως οι 20χρονοι Ανσού Φάτι, Νίκο Ουίλιαμς, ο 19χρονος Πέδρι, ο 18χρονος Γκάβι και άλλοι.

Πήρε εύκολα την πρόκριση από τα προκριματικά με 6-1-1 στον όμιλο που ήταν η Σουηδία και η Ελλάδα, ενώ στο Nations League που ακολούθησε, «ζορίστηκε» λίγο με την Πορτογαλία, αλλά πήρε και πάλι την πρώτη θέση, ένα βαθμό μπροστά από την έτερη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου.

spain costa rica4 23112022 novibet

Μέσα στο 2022 έχει δώσει εννέα παιχνίδια (επίσημα και φιλικά) και έχει έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Η ήττα ήταν από την Ελβετία στον εντός έδρας αγώνα του Nations League τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Κόστα Ρίκα έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία 30 χρόνια και μπορεί μέχρι το 1986 να μην είχε προκριθεί ποτέ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο από το 1990 και το Μουντιάλ στην Ιταλία, όταν κι έκανε την παρθενική της εμφάνιση, έχει βρεθεί σε ένα από τα εννέα διοργανώσεις.

Η καλύτερη πορεία της ήταν μία κακή στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού ήταν το 2014, όταν έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, αποκλείοντας την Ελλάδα στους «16» στη διαδικασία των πέναλτι.

Στα προκριματικά της Κεντρικής Αμερικής, τερμάτισε στην 4η θέση, πίσω από τον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ. Ωστόσο πήρε την πρόκριση μέσω των μπαράζ αποκλείοντας τη Νέα Ζηλανδία.

spain costa rica7 23112022 novibet

Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας βρίσκεται ο Κολομβιανός Λουίς Σουάρες, που έχει βρεθεί τρεις φορές σε τελική φάση Παγκοσμίου και μάλιστα με τρεις διαφορετικές ομάδες. Αρχικά πήγε το 2006 με τον Ισημερινό, στη συνέχεια το 2014 με την Ονδούρα και τώρα με την Κόστα Ρίκα.

Ο Σουάρες στηρίζεται κυρίως στις παλιές… καραβάνες και συγκεκριμένα στους Κέιλορ Νάβας, Σέλσο Μπόργκες, Μπράιαν Ρουίζ και Τζοέλ Κάμπελ και μέχρι στιγμής έχει δικαιωθεί για τις επιλογές του.

Όσον αφορά την εικόνα της ομάδας του το τελευταίο διάστημα, τα έχει πάει αρκετά καλά. Στα 13 πιο πρόσφατα παιχνίδια η Κόστα Ρίκα μετράει 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, η οποία ήρθε από τον Παναμά στο Nations League της Κεντρικής Αμερικής.


Ισπανία – Κόστα Ρίκα: Στατιστικά & Προϊστορία 23/11/2022

  • Τρεις φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν οι Ισπανία και Κόστα Ρίκα και οι τρεις ήταν για φιλικό παιχνίδι. Την πρώτη το 2011 το ματς ήρθε ισόπαλο με 2-2, αλλά στις δύο επόμενες το 2015 και το 2017, η Ισπανία νίκησε 2-1 και 5-0, αντίστοιχα.
  • Ένα φιλικό έδωσε η Ισπανία πριν μεταβεί στο Κατάρ για την τελική φάση του Μουντιάλ και νίκησε 3-1 την Ιορδανία πριν από μία εβδομάδα.
  • Αντίστοιχα, η Κόστα Ρίκα έδωσε τρία από το Σεπτέμβριο μέχρι πριν από δύο εβδομάδες και νίκησε στα δύο με 2-1 το Ουζμπεκιστάν και 2-0 τη Νιγηρία.
  • Η Κόστα Ρίκα έχει δώσει 18 παιχνίδια σε Μουντιάλ και μετράει 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 8 ήττες σε σύνολο 5 παρουσιών (6η με αυτή στο Κατάρ).
  • Αντίστοιχα, η Ισπανία έχει βρεθεί 15 φορές μέχρι στιγμής σε τελική φάση. Έχει δώσει 63 αγώνες, στους οποίους έχει 30 νίκες, 15 ισοπαλίες και 18 ήττες με γκολ 99-72.
  • Ενημερωθείτε για το ευρωπαϊκό handicap και το ασιατικό handicap.
  • Επίσης μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το μερικό cash out.
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.
  • Δείτε εδώ τους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

spain costa rica6 23112022 novibet


Ισπανία – Κόστα Ρίκα: Προγνωστικά 23/11/2022

Η Ισπανία είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης και αναμένεται να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Υπάρχει σημαντική διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων και η νίκη των «φούριας ρόχας» μπορεί να έρθει από το πρώτο ημίχρονο.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ 1/1 ΗΜΙΧΡΟΝΟ/ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.62

Η λογική αναφέρει ότι η Ισπανία θα… κατασκηνώσει έξω από την περιοχή της Κόστα Ρίκα σε μία προσπάθεια να φτάσει εύκολα στη νίκη εν όψει και του ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής με τη Γερμανία. Ο καταλογισμός πέναλτι είναι μία αρκετά καλή επιλογή.

Η ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.65

Τέλος, ακόμη μία καλή επιλογή είναι το Over 1,5 στο πρώτο ημίχρονο. Η Ισπανία δεν πρόκειται να περιμένει και θα βγει μπροστά να ανοίξει το σκορ, ενώ και η Κόστα θα προσπαθήσει να βρει χώρο στις αντεπιθέσεις.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ OVER 1,5 ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.40


Ισπανία: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 23/11/2022

Από τη στιγμή που ο Λουίς Ενρίκε ανακοίνωσε την αποστολή της Ισπανίας, προέκυψε ένα πρόβλημα με τον αμυντικό Χοσέ Γκάγια της Βαλένθια και στη θέση του κλήθηκε ο 19χρονος Αλεχάνδρο Μπαλντέ της Μπαρτυσελόνα.

Δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα και η προετοιμασία των «φούριας ρόχας» εξελίχθηκε αρκετά καλά. Ο Μοράτα αναμένεται να πλαισιωθεί από τους Ανσού Φατί και Φεράν Τόρες, ενώ στο κέντρο θα βρεθούν ακόμη τρεις παίκτες της Μπαρτσελόνα, οι Πέδρι, Γκάβι και Μπουσκέτς.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Σιμόν – Καρβαχάλ, Λαπόρτ, Πάου Τόρες, Άλμπα – Πέδρι, Γκάβι, Μπουσκέτς – Φεράν Τόρες, Μοράτα, Φατί.

spain costa rica2 23112022 novibet


Κόστα Ρίκα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 23/11/2022

Ο Λουίς Σουάρες είναι στην ευχάριστη θέση να μην έχει προβλήματα τραυματισμών. Ο Κολομβιανός τεχνικός έχει ολοκληρώσει χωρίς προβλήματα και απουσίες την προετοιμασία του και όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεσή του.

Ο Νάβας θα είναι σίγουρα κάτω από τα δοκάρια της Κόστα Ρίκα, ενώ φανέλα βασικού θα πάρουν και οι… παλιοί Κάλβο, Οβιέδο, Ντουάρτε και Μπόργκες.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Νάβας – Μαρτίνες, Κάλβο, Ντουάρτε, Οβιέδο – Τεχέδα, Μπενέτε, Τόρες – Μπόργκες, Κοντρέρας, Κάμπελ.


Διαβάστε ακόμη…worldcup novibetΠρογνωστικά Μουντιάλ 2022 – Στοίχημα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ