el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 02/12/2022

Ο Παναθηναϊκός (4-6) πήρε τα πάνω του με τις δύο νίκες που πανηγύρισε στη «διαβολοβδομάδα», όμως για να… αποδείξει ότι πλέον βρίσκεται στο σωστό δρόμο, καλείται να κάνει το κόλπο στο Κάουνας την Παρασκευή (02/12, 20:00) απέναντι στην σκληροτράχηλη Ζαλγκίρις (6-4) που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη οχτάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Την τελευταία πενταετία, στις 10 φορές που ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τους Λιθουανούς, σε επίπεδο Euroleague, γνώρισε 7 ήττες, με τη Ζαλγκίρις, μάλιστα, να μετρά 4 διαδοχικές επιτυχίες στις δύο τελευταίες σεζόν.

Φυσικά, ο Ντέγιαν Ράντονιτς και οι παίκτες του θέλουν να βάλουν ένα… stop στο σερί των αντιπάλων τους, ωστόσο άπαντες γνωρίζουν ότι η αποστολή τους κρύβει αρκετές παγίδες.
Χαρακτηριστικά όσα είπε ο 52χρονος Μαυροβούνιος τεχνικός: «Προερχόμαστε από μια απαιτητική εβδομάδα. Καταφέραμε να κερδίσουμε δύο ματς στην Ευρωλίγκα και τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, όμως η σκληρή δουλειά συνεχίζεται.

Η Ζαλγκίρις βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Εχει στο ενεργητικό της έξι νίκες και έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια στην έδρα της (σ.σ. 4-0 στο Κάουνας).
Θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα και τα ριμπάουντ αλλά και να αποφύγουμε τα λάθη.
Για να νικήσουμε μια τόσο καλή και φορμαρισμένη ομάδα στην έδρα της, θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου».

Από την πλευρά των παικτών ο Λευτέρης Μποχωρίδης εξέφρασε την αισιοδοξία τους, λέγοντας: «Θέλουμε να συνεχίσουμε από την προηγούμενη εβδομάδα. Έχουμε ξεκινήσει ένα σερί και έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε τα πατήματά μας στο γήπεδο. Έτσι και το ματς με τη Ζαλγκίρις είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς καθώς θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες.

Πιστεύω πως θα πάμε στο Κάουνας και θα παρουσιαστούμε με πολλή ενέργεια από την αρχή και μέσα από την άμυνά μας να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό για να πάρουμε τη νίκη. Το γεμάτο γήπεδο επηρεάζει, αλλά το θέλουμε και εμείς. Θα δώσει ενέργεια τόσο στην αντίπαλη ομάδα, όσο και στη δική μας. Εφόσον έχουμε τον ρυθμό μας και καταφέρουμε να πάρουμε το προβάδισμα αυτό μπορεί να επηρεάσει περισσότερο τη Ζάλγκιρις».

Για την ψυχολογία του Παναθηναϊκού: «Οι νίκες σου δίνουν πάντα ψυχολογία για να συνεχίσεις και περισσότερο κουράγιο την επόμενη μέρα στην προπόνηση. Να χτίσουμε πάνω σε αυτό το σερί και τώρα που έχουμε το momentum να το συνεχίσουμε».

Η προϊστορία ανάμεσα σε Ζαλγκίρις και Παναθηναϊκό στο Κάουνας είναι υπέρ των γηπεδούχων. Συγκεκριμένα το «τριφύλλι» από το 2018 μετράει μια νίκη μέσα στη Λιθουανία και τέσσερις ήττες.


Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Δύο εικοσιτετράωρα μετά το «χαστούκι» που έφαγε στη Βιτόρια από την Μπασκόνια (ήττα 93-73), η Ζαλγκίρις βρήκε τον τρόπο – στο τελευταίο πεντάλεπτο – και απέδρασε από τη Βαλένθια με το ροζ φύλλο (76-80 το τελικό σκορ/43-32 το επιμέρους σκορ υπέρ των Λιθουανών στο δεύτερο ημίχρονο).

Τρεις παίκτες ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές για την ομάδα του Κάζις Μακσβίτις: ο Αμερικανός γκαρντ Κ. Εβανς (18 π., 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ αλλά και 4 λάθη), ο ψηλός Σμιτς (19 π., 7 ριμπ.) και ο πρώην NBAερ Μπραζντέικις (13 π., 3 ριμπ.).

Μία Ζαλγκίρις που σούταρε με κακό ποσοστό (27.3%) από την περιφέρεια (6/22 τρίποντα), αξιοπρεπώς στα δίποντα (18/33, 54.5%) και εξαιρετικά από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (26/30, 87%).
Επίσης, έκανε 14 ασίστ για 17 λάθη(!), όμως είχε και 10 κλεψίματα (3 ο Ουλάνοβας).

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός… ξεπάστρεψε (77-58) την Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ, με τον κόουτς Ράντονιτς να βλέπει τον Ντουέιν Μπέικον να βγαίνει ξανά μπροστά για τους «πράσινους», έχοντας 25 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 λάθη. Διψήφιος και ο Πονίτκα (10 π.), ο οποίος όμως έκανε και άλλες δουλειές στο παρκέ (5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα).
Ο Παναθηναϊκός σούταρε με το εντυπωσιακό 45.5% έξω από τα 6,75 μ. (10/22), ενώ είχε 47.2% στα δίποντα (17/36) και 13/15 βολές (86.7%).
Παράλληλα, μέτρησε 18 ασίστ (για 14 λάθη), ενώ έκλεψε και 9 φορές τη μπάλα από τους Γάλλους.


Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 02/12/2022

Επί των αγωνιστικών, η Ζαλγκίρις θα παραταχθεί χωρίς τον έμπειρο πλέι μέικερ Καλνιέτις (τραυματίας), ο οποίος όμως ούτως ή άλλως δεν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια του κόουτς Μακσβίτις.
Από την άλλη πλευρά, ο Ράντονιτς δεν έχει ξανά στη διάθεσή του τον Μάριους Γκριγκόνις (9.2 π., 1.6 ριμπ., 1.6 ασίστ κατά μέσο όρο), με τον Λιθουανό γκαρντ/σμολ φόργουορντ να παραμένει στα πιτς.

Ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει σιγά – σιγά να… γίνεται ομάδα Ράντονιτς, έχοντας δηλαδή σε πρώτο πλάνο την προσπάθεια στο πίσω μέρος του παρκέ.
Ξεκάθαρα εκεί ρίχνει το βάρος και ο Μακσβίτις στη Ζαλγκίρις, εκτιμούμε πως είναι πιθανό το Under στους 161,5 πόντους, σε απόδοση 1.89 στη Novibet.

Ξεκάθαρα το πρώτο βιολί των «πράσινων» της Αθήνας στην επίθεση είναι ο Μπέικον και όχι άδικα, αφού ο Αμερικανός είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης που διαθέτει ο Ράντονιτς.
Σε απόδοση 1.97 να ξεπεράσει το line των 17,5 πόντων.

Ο Ουλάνοβας είναι ένας από τους σημαντικότερους κρίκους της φετινής Ζαλγκίρις, με τον προπονητή του να τον εμπιστεύεται με… κλειστά μάτια. Ο 30χρονος φόργουορντ μένει στο παρκέ σχεδόν 28 λεπτά ανά παιχνίδι, στο 2.55 βρίσκουμε στη Novibet το Over 3,5 ριμπάουντ του διεθνή Λιθουανού ψηλού.


Διαβάστε ακόμη…worldcup novibetΠρογνωστικά Μουντιάλ 2022 – Στοίχημα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου


spain6 14112022 novibet

Ισπανία Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση


mundial 2022 argentini1 novibet

Αργεντινή Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση 


Γερμανία Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση    

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ