el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 08/01/2023

Την Κυριακή (08/01) στις 19:30 διεξάγεται στη Νέα Φιλαδέλφεια το ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες που προηγούνται στη βαθμολογία, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ θα μονομαχήσουν με έπαθλο τη νίκη για να και φυσικά το μακροπρόθεσμο στόχο που είναι φυσικά το πρωτάθλημα!

Η Ένωση γνώρισε μία απρόσμενη ήττα στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον η νίκη με τον Παναθηναϊκό είναι επιτακτική ανάγκη. Οι «πράσινοι» από την άλλη επέστρεψαν στις νίκες έπειτα από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες, εκμεταλλεύτηκαν το «δώρο» που τους έκανε η Ένωση και πάνε στο ντέρμπι με πολύ καλή ψυχολογία.

Με 500+ αγορές στη Novibet και ειδικά στοιχήματα ο αγώνας της ΑΕΚ απέναντι τον Παναθηναϊκό γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικός!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει το ματς στη Super League!

 


ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Παρουσίαση 08/01/2023

Η τρίτη ήττα στο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ δε θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη χρονική συγκυρία. Η αμέσως προηγούμενη ήταν από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο κι έκτοτε η Ένωση έτρεχε ένα αήττητο σερί στο πρωτάθλημα με εννέα νίκες και δύο ισοπαλίες (9-2-0).

Τώρα, και μόλις λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην «Αγια-Σοφιά», η ΑΕΚ έκανε μία κάκιστη εμφάνιση σε όλα τα επίπεδα και έφυγε με άδεια χέρια από το «Ζωσιμάδες» γνωρίζοντας την ήττα από τον ψυχωμένο ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι απουσίες των Σιμάνσκι και Ρότα έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο. Το κενό στα χαφ ήταν σημαντικό, αλλά ήταν ακόμη μεγαλύτερο στο δεξί άκρο της άμυνας, αφού δεν αναπληρώθηκε σε κανένα σημείο από τον Σιντιμπέ.

Μάλιστα, η ΑΕΚ δέχθηκε το πρώτο γκολ από αδράνεια στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ έπαιξε ρόλο και στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Παράλληλα, οι «κιτρινόμαυροι» δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα ούτε στο επιθετικό σκέλος.

aek panathinaikos6 08012023 novibet

Έχασαν ένα… τσουβάλι ευκαιρίες -μάλιστα 2-3 εξ αυτών, ήταν αυτά που λέμε ότι «δε χάνονται»- και το μόνο που κατάφεραν να πράξουν ήταν να μειώσουν σε 2-1 με τον Αραούχο, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει την ήττα. Στα πρώτα λεπτά δεν είχαμε καθόλου συγκέντρωση. Δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες που θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε σε γκολ αλλά κάναμε λάθη που είχαμε μιλήσει πριν το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα επανήλθε στην κατάσταση των προηγούμενων ματς, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έμεινε πίσω και προσπάθησε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να ισοφαρίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε», είπε ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις του.

aek panathinaikos2 08012023 novibet

Ο Παναθηναϊκός από τη δική του πλευρά δείχνει ότι περνάει ένα μικρό ντεφορμάρισμα. Η επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις συνοδεύτηκε από μία τρομερή εμφάνιση με τον Βόλο για το Κύπελλο, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Αρχικά ήρθε η ισοπαλία στη Νεάπολη με τον Ιωνικό -όπου πάντως οι «πράσινοι» αδίκησαν τους εαυτούς τους, χάνοντας πολλές ευκαιρίες να τελειώσουν το ματς- και στη συνέχεια ακολούθησε η ισοπαλία με τον ΟΦΗ.

Σε αυτό το ματς, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός και το πλήρωσε. Μάλιστα στάθηκε και τυχερός, αφού ισοφάρισε στις καθυστερήσεις. Στη συνέχεια πήγε στη Λιβαδειά, όπου με τη διαφορά από την ΑΕΚ να είναι στους τέσσερις βαθμούς, έπρεπε απλά να κερδίσει.

aek panathinaikos5 08012023 novibet

Κι αυτό έκανε, αλλά και πάλι η εμφάνιση δεν ήταν καλή. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς είχαν κάποια καλά διαστήματα, αλλά δεν έβγαλαν διάρκεια στην απόδοσή τους. Πάντως σε ένα από τα αυτά, από το 30’ έως το τέλος του ημιχρόνου, έπαιξαν καλά, γύρισαν την μπάλα και άνοιξαν το σκορ με τον Βέρμπις. Μάλιστα είχαν ακόμη δύο μεγάλες φάσεις για να σκοράρουν.

Στη συνέχεια δέχθηκαν το… δώρο της ΑΕΚ με την ήττα στα Γιάννενα και πάνε στο ντέρμπι την Κυριακή έχοντας διαφορά επτά βαθμών. Παρ’ όλα αυτά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν επαναπαύεται, κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις του:

«Με προβληματίζει η εικόνα της ομάδας και μας αναγκάζει να σκεφτόμαστε περισσότερα όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού, τις λύσεις και τι πρέπει να κάνουμε για να γυρίσουμε στο επίπεδο που ήμασταν.

Το μόνο καλό σημείο ίσως ήταν μετά το γκολ που είχαμε 1-2 ευκαιρίες ακόμα για να πετύχουμε και το δεύτερο. Κι όταν έχουμε ένα σκορ με 1-0 και δεν μπορούμε εμείς σαν ομάδα που έχουμε διαφορά ποιότητας να δημιουργήσουμε, υπάρχουν στιγμές που μπορείς να απειληθείς».


ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Στατιστικά & Προϊστορία 08/01/2023

  • Αυτό είναι το πρώτο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού στο νέο γήπεδο της Ένωσης, ωστόσο υπάρχει σημαντική προϊστορία, στο «Ν. Γκούμας», στο ΟΑΚΑ, ενώ τρία παιχνίδια έχουν γίνει σε ουδέτερη έδρα, αλλά με γηπεδούχο την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, στο Ρουφ (1935-36), στο «Γ. Καραϊσκάκης» (1999-00) και στη Νέα Σμύρνη (2003-04).
  • Η συνολική προϊστορία είναι σχετικά μοιρασμένη, αφού σε σύνολο 80 αγώνων με γηπεδούχο την ΑΕΚ, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν 31 νίκες, οι «πράσινοι» έχουν 28, ενώ 21 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.
  • Ωστόσο, η πιο πρόσφατη προϊστορία είναι υπέρ της Ένωσης. Στα 12 πιο πρόσφατα ματς -όλα στο ΟΑΚΑ συμπεριλαμβανομένων και των play off- η ΑΕΚ έχει 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες (6-4-2).
  • Τα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων με γηπεδούχο την ΑΕΚ έληξαν στο Under. Το μοναδικό Over ήταν η νίκη του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2020-21 με 2-1.
  • Τα τρία τελευταία ματς της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα έληξαν όλα στο Over, ενώ τα τρία τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού πήγαν στο Under.
  • Επίσης η ΑΕΚ δεν έχει δεχθεί γκολ στα πέντε από έξι τελευταία εντός έδρας ματς (6-0-0), ενώ ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει και στα επτά εκτός έδρας ματς που έχει δώσει, στα οποία (6-1-0).
  • Το παιχνίδι του πρώτου γύρου έληξε με νικητή τον Παναθηναϊκό με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή.
  • Ενημερωθείτε για το ευρωπαϊκό handicap και το ασιατικό handicap.
  • Επίσης μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το μερικό cash out.
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.
  • Η βαθμολογία της Super League.

aek panathinaikos4 08012023 novibet


ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 08/01/2023

Το παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Καμία από τις δύο δε θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο της ήττας και με αυτό το σκεπτικό θα προσεγγίσουν και τον αγώνα. Περιμένουμε ένα κλειστό πρώτο ημίχρονο, οπότε η ισοπαλία είναι μία καλή επιλογή.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.96

Η ΑΕΚ έχει σκοράρει σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της, εκτός από την ήττα από τον Βόλο (0-1), ενώ αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός έχει βρει δίχτυα και στα επτά ματς μακριά από το «Απ. Νικολαΐδης». Λογικά και οι δύο ομάδες θα έχουν τις ευκαιρίες τους, οπότε αξίζει το Goal.

Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.07

Τέλος, ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στα τρία από τα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια είχαν πέναλτι. Το μοναδικό από αυτά που δεν είχε, έληξε 0-0. Επίσης δόθηκαν και δύο πέναλτι στον αγώνα του πρώτου γύρου, οπότε δε θα είναι έκπληξη να συνεχιστεί η… μίνι παράδοση.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΝΑΛΤΙ OVER 0,5 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.75

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση. Στην αναμέτρηση ΑΕΚ – Παναθηναϊκός έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό του στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με τη επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!


ΑΕΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 08/01/2023

Με αρκετά προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ, εν όψει και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην «Αγια-Σοφιά».

Δεδομένη είναι η απουσία των Γκατσίνοβιτς, Ελιάσον και Μοχαμάντι, οι οποίοι είναι τραυματίες και θα λείψουν ακόμη για αρκετό διάστημα.

Επίσης εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ρότα, ο οποίος ακόμη κι αν προλάβει να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, είναι πίσω σε φυσική κατάσταση. Αντίθετα, λογικά διαθέσιμος θα είναι ο Μάνταλος, ενώ επιστρέφει και ο Σιμάνσκι που εξέτισε την ποινή του.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Αθανασιάδης – Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Άμραμπατ – Αραούχο, Γκαρσία.

aek panathinaikos3 08012023 novibet


Παναθηναϊκός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 08/01/2023

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, έχοντας τέσσερις απουσίες, εκ των οποίων οι τρεις είναι γνωστές και μακροχρόνιες.

Συγκεκριμένα, εκτός είναι ο Καμπετσής, ο οποίος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ δεν υπολογίζονται φυσικά οι τραυματίες Αϊτόρ, Τρουιγέ και Γκάνεα.

Αντίθετα, επιστρέφει ο Πέρεθ που εξέτισε την ποινή του στο ματς με τον Λεβαδειακό, αλλά και ο Σάρλια που είχε πάρει άδεια και απουσίαζε για προσωπικούς λόγους.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ – Πέρεθ, Τσέριν – Παλάσιος, Βέρμπιτς, Μπερνάρ – Σπόραρ.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ