el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 24/05/2023

Έφτασε η ώρα για το απόλυτο ποδοσφαιρικό «highlight» της σεζόν, τον τελικό Κυπέλλου Novibet! Την Τετάρτη (COSMOTE SPORT 1HD 20:30) ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν στο «Πανθεσσαλικό» τον βαρύτιμο έπαθλο και μας υπόσχονται ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου.

Για το σπουδαίο ματς στο Βόλο επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Με 1000+ αγορές στη Novibet ο τελικός Κυπέλλου Novibet γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικός.

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Novibet όπως θα ήθελες να είναι…

 


ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ανάλυση, Παρουσίαση 24/05/2023

Το διακύβευμα για τις δύο ομάδες είναι τεράστιο και οι δύο πλευρές διψούν για να χαρίσουν την κούπα στους φιλάθλους τους.

Η ΑΕΚ πριν λίγες ημέρες κατέκτησε το πρωτάθλημα της Super League και ακόμα άπαντες πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Ωστόσο, στην «Ένωση» φιλοδοξούν να πανηγυρίσουν το τρίτο «νταμπλ» της ιστορίας τους και το πρώτο μετά το 1978 για να επιβεβαιώσουν σε εχθρούς και φίλους την αγωνιστική της κυριαρχία.

Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν μέχρι τον τελικό Κυπέλλου Novibet αποκλείοντας κατά σειρά ΠΑΣ Γιάννινα, Κηφισιά, Πανσερραϊκό και Ολυμπιακό και ο στόχος είναι η κατάκτηση του 16ου Κυπέλλου Ελλάδας και πρώτο μετά τη σεζόν 2015/16.

Ο Ματίας Αλμέιδα στα Σπάτα έχει κάνει τα απαραίτητα «φροντιστήρια» προκειμένου οι παίκτες του να τα δώσουν όλα και να κλείσουν τη σεζόν βγάζοντας και πάλι στους δρόμους τους φιλάθλους τους.

Ο προπονητής της ΑΕΚ πλην της απουσίας του Σέρχιο Αραούχο δεν αντιμετωπίζει σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα, ενώ δεν θα διστάσει να ανακατέψει την τράπουλα και να εμπιστευτεί όσους οδήγησαν την ομάδα του στον τελικό.

Ο λόγος για τους Στάνκοβιτς, Τζαβέλλα, Μήτογλου, Γαλανόπουλο και Μάνταλο, οι οποίοι αναμένεται να παίξουν στο αρχικό σχήμα.

Παίκτης «κλειδί» για την ΑΕΚ είναι ο Τσούμπερ. Ο Ελβετός επιθετικός στο φινάλε της σεζόν έχει δώσει λύσεις με γκολ και ασίστ και παράλληλα έχει καλύψει το κενό του τραυματία, Σέρχιο Αραούχο.

Ο Ματίας Αλμέιδα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στάθηκε στο μεγάλο κίνητρο που έχει η ΑΕΚ για το νταμπλ, λέγοντας:

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Υπάρχει το ιστορικό κίνητρο, γιατί μόνο δύο φορές έχει κατακτήσει η ΑΕΚ το νταμπλ σε 100 χρόνια ιστορίας. Επίσης, η ΑΕΚ έχει χάσει τους τρεις τελευταίους τελικούς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αυτό δίνει σε όλους μας έξτρα κίνητρο για να κατακτήσουμε το τρόπαιο.

Δεν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα κόντρα στον ΠΑΟΚ επειδή τον έχουμε κερδίσει στο πρωτάθλημα. Είναι ένα διαφορετικό ματς. Αντιμετωπίζουμε μία καλή ομάδα που βρίσκεται στον τελικό για αυτό το λόγο. Και οι δύο ομάδες θα παίξουν με 11 παίκτες, η ομάδα που θα έχει εντονότερη επιθυμία, θα κατακτήσει το τρόπαιο».

Στον ΠΑΟΚ ζουν και αναπνέουν για τον τελικό Κυπέλλου Novibet. Οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου φιλοδοξούν να πανηγυρίσου το 9ο Κύπελλο της ιστορίας του και πέμπτο από το 2017, ενώ θέλουν να κλείσουν τη σεζόν με τον ιδανικότερο τρόπο για να ξεχάσουν την 4η θέση στο πρωτάθλημα.

Οι Θεσσαλονικείς για να φτάσουν στον 6ο τελικό τα τελευταία 7 χρόνια απέκλεισαν κατά σειρά Καλαμάτα, Παναθηναϊκό, Λαμία και γνωρίζουν ότι αν κατακτήσουν το έπαθλο τη νέα σεζόν θα παίξουν στο Europa League και όχι στο Conference League.

Ο νεαρός μέσος του ΠΑΟΚ, Γιάννη Κωνσταντέλιας είναι η φετινή αποκάλυψη του ΠΑΟΚ και θα αποτελέσει εκ νέου πηγή έμπνευσης για τη μεσοεπιθετική γραμμή.

O Ραζβάν Λουτσέσκου παραμονή του τελικού θέλησε να πάρει το άγχος από τους παίκτες του και να το μεταφέρει στην ΑΕΚ.

«Στα χαρτιά η ΑΕΚ ειναι το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου, όμως όσοι εργάζονται στο ποδόσφαιρο αυτά δεν τα πιστεύουν. Βρίσκεται ένα Κύπελλο στο τραπέζι και όσοι παίξουν θα τα δώσουν όλα για το τρόπαιο.

Θα μετρήσει ποια ομάδα θα εκμεταλλευτει τις στιγμές της, την ψυχραιμία που θα παίξει την συγκέντρωση που θα δείξει στο χορτάρι. Σ’ έναν τελικό σημασία έχει το μομέντουμ και το πως θα διαχειριστείς τις στιγμές πίεσης. Τόσο εγώ όσο και οι ποδοσφαιριστές μου έχουμε τεράστιο κίνητρο για να σηκώσουμε το Κύπελλο.

Θα υπάρξει μια στεναχώρια αν το χάσουμε και μια απογοήτευση, αλλά το να πάρουμε το έπαθλο θα μας δώσει μια περηφάνια για όσα κάναμε φέτος», υποστήριξε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.


ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Στατιστικά, Προϊστορία 24/05/2023

  • Ο ΠΑΟΚ από το 2017 και μετά μετράει 4 κατακτήσεις Κυπέλλου και οι τρεις ήρθαν απέναντι στην ΑΕΚ (2-1, 2-0, 1-0), ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά βρέθηκε και πέρυσι στον τελικό Κυπέλλου και ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό (1-0).
  • Στις τέσσερις φετινές μονομαχίες στο πρωτάθλημα ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, η «Ένωση» νίκησε τρεις φορές (4-0, 0-1, 2-0) και ο «Δικέφαλος του Βορρά» μια (2-0).
  • Οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά πάνω στο τερέν και το παρελθόν μας έχει δείξει ότι σε τελικούς Κυπέλλου συχνά τα πάντα κρίνονται στο γκολ! Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι έξι από τους επτά τελικούς από το 2016 και μετά κρίθηκαν στο ένα γκολ. Τη σεζόν 15/16 η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ακολούθησε η επικράτηση του ΠΑΟΚ με το ίδιο σκορ απέναντι στην «Ένωση» στο Πανθεσσαλικό. Το 2018 αποτελεί εξαίρεση το 2-0 του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ , ενώ το 2019 οι Θεσσαλονικείς νίκησαν 1-0 στο ΟΑΚΑ. Το 2020 ο Ολυμπιακός πηρε το Κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ με σκορ 1-0, ενώ πέρυσι ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ.
  • Στην ΑΕΚ θέλουν να σπάσουν την αρνητική παράδοση, αφού από το 2017 έχουν παίξει σε τέσσερις τελικούς Κυπέλλου κι έχουν ηττηθεί ισάριθμες φορές.
  • 15 φορές έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας η ΑΕΚ και τελευταία φορά ήταν το 2016 στον τελικό με τον Ολυμπιακό.
  • 8 Κύπελλα έχει στη συλλογή του ο ΠΑΟΚ και τελευταία φορά το κατέκτησε το 2021 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.
  • 7 ματς έδωσε η ΑΕΚ για να φτάσει στον τελικό Κυπελλου Novibet και ο απολογισμός ήταn 5 Over και 2 Under.
  • Τα αποτελέσματα της ΑΕΚ στη φετινή πορεία μέχρι τον τελικό Κυπέλλου: ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0, Κηφισιά – ΑΕΚ 0-2, ΑΕΚ – Κηφισιά 3-0, ΑΕΚ – Πανσερραϊκός 3-0, Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-3, ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-0, Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-1.
  • Ο ΠΑΟΚ σε 6 παιχνίδια μέχρι τον τελικό Κυπέλλου μετράει 5 Under και μόλις 1 Over.
  • Τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στη φετινή πορεία μέχρι τον τελικό Κυπέλλου: Καλαμάτα – ΠΑΟΚ 0-2, ΠΑΟΚ – Καλαμάτα 2-0, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1, Λαμία – ΠΑΟΚ 1-5, ΠΑΟΚ – Λαμία 1-1.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Προγνωστικά 24/05/2023

Κόβει την ανάσα το ντέρμπι «Δικεφάλων» στον τελικό Κυπέλλου Novibet και για το παιχνίδια στον Βόλο επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα από τις 1000+ αγορές.

Οι αποδόσεις στο στοίχημα δίνουν ξεκάθαρο φαβορί την ΑΕΚ, όμως μιλάμε για έναν τελικό σε ουδέτερο έδαφος (το ματς θα γίνει χωρίς κόσμο). Τα τελευταία χρόνια οι τελικοί κρίνονται στο γκολ και στις λεπτομέρεις. Η ιστορία ενδέχεται να επαναληφθεί και φέτος.

ΑΠΟΔΟΣΗ 2.25 ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο έμπειρος διαιτητής, Φέλιξ Μπριχ, ορίστηκε στον τελικό Κυπελλου Novibet. Ο Γερμανός γνωρίζει απο μεγάλα παιχνίδια και αναμένεται να κόψει στη μέση το «καρπούζι».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα μεγάλα ντέρμπι ο Ντάγκλας Αουγκούστο είναι επιρεπής στις κίτρινες κάρτες.

 αουγκουστο να δεχθει κιτρινη καρτα σε αποδοση 2.10 

Δεν περνάει απαρατήρητη ο φόρμα του Τσούμπερ. Ο Ελβετός επιθετικός σκόραρε σε όλα τα κρίσιμα παιχνίδια και εκτόξευσε τις επιδόσεις στο φινάλε του πρωταθλήματος. Εχει την κλάση για να βάλει δύσκολα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην πρόσφατη νίκη της ΑΕΚ με 4-0 στο Πρωτάθλημα βρήκε δίχτυα.

ανυτιμε σκορερ τσουμπερ σε αποδοση 3.40 


ΑΕΚ: Απουσίες, Ενδεκάδα 24/05/2023

Ο Ματίας Αλμέιδα και για ψυχολογικούς λόγους συμπεριέλαβε όλους τους παίκτες στην αποστολή. Ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει κάποιους στάνταρ παίκτες που χρησιμοποιεί περισσότερο στα παιχνίδια του Κυπελλου και στον τελικό δεν θα αλλάξει την τακτική του. Τραυματίας είναι ο αρχηγός της ΑΕΚ, Σέρχιο Αραούχο.

Πιθανή ενδεκαδα (4-4-2): Στάνκοβιτς – Ρότα, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Χατζισαφί – Γαλανόπουλος, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος – Τσούμπερ, Γκαρσία.

aek paok prognostika novibet

ΠΑΟΚ: Απουσίες, Ενδεκάδα 24/05/2023

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αντιμετωπίζει δυο σημαντικά προβήματα στην επίθεση, αφού οι Νάρεϊ και Νέλσον Ολιβέιρα είναι τραυματίες. Οι Νάσμπεργκ και Ελ Καντουρί ξεπέρασαν τα προβλήματα και θα βρεθούν στον πάγκο. Δεκάδες φίλοι του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στην τελευταία προπόνηση στην Τούμπα και ζήτησαν από τους ποδοσφαιριστές να επιστέψουν από το Πανθεσσαλικό με το Κύπελλο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Κοτάρσκι – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σοάρες – Αουγκούστο, Ντάντας – Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον – Τόμας.

 


Διαβάστε ακόμα…

champions-league-ataturk

Πότε είναι ο τελικός του Champions League 2023 – Που το δείχνει

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ