el
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ατλάντα Χοκς – Μιλγουόκι Μπακς: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 28-06-2021

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (28/6, 03:30) οι Ατλάντα Χοκς υποδέχονται στη State Farm Arena τους Μιλγουόκι Μπακς για το Game 3 των τελικών της Ανατολής στο ΝΒΑ.

Ολοι οι αγώνες του NBA προσφέρονται σε live streaming μετάδοση από τη στοιχηματική πλατφόρμα της Novibet

Ο νικητής θα πάρει εκτός από το προβάδισμα (στο 1-1 η σειρά μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια στο Fiserv Forum, στις 4 νίκες η πρόκριση) και την απαιτούμενη ψυχολογική ώθηση εν όψει της κρίσιμης συνέχειας.

Συνολικά τη φετινή σεζόν οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί (μαζί φυσικά με τη regular season) πέντε φορές, με τα «ελάφια» να προηγούνται 3-2.

Στα μέσα του Απρίλη, πάντως, είχαν περάσει εύκολα από την Ατλάντα με 120-109.

Ατλάντα Χοκς – Μιλγουόκι Μπακς: Τι έγινε στο Game 2

 

Στο 2ο παιχνίδι των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας αποκαταστάθηκε – σε έναν βαθμό – η τάξη. Οι Μπακς μπήκαν στο παρκέ… τσαντισμένοι και απάντησαν με επιβλητικό τρόπο στο break των Χοκς.

Συνέτριψαν με 125-91 τα «γεράκια» στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ανωτερότητας και υπεροχής.

Αυτή τη φορά το αμυντικό πλάνο του Μάικ Μπουντενχόλζερ είχε αποτέλεσμα, οι παίκτες του «έσβησαν» τον Τρέι Γιανγκ (15 π., 1/8 τρίποντα, 9 λάθη), με το ροζ φύλλο να έρχεται διά περιπάτου για τα «ελάφια»

Κορυφαίος όλων ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (25 πόντους, 11/15 δίποντα σε 29 λεπτά συμμετοχής), γέμισε τη στατιστική του με 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Δεύτερο σερί ματς εξαιρετικός ο Τζρου Χόλιντεϊ (22 π., 7 ασίστ), μεστή εμφάνιση από τον Κρις Μίντλετον, ο οποίος «ακούμπησε» το τριπλ – νταμπλ (15 π., 8 ασίστ, 7 ριμπάουντ). Διψήφιος και ο σέντερ Μπρουκ Λόπεζ με 16 πόντους.

Για τους Χοκς από τη στιγμή που δεν… τράβηξε ο Γιανγκ, δεν υπήρχε ελπίδα και άπαντες κινήθηκαν στη μετριότητα.

Ατλάντα Χοκς – Μιλγουόκι Μπακς: Προγνωστικά & Απουσίες 28-06-2021

Δείτε εδώ όλες τις αποδόσεις για το Game 3 Ατλάντα Χοκς – Μιλγουόκι Μπακς

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η εικόνα των δύο ομάδων στο Game 2, ωστόσο είναι δεδομένο ότι η Ατλάντα θα προσπαθήσει να βγάλει αντίδραση, πολύ απλά για να μην την πάρει η… κάτω βόλτα. Το ερώτημα είναι αν μπορεί μόλις δύο 24ωρα μετά το δυνατό «χαστούκι» που δέχθηκε στο Fiserv Forum.

hawks_novibetgr

Αναμφισβήτητα κομβική η αποψινή μάχη, με τις άμυνες να περνούν σε πρώτο πλάνο.

Ο έμπειρος Χόλιντεϊ θα πέσει ξανά πάνω στον Τρέι Γιανγκ με στόχο να βγάλει εκτός ρυθμού τον ηγέτη των «γερακιών». Εν ολίγοις να του… βάλει φρένο. Αν το καταφέρει ο «εγκέφαλος» των Μπακς, το Under (στους 223,5 πόντους το line) θα «πλησιάσει» ακόμη περισσότερο.

Εκτός από το Under, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Over 11,5 πόντοι του Κλιντ Καπέλα. Ο Ελβετός σέντερ είναι μία από τις βασικές επιλογές στα πικ εν ρολ που «στήνει» ο Τρέι Γιανγκ και είναι δεδομένο ότι η Ατλάντα τον χρειάζεται πολύ σήμερα και στο μπροστά μέρος του παρκέ!

Επίσης στα ειδικά των παικτών, αξία έχει και το 2,45 στο Over 1,5 τρίποντα του Μπριν Φορμπς. Ο αναπληρωματικός σούτινγκ γκαρντ των Μπακς έχει ρόλο στο rotation του κόουτς «Bud» και στη μέρα του μπορεί να προκαλέσει ζημιά στους γηπεδούχους.

Με ενοχλήσεις στο γόνατο παίζει ο Σέρβος γκαρντ των «γερακιών» Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (φαίνεται επηρεασμένος μέχρι τώρα στη σειρά), κάποιες μικροενοχλήσεις που ταλαιπωρούν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν πρόκειται να αφήσουν τον Greek Freak εκτός Game 3.

Ατλάντα Χοκς – Μιλγουόκι Μπακς: Ανάλυση & Στατιστικά 28-6-2021

Το Μιλγουόκι σημείωσε 7 τρίποντα στην πρώτη περίοδο του Game 2, βάζοντας τις βάσεις γι’ αυτό που ακολούθησε (15/41 συνολικά).

«Κλειδί» και η παρουσία των Φορμπς – Κόνατον και του «αδικημένου» από τον Μπουντενχόλζερ, Μπόμπι Πόρτις, ο οποίος από τη στιγμή που επέστρεψε στο rotation δίνει σημαντικές λύσεις στα 15-20 λεπτά που πατάει παρκέ. Αν το supporting cast των «ελαφιών» είναι ξανά… ορεξάτο, τότε το Μιλγουόκι θα μπει σε θέση οδηγού.

Από την άλλη πλευρά, αν η Ατλάντα επαναλάβει το «φτωχό» 25% έξω από τα 7.25 μ. (9/36 στο Game 2) τότε η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη για την ίδια.

Ο Τρέι Γιανγκ μέχρι τώρα στη σειρά έχει 5/21 τρίποντα, ενώ χαμηλά στον συγκεκριμένο τομέα είναι για την ώρα και ο κομβικός δυναμικός ψηλός των «γερακιών» Τζον Κόλινς με 2/9.

Φυσικά, ο κόουτς ΜακΜίλαν περιμένει και την αφύπνιση του «μπόμπερ» Κέβιν Χέρτερ (μόλις 21 πόντους στα δύο πρώτα ματς με ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά από την περιφέρεια), ο οποίος δείχνει να έχει ξεφουσκώσει μετά τις μεγάλες εμφανίσεις του κόντρα στους Φιλαδέλφεια 76ερς στον προηγούμενο γύρο.

Οσο για τον πολύπειρο γκαρντ Λου Γουίλιαμς, δεν είναι σε… καλό φεγγάρι, με αποτέλεσμα να μην αποτελεί βασικό κομμάτι στο rotation του τεχνικού της Ατλάντα. Και μάλλον δικαιολογημένα…

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ