el
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μπάγερν – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 04/03/2022

Ελληνικό χρώμα έχει το κλείσιμο της 28ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Euroleague, με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στο Μόναχο κόντρα στη Μπάγερν (04/03, 21:45) και τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται το Μιλάνο (04/03, 21:00).

Όλα, αυτά βέβαια, στη σκιά όσων γίνονται στην Ουκρανία και με τις ρωσικές ομάδες (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Ούνικς Καζάν) να έχουν τεθεί εκτός διοργάνωσης για τρεις εβδομάδες, έχοντας χάσει παράλληλα σχεδόν όλους τους ξένους παίκτες τους που έφυγαν από τη Ρωσία λόγω όσων συμβαίνουν.

Στην περίπτωση που οι τρεις ομάδες δεν επιστρέψουν ξανά στη φετινή διοργάνωση, θα αφαιρεθούν από τον βαθμολογικό πίνακα όλα τα αποτελέσματα των αγώνων που έχουν δώσει μέχρι τώρα.

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδι στο Μόναχο ανάμεσα σε Μπάγερν και Ολυμπιακό γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Μπάγερν – Ολυμπιακός: Σε τι κατάσταση βρίσκονται ;

Η Μπάγερν (ρεκόρ 12-12)… απέχει από την Ευρωλίγκα από τις 3 Φεβρουαρίου, τότε που είχε νικήσει με χαρακτηριστική άνεση την Μακάμπι (70-52) πανηγυρίζοντας την 4η νίκη στα τελευταία 5 παιχνίδια της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Βέβαια, από εκείνη τη μέρα έχει μεσολαβήσει ένας μήνας και τα ματς που έχουν παίξει οι Βαυαροί είναι μόνο για το γερμανικό πρωτάθλημα, στο οποίο βρίσκεται στην κορυφή με ρεκόρ 17-5.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός (ρεκόρ 15-9) βρήκε ξανά για τα καλά τα πατήματά του, μετράει τρεις διαδοχικές νίκες στην Ευρωλίγκα και φιγουράρει στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα ρίχνοντας το βλέμμα του προς το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Την προηγούμενη εβδομάδα «καθάρισε» στο ΣΕΦ και την Αρμάνι (67-58), παίζοντας άμυνα για σεμινάριο και επιβάλλοντας το νόμο του στην 4η περίοδο (28-15 επιμέρους σκορ).
Μπροστάρηδες για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα οι Βεζένκοφ (16 π., 5 ρ.), Σλούκας (16 π., 4 ασίστ), ΜακΚίσικ (14 π., 3 ασίστ) και ο Γάλλος σέντερ Μουσταφά Φολ με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ.

 

Μάλιστα, ο Φολ ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες μέχρι το καλοκαίρι του 2025, με τον κόουτς Μπαρτζώκα να εκφράζει την ικανοποίησή του γι’ αυτή την εξέλιξη:

«Στον ομαδικό αθλητισμό είναι συγκεκριμένα τα πράγματα. Όσο πιο σταθερά είναι τα πρόσωπα, τόσο μεγαλύτερες επιτυχίες κάνεις. Δεν είναι εύκολο να δημιουργείς διαφορετική ομάδα κάθε χρόνο. Κάτω από αυτά το πρίσμα, ο Μουστάφα είναι ένας παίκτης που έδειξε το επίπεδό του, μας βοήθησε πάρα πολύ.

Αν δείτε και τους αριθμούς του, όταν παίζει είναι φοβερά επιδραστικός στο παιχνίδι μας. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσε».


Μπάγερν – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 04/03/2022

Το παιχνίδι στο Μόναχο δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τον Ολυμπιακό, καθώς η Μπάγερν του Αντρέα Τρινκιέρι είναι πολύ σκληρή ομάδα, με αρχές στο παιχνίδι της και ένα αρκετά… συμπαθητικό ρόστερ που μπορεί να βάλει δύσκολα σε οποιονδήποτε αντίπαλο, ειδικά στο «σπίτι» της.

Στρεφόμαστε στα ειδικά παικτών και σε πρώτο πλάνο βάζουμε το Over 13,5 πόντους του Σάσα Βεζένκοφ (σε απόδοση 1,87 στη Novibet), ο οποίος είναι σταθερά από τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες των «ερυθρολεύκων» και γεμάτος φιλοδοξίες, όπως επισήμανε στις τελευταίες δηλώσεις του:

«Θέλω να ζήσω την εμπειρία του Final-4 με την ομάδα μου. Όμως είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις έως εκεί. Τα πλέι-οφ είναι διαφορετικά σε σχέση με τα ματς της κανονικής περιόδου. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτά συνεχίζοντας με νίκες στη regular season.

Η EuroLeague είναι πολύ ανταγωνιστική φέτος, πολλές ομάδες παίζουν φανταστικά, ενώ και οι ομάδες από το τέλος της κατάταξης θέλουν να κερδίζουν κάθε ματς. Το Final 4 δεν είναι κοντά, αλλά πολύ μακριά αυτή τη στιγμή.

Όμως έχουμε 40 ημέρες και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι διότι τώρα είναι το κυρίως πιάτο».

Ιδιαίτερα «εγκεφαλικός» παίκτης ο Τόμας Γουόκαπ και βασικό γρανάζι στη μηχανή του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Ελληνας κόουτς έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη στη χρησιμότητα του Αμερικανού πόιντ γκαρντ και γι’ αυτό το λόγο του έχει δώσει σημαντικό ρόλο στο rotation των «ερυθρόλευκων».

Σε απόδοση 1,95 ο Γουόκαπ να μοιράσει Over 2,5 ασίστ στην αναμέτρηση του Μονάχου.


Μπάγερν – Ολυμπιακός: Απουσίες 04/03/2022

Επιστροφές στη Μπάγερν και μάλιστα σημαντικές: ο Αντρέα Τρινκιέρι έχει ξανά έπειτα από 3 μήνες τον πρώτο του σκόρερ Ντάρουν Χίλιαρντ (15.8 π. μέσο όρο), τον έμπειρο φόργουορντ Πολ Ζίπσερ.

Aμφίβολοι είναι ο σούτινγκ γκαρντ Γουέιλερ – Μπαμπ (5,5 π./ χτύπησε στο κεφάλι στο ματς πρωταθλήματος με τους Αμβούργο Τάουερς το βράδυ της Τετάρτης) και ο αναπληρωματικός γκαρντ Γιάραμαζ (4,8 π.), ο οποίος απουσιάζει εδώ και δύο εβδομάδες.

Από την άλλη πλευρά, ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» στις τελευταίες δύο επισκέψεις τους στο Μόναχο μετράνε ισάριθμες ήττες (85-82, 74-68) σε ματς που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες κι έχουν να νικήσουν από το 2019 (62-72).



 

Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο: Προγνωστικά, Ανάλυση 04/03/2022

Το «τριφύλλι» προέρχεται από ήττα… πισωγύρισμα, αφού την Τρίτη ηττήθηκε (83-96) από τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ και παρουσίασε έλλειψη ενέργειας σε άμυνα. Οι Νέντοβιτς και Παπαγιάννης ηταν οι δύο παίκτες που διασώθηκαν από το «ναυάγιο».

Πλέον, οι «πράσινοι» βρίσκονται στη 16η θέση (7-18) της βαθμολογίας και το μόνο που διεκδικούν στη συνέχεια της διοργάνωσης είναι νίκες γοήτρου και παράλληλα να δουν κάποιους νεαρούς παίκτες να εξελίσσονται.

O Δημήτρης Πρίφτη, παραμονή του ματς, μίλησε για τους στόχους του Παναθηναϊκού:

«Η Αρμάνι παίζει πολύ σκληρά, παίζει με επαφές και έχει τα κορμιά για να το υποστηρίξει αυτό. Είναι ένα σημείο που πρέπει να παρουσιάσουμε ετοιμότητα, κάτι που δεν κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο και το πληρώσαμε.

Χρειάζεται πνευματική προετοιμασία, να είσαι έτοιμος να βάλεις το σώμα σου και να πας δυνατά στις φάσεις. Όχι μόνο αμυντικά αλλά και επιθετικά γιατί όταν ο άλλος σε παίζει πολύ σκληρά μπορεί να κάνεις κακές επιλογές, να ανοίξεις το τέμπο του παιχνιδιού και να δεχθείς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.

Αυτά είναι κάποια στοιχεία που πρέπει να αποφύγουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν κατεβαίνουμε αδιάφοροι, υπάρχουν κίνητρα για την ομάδα μας».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες των Παπαπέτρου και Γιόβιτς, ενώ αμφίβολοι είναι οι Οκάρο Γουάιτ και Μποχωρίδης, οι οποίοι εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από ενοχλήσεις και προπονήθηκαν με… μέτρο την εβδομάδα που διανύουμε.

Σε τρομερή κατάσταση βρίσκεται ο Σέρβος σταρ των «πράσινων» Νεμάνια Νέντοβιτς, σε απόδοση 1,80 στη Novibet να πετύχει τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα!

 

Στην αντίπερα όχθη, ο κόουτς των Ιταλών Ετορε Μεσίνα (ρεκόρ 17-8) δεν έχει σταθερά στη διάθεσή του τον πολύτιμο Αμερικανό φόργουορντ Σιλντς, ο οποίος θα επιστρέψει από τον τραυματισμό του εντός του μήνα, ενώ εκτός μάχης τέθηκε και ο βετεράνος φόργουορντ Λουίτζι Ντατόμε με πρόβλημα στο γόνατο.

Ιδιαίτερη η αναμέτρηση της Παρασκευής για τον Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος επιστρέφει για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού!

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το να αναδειχθεί ο «εγκέφαλος» της Αρμάνι Σέρχιο Ροντρίγκεθ πρώτος σε ασίστ, σε απόδοση 2,25 στη Novibet.
Αλλωστε, είναι ο παίκτης που εμπιστεύεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον ο κόουτς Μεσίνα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο ΟΑΚΑ οι πρόσφατες αναμετρήσεις ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Αρμάνι έχουν κριθεί στις λεπτομέρειες.

Πέρυσι, ο Παναθηναϊκός επικράτησε στην παράταση (86-83) και τη σεζόν 19/20 το ματς κρίθηκε στο τελευταίο σουτ υπέρ των Ιταλών με σκορ 78-79.


 

 

 


Διαβάστε ακόμα…

top50 novibet

Οι 50 καλύτεροι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ