el
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Βέλγιο – Ιταλία: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 02/07/2021

Μεγάλο ματς στην «Αλιάνζ Αρίνα» του Μονάχου για τα προημιτελικά του Euro 2020 μεταξύ του Βελγίου, Νο.1 στην κατάταξη της FIFA, και της Ιταλίας (02/07, 22:00). Με Ελβετία ή Ισπανία ο νικητής στα ημιτελικά.

Δείτε εδώ όλες τις αποδόσεις για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2020

To Βέλγιο έχει ανεβάσει το επίπεδό του τα τελευταία χρόνια και το μεγαλύτερο προσόν του, είναι πως πλέον μπορεί ακόμα και σε βραδιές που δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση να παίρνει αποτελέσματα.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην αναμέτρηση για τη φάση των 16 απέναντι στην προηγούμενη κάτοχο Πορτογαλία. Με σκόρερ τον Τοργκάν Αζάρ, σε ένα κομβικό χρονικό σημείο (στο 42’) τη στιγμή που πιεζόταν, κατάφερε να επικρατήσει και να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά για δεύτερη σερί διοργάνωση.

Στην αντίστοιχη έκδοση του 2016 είχε αποκλειστεί από την Ουαλία.

 

Το πρώτο «καμπανάκι» κινδύνου ήχησε στα νοκ-άουτ ματς για την Ιταλία, καθώς χρειάστηκε η διαδικασία της παράτασης για να αποκλείσει την Αυστρία (2-1, 0-0 η κανονική διάρκεια).

Καθοριστική η είσοδος του Κιέζα από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, με τον έμπειρο προπονητή να βλέπει την ομάδα του να παράγει ακόμα μία φορά αρκετές φάσεις αλλά αυτή τη φορά και σε αντίθεση με τα όσα είχε δείξει στη φάση των ομίλων, να υστερεί στα τελειώματα.

Διαβάστε εδώ την ανάλυση και τα προγνωστικά όλων των προημιτελικών του Euro 2020

Στο προηγούμενο Euro η Ιταλία είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά από τη Γερμανία (5-6 πέναλτι). Είναι η τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση στην οποία φτάνει τουλάχιστον στους «8».

Βέλγιο – Ιταλία: Προγνωστικά 02/07/2021

itabelgium_novibetgr

H Ιταλία μετράει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα σε τελική φάση Euro από το Βέλγιο και συνολικό ρεκόρ 14-4-4.

Ετσι, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι προσφέρεται σε τιμές φαβορί, με τη νίκη της να παίζει στο 2.45 αντί 3.50 του άσου και 3.15 της ισοπαλίας, ενώ η απλή πρόκρισή της τιμάται προς 1.69 αντί 2.15 του Βελγίου.

Πρόκειται για ματς που υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κριθεί στα σημεία και ως αυτού, έχει λογική μία επιλογή υψηλού ρίσκου, που αφορά την πρόκριση στα πέναλτι.

Το 4.80 για να κριθεί η πρόκριση στα πέναλτι μπορεί να αποτελέσει στοιχηματική επιλογή.

Βέλγιο – Ιταλία: Ανάλυση 02/07/2021

Δεν δημιουργεί πολύ, όμως σκοράρει. Αυτό είναι το στοιχείο που έχει χαρακτηρίσει το Βέλγιο.

Τόσο στον αγώνα με τη Δανία (2-1) στη φάση των ομίλων όσο και με την Πορτογαλία για τη φάση των 16 (1-0), είχε πολύ λιγότερες τελικές προσπάθειες από τον αντίπαλο (από 6 σουτ στον στόχο) χωρίς μάλιστα να έχει σουτ μέσα από την περιοχή.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ επιλέγει το 3-4-2-1 ως διάταξη, ανεξαρτήτως αντιπάλου και λογικά δεν θα αλλάξει την προσέγγισή του στον προημιτελικό με την Ιταλία.

 

Πλέον το αήττητο σερί της Ιταλίας σε όλες τις διοργανώσεις έχει διευρυνθεί στα 31 ματς (25 νίκες, 6 ισοπαλίες). Η τελευταία χρονικά ήττα, σημειώθηκε τον Σεπτέμβρη του 2019 από την Πορτογαλία, για το Nations League.

Εχει αποκτήσει συνοχή σαν ομάδα, αλλά κυρίως, αγωνιστική ταυτότητα, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να επιλέγει το 4-3-3. Οι γρήγορες μεταβιβάσεις και η αξιοποίηση των κενών χώρων που προκύπτουν σε κάθε ματς, είναι το στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει μέχρι στιγμής.

Βέλγιο – Ιταλία: Παρουσίαση και Στατιστικά 02/07/2021

  • Ιστορικό ρεκόρ για τη νικήτρια του αγώνα. Τόσο το Βέλγιο όσο και η Ιταλία «τρέχουν» αυτή τη στιγμή σερί 14 νικών (με ή χωρίς παράταση) σε Euro (προκριματικά και τελική φάση), ισοφαρίζοντας την επίδοση της Γερμανίας το 2012. Τέλος στο αήττητο σερί των Γερμανών είχε δώσει μάλιστα η Ιταλία.
  • Τρεις φορές έχει φτάσει στα προημιτελικά Euro το Βέλγιο, με μία πρόκριση και δύο αποκλεισμούς. Μάλιστα, η πρόκριση είχε έρθει επί της Ιταλίας (στο Euro 1972), όπου το Βέλγιο κατέλαβε τελικά την τιμητική τρίτη θέση.
  • Είναι το πρώτο ματς που δίνει το Βέλγιο στο συγκεκριμένο γήπεδο. Δεύτερο ματς για την Ιταλία, που είχε ηττηθεί στο πρώτο, από τη Γερμανία το 2016 (4-1).
  • Ο Ρομέλου Λουκάκου αντιμετώπισε 4 φορές τον τερματοφύλακα της Ιταλίας, Τζίτζι Ντοναρούμα και σκόραρε σε όλες με τη φανέλα της Ιντερ απέναντι στη Μίλαν. Τρία γκολ έχει σημειώσει ο Ντρις Μέρτενς, που πλέον είναι ο πρώτος σκόρερ της Νάπολι με 135 γκολ συνολικά.
  • Μόλις μία φορά έχει κριθεί η πρόκριση σε διαδικασία πέναλτι για το Βέλγιο. Στο Μουντιάλ του 1986, για τα προημιτελικά, είχε αποκλείσει την Ισπανία.
  • Εντεκα φορές έχει κριθεί η πρόκριση στα πέναλτι για την Ιταλία, με 4 προκρίσεις και 7 αποκλεισμούς. Στα τρία πιο πρόσφατα Euro έχει κριθεί τουλάχιστον μία φορά η πρόκριση από την… άσπρη βούλα.

Βέλγιο: Απουσίες & Ενδεκάδα 02/07/2021

Δύο σημαντικά προβλήματα για τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, καθώς Εντέν Αζάρ και Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι εξαιρετικά αμφίβολοι. Αμφότεροι δεν συμμετείχαν στην τελευταία προπόνηση, πριν τον προημιτελικό με την Ιταλία.

Γιανίκ Καράσκο και Ντρις Μέρτενς είναι οι παίκτες που θα τους αντικαταστήσουν στο αρχικό σχήμα, εφόσον δεν είναι τελικά διαθέσιμοι.

Πιθανή 11άδα (3-4-2-1): Κουρτουά – Αλντερβάιλντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν – Μενιέ, Τίλεμανς, Βίτσελ, Τ. Αζάρ – Μέρτενς, Καράσκο – Λουκάκου.

Ιταλία: Απουσίες & Ενδεκάδα 02/07/2021

Ο Κιέζα, που σκόραρε προερχόμενος από τον πάγκο στο ματς με την Αυστρία, διεκδικεί με αξιώσεις μία θέση στο αρχικό σχήμα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, αντί του Μπεράρντι.

Ο αρχηγός Κιελίνι προφυλάχθηκε λόγω τραυματισμού και παρότι βρίσκεται στη διάθεση του προπονητή του, είναι πιθανό να διατηρηθεί ο Ατσέρμπι στην ενδεκάδα.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Ντοναρούμα – Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι (Ατσέρμπι), Σπινατσόλα – Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι – Κιέζα (Μπεράρντι), Ιμόμπιλε, Ινσίνιε.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ