el
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Βέλγιο – Πορτογαλία: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 27/06/2021

Στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης, σε ένα ματς που θα μπορούσε να είναι και ο τελικός, το Βέλγιο αντιμετωπίζει την Πορτογαλία (27/06, 22:00) για τη φάση των 16 του Euro 2020. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Ιταλία.

Δες εδώ όλες τις αποδόσεις στοιχήματος για το Euro 2020

Δεν έκανε τίποτα άλλο από το να δικαιώσει τις προσδοκίες το Βέλγιο στη φάση των ομίλων. Προκρίθηκε εύκολα με 3/3 νίκες απέναντι σε Ρωσία (3-0), Δανία (2-1) και Φινλανδία (2-0).

Ο Ρομέλου Λουκάκου ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στην πρώτη φάση για τους επίδοξους πρωταθλητές Ευρώπης, με τον επιθετικό της Ιντερ να μετράει 3 γκολ, έχοντας σκοράρει στα δύο από τα τρία ματς.

Το παιχνίδι κατοχής και η άκρως επιθετική συμπεριφορά, είναι τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους Βέλγους.

lukaku_novibetgr

Ονομάστηκε όμιλος του «θανάτου» και όχι άδικα. Εν τέλει η Πορτογαλία κατάφερε να επιβιώσει και να προκριθεί ως τρίτη στα νοκ-άουτ, απέναντι σε Ουγγαρία (3-0), Γερμανία (2-4) και Γαλλία (2-2).

Σκόρερ και στα τρία αυτά ματς ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έγραψε ιστορία με 5 συμμετοχές σε τελική φάση Euro.

Ο στόχος της πρόκρισης επετεύχθη για την κάτοχο, η οποία έχει και σε αυτή τη διοργάνωση πολύ υψηλές βλέψεις που φτάνουν ως την κατάκτηση του τροπαίου.

Βέλγιο – Πορτογαλία: Προγνωστικά 27/06/2021

Ενας πραγματικός «τελικός», μεταξύ δύο ομάδων που στοχεύουν στον τίτλο και το νικητή να έχει το δικαίωμα να ελπίζει.

Το Βέλγιο έχει το πλεονέκτημα ότι στο τελευταίο ματς του ομίλου, με τη Φινλανδία, κράτησε δυνάμεις, τη στιγμή που η Πορτογαλία έπαιξε στα… κόκκινα με τη Γαλλία, για να εξασφαλίσει την πρόκριση.

Οι Βέλγοι, μάλιστα, έπαιξαν τη Δευτέρα ενώ οι Πορτογάλοι την Τετάρτη, άρα μιλάμε για δύο ημέρες παραπάνω ξεκούρασης

Η νίκη του Βελγίου, που προσφέρεται σε απόδοση 2.52, φαντάζει ως ένα αρκετά πιθανό σενάριο. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να συνδυαστεί και με γκολ και από τις δύο ομάδες, με το combo 1 & G/G να δίνεται σε απόδοση 3.75.

Βέλγιο – Πορτογαλία: Ανάλυση 27/06/2021

Το γνωστό του παιχνίδι έκανε μέχρι στιγμής στο τουρνουά το Βέλγιο. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν άλλαξε την προσέγγισή του και η ομάδα του έπαιζε σταθερά με 3-4-2-1, διάταξη με την οποία αναμένεται και απέναντι στην Πορτογαλία.

Η κατοχή της μπάλας είναι ένα από τα αδιαπραγμάτευτα στοιχεία του Βελγίου, το οποίο παράλληλα στηρίζεται και στην ατομική ποιότητα των παικτών, με τον Ισπανό προπονητή να τους δίνει ελευθερία κινήσεων.

Κέβιν Ντε Μπρόινε και Ρομέλου Λουκάκου είναι οι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά για τους «κόκκινους διάβολους».

ronaldo_novibetgr

Νερά… στην άμυνα για την εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία. Κυρίως στην αναμέτρηση με τη Γερμανία, αλλά και απέναντι στη Γαλλία, φάνηκαν πως υπάρχουν κενά, στα οποία καλείται να βρει λύσεις ο Φερνάντο Σάντος.

ο Μπρούνο Φερνάντες κινείται σε… ρηχά νερά μέχρι στιγμής

Σταθερός στο 4-3-3 εδώ και χρόνια ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος είναι ένας προπονητής που προσέχει αρκετά και το αμυντικό κομμάτι. Στην επίθεση έχει παίκτες που μπορούν με μία ενέργεια να κάνουν τη διαφορά και τους επιτρέπει να παίρνουν πρωτοβουλίες.

Βέλγιο – Πορτογαλία: Παρουσίαση και Στατιστικά 27/06/2021

  • Ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία του Euro που μετέχει σε 5 τελικές φάσεις Euro, έγινε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
  • Ο επιθετικός της Γιουβέντους είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των εθνικών ομάδων, μαζί με τον Ιρανό Αλί Νταεΐ (από 109 γκολ).
  • Ο Νέλσον Σεμέδο είναι ο παίκτης που κάνει τα περισσότερα τάκλιν ανά αγώνα (4.3) από τις δύο ομάδες. Από πλευράς Βελγίου, πρώτος είναι ο Τροσάρ (3) και ακολουθεί ο Κέβιν ντε Μπρόινε (2.5).
  • Ο Ντε Μπρόινε είναι ο παίκτης με τις περισσότερες key passes, με 4.5 ανά αγώνα.
  • 13 σερί νίκες σε επίπεδο Euro μετράει το Βέλγιο. Μέτρησε το απόλυτο στην προκριματική φάση (10/10) ενώ έχει σημειώσει μόνο νίκες και στις τρεις αγωνιστικές της φάσης των ομίλων.
  • Το Βέλγιο «τρέχει» αήττητο 12 αγώνων, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, με 10 νίκες και 2 ισοπαλίες στο διάστημα αυτό.
  • Με σύμμαχο την πρόσφατη παράδοση η Πορτογαλία, καθώς δεν έχει ηττηθεί στα 5 πιο πρόσφατα ματς απέναντι στο Βέλγιο, μετρώντας τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.
  • Το 1989 η πιο πρόσφατη νίκη του Βελγίου. Τελευταίο χρονικά μεταξύ τους ματς τον Ιούνιο του 2018 (0-0).

Βέλγιο: Απουσίες & Ενδεκάδα 27/06/2021

Εκτός μάχης για τον αγώνα με την Πορτογαλία τέθηκε λόγω τραυματισμού ο εξτρέμ Νασέρ Τσαντλί, που μέχρι τώρα έπαιξε μόνο στο τρίτο παιχνίδι με τη Φινλανδία. Απών παραμένει ο δεξιός μπακ Καστάνιε, που χτύπησε στην πρεμιέρα με τη Ρωσία.

Ο Ντε Μπρόινε θα αποτελέσει μαζί με τον Λουκάκου τους παίκτες αναφοράς των Βέλγων, οι οποίοι ακόμα μία φορά αναμένονται σε διάταξη 3-4-2-1.

Πιθανή 11άδα (3-4-2-1): Κουρτουά – Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν – Μενιέ, Τίλεμανς, Βίτσελ (Μέρτενς), Τ. Αζάρ – Ντε Μπρόινε, Καράσκο – Λουκάκου.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Τιμπό Κουρτουά (Ρεάλ Μαδρίτης), Σιμόν Μινιολέ (Κλαμπ Μπριζ), Ματς Σελς (Στρασβούργο).

Αμυντικοί: Γιαν Βερτόνχεν (Μπενφίκα), Τόμπι Αλντεβάιρελντ (Τότεναμ), Τόμας Βερμάελεν (Βίσελ Κόμπε), Τόμας Μενιέ (Ντόρτμουντ), Τζέισον Ντενάγιερ (Λυών), Ντέντρικ Μπογιατά (Χέρτα), Λιάντερ Ντεντόνκερ (Γουλβς), Τίμοθι Καστάνιε (Λέστερ).

Μέσοι: Νασέρ Τσαντλί (Μπασακσεχίρ), Γιανίκ Καράσκο (Ατλέτικο Μαδρίτης), Γιούρι Τίλεμανς (Λέστερ), Τοργκάν Αζάρ (Ντόρτμουντ), Ντένις Πρατ (Λέστερ), Χανς Βανάκεν (Κλαμπ Μπριζ), Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι).

Επιθετικοί: Εντέν Αζάρ (Ρεάλ Μαδρίτης), Ντρις Μέρτενς (Νάπολι), Ρομέλου Λουκάκου (Ιντερ), Κριστιάν Μπεντέκε (Κρίσταλ Πάλας), Μίτσι Μπατσουαγί (Κρίσταλ Πάλας), Τζέρεμι Ντοκού (Ρεν), Λιάντρο Τροσάρντ (Μπράιτον).

Πορτογαλία, Απουσίες & Ενδεκάδα 27/06/2021

Η είσοδος του Μουτίνιο στην 11άδα αντί του Μπρούνο Φερνάντες λειτούργησε θετικά για την Πορτογαλία και ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να αφήσει και πάλι τον μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον πάγκο.

Εκτός λόγω κορονοϊού βρίσκεται ο Ζοάο Κανσέλο.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Ρουί Πατρίσιο – Σεμέδο, Πέπε, Ρ. Ντίας, Γκερέιρο – Ντανίλο (Μουτίνιο), Παλίνια – Μπερνάρντο Σίλβα (Μπρούνο Φερνάντες), Ρενάτο Σάντσες, Ντιόγκο Ζότα – Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Ρούι Πατρίσιο (Γουλβς), Αντονι Λόπες (Λυών), Ρούι Σίλβα (Γρανάδα).

Αμυντικοί: Νέλσον Σεμέδο (Γουλβς), Πέπε (Πόρτο), Ρούμπεν Ντίας (Μάντσεστερ Σίτι), Ραφαέλ Γκερέιρο (Ντόρτμουντ), Ζοζέ Φόντε (Λιλ), Ντιόγκο Νταλότ (Μίλαν), Νούνο Μέντες (Σπόρτινγκ).

Μέσοι: Ζοάο Μουτίνιο (Γουλβς), Μπερνάρντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Μπρούνο Φερνάντες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ντανίλο Περέιρα (Παρί Σεν Ζερμέν), Γουίλιαμ Καρβάλιο (Ρεάλ Μπέτις), Ρενάτο Σάντσες (Λιλ), Γκονσάλο Γκέδες (Βαλένθια), Ρούμπεν Νέβες (Γουλβς), Πέδρο Γκονσάλβες (Σπόρτινγκ), Σέρζιο Ολιβέιρα (Πόρτο), Ζοάο Παλίνια (Σπόρτινγκ).

Επιθετικοί: Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους), Αντρέ Σίλβα (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Ράφα Σίλβα (Μπενφίκα), Ντιόγκο Ζότα (Λίβερπουλ), Ζοάο Φέλιξ (Ατλέτικο Μαδρίτης).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ