el
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μονακό – Εφές: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 11/03/2022

Διανύουμε, πλέον, τα τελευταία μέτρα της κανονικής περιόδου στη regular season της φετινής Euroleague, με όλα τα αποτελέσματα από εδώ και στο εξής να… δίνουν ή να κόβουν τα φτερά των 15 «μονομάχων» που έμειναν στην αρένα μετά την αποβολή των τριών ρωσικών ομάδων (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Ούνικς Καζάν).

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι αυτό που θα διεξαχθεί το βράδυ της Παρασκευής (11/03, 21:00) στο Πριγκιπάτο ανάμεσα στη Μονακό και την Εφές!

Από τις χαμένες – στον βαθμολογικό πίνακα – η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς, μετά την οριστική εξέλιξη με τους ρωσικούς συλλόγους, καθώς της αφαιρέθηκαν οι νίκες που είχε κάνει κόντρα σε αυτές τις ομάδες.

Ακόμα και έτσι, πάντως, η Μονακό παραμένει στην εικόνα της πρώτης οχτάδας και των πλέι-οφ με ρεκόρ 10-13, σαφώς πιο ευνοημένη η Εφές από την αποβολή των τριών, ανέβηκε στην 5η θέση με ρεκόρ 12-9.

Από κει δηλαδή που ήταν εκτός πρώτης 8άδας, πατάει πολύ πιο γερά στα πόδια της.

 


Μονακό – Εφές: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Η Μονακό είχε δύσκολη αποστολή στη Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, το πάλεψε μέχρι τέλους, χωρίς ωστόσο να αποφύγει την ήττα (88-83).

Ο Ομπράντοβιτς περιόρισε – σε έναν βαθμό – το rotation και είδε την ομάδα του να τελειώνει το ματς με 61% στο δίποντο (25/41). Και όλα αυτά με τους Γάλλους να μοιράζουν μόλις 9 ασίστ (για 12 λάθη), ενώ σούταραν μέτρια από τις βολές (12/18, 66.7%).
Αξιοπρεπείς έξω από τα 6,75 μ. με 7/20 και 35%.

Ξεχώρισαν οι Μάικ Τζέιμς (19 π., 6 ασίστ), Μπέικον (16 π. με 4 τρίποντα), Μοτεγιούνας (14 π., 7 ριμπάουντ) και ο Ντιαλό με 10 πόντους/8 ριμπάουντ.

 

Η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση της Εφές για την Ευρωλίγκα ήταν το εξ’ αναβολής παιχνίδι της περασμένης Τρίτης κόντρα στην Μπασκόνια.

Οι Τούρκοι έπεσαν θύμα των Βάσκων (87-74, αυτή ήταν η πρώτη νίκη τους μέσα στο 2022 στην Ευρωλίγκα και η πρώτη επιτυχία τους μετά από 8 σερί ήττες στη διοργάνωση), κάτι που απογοήτευσε τον Εργκίν Αταμάν που περίμενε ότι η Εφές θα συνέχιζε την ανοδική της πορεία.

Ουσιαστικά, μόλις δύο παίκτες πάλεψαν για τους Τούρκους: ο Σέιν Λάρκιν με 21 π. (7/12 τρίποντα/5 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 4 λάθη) και ο Βασίλιε Μίτσιτς με 23 πόντους.
Σε ρηχά νερά ο Μπομπουά (5 π., 1/5 τρίπ.), από 4 π. ο Πλάις και ο Μόερμαν.


Μονακό – Εφές: Προγνωστικά 11/03/2022

Η Μονακό είναι «αγριεμένη» στην τελική ευθεία, μετράει 8 νίκες στα τελευταία 11 και βάσει της εικόνας που παρουσιάζει στο παρκέ ίσως και να αξίζει στο φινάλε της regular season να βρίσκεται στα πλέι-οφ.

Από την άλλη πλευρά, η Εφές έχει 4 νίκες στα τελευταία 6 της Euroleague (οι δύο ήττες σε ΣΕΦ και Βαρκελώνη), όμως δείχνει να «κολλάει» στα… δύσκολα.

Δύσκολη για την ομάδα του Αταμάν είναι και η αναμέτρηση της Παρασκευής: σε απόδοση 1,93 στη Novibet το +3,5 της Μονακό, η οποία στην κατάσταση που βρίσκεται μπορεί να δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό τη σοφτ Εφές (3-8 εκτός έδρας).

Από τα ειδικά των παικτών, κρατάμε το Over 8,5 π. του Τιμπόρ Πλάις (σε απόδοση 1,87), με τον Γερμανό ψηλό (και εξαιρετικό σουτέρ/θα βρει ευκαιρίες να «εκτελέσει» από την περιφέρεια στο Πριγκηπάτο) να «χρωστάει» μία καλή εμφάνιση στον προπονητή του, Εργκίν Αταμάν.

Πολύ ανεβασμένος εσχάτως ο ψηλός της Μονακό Ντονάτας Μοτεγιούνας. Ο Λιθουανός (πρώην NBAερ) βρίσκει τα πατήματά του τώρα που η μπάλα καίει και προφανώς παίρνει μεγάλο χρόνο συμμετοχής από τον Σάσα Ομπράντοβιτς. Σε απόδοση 1,65 στη Novibet να μαζέψει Over 5,5 ριμπάουντ.

 

Μονακό – Εφές: Απουσίες 11/03/2022

Επί της ουσίας, μόλις ένα «αγκάθι» ταλαιπωρεί τον κόουτς της Μονακό Σάσα Ομπράντοβιτς. Αυτό ακούει στο όνομα του Ντανίλο Αντζουσιτς (7.9 π., 1.2 ρ., 1.0 ασίστ κατά μέσο όρο), με τον Σέρβο γκαρντ να αναμένεται να επιστρέψει από τον τραυματισμό του σε περίπου δύο εβδομάδες.

Από την άλλη πλευρά, ο Αταμάν θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον πολύ σημαντικό γκαρντ/φόργουορντ Κρούνοσλαβ Σιμόν (οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του), ο οποίος δεν έπαιξε (και) στη Βιτόρια λόγω ενοχλήσεων. Ο Κροάτης έχει στη φετινή διοργάνωση 7.6 π., 3.2 ρ. και 2.6 ασίστ μέσο όρο.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ