el
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ελλάδα – Καναδάς: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 30-06-2021

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/6, 02:05), η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ πέφτει στη μάχη του Προολυμπιακού τουρνουά της Βικτώρια του Καναδά.

Δείτε εδώ όλες τις αποδόσεις για το Προολυμπιακό Τουρνουά του Καναδά

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στο Α’ γκρουπ μαζί με τους οικοδεσπότες Καναδούς και την Κίνα, ενώ στο Β’ γκρουπ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους η Ουρουγουάη, η Τσεχία και η Τουρκία.

Οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου προκρίνονται στην ημιτελική φάση (στις 3 Ιουλίου), εκεί όπου θα αναμετρηθούν σε νοκ–άουτ αγώνες χιαστί (Α1-Β2, Β1-Α2) με στόχο μία θέση στον τελικό, με τον νικητή να παίρνει το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (24/7-8/8).

Ολοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Victoria Memorial Arena (7.400 θέσεις), αρχικά κεκλεισμένων των θυρών και – εκτός απρόοπτου – από τη 2η αγωνιστική και μετά με… ενεργό το 10% της χωρητικότητας του γηπέδου, δηλαδή περίπου 750 θεατές σε κάθε ματς.

Ολο το Προολυμπιακό Τουρνουά μεταδίδεται σε Live Streaming από τη στοιχηματική πλατφόρμα της Novibet

«Πόλεμος» για το μοναδικό εισιτήριο

Μαζί με τον Καναδά και την Εθνική μας, στο γκρουπ υπάρχει η «πονηρή» Κίνα, η οποία μπορεί να μη διαθέτει στις τάξεις της κάποιο «μεγάλο» όνομα, ωστόσο με τον τρόπο που παίζει (τρέχει και σουτάρει ασταμάτητα) κρύβει – κάποιους – κινδύνους.

Στον… απέναντι όμιλο βρίσκουμε την Ουρουγουάη (με αρκετά χαμηλό ταβάνι) και την Τσεχία, η οποία έχει κανονικά στις τάξεις της τον σέντερ της Φενέρμπαχτσε Γιαν Βέσελι και τον πόιντ γκαρντ των Σικάγο Μπουλς Τόμας Σατοράνσκι.

Την τριάδα κλείνει η Τουρκία που διαθέτει κάποια βαριά χαρτιά όπως είναι οι Κορκμάζ, Ιλιασόβα, Τσεντί Οσμάν, ωστόσο στάθηκε άτυχη με τον Σέιν Λάρκιν, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό και δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή.

Ελλάδα – Καναδάς: Με… αλλοιωμένα ρόστερ

Απαντες στο «στρατόπεδο» της Εθνικής μας γνωρίζουν ότι η αποστολή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη σ’ αυτό το Προολυμπιακό τουρνουά.

Αφενός, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε στον Καναδά με τελείως διαφορετική σύνθεση από αυτή που αρχικά θα μπορούσε να έχει.

spanoulis_novibetgr

Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο παίζουν τα ρέστα τους στα πλέι-οφ του NBA με στόχο το δαχτυλίδι, ενώ οι Σπανούλης, Πρίντεζης και Παπαπέτρου κλήθηκαν από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Ρικ Πιτίνο, αλλά τα προβλήματα τραυματισμών δεν τους επέτρεψαν να μπουν στο αεροπλάνο.

Ετσι, οι 12 παίκτες που θα δώσουν τη μάχη τους με τα γαλανόλευκα είναι οι Σλούκας, Καλάθης, Μήτογλου, Κατσίβελης, Χρυσικόπουλος, Καββαδάς, Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Κασελάκης, Ρογκαβόπουλος, Γιαννόπουλος και Λαρεντζάκης.

Βέβαια και οι οικοδεσπότες έχουν αγωνιστικά «αγκάθια», τα οποία σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητα: νοκ άουτ με σοβαρό τραυματισμό ο σταρ/πλέι μέικερ των Ντένβερ Νάγκετς, Τζαμάλ Μάρεϊ, ενώ εκτός έμειναν και οι ΝΒΑερς Τρίσταν Τόμπσον (σέντερ), Ντίλον Μπρουκς (γκαρντ), Μπράντον Κλαρκ (φόργουορντ), Κεμ Μπιρτς (σέντερ) και το «πολυεργαλείο»/φόργουορντ Κέλι Ολίνικ.

Ομως ο Ομοσπονδιακός κόουτς Νικ Νερς (το 2019 οδήγησε τους Καναδούς Τορόντο Ράπτορς στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους) έχει… απόθεμα:

Αντριου Γουίγκινς (φόργουορντ, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς), Μπάρετ (γκαρντ, Νιου Γιορκ Νικς), Αλεξάντερ – Ουόκερ (γκαρντ, Πέλικανς), Λ. Ντορτ (γκαρντ, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), Κόρι Τζόσεφ (πόιντ γκαρντ, Πίστονς), Πάουελ (πάουερ φόργουορντ, Ντάλας Μάβερικς), Μάλντερ (σούτινγκ γκαρντ, Γουόριορς) και Τρέι Λάιλς (φόργουορντ, Σ.Α. Σπερς)!

Ελλάδα – Καναδάς: Ανάλυση & Προγνωστικά 30-06-2021

Οι απουσίες «πληγώνουν» την Ελλάδα, με τον Ρικ Πιτίνο να γνωρίζει πολύ καλά πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει να… ανέβει ένα βουνό.

Στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας που έδωσε στο Τουρνουά Ακρόπολις, νίκησε το Μεξικό (101-98) και το Πουέρτο Ρίκο (77-69), ενώ ηττήθηκε από τη Σερβία (64-75).

sloukas_novibetgr

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει «θέμα» στο μπροστά μέρος του παρκέ κι αυτό είναι φυσικό επακόλουθο από τη στιγμή που απουσιάζουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες.

«Μαύρη τρύπα» – σταθερά εδώ και χρόνια – το περιφερειακό σουτ, αρκετοί παίκτες της Εθνικής μας καλούνται να κάνουν… step up προκειμένου να προσφέρουν λύσεις.

Ουσιαστικά, πάντως, η Εθνική μας χρειάζεται μία νίκη στο γκρουπ για να προκριθεί στα νοκ-άουτ, με τον αγώνα που ακολουθεί με την Κίνα να είναι και αυτός που έχουν στοχεύσει ο κόουτς Πιτίνο και οι παίκτες του.

Από την άλλη πλευρά, ο Καναδάς μπαίνει (απόλυτα δικαιολογημένα) ως το μεγάλο φαβορί για το εισιτήριο που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και… κατευθείαν στον όμιλο με ΗΠΑ, Γαλλία και Ιράν που περιμένουν.

Το σημαντικότερο πρόβλημα για τον Νικ Νερς είναι το γεγονός ότι η ομάδα του έχει ελάχιστες προπονήσεις στο ενεργητικό της, ενώ πριν την έναρξη του Προολυμπιακού δεν έπαιξε ούτε ένα επίσημο φιλικό παιχνίδι.

Πάντως, ταλέντο στο ρόστερ της υπάρχει και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις.

Αυτό το δεδομένο είναι που μας οδηγεί στο Over 167,5 πόντους σε συνδυασμό με τις… προγραμματικές δηλώσεις του κόουτς Πιτίνο πως η Εθνική μας θα αφήσει στην άκρη τις επιθέσεις κοντά στη λήξη των 24 δευτερολέπτων και θα ανεβάσει ταχύτητα.

mitoglou_novibetgr

Στα ειδικά παικτών, έχει αξία το Over 11,5 πόντοι του Ντίνου Μήτογλου, ο οποίος απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, ενώ έφτιαξε για τα καλά την ψυχολογία του με το νέο βήμα που έκανε στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο (ανακοινώθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο του Ετορε Μεσίνα).

Στην αντίπερα όχθη, είναι δεδομένο ότι ο «πολεμιστής» Αντριου Γουίγκινς θα λάβει την εντολή από τον κόουτς Νερς να βγει μπροστά και η λογική λέει ότι θα πάρει πολλές προσπάθειες. Φυσικά μέσα στις δυνατότητές του να επαληθεύσει το Over 14,5 π.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ