el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση 06/04/2023

Ο πρωτοπόρος της Euroleague Ολυμπιακός δοκιμάζεται την Πέμπτη (06/04, 20:00) στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, στο πλαίσιο της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πλέον απέχουμε μια ανάσα από το τέλος της Regular Season και στη μάχη της οκτάδας τα σενάρια πρόκρισης έχουν πάρει φωτιά!

Με 800+ αγορές στη Novibet το μεγάλο ματς στο «Aleksandar Nikolic Hall» γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό.

Η σπουδαία αναμέτρηση παίζει εδώ σε Live streaming, με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει το ματς στη Euroleague!

 


Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Ανάλυση, Παρουσίαση 06/04/2023

Με ρεκόρ 23-9 οι «ερυθρόλευκοι» (10-6 μακριά από το ΣΕΦ), έχουν μία νίκη παραπάνω από Μπαρτσελόνα/Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που σημαίνει πως απομένει μια… πινελιά για να κόψουν πρώτοι το νήμα στη regular season.

Την ίδια στιγμή, ο Ερυθρός Αστέρας με ρεκόρ 15-17 και 9-5 μπροστά στο κοινό του, έχει χάσει οριστικά και αμετάκλητα το τρένο της πρώτης οχτάδας και των πλέι οφ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα παρουσιαστεί αδιάφορος στο ματς με τους Πειραιώτες.

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό ο πολύτιμος γκαρντ του Αστέρα, Ογκνιεν Ντόμπριτς… έριξε σύνθημα νίκης:

«Πάμε για τη νίκη, όπως σε κάθε ματς. Ξέρουμε το μέγεθος του αντιπάλου μας, αλλά δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε. Κανείς δεν παίζει για να χάσει και η ομάδα μας θα προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται και θα προσπαθήσει να φτάσει στο στόχο της, μαζί με τον κόσμο μας.

Το κλειδί θα είναι η συγκέντρωση. Θα πρέπει να εφαρμόσουμε το πλάνο μας και εάν βγάλουμε την ίδια ενέργεια που είχαμε στα προηγούμενα ματς της Euroleague, τότε μπορούμε να νικήσουμε. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα, αλλά εμείς καταφέραμε να τους κερδίσουμε στην Αθήνα και πιστεύω ότι μπορούμε και στο Βελιγράδι».

Συνολικά σε επίπεδο Euroleague, οι Πειραιώτες έχουν αντιμετωπίσει άλλες 12 φορές τους Σέρβους: ο Ολυμπιακός προηγείται με 7-5 στις νίκες, ωστόσο στον αγώνα του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ (22/12/2022) την… πάτησε, γνωρίζοντας την ήττα από τον Αστέρα με 86-90.

bartzokas olympiacos novibet

O Coach του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, παραμονή της αναμέτρησης τόνισε ότι οι παίκτες του δεν πρέπει να χαλαρώσουν, ενώ στάθηκε και στον Σάσα Βεζένκοφ.

«Δεν υπάρχει αδιάφορο παιχνίδια για καμία ομάδα στη διοργάνωση. Θέλουμε τη νίκη για να εξασφαλίσουμε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια. Υπάρχει κούραση από τα συνεχόμενα ματς, αλλά με σωστή διαχείριση έχουμε την ικανότητα να πάρουμε τη νίκη.

Ο Βεζένκοφ είναι ίσως ο βασικότερος λόγος που είμαστε στην κορυφή της Euroleague. Είναι ένας από τους 2-3 καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη».

Χωρίς απουσίες θα αγωνιστούν οι Πειραιώτες, σταθερά έξω ο ρολίστας γκαρντ Λάζιτς στον Ερυθρό Αστέρα, με τους Νέντοβιτς και Μπέντιλ να είναι εξαιρετικά αμφίβολοι για τον κόουτς Ιβάνοβιτς.


Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς τις τελευταίες εβδομάδες μπαίνει στο παρκέ για τα παιχνίδια της Euroleague, γνωρίζοντας ότι το… πουλάκι της οχτάδας πέταξε, ωστόσο στην πράξη μόνο αδιάφορη δεν παρουσιάζεται: μετράει τρεις σερί νίκες στη διοργάνωση, η τελευταία την προηγούμενη Παρασκευή στο «Αστρομπάλ» απέναντι στη Βιλερμπάν (60-76).

Και μπορεί ο Ιβάνοβιτς και οι παίκτες του να έκαναν το καθήκον τους στη Γαλλία, όμως το ίδιο έπραξαν και η Ζαλγκίρις, η Παρτιζάν, η Μπασκόνια, κάτι που σήμανε και τον μαθηματικό αποκλεισμό των Σέρβων από τα πλέι οφ.

Στο «Αστρομπάλ» ξεχώρισαν οι Ντόμπριτς (18 π. με 4/5 τρίποντα), Βιλντόσα (19 π., 8 ασίστ, 6 ριμπάουντ), Καμπάτσο (11 π., 6 ριμπ., 6 ασ., 2 κλεψίματα, 5 λάθη) και οι ψηλοί Πετρούσεφ (8 π., 7 ριμπ.) και Μπέντιλ (10 π.).

Τα ομαδικά στατιστικά των Σέρβων: 20/39 δίποντα, 10/26 τρίποντα, 6/7 βολές, 38 ριμπάουντ (27 αμυντικά/11 επιθετικά), 12 ασίστ, 9 κλεψίματα, 4 μπλοκ, 17 λάθη.

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε μάλλον περισσότερο από το αναμενόμενο στο ελληνικό clasico με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, όμως στο φινάλε έκανε τη… δουλειά (81-73).

Αυτή ήταν η 13η διαδοχική νίκη της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα επί των «πράσινων» (σε όλες τις διοργανώσεις) και συνδυάστηκε με την παραμονή τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα – χωρίς συγκάτοικο.

Η τριάδα Γουόκαπ, Βεζένκοφ και Μπλακ έκανε σπουδαία δουλειά για τους Πειραιώτες: ο πρώτος σε δημιουργία (13 ασίστ/11 π., 7 ριμπ., 5 κλεψ., 4 λάθη) και άμυνα, ο δεύτερος με κρίσιμα σουτ (19 π., 3 ριμπ.) όταν η ομάδα του τα είχε ανάγκη και ο Αμερικανός σέντερ που τρέλανε την στατιστική με την αποτελεσματικότητά του (21 π. με 7/8 δίποντα και 7/7 βολές).

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 24/35 δίποντα, 3/17 τρίποντα, 24/34 βολές, 32 ριμπάουντ (21 αμυντικά/11 επιθετικά), 23 ασίστ, 6 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 12 λάθη.


Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 06/04/2023

Μπορεί το κίνητρο για τη νίκη να ανήκει στον Ολυμπιακό, όμως ο Αστέρας δεν πρόκειται μέσα στην έδρα του να πέσει αμαχητί. Για το ματς στο Βελιγράδι επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις από την γκάμα αγορών της Novibet.

Ο Ολυμπιακός στα 14 τελευταία παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα έχει ρεκόρ 12-2, έχει χάσει μόνο στη «Stark Arena» από την Παρτιζάν και την Αρμάνι στο Μιλάνο, κάτι που προφανώς μαρτυρά και τη δυναμική του.

Ωστόσο, επί της ουσίας η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει πετύχει τον πρώτο της στόχο (εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ) και προφανώς δεν πήγε για… πόλεμο στο Βελιγράδι. Μας αρέσει το Over 157,5 π. σε απόδοση 1,89 στη Novibet.

Από τα ειδικά των παικτών, αρχικά στεκόμαστε στο Over 5,5 π. του Αϊζάια Κάνααν σε απόδοση 1.95.
Ο 32χρονος Αμερικανός «μπόμπερ» δεν έπαιξε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (είχε χάσει όλες τις προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας λόγω του ταξιδιού του στις ΗΠΑ για τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του), όμως τώρα είναι έτοιμος και με την ψυχολογία στα ύψη!

Κλείνοντας, αξίζει ως fun bet το Over 3,5 ριμπάουντ του Σακίλ ΜακΚίσικ σε απόδοση 8,10 στη Novibet, στο 3,70 το Over 2,5 ρ. του Αμερικανού για μικρότερο ρίσκο…

 


Διαβάστε ακόμα…

Σενάρια Euroleague: Η μάχη για τα πλέι-οφ και η πρωτιά του Ολυμπιακού


Φενέρμπαχτσε – Εφές: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 06/04/2023

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ