el
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Φιορεντίνα – Γιουβέντους: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 02/03/2022

Τα παιχνίδια μεταξύ της Φιορεντίνα και της Γιουβέντους έχουν μεγάλη αντιπαλότητα τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό που ακολουθεί για το Κύπελλο Ιταλίας (02/03, 22:00) δεν θα μπορούσε να διαφέρει.

Μάλιστα το φετινό αναμένεται με τρομερό ενδιαφέρον μετά και τη μεταγραφή του Ντούσαν Βλάχοβιτς από τους «βιόλα» στην ομάδα του Τορίνο.

Οι αντιδράσεις των οπαδών στην πώληση του Σέρβου επιθετικού και πρώτου σκόρερ της Φιορεντίνα στη Γιουβέντους ήταν πολύ μεγάλες. Οι «βιόλα» κατηγόρησαν τη διοίκηση για ξεπούλημα της ομάδας, αλλά και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή για… έσχατη προδοσία.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι οπαδοί της Φιορεντίνα κρέμασαν πανό έξω από το γήπεδο στο οποίο έγραφαν, «Οι μπράβοι δεν θα σώσουν τη ζωή σου. Είσαι τελειωμένος, τσιγγάνε»! Την ίδια ώρα πάντως, η διοίκηση της ομάδας ζήτησε από τους οπαδούς να μην προβούν σε ακραίες ενέργειες που μπορεί να βλάψουν και την ομάδα. Ίδωμεν…

fiorentina juventus5 novibet

Με εκατοντάδες αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο ντέρμπι στη Φλωρεντία ανάμεσα στη Φιορεντίνα και στη Γιουβέντους γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!


Φιορεντίνα – Γιουβέντους: Ανάλυση & Παρουσίαση 02/03/2022

Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τη Φιορεντίνα. Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για τη συμμετοχή σε ένα τελικό που μπορεί να δώσει ένα τίτλο στην ομάδα για πρώτη φορά από τη σεζόν 2000-01, αλλά και το γεγονός ότι ο αντίπαλος είναι η Γιουβέντους.

Η ομάδα που έχει πάρει τους Μπάτζιο, Κιελίνι, Κουαδράδο, Μπερναρντέσκι, Κιέζα, Βλάχοβιτς δεν αναμένεται να τύχει φιλικής υποδοχής στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Η Φιορεντίνα προσπαθεί να μπει στις πρώτες θέσεις και να πλησιάσει στα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης περιόδου, ενώ την ίδια ώρα ψάχνει τη διάκριση στο Κύπελλο. Πάντως, δεν πηγαίνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στον αγώνα με τη Γιουβέντους, μετά την ήττα από τη Σασουόλο.

Οι «βιόλα» μετρούσαν τρεις συνεχόμενες νίκες -δύο σε πρωτάθλημα και μία σε Κύπελλο- αλλά στον τελευταίο τους αγώνα με τη Σασουόλο γνώρισαν μία οδυνηρή ήττα.

Και η ήττα χαρακτηρίζεται οδυνηρή, αφού αν είχε νικήσει τη Σασουόλο, η Φιορεντίνα θα ήταν στην 5η θέση και μάλιστα με παιχνίδι λιγότερο.

Ωστόσο δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Για την ακρίβεια ήταν κακή σε απόδοση σε όλη τη διάρκεια του ματς και το 2-1 ήρθε ως φυσιολογική συνέπεια, παρά το γεγονός ότι διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από την αρχή και προηγήθηκαν στην πρώτη καλή φάση που έκαναν στο 19’.

Η Φιορεντίνα έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έμεινε με δέκα παίκτες στο 79’ και το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο. Ωστόσο βρήκε την ισοφάριση στο 88’ με τον Καμπράλ και κάπου εκεί πίστεψε ότι θα πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. Όμως οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη, χάρη σε γκολ του Ντεφρέλ στο 94’!

Η Γιουβέντους από την άλλη είναι σε ανοδική πορεία στο πρωτάθλημα και με την επιστροφή στις νίκες, μείωσε κι άλλο τη διαφορά της από την κορυφή. Μπορεί στις αρχές του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στην 11η αγωνιστική, η διαφορά να είχε φτάσει στους 16 βαθμούς, ωστόσο τώρα είναι στους 7 κι απομένουν 11 αγωνιστικές.

Με λίγα λόγια, η «βέκια σινιόρα» είναι μέσα στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου, ειδικά αν συνεχίζει να παρουσιάζει συνέπεια στα αποτελέσματά της και παράλληλα να χάνουν βαθμούς οι τρεις πρωτοπόροι.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Έμπολι, η ομάδα του Μασιμιλιάμο Αλέγκρι άφησε πίσω τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με Αταλάντα και Τορίνο και πήρε μία σχετικά εύκολη νίκη με 3-2.

Ο Κεν άνοιξε το σκορ, ο Ζουρκόφσκι ισοφάρισε προσωρινά για τους γηπεδούχους, ο Βλάχοβιτς πέτυχε δύο τέρματα για το 3-1 υπέρ των «μπιανκονέρι», πριν ο Λα Μαντία διαμορφώσει στο 76’ το τελικό 2-3.

Τώρα βέβαια έχουν μπροστά τους ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες, σε ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον, μετά και τη μεταγραφή του Ντούσαν Βλάχοβιτς στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.


Φιορεντίνα – Γιουβέντους: Στατιστικά & Προϊστορία 02/03/2022

  • Εννέα φορές έχουν βρεθεί οι Φιορεντίνα και Γιουβέντους σε αγώνες Κυπέλλου. Η μία ήταν τελικός το 1960 και έγινε σε ουδέτερο γήπεδο και συγκεκριμένα στο «Σαν Σίρο», όπου η Γιουβέντους νίκησε 3-2.
  • Στους οκτώ αγώνες, που έχουν διεξαχθεί στη Φλωρεντία, η Γιουβέντους έχει μόλις μία νίκη, αλλά αυτή είναι η πιο πρόσφατη.
  • Συγκεκριμένα ήταν στις 7 Απριλίου 2015 για τα ημιτελικά όταν νίκησε πολύ εύκολα με 3-0.
  • Από τα υπόλοιπα επτά παιχνίδια, η Φιορεντίνα έχει τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες (4-3-0).
  • Φέτος έχει διεξαχθεί ένα παιχνίδι πρωταθλήματος στις 6 Νοεμβρίου στο Τορίνο και η Γιουβέντους νίκησε 1-0, χάρη σε γκολ του Κουαδράδο στις καθυστερήσεις. Το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στο «Αρτέμιο Φράνκι» είναι στις 22 Μαΐου.
  • Με δεδομένο ότι ο Βλάχοβιτς (των 17 γκολ με τους «βιόλα) αποχώρησε για τη Γιουβέντους, ο πρώτος σκόρερ της Φιορεντίνα είναι ο αριστερός μπακ, Κριστιάνο Μπιράγκι με τέσσερα γκολ!
  • Ο Βλάχοβιτς από την άλλη έχει πετύχει ήδη τρία γκολ με τη φανέλα της Γιουβέντους, φτάνοντας τα 20 συνολικά.
  • Πρώτος σκόρερ της Γιουβέντους είναι ο Ντιμπάλα με 7 τέρματα, αλλά είναι και τραυματίας, οπότε δεν υπολογίζεται.
  • Στα τελευταία 17 παιχνίδια της Φιορεντίνα σε όλες τις διοργανώσεις, τα 14 πήγαν στο Over και μόνο τα τρία στο Under.
  • Από την άλλη, αυτό που έχει ενδιαφέρον στη Γιουβέντους είναι ότι τα πέντε πιο πρόσφατα ματς, έληξαν όλα στο Goal.

fiorentina juventus1 novibet


Φιορεντίνα – Γιουβέντους: Προγνωστικά 02/03/2022

Το παιχνίδι είναι σίγουρα οριακό, με δεδομένη την έχθρα που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά και την πρόσφατη μεταγραφή του Βλάχοβιτς από τη Φιορεντίνα στη Γιουβέντους. Το κλίμα στη Φλωρεντία θα είναι σίγουρα εχθρικό και η Γιουβέντους έχει πολλές απουσίες, αλλά μπορεί να αποσπάσει το διπλό.

Η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ. ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.85

Και οι δύο ομάδες βρίσκουν δίχτυα το τελευταίο διάστημα. Οι άμυνές του δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση και περιμένουμε ένα παιχνίδι, που μπορεί να έχει σίγουρα πάνω από τρία γκολ.

ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΚΟΛ. ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ OVER 2,5 ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.09

Η Γιουβέντους θα προσπαθήσει να πάρει από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, για να βρει το γκολ, το οποίο θα της διώξει το άγχος. Στα πέντε από έξι τελευταία της παιχνίδια σκοράρει πρώτη στον αγώνα και μπορεί να το επαναλάβει και στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΡΩΤΗ ΔΙΧΤΥΑ. ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.99

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς μπορεί να αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους οπαδούς της Φιορεντίνα, αλλά η ποιότητά του δεν αμφισβητείται. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και βρίσκει συνεχώς δίχτυα, κάτι που μπορεί να επαναλάβει και στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου.

Ο ΒΛΑΧΟΒΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.50


Φιορεντίνα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 02/03/2022

Μόνο μία απουσία έχει να αντιμετωπίσει ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο για τον αγώνα της Φιορεντίνα με τη Γιουβέντους. Ο Ιταλός προπονητής δεν υπολογίζει τον αμυντικό Λούκας Μαρτίνες, ο οποίος είναι τιμωρημένος.

Αντίθετα επιστρέφει στο αρχικό σχήμα, ο Μιλένκοβιτς, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Καμπράλ, Μποναβεντούρα και Λούκας Τορέιρα.

Φιορεντίνα (4-3-3): Τερατσιάνο – Οντριοθόλα, Μιλένκοβιτς, Ίγκορ, Μπιράγκι – Μποναβεντούρα, Άμραμπατ, Καστροβίλι – Γκονζάλες, Σότιλ, Πιόντεκ.

fiorentina juventus4 novibet


Γιουβέντους: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 02/03/2022

Η αλήθεια είναι ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν ήθελε να πάει με τόσες πολλές απουσίες στο συγκεκριμένο αγώνα, αλλά πρέπει να συμβιβαστεί και να ψάξει το καλύτερο δυνατό αρχικό σχήμα.

Εκτός πλάνων του Ιταλού προπονητή είναι οι τραυματίες Ντιμπάλα, Κιελίνι, Μακένι, Κιέζα, Κάιο Ζορζ, Ζακάρια, Μπερναντέσκι, Άλεξ Σάντρο και Ρουγκάνι. Όλοι οι παραπάνω θα απουσιάσουν είτε για μεγάλο είτε για μικρό διάστημα, αλλά σίγουρα δεν είναι διαθέσιμοι για το ματς στη Φλωρεντία.

Υπάρχει ένα δίλημμα μεταξύ του Κεν και του Μοράτα για το αρχικό σχήμα και ποιος θα παραταχθεί δίπλα στον Βλάχοβιτς, αλλά οι πιθανότητες είναι υπέρ του Κεν, ο οποίος πήγε καλά κόντρα στην Έμπολι και μάλιστα βρήκε δίχτυα.

Γιουβέντους (3-5-2): Περίν – Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Ντε Σίλιο – Άκε, Λοκατέλι, Αρτούρ Ραμπιό, Πελεγκρίνι – Μοράτα, Βλάχοβιτς.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ