el
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Λέστερ – Ρόμα: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 28/04/2022

Το Europa Conference League έφτασε αισίως στην ημιτελική του φάση, αν και τα δύο ζευγάρια, θα μπορούσαν άνετα να είναι και στο Europa League. Στην προκειμένη περίπτωση θα μας απασχολήσει το παιχνίδι της Λέστερ με τη Ρόμα (28/04, 22:00), στον πρώτο ημιτελικό των δύο αντιπάλων.

Η Λέστερ έχει μόνο ένα στόχο μέχρι το τέλος της χρονιάς κι αυτός είναι το Conference, αφού έχει μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Η Ρόμα είναι σε καλύτερη… μοίρα στις εγχώριες διοργανώσεις, όμως η πρόκληση ενός ευρωπαϊκού τελικού είναι πολύ πιο σημαντική.

Με 500+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδι στο «Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ» ανάμεσα στη Λέστερ και στη Ρόμα γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Λέστερ – Ρόμα: Ανάλυση & Παρουσίαση 28/04/2022

Η Λέστερ έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της φέτος. Αυτό τουλάχιστον όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις. Έχει διαστήματα που είναι πολλή καλή και μετράει σερί νικών και εντυπωσιακών αποτελεσμάτων, όμως και κάποια άλλα, που χάνει με τρομερή ευκολία.

Αυτό όμως δεν ισχύει για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εκεί είναι πολύ πιο σταθερή και δικαίως έχει φτάσει τόσο μακριά. Αρχικά η Λέστερ συμμετείχε στο Europa League, όπου βγήκε τρίτη σε πίσω από τις Σπαρτάκ Μόσχας και Νάπολι.

Στη συνέχεια συμμετείχε στη διαδικασία των πλέι οφ του Conference League, όπου κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Ράντερς. Απέκλεισε αρκετά εύκολα τη δανική ομάδα με δύο νίκες. Κόντρα στη Ρεν για τους «16» του θεσμού, δυσκολεύτηκε λίγο περισσότερο.

Ωστόσο, η νίκη της στο πρώτο παιχνίδι μέσα στην Αγγλία με 2-0 της έφτανε, παρά την ήττα που γνώρισε με 2-1 στον επαναληπτικό.

Στα προημιτελικά, έμεινε στο 0-0 με τη Αϊντχόφεν μέσα στο «Κινγκ Πάουερ» και ήταν δεδομένο ότι θα είχε δύσκολη αποστολή μέσα στην Ολλανδία. Ωστόσο κατάφερε να πάρει μεγάλη πρόκριση, χάρη στο γκολ του Περέιρα στο 88’, που της έδωσε τη νίκη με 2-1.

Φαίνεται όμως ότι αυτή η νίκη στο Αϊντχόφεν, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τους παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς, καθώς αγνοούν τη νίκη, στα τρία επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, που ακολούθησαν.

Αρχικά ηττήθηκαν εκτός έδρας από την Νιούκαστλ, στη συνέχεια έφεραν 1-1 και πάλι εκτός έδρας με την Έβερτον, ενώ έμειναν στο 0-0 με την Άστον Βίλα, στο τελευταίο τους, χρονικά, παιχνίδι. Στη βαθμολογία, πάντως είναι στη 10η θέση και δεν διεκδικούν έξοδο στην Ευρώπη.

Η Ρόμα… καρδιοχτύπησε δύο φορές με την Μπόντο Γκλιμτ, αλλά τελικά έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού και πλέον έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται ότι θα προκριθεί στον τελικό.

Αυτό που έχει τρομερό ενδιαφέρον στη φετινή πορεία της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο είναι ότι βρήκε την Μπόντο Γκλιμτ, στους ομίλους του Conference League, αλλά την αντιμετώπισε και στην προημιτελική φάση του θεσμού.

Οι δύο ομάδες κληρώθηκαν αρχικά στον τρίτο όμιλο. Η Ρόμα πήρε την πρώτη θέση και οι Νορβηγοί τη δεύτερη. Μάλιστα οι Ιταλοί είχαν δύο άσχημα αποτελέσματα στον όμιλο. Το πρώτο ήταν ο διασυρμός από την Μπόντο Γκλιμτ στη Νορβηγία με 6-1 και το δεύτερο το 2-2 με τους Νορβηγούς στο «Ολίμπικο».

Στους «16» του θεσμού, οι Ρωμαίοι κληρώθηκαν με τη Φίτεσε. Αρχικά επικράτησαν εκτός έδρας 1-0 και στον επαναληπτικό, προκρίθηκαν με το ισόπαλο 1-1. Η κληρωτίδα είχε κέφια όπως φαίνεται και στους «8», τους έφερε και πάλι κόντρα στην Μπόντο Γκλιμτ.

Στον πρώτο αγώνα, που διεξήχθη εκτός έδρας, η Ρόμα ηττήθηκε με 2-1, η δεύτερη ήττα της φέτος στην Ευρώπη και πάλι από την ίδια ομάδα. Ωστόσο, στον επαναληπτικό δεν της άφησε κανένα περιθώριο να αντιδράσει.

Η Ρόμα ήταν καταιγιστικό από την αρχή της αναμέτρησης. Ο Έιμπραχαμ άνοιξε το σκορ στο 5’ και ακολούθησε χατ-τρικ του Τζανιόλο, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Μάλιστα τα τρία τέρματα του 23χρονου Ιταλού σημειώθηκαν από το 23’ έως το 49’!

Στο ιταλικό πρωτάθλημα, έχει μόλις ένα βαθμό στα δύο τελευταία παιχνίδια. Αρχικά πήρε ισοπαλία με τη Νάπολι εκτός έδρας, αλλά στη συνέχεια γνώρισε βαριά ήττα από την Ίντερ (3-1) και πάλι εκτός έδρας. Είναι στην 5η θέση και φυσικά θέλει οπωσδήποτε να παραμείνει στην πρώτη εξάδα.


Λέστερ – Ρόμα: Στατιστικά & Προϊστορία 28/04/2022

  • Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό… οφείλεται κυρίως στη Λέστερ, που δεν έχει συχνή ευρωπαϊκή παρουσία.
  • Γι’ αυτό άλλωστε και αυτή είναι η πρώτη φορά που η Λέστερ φτάνει σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
  • Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα αγώνα στο Conference League, στα ημιτελικά και στον τελικό, εννοείται, θα υπάρχει κανονικά VAR.
  • Ρότζερς και Μουρίνιο δεν είναι ξένοι μεταξύ τους. Ο Ρότζερς ήταν στα τμήματα ακαδημιών της Τσέλσι, στην πρώτη θητεία του Μουρίνιο στους «μπλε».
  • Στην πορεία τέθηκαν και αντιμέτωποι όμως. Στο δεύτερο πέρασμα του Μουρίνιο από την Τσέλσι, ο Ρότζερς ήταν στη Λίβερπουλ, αλλά και ως προπονητές των Τότεναμ και Λέστερ, αντίστοιχα.
  • Έδωσαν οκτώ παιχνίδια επί αγγλικού εδάφους και ο Ρότζερς έχει μόνο μία νίκη, ο Μουρίνιο πέντε, ενώ δύο ματς έληξαν ισόπαλα. Πάντως, η μία και μοναδική νίκη του Ρότζερς είναι και η πιο πρόσφατη, στο παιχνίδι Τότεναμ – Λέστερ 0-2, στις 20 Δεκεμβρίου 2020.
  • Η Λέστερ έχει μόλις ήττα στην έδρα της για το 2022 σε όλες τις διοργανώσεις κι αυτή είναι από την Τότεναμ για το πρωτάθλημα στις 19 Ιανουαρίου (2-3).
  • Στην Ευρώπη φέτος είναι αήττητη στο «Κινγκ Πάουερ» με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες σε έξι παιχνίδια.
  • Η Ρόμα έχει επίσης δώσει έξι εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια φέτος. Με εξαίρεση τις δύο ήττες από την Μπόντο Γκλιμτ, έχει μόνο νίκες στα υπόλοιπα τέσσερα, ενώ έχει σκοράρει και στα έξι.

leicester roma3 novibet

Λέστερ – Ρόμα: Προγνωστικά 28/04/2022

Και οι δύο ομάδες δείχνουν ότι αρκετά ισοδύναμες, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού. Η Λέστερ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα της, αλλά και η Ρόμα είναι εξίσου δυνατή μακριά από το σπίτι της. Λογικά θα αλληλοεξουδετερωθούν.

Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.40

Λέστερ και Ρόμα είναι ομάδες που σκοράρουν αρκετά. Η Λέστερ έχει σκοράρει στα πέντε από τα έξι φετινά της ευρωπαϊκά ματς, ενώ η Ρόμα έχει βρει δίχτυα και στα έξι που έδωσε. Περιμένουμε και από τις δύο ομάδες να πετύχουν γκολ, οπότε θα πάμε στο Goal.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΗ NOVIBET ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.81

Τέλος, για όποιον επιθυμεί να πάει ακόμη ένα βήμα πιο μακριά, αρέσει πολύ η αγορά του Combo Bet για Goal και Over 2,5

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ COMBO BET ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ OVER 2,5 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.25


Λέστερ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 28/04/2022

Δεν είναι λευκό το απουσιολόγιο της Λέστερ και του Μπρένταν Ρότζερς εν όψει της αναμέτρησης με τη Ρόμα. Σίγουρα εκτός είναι οι μέσοι Εντιντί, Σουμαρέ και οι αμυντικοί Μπέρτραντ και Έβανς.

Είναι πιθανό, αλλά όχι δεδομένο, να δούμε στο αρχικό σχήμα τον Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος επέστρεψε και πήρε χρόνο συμμετοχής στον αγώνα πρωταθλήματος με την Άστον Βίλα, το Μεγάλο Σάββατο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Σμάιχελ – Περέιρα, Σοϊγιουντσού, Φοφανά, Καστάνιε – Ντιούσμπερι-Χολ, Τίλεμανς – Μπαρνς, Μάντισον, Λούκμαν – Ντάκα.

leicester roma2 novibet


Ρόμα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 28/04/2022

Το μεγάλο πλήγμα στη Ρόμα, είναι αυτό του Νικολό Τζανιόλο. Ο νεαρός επιθετικός, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στην Μπόντο Γκλιμτ, είναι τραυματίας και θα απουσιάσει.

Εκτός πλάνων θα είναι σίγουρα και ο μέσος Κριστάντε, αλλά και ο μακροχρόνια τραυματίας αμυντικός Σπινατζόλα. Δεδομένη είναι η τριάδα στην άμυνα για τη Ρόμα, κάτι που χρησιμοποιεί αρκετά συχνά ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Πατρίτσιο – Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνεθ – Κάρσντορπ, Ολιβέιρα, Βέρετουτ, Βίνα – Μικχταριάν, Πελεγκρίνι, Έιμπραχαμ.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ