el
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 07/04/2022

Το πρώτο βήμα για ακόμη μια μεγάλη πρόκριση θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ που φιλοξενείται (22:00) από τη Μαρσέιγ για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» θέλει να μείνει όρθιος στο «Βελοντρόμ» και να πάει στο… δεύτερο ημίχρονο της μάχης με πλεονέκτημα στην Τούμπα. Το έργο του δεν θα είναι καθόλου εύκολο καθώς οι Μασσαλοί είναι σε καλή κατάσταση και θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους ώστε να πάρουν πλεονέκτημα.

Στο πλευρό της ομάδας του Λουτσέσκου θα βρίσκονται περίπου 3.300 οπαδοί, που εξαφάνισαν τα εισιτήρια που εξασφάλισε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ για την αναμέτρηση.

Υπενθυμίζεται πως στη διοργάνωση δεν υπάρχει VAR, ενώ δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Έτσι σε περίπτωση που οι δύο ομάδες έχουν σημειώσει τα ίδια τέρματα μετά τα δύο ματς θα ακολουθήσει παράταση κι εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Όποια ομάδα σφραγίσει το εισιτήριο αντιμετωπίζει στην επόμενη φάση τον νικητή του ζευγαριού Φέγενορντ-Σλάβια Πράγας.

Με 450+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις, η μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στη Μαρσέιγ και τον ΠΑΟΚ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Το μεγάλο ματς στη Μασσαλία παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Europa Conference League!

 


Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ: Ανάλυση, Παρουσίαση 07/04/2022

«Γλυκιά» ταλαιπωρία για τη Μαρσέιγ στο «Ζοφρουά Γκισάρ». Αρχικά, το παιχνίδι στην έδρα της Σεντ Ετιέν ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο, ωστόσο, λόγω κακοκαιρίας μεταφέρθηκε για την Κυριακή. Παρά το γκολ που δέχτηκε στο 9΄, η ομάδα του Σαμπάολι έφερε «τούμπα» την κατάσταση κι έφτασε στο εντυπωσιακό 2-4, το οποίο τη διατήρησε στη 2η θέση της βαθμολογίας, που δίνει εισιτήριο για το επόμενο Champions League.

Αν εξαιρέσουμε την ήττα στο ξεκίνημα του περασμένου Μαρτίου από τη Μονακό εντός έδρας (0-1), οι Μασσαλοί βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση από την αρχή της σεζόν. Με το τρίποντο στην έδρα των «στεφανουά» συμπλήρωσαν πέντε σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και μπαίνουν στην τελική ευθεία με την ψυχολογία στα ύψη. Έτσι όπως εξελίσσεται η χρονιά η 2η θέση στη Ligue1 είναι τεράστιος στόχος, ενώ έχει ανοίξει και η πόρτα της διεκδίκησης ενός ευρωπαϊκού τίτλου μέσω του Conference.

marseille paok3 novibet

«Λέω συχνά στους νέους παίκτες ότι όταν τα πράγματα πάνε καλά, είναι εύκολο να παίξεις εδώ. Αλλά, από την άλλη, όταν παίζεις εκεί μέσα(σ.σ. Βελοντρόμ) και ο διαιτητής σφυρίζει,δεν μπορείς να κρυφτείς, γιατί στην Μασσαλία μπορεί να σε “τελειώσουν”, να σε “σβήσουν”. Και το έχουμε δει με πολύ σπουδαίους παίκτες που ήταν εδώ αλλά που δεν κατάφεραν να αντέξουν αυτή την καθημερινή πίεση», ανέφερε ο Ντιμίτρι Παγέ απαντώντας σε ερώτηση για την πίεση που υπάρχει στο club.

marseille paok6 novibet

Με το ένα μέρος του μυαλού του ήδη στη Γαλλία ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην έδρα του Παναθηναϊκού (2-1). Κάπως έτσι μπήκε μπλόκο στο σερί των πέντε νικών σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ η ομάδα γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα ύστερα από 16 ματς! Σε επίπεδο ενδεκάδας ο Λουτσέσκου μπέρδεψε τα πράγματα, αφού δεν θέλησε να ζορίσει ποδοσφαιριστές που έχουν πιεστεί αρκετά στη σεζόν με φόντο το πρώτο ματς κόντρα στη Μαρσέιγ.

Όπως κι αν έχει η ψυχολογία δεν έχει αλλάξει. Ο ΠΑΟΚ είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση αυτή τη χρονική στιγμή και όσον αφορά την Ευρώπη του έχει ανοίξει για τα καλά η όρεξη για διάκριση ύστερα από τη μεγάλη πρόκριση με δύο νίκες απέναντι στη Γάνδη στον προηγούμενο γύρο. Πλέον αφοσιώνεται 100% στα ματς κόντρα στους Μασσαλούς. Στο ενδιάμεσο δεν υπάρχει κάποια άλλη υποχρέωση, αφού το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία, προκειμένου ο «δικέφαλος του Βορρά» να δουλέψει απερίσπαστος για την υπέρβαση.

marseille paok4 novibet

«Τα αποτελέσματα του Μαρτίου είναι απλώς συνέπεια των αποτελεσμάτων των τελευταίων μηνών. Είμαστε σε καλό μομέντουμ. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να προσέχουμε κάθε παιχνίδι. Νομίζω ότι είναι μια από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου σε τρεις διοργανώσεις: το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και τα προημιτελικά του Conference League. Πάνω από όλα όμως ο ΠΑΟΚ γίνεται ξανά σιγά-σιγά μια ανίκητη ομάδα. Παίζουμε με την Μαρσέιγ για τα προημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε μια ιστορική στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να τολμήσω να πω τι μπορεί να κερδίσουμε αλλά είναι ξεκάθαρο ότι από μια άποψη είναι κοντά σε αυτό που καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο Ρουμάνος τεχνικός μιλώντας σε Μέσα της πατρίδας του.


Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ: Στατιστικά & Προϊστορία 07/04/2022

  • Η Μαρσέιγ έχει νικήσει πέντε σερί ματς. Σε όλα έχει δεχτεί και η ίδια γκολ!
  • Κόντρα σε ελληνικές ομάδες οι Μασσαλοί μετρούν 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.
  • Μόνο νίκες μετρούν οι Γάλλοι στα τέσσερα ματς που έχουν δώσει στο Europa Conference League. Σε όλα επιβεβαιώθηκε το Over2.5 Γκολ.
  • Στο «Bελοντρόμ» η Μαρσέιγ δέχεται γκολ εδώ και δέκα σερί ματς.
  • Την πρώτη του ήττα ύστερα από πέντε σερί νίκες γνώρισε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό.
  • Τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα ο εκτός έδρας απολογισμός της ομάδας του Λουτσέσκου στο Europa Conference.
  • Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σίμον Μαρτσίνιακ. Με τον Πολωνό ρέφερι ο ΠΑΟΚ δεν έχει νίκη. Μετράει μία ήττα από τη Μπενφίκα 3-0 στο «Ντα Λουζ» (2013-2014) και το 2-2 με τον Άρη στην Τούμπα την περσινή σεζόν.
  • Ο Αρκάντιους Μίλικ έχει σκοράρει οκτώ γκολ σε έξι ευρωπαϊκά ματς με τη Μαρσέιγ. Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη είναι ο Ζίβκοβιτς με τέσσερα.

Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ: Προγνωστικά 07/04/2022

Δύσκολο έργο θα έχει ο ΠΑΟΚ, αφού η Μαρσέιγ θα πιέσει από νωρίς. Το κοινό όπλο και των δύο προπονητών είναι η μεσαία γραμμή και ο Λουτσέσκου έχει δείξει καλά στοιχεία στο να κόβει στη μέση τον αντίπαλο.

Ο ΠΑΟΚ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 45ΛΕΠΤΟ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ ΡΥΘΜΟ. Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ. ΤΗ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ 2,35 ΣΤΗ NOVIBET

Στην ίδια λογική περιμένουμε ακόμη και από τη Μαρσέιγ αρκετή προσοχή στα μετόπισθεν με φόντο τον επαναληπτικό. Για τον ΠΑΟΚ είναι δεδομένο πως η αμυντική λειτουργία θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ. ΤΟ UNDER 2.5 ΓΚΟΛ ΕΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ 1,91 ΣΤΗ NOVIBET


Μαρσέιγ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 07/04/2022

Μεγάλο ζήτημα προκύπτει με τη συμμετοχή του Αρκάντιους Μίλικ. Ο πρώτος σκόρερ της Μαρσέιγ εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και το ιατρικό τιμ δεν δίνει το «ok» για τη συμμετοχή του προκειμένου να είναι 100% στην Τούμπα. Aπό εκεί και πέρα εκτός είναι ο Πέρες λόγω καρτών αλλά και οι τραυματίες, Μπαλέρντι και Ντε λα Φουέντε. Τέλος, ο Άλβαρο δεν υπολογίζεται, ενώ ο Λουίς Ενρίκε δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Μανταντά – Πέρες, Τσαρ, Σαλιμπά, Ρονιέ – Γκεγέ, Καματά – Γκεντουζί, Ουντέρ, Παγέ – Ντιένγκ

marseille paok2 novibet

ΠΑΟΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 07/04/2022

Ουσιαστικά πλήρης θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ. Μετά την είσοδο του Μιτρίτσα στην αποστολή ο Λουτσέσκου δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ σε σχέση με το προηγούμενο ευρωπαϊκό μετράει και τις σημαντικές επιστροφές των Κούρτιτς και Ζίβκοβιτς, που ήταν τιμωρημένοι. Τέλος, σε πετυχημένη επέμβαση υποβλήθηκε ο Μιχαηλίδης ύστερα από τη ρήξη χιαστών που υπέστη. Υπενθυμίζεται πως εκτός ευρωπαϊκής λίστας είναι οι Ζαμπά και Σάστρε.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-2-1): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια – Κούρτιτς, Αουγκούστο, Τσιγγάρας – Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ – Άκπομ

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ