el
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση 22/10/2023

Έφτασε η ώρα για την «μητέρα των μαχών»! Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα λύσουν τις διαφορές τους την Κυριακή (19:30) στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν.

Το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ελλάδας στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League είναι και «μονομαχία» κορυφής, αφού οι δύο ομάδες πρωταγωνιστούν σε 1η και 2η θέση.

Με 1000+ αγορές στη Novibet το μεγάλο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος στο Φάληρο γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό!

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Αυτό που θες από το παιχνίδι σου και στην Super League!

 


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ανάλυση, Παρουσίαση 22/10/2023

Παρόμοια πορεία έχουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σε αυτές τις 7 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Super League και τους χωρίζει μια νίκη.

Oi «ερυθρόλευκοι» είναι αήττητοι σε 7 αγωνιστικές (6-1-0) και οδηγούν την κούρσα στην κορυφή της βαθμολογίας με 19 βαθμούς. Μάλιστα, οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ διαθέτουν την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση, ενώ μέσα στο «σπίτι» τους σκοράρουν με χαρακτηριστική άνεση, 3 γκολ ανά παιχνίδι.

Ο επιθετικός πλουραλισμός στο ελληνικό πρωτάθλημα αποτυπώνεται και στους σκόρερ με τον Ελ Καμπί να μετράει 5 γκολ και τους Ποντένσε, Μασούρα να έχουν σκοράρει από 3.

Ιθύνων νους του Ολυμπιακού είναι ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος σε 6 συμμετοχές στη Super League μετράει 4 ασίστ.

Το τελευταίο αγωνιστικό δείγμα των Πειραιωτών πριν τη διακοπή ήταν το 2-2 με την Μπάτσκα Τόπολα (5/10) στη Σερβία, ενώ είχε προηγηθεί η νίκη (3-0) μέσα στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, στο παρθενικό του ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν θα ρισκάρει με τη συμμετοχή του Φρέιρε, αφού ο τελευταίος είναι ανέτοιμος. Αυτό σημαίνει ότι στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Ντόι και Ρέτσος.

Ο Ρέτσος μαζί με τον Μασούρα ήταν οι δύο Έλληνες παίκτες που είχαν μέχρι την Δευτέρα αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα και σίγουρα η ενεργειά τους αποτελεί βασικό θέμα.

Επίσης και ο Ελ Καμπί είχε υποχρεώσει με το Μαρόκο και μάλιστα στο παιχνίδι με την Ακτή Ελαφαντοστού (14/10) σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Ο Παναθηναϊκός με 16 βαθμούς (5-1-1) απέχει 3 βαθμούς από την κορυφή και μετά τα αρνητικά αποτελέσματα στα δύο ντέρμπι στη Λεωφόρο (1-2 από ΑΕΚ και 2-2 με ΠΑΟΚ) θέλει να ρεφάρει με «τρίποντο» μέσα στο Φάληρο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιθετικά βλέπει την ομάδα του να λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. Οι Ιωαννίδης, Τζούρισιτς, Παλάσιος και Μπερνάρ μετρούν από 3 γκολ και «φωτογραφίζουν» την επιθετική πολυφωνία.

Στην άμυνα οι «πράσινοι» αναζητούν την ιδανική χημεία, η οποία χάλασε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μάγκνουσον.

Χωρίς τον Ισλανδό στόπερ ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί 5 γκολ στα τελευταία 5 ματς, όμως στα τελευταία δύο παιχνίδια με Μακάμπι Χάιφα (0-0) και Ατρόμητο (5-0) βελτιώθηκε και διατήρησε το «μηδέν» στην άμυνα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην κορυφή της επίθεσης θα στηριχθεί στον φορμαρισμένο, Φώτη Ιωαννίδη. Ο Έλληνας σέντερ φορ μας έχει αποδείξει τόσο στα ματς του Παναθηναϊκού, όσο και στο πρόσφατο της Εθνικής με την Ολλανδία ότι είναι ασταμάτητος.

Μάλιστα, με τη «γαλανόλευκη» κόντρα στους «Οράνιε» έκανε καταπληκτικό παιχνίδι και έβαλε δύσκολα στον στόπερ παγκόσμιας κλάσης, Φαν Ντάικ.

Εκτός του Ιωαννίδη υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες είχαν και οι Σπόραρ, Τσέριν, Βέρμπιτς (Σλοβενία), Μλαντένοβιτς, Τζούρισιτς (Σερβία). Άπαντες εντάχθηκαν σε φουλ ρυθμούς στην προετοιμασία για το ντέρμπι την Τετάρτη.

Διαιτητής στο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ορίστηκε από την ΚΕΔ ο Φάμπιο Μαρέσκα. Ο Ιταλός είναι ο πρώτος ορισμός του αρχιδιαιτητή Πίτερ Φρόιντφελντ και με το «καλημέρα» ήρθαν οι πρώτες αντιδράσεις από τον Ολυμπιακό.

maresca diaititis novibet«Μια ακόμα πρωτοφανής πρόκληση που τινάζει στον αέρα το μεγαλύτερο παιχνίδι της χώρας. Σε μια πρωτοφανή κίνηση – πρόκληση που ναρκοθετεί το ντέρμπι, ο Μάνταλος και η συμμορία όρισαν VAR τον Ιταλό Πιτσινίνι που ήταν VAR στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ με τα διαιτητικά εγκλήματα!

Επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος ένας διαιτητής VAR που δεν είναι καν διεθνής! Ο αρχιδιαιτητής Μάνταλος όρισε παρανόμως και παρατύπως για το μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας και έναν διαιτητή Β κατηγορίας, ούτε ελίτ, ούτε Α κατηγορίας και μάλιστα στα τελευταία χρόνια της καριέρας του και όχι κάποιον ταλαντούχο σε ανοδική πορεία», ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού για τον διαιτητή στο ντέρμπι.


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Στατιστικά, Προϊστορία 22/10/2023

  • Το story στο ντέρμπι των «αιωνίων» έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Σε 67 αναμετρήσεις ανεξαρτήτως έδρας ο Ολυμπιακός μετράει 27 νίκες, ο Παναθηναϊκός 16 και 24 παιχνίδια έχουν λήξει ισοπαλία.
  • Μέσα στο Φάληρο στα τελευταία 10 ματς οι Πειραιώτες έχουν νικήσει 5 φορές, 4 ματς σταμάτησαν στο «Χ» και ο Παναθηναϊκός έχει μια νίκη.
  • Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την στιγμή που έκατσε στον πάγκο του «τριφυλλιού» μετράει 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις μια ήττα από τους «ερυθρόλευκους». Η μοναδική ήττα ήρθε πέρυσι στα play offs και ουσιαστικά στέρησε από τον Παναθηναϊκό την κατάκτηση του τίτλου.
  • 4 φορές έπαιξαν την περασμένη σεζόν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και όλα τα παιχνίδια έληξαν Under.
  • Στα τελευταία 10 ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ανεξαρτήτως έδρας τα 7 έληξαν Under και τα 3 Over.
  • Μικρές διαφορές έχουν φέτος οι δύο ομάδες σε άμυνα και επίθεση σε 7 αγωνιστικές στη Super League. Ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει 21 γκολ κι έχει δεχθεί μόλις 2, ενώ αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός είναι 21-5.
  • Ο Παναθηναϊκός σε 7 αγωνιστικές μετράει 6 Over και 1 Under, ενώ αντίστοιχα ο Ολυμπιακός έχει 5 Over και 2 Under.
  • Μόλις ένα γκολ έχει δεχθεί φέτος ο Ολυμπιακός σε 5 παιχνίδια πρωταθλήματος μέσα στο Φάληρο.
  • Για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, είναι το πρώτο Clasico απέναντι στον Παναθηναϊκό, όμως επί ελληνικού εδάφους έπαιξε το πρώτο φετινό ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά και δεν ηττήθηκε (1-1).
  • Βαθμολογία Super League
  • Ενημερωθείτε για το ευρωπαϊκό handicap και το ασιατικό handicap.
  • Επίσης μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το μερικό cash out.
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση.

Στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με την επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 22/10/2023

olympiacos panathinaikos novibet

Οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Για τη «μοναμαχία» στο «Γ. Καραϊσκάκης» επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο ομάδων είναι ότι διαθέτουν επιθετικό πλουραλισμό. Ο Ολυμπιακός σκοράρει κατά βούληση, ενώ ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας έχει την καλύτερη επίθεση και σε 3 ματς έχει πετύχει 10 γκολ!

goal/goal σε αποδοση 2.05 στη novibet

Οι δύο ομάδες διαθέτουν επιθετικούς που βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και είναι ικανοί να βάλουν δύσκολα στους τερματοφύλακες.

Ο Ελ Καμπί με 5 τέρματα είναι πρώτος σκόρερ στη Super League και με 21 προσπάθειες είναι ο τοπ παίκτης σε προσπάθειες για γκολ στις αντίπαλες εστίες.

ανυτιμε σκορερ ελ καμπι σε αποδοση 2.90 στη novibet

Στον Παναθηναϊκό, ο Ιωαννίδης μοιάζει ασταμάτητος και αναμφισβήτητα θα κάνει δύσκολη τη ζωή των Ρέτσο, Ντόι.

ανυτιμε σκορερ ιωαννιδησ σε αποδοση 4.50 


Ολυμπιακός: Νέα, Απουσίες, Ενδεκάδα 22/10/2023

Το σημαντικότερο πρόβλημα για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, είναι η απουσία του στόπερ Φρέιρε. Αυτό σημαίνει ότι θα παίξει βασικός ο Ντόι στο πλάι του Ρέτσου. Μεσοεπιθετικά οι Μασούρας, Φορτούνης, Ποντένσε έχουν κλειδώσει τις θέσεις, αφού ο Μπιέλ δεν είναι σε κατάσταση να παίξει βασικός.

O Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος που στο παρελθόν φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού είναι ένας από τους παίκτες που διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα. Ο Μαρτίνεθ ενδέχεται να τον χρησιμοποιήσει για να γεμίσει το κέντρο και να δώσει περισσότερη ενέργεια.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πασχαλάκης – Ορτέγκα, Ρέτσος, Ντόι, Ροντινέι – Καμαρά, Χέσε – Μασούρας, Φορτούνης, Ποντένσε – Ελ Καμπί.

martinez jovanovic

Παναθηναϊκός: Νέα, Απουσίες, Ενδεκάδα 22/10/2023

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο κέντρο της άμυνας δεν υπολογίζει τους Μάγκνουσον, Πάλμερ και στα στόπερ οι λύσεις είναι πλέον περιορισμένες. Τιμωρημένος είναι ο Ζέκα. Δίλημμα υπάρχει στη μεσαία γραμμή ανάμεσα σε Βιλένα και Τσέριν.

Παραμονή του ντέρμπι οι Χουάνκαρ και Κώτσιρας είχαν προβάδισμα να ξεκινήσουν βασικοί έναντι των Μλαντένοβιτς και Βαγιαννίδη αντίστοιχα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Γεντβάι, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ – Αράο, Βιλένα (Τσέριν), Τζουρισιτς – Παλάσιος, Μπερνάρ, Ιωαννίδης.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ