el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 11/09/2022

Έφτασε η ώρα για το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν στη Super League. Δύο από τις ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν φέτος και να διεκδικήσουν τον τίτλο, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, κοντράρονται στο «Απ. Νικολαΐδης» (11/09. 20:30).

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πολύ καλή εκκίνηση στη σεζόν. Μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, χωρίς να έχει δεχθεί γκολ και είναι μόνο πρώτος στη βαθμολογία. Η ΑΕΚ από την άλλη ξεπέρασε σχετικά γρήγορα την εντός έδρας ήττα από τον Βόλο και την περασμένη αγωνιστική επικράτησε εύκολα του ΠΑΣ Γιάννινα. Πρόκειται λοιπόν για ένα ντέρμπι που και οι δύο έχουν κάτι να αποδείξουν.

Με 500+ αγορές στη Novibet και ειδικά στοιχήματα η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΑΕΚ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με 0% γκανιότα, Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στη Super League!

 


Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Ανάλυση & Παρουσίαση 11/09/2022

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε αυτή την αγωνιστική και για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια είναι και πάλι μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Super League. Ήταν στις 2 Οκτωβρίου 2016, όταν οι «πράσινοι ανέβηκαν μόνοι τους στην πρώτη θέση.

Τώρα, έχει ακόμη πιο δύσκολη αποστολή, καθώς καλείται να διατηρηθεί εκεί και μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» δίνουν το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στην έδρα τους, απέναντι σε μία ομάδα που έχει αντίστοιχες βλέψεις φέτος. Δηλαδή να κατακτήσει τη Super League, στην παρθενική της χρονιά στο νέο της γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να είναι ουσιαστικός έπειτα από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Κι αυτό δε φαίνεται μόνο στα τελικά αποτελέσματα, αλλά και στις εμφανίσεις που έχει κάνει.

Σε κανένα από τα τρία πρώτα παιχνίδια δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή του. Έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει τη νίκη. Ήταν σταθερός στα μετόπισθεν, παρά τα προβλήματα απουσιών και δε κινδύνεψε ιδιαίτερα, ενώ διατήρησε και ανέπαφη την εστία του Μπρινιόλι.

Στον τελευταίο αγώνα υποδέχθηκε τον Λεβαδειακό, σε ένα παιχνίδι όπου κανονικά θα διεξαγόταν στην έδρα των Βοιωτών. Ωστόσο, το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς δεν είναι ακόμη 100% έτοιμο και δεν μπορούσε να γίνει εκεί ο αγώνας. Επίσης δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το ΟΑΚΑ, που είχε δηλωθεί ως δεύτερη έδρα, αφού είχε κλείσει για το Ράλι Ακρόπολις.

Έτσι έγινε αλλαγή έδρας και το παιχνίδι διεξήχθη στη Λεωφόρο, ενώ στο δεύτερο γύρο θα γίνει στη Λιβαδειά. Ο Παναθηναϊκός πήρε σχετικά μία εύκολη νίκη με γκολ του Βέρμπιτς στο 3’ και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε, έχοντας το μυαλό περισσότερο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Η Ένωση ξεκίνησε πολύ καλά με τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στη Λαμία. Η Λαμία της έβαλε δύσκολα, αφού είχε χαμένο πέναλτι και δύο δοκάρια, αλλά εν τέλει η νίκη για τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε με 3-0.

Τη δεύτερη αγωνιστική, ΑΕΚ έπαιξε στη Ριζούπολη (τα εγδαυ νιτεκαίνια της Αγια-Σοφιάς πήραν παράταση μερικών εβδομάδων μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου) και υποδέχθηκε τον Βόλο. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν καλά.

Η ΑΕΚ δέχθηκε ένα γκολ στα μισά του πρώτου ημιχρόνου και παρά την πίεση που άσκησε στους Βολιώτες, αλλά και τα πολύ μεγάλα ποσοστά κατοχής της μπάλας, δεν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Έτσι γνώρισε την πρώτη της ήττα.

Την προηγούμενη αγωνιστική, υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου επέστρεψε στις νίκες με 2-0. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν έπιασε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, ωστόσο έπαιξε όσο χρειάστηκε για να επιστρέψει στις νίκες.

Ήταν αρκετά καλή ανά διαστήματα και δέχθηκε λίγες φάσεις από τους Ηπειρώτες. Ο Πινέδα, ο οποίος εξελίσσεται σε πολυτιμότερη μεταγραφή της Ένωσης στη φετινή σεζόν έκανε το 1-0 στο 39’, ενώ ο Άμραμπατ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 87’.

Στη διάρκεια της εβδομάδας, η ΑΕΚ ανακοίνωσε και δύο πολύ σημαντικές μεταγραφές. Αρχικά απέκτησε τον επιθετικό Τομ Φαν Βιρτ από τον Βόλο, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Αραούχο και στη συνέχεια τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Ο 33χρονος Γάλλος που έμεινε ελεύθερος από τη Μονακό αναμένεται να πάρει το ρόλο του δεξιού μπακ χαφ.


Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Στατιστικά & Προϊστορία 11/09/2022

  • Όπως γίνεται αντιληπτό, η προϊστορία στα ντέρμπι Παναθηναϊκού και ΑΕΚ είναι μεγάλη. Με δεδομένο ότι αγωνίζεται στην έδρα του, ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο.
  • Συνολικά έχουν διεξαχθεί 103 παιχνίδια πρωταθλήματος και play off. Από το 1925 που διεξαγόταν το πρωτάθλημα Αθήνας μέχρι και σήμερα. Ο Παναθηναϊκός έχει 47 νίκες, η ΑΕΚ έχει 18 και 38 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.
  • Όσον αφορά την κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, οι «πράσινοι» είναι αήττητοι από τη σεζόν 2006-07. Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ είναι στις 23 Οκτωβρίου 2006 με σκορ 2-1, σε ένα ματς που έγινε στο ΟΑΚΑ.
  • Έκτοτε έχουν διεξαχθεί 13 παιχνίδια στην κανονική διάρκεια και ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος με 6 νίκες και 7 ισοπαλίες (6-7-0).
  • Στα play off είναι πιο ρευστά τα πράγματα. Η ΑΕΚ έχει τρία ματς αήττητη με δύο νίκες και μία ισοπαλία στην έδρα του Παναθηναϊκού, ενώ η τελευταία νίκη των πρασίνων είναι το 2017 στη Λεωφόρο με 1-0.
  • Πέρυσι το ματς της κανονικής διάρκειας έληξε με 3-0 υπέρ του «τριφυλλιού» και στα play off, το ματς έληξε ισόπαλο (1-1).
  • Ο Παναθηναϊκός μετράει εννέα ματς πρωταθλήματος αήττητος στην έδρα του. Έχει οκτώ νίκες και μία ισοπαλία (8-1-0) και η ισοπαλία είναι στα περσινά play off με την ΑΕΚ.
  • Επίσης σε αυτές τις οκτώ νίκες έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ από τον ΠΑΟΚ. Συνολικά τα γκολ είναι 15-1. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς στη Λεωφόρο έληξαν με 1-0, δηλαδή Under, ενώ και τα πέντε έληξαν No Goal.
  • Ενημερωθείτε για το ευρωπαϊκό και το ασιατικό handicap.
  • Επίσης μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το μερικό cash out.
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.
  • Η βαθμολογία της Super League.

 


Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Προγνωστικά 11/09/2022

Το παιχνίδι θα είναι ντέρμπι κι αυτό δε χωράει καμία αμφισβήτηση. Ο Παναθηναϊκός θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να διατηρήσει το απόλυτο και η ΑΕΚ ψάχνει τη νίκη για να στείλει το μήνυμα ότι είναι διεκδικήτρια του τίτλου. Ωστόσο παράδοση και φόρμα εντός έδρας, τείνουν προς τον «άσο» που βρίσκεται σε πολύ καλή τιμή.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΟ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.25

Ακόμη μία επιλογή που μπορεί να καλύψει μία αρκετά μεγάλη γκάμα από τελικά αποτελέσματα είναι αυτή του 2-3 γκολ. Άλλωστε αυτό έχει επιβεβαιωθεί στα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς που έγιναν στη Λεωφόρο.

Η ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ 2-3 ΓΚΟΛ ΣΥΝΟΛΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.91

Τέλος, με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση ως γηπεδούχος μπορεί να κερδίσει τη… μάχη των κόρνερ.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΝΙΚΗΤΗ ΚΟΡΝΕΡ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.72


Παναθηναϊκός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 11/09/2022

Ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα το τελευταίο διάστημα. Στη διάρκεια της εβδομάδας έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει ο Χουάνκαρ και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα είναι απλά στην αποστολή. Έτσι στα αριστερά θα πάει ο Γκάνεα.

Ωστόσο αυτό δεν είναι το μοναδικό θέμα. Οι Σένκενφελντ και Μάγκνουσον προπονούνται κανονικά, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι στην ενδεκάδα.

Οι πιθανότητες είναι υπέρ του Ισλανδού με έναν εκ των Πούγγουρα ή Σάρλια, ενώ ο Ολλανδός μάλλον θα βρίσκεται τον πάγκο. Επίσης ανέτοιμος είναι ακόμη και ο Μπερνάρ, ο οποίος είναι πιθανό να βρίσκεται στην αποστολή για ψυχολογικούς λόγους.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Πούγγουρας, Μάγκνουσον, Γκάνεα – Πέρεθ, Τσέριν – Παλάσιος, Αϊτόρ, Βέρμπιτς – Σπόραρ.

 


ΑΕΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 11/09/2022

Ένα αλλά πολύ σημαντικό πρόβλημα έχει ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Στίβεν Τσούμπερ υπέστη θλάση στο δικέφαλο και θα χάσει το ντέρμπι με τους «πράσινους».

Αυτό σημαίνει ότι ο Αλμέιδα θα πρέπει να βρει τον αντικαταστάτη του, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο Μοχαμάντι.

Επίσης, δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Αραούχο στην επίθεση, με τον Λιβάι Γκαρσία να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Στάνκοβιτς – Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Άμραμπατ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Μοχαμάντι – Γκαρσία, Αραούχο.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ