el
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 20/02/2022

Η αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ (20/02, 17:00) του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας έχει ξεκινήσει, με τους «αιώνιους» να είναι έτοιμοι να παίξουν τα… ρέστα τους για την κατάκτηση του τροπαίου που – μεταξύ άλλων – θα φτιάξει για τα καλά την ψυχολογία τους εν όψει των απαιτητικών αγώνων που έρχονται και για τους δύο σε όλα τα μέτωπα.

Παναθηναϊκός vs Ολυμπιακός το απόγευμα της Κυριακής στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου της Κρήτης, παρουσία περίπου 2.000 φίλων του μπάσκετ, με τους δύο μονομάχους φυσικά να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς (και) στη δεύτερη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση.

Οι «αιώνιοι» έχουν να αναμετρηθούν για το Κύπελλο από το 2017, όταν οι «πράσινοι» νίκησαν τους «ερυθρολεύκους» (στα ημιτελικά) με 67-77, για να φτάσoυν στη συνέχεια στον τίτλο κόντρα στον Αρη (68-59). Επίσης, θυμίζουμε ότι το 2019, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ο περίφημος ημιτελικός του ΟΑΚΑ, με τον Ολυμπιακό να αποχωρεί στο ημίχρονο και να χάνει το ματς στα χαρτιά.

Από ‘κει και πέρα, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός από το 1976 και μετά έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους στον τελικό του θεσμού εννέα φορές, με τους «πράσινους» να έχουν σηκώσει την κούπα εφτά φορές και τους Πειραιώτες δύο (back-to-back κατακτήσεις το 2010 και το 2011).

Αλλωστε, το συγκεκριμένο ζευγάρι είχε «μετατραπεί» σε… μόνιμο στον τελικό της διοργάνωσης από το 2018 μέχρι το 2013!

Τέλος, όσον αφορά την προϊστορία, άλλες πέντε συνολικά φορές είχαμε «αιώνιο» ημιτελικό (2001, 2002, 2014, 2017, 2019), με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει τις τέσσερις εξ αυτών.
Παράλληλα, οι «πράσινοι» είναι οι κάτοχοι του περσινού τίτλου και οι πολυνίκεις του Κυπέλλου με 20 κατακτήσεις, την ίδια ώρα που οι Πειραιώτες μετρούν 9 κούπες.

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις o μεγάλος τελικός Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό γίνεται πιο συναρπαστικό. Το ματς αρχίζει και τελειώνει στη Νovibet!

 


Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τι έκαναν στα ημιτελικά ;

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφάσισε να… γλυκάνει σε έναν βαθμό το θεσμό και έτσι μετά από 18 χρόνια επανέφερε τη μορφή του Final – 4.

Στον πρώτο ημιτελικό, ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα στην 1η περίοδο κόντρα στον Προμηθέα, βρέθηκε μάλιστα στο -14 (13-27), όμως ουσιαστικά από το ξεκίνημα του 2ου δεκαλέπτου και μετά σοβαρεύτηκε, φτάνοντας στο φινάλε στο σχετικά άνετο 85-68.
Η… αντεπίθεση της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη ξεκίνησε μόλις βρήκε ρυθμό στην επίθεση ο Σέρβος «κίλερ» Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος με συνεχόμενους πόντους γύρισε τούμπα το ματς.

Ο Σέρβος σταμάτησε στους 17 π., αν και ήταν άστοχος έξω από τα 6,75 μ. (2/11), ενώ τη «σφραγίδα» τους στη νίκη – πρόκριση έβαλαν και οι ψηλοί Εβανς (15 π., 11 ρ., 2 ασίστ), Παπαγιάννης (12 π., 8 ρ.). Διψήφιοι και οι Μέικον (12 πόντους με 2 τρίποντα), Οκάρο Γουάιτ (12 πόντους, 7 ριμπάουντ), ξανά σε ρηχά νερά ο Σέρβος πόιντ γκαρντ Γιόβιτς (0/4 τρίποντα).
Συνολικά ο Παναθηναϊκός μάζεψε 38 ριμπάουντ (τα 17 επιθετικά), μοίρασε 18 ασίστ για 11 λάθη, ενώ έκανε 10 κλεψίματα και 7 τάπες.

 

O προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Πρίφτης, παραμονή του ματς, δήλωσε:
“Θέλουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να κερδίσει ο καλύτερος και να παιχτεί ωραίο μπάσκετ. Θα είναι ένα ωραίο ματς και μια καλή ευκαιρία να μπορέσουμε να συναντηθούμε όλοι μαζί στο γήπεδο έχοντα παρουσιάσει τον καλύτερό μας εαυτό ως σύνολο και όχι μεμονωμένα.

Πρέπει να βρεθούμε 3-4 παίκτες ταυτόχρονα σε καλή ημέρα και με καλή αμυντική λειτουργία και προσπάθεια να διεκδικήσουμε το τρόπαιο και να επιστρέψουμε με αυτό στην Αθήνα.

Είναι ένα ματς και όχι μια σειρά αγώνων, κάτι που σημαίνει ότι οι δυνατότητες να κερδίσει το ένα παιχνίδι είναι διαφορετικές από αυτές του να κερδίσεις μια σειρά. Έχουμε κάποια παιδιά έμπειρα αλλά ως σύνολο δεν είμαστε έμπειρη ομάδα. Κάποια παιδιά είναι νέα στο επίπεδο της EuroLeague. Έχουμε μια νέα ομάδα και είναι διαφορετικά τα σημεία αναφοράς σε σχέση με τον Ολυμπιακό.

Ας μην γελιόμαστε, αυτό φαίνεται και στην κατάταξη στην Euroleague και το μπάσκετ που παίζουν οι δύο ομάδες. Το σημαντικό είναι να γίνουν περισσότερες οι καλές μας εμφανίσεις και αύριο να πιάσουμε τα standars των 5-10 καλών μας εμφανίσεων”.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός δυσκολεύθηκε κόντρα στην ΑΕΚ ή για να το πούμε πιο σωστά βρήκε μεγαλύτερη αντίσταση – από το αναμενόμενο – από την λαβωμένη Ενωση που το πάλεψε με όσους παίκτες είχε στη διάθεσή του ο Στέφανος Δέδας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε τελικά στο ροζ φύλλο (76-70), βγάζοντας πολλή περισσότερη ενέργεια στο παρκέ στο β’ ημίχρονο και έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Βεζένκοφ και Παπανικολάου, οι οποίοι «μίλησαν» τη στιγμή που τους χρειαζόταν περισσότερο ο προπονητής τους.

Ο πρώτος τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους (5/6 δίποντα, 2/8 τρίποντα), 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 30 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο «Παπ» προσέφερε 15 πόντους (5/11 σουτ), 9 ριμπάουντ και 2 ασίστ (και αυτός σε 30’). Διψήφιοι και οι Χασάν Μάρτιν (11 π., 7 ρ.), Κώστας Σλούκας (12 π./4 ρ., 5 ασίστ)

Μετριότατος ο Ολυμπιακός έξω από το τρίποντο με 9/32 και 28.1%, ενώ μάζεψε 39 ριμπάουντ (τα 12 επιθετικά), οι παίκτες του μοίρασαν 20 ασίστ για 10 λάθη, ενώ είχαν μόλις 4 κλεψίματα αλλά και 4 μπλοκ.

 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφερόμενος στον μεγάλο τελικό, υποστήριξε: «Όλοι ξέρουν τη σημασία αυτού του παιχνιδιού για το ελληνικό μπάσκετ. Είτε συμφέρει είτε όχι σε αυτά τα ματς δεν παίζει ρόλο η γενική κατάσταση που βρισκόμαστε ή το ταλέντο. Είναι περισσότερο θέμα μέρας και προσέγγισης.

Ποιος θα πάει πρώτος στην μπάλα, να παίξουν όλοι σαν ομάδα. Όσο περισσότεροι παίκτες είναι σε καλό βράδυ, τόσο το καλύτερο. Προετοιμαστήκαμε καλά και αντιμετωπίζουμε το ματς με τη βαρύτητα που έχει. Είναι μια σειρά παιχνιδιών μέσα στη σεζόν μεταξύ μας, ξέρουμε τι να περιμένουμε και τι περιμένουν.

Μετράει το πάθος, να μην προσπαθήσει κανείς να γίνει ήρωας. Πιστεύουμε στο ομαδικό μας παιχνίδι. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ματς και αν είναι δυνατό να κατακτήσουμε το Κύπελλο».


Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 20/02/2022

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο Ηράκλειο χωρίς τον αρχηγό του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος παραμένει στα… πιτς, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός θα βγει στο παρκέ με όλα του τα «όπλα».

Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική σημειώνοντας ότι πάντα ένας τελικός «αιωνίων» έχει τεράστιο ενδιαφέρον και φυσικά αυτό ισχύει και για την κυριακάτικη αναμέτρηση των δύο μονομάχων.
Είναι χαμηλά το διπλό και από τη στιγμή που περιμένουμε ότι θα… πέσουν κορμιά, αποκτά αξία το +6,5 των «πράσινων» σε απόδοση 1,97 στη Novibet.

Δεδομένα καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός του κόουτς Μπαρτζώκα, όμως η προϊστορία και η φύση της αναμέτρησης (μονός αγώνας) «δίνουν» τύχη στους «πράσινους».

Παράλληλα, κρατάμε το Over 8,5 στα τρίποντα της ομάδας του Δ. Πρίφτη (σε απόδοση 1,70) κι αυτό γιατί (κυρίως) οι Νέντοβιτς, Μέικον δεν το… πολυσκέφτονται όταν βρίσκονται έξω από τα 6,75 μ. έχοντας από ότι φαίνεται ελευθερία κινήσεων.

Στα ειδικά των παικτών, βλέπουμε με καλό μάτι το Over 11,5 πόντους (σε απόδοση 1,87) του ηγέτη των «ερυθρόλευκων» Κώστα Σλούκα, ο οποίος είναι δεδομένο ότι θα κληθεί να βγει μπροστά (όταν και αν) η μπάλα «καίει», ενώ κρατάμε και το Over 5,5 ριμπάουντ (σε απόδοση 1,60) του… μετρ του είδους, Σάσα Βεζένκοφ!

 

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ