el
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πορτογαλία – Τουρκία: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 24/03/2022

Το Σαββατοκύριακο που έχουμε μπροστά μας είναι αφιερωμένο στις Εθνικές ομάδες και στην προσπάθεια που θα κάνουν για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ένα από τα ζευγάρια που ξεχωρίζει και αναμένεται να την προσοχή στραμμένη πάνω του, είναι αυτό ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Τουρκία.

Η Πορτογαλία ουσιαστικά… αυτοκτόνησε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Ήταν στην πρώτη θέση, αλλά ηττήθηκε εντός έδρας από τη Σερβία και μάλιστα με γκολ στο 90’! Έτσι θα πρέπει να δώσει μπαράζ αν θέλει να παραβρεθεί στο προσεχές Μουντιάλ.

Η Τουρκία, αντίθετα, έκανε ένα ντεμπαράζ στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, όπου πήρε ισάριθμες νίκες. Έτσι σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση και πλέον καλείται να αντιμετωπίσει την Πορτογαλία.

Με 400+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδι στο «Ντραγκάο» ανάμεσα στην Πορτογαλία και στην Τουρκία γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Πορτογαλία – Τουρκία: Ανάλυση & Παρουσίαση 24/03/2022

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος υπέστη μεγάλο σοκ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Ήταν στην κορυφή του πρώτου ομίλου και υποδεχόταν τη Σερβία. Αυτό που ήθελε ήταν απλά μία ισοπαλία για να παραμείνει εκεί.

Η Σερβία ήταν στη δεύτερη θέση και για να ανέβει στην πρώτη έπρεπε απλά να κερδίσει την Πορτογαλία. Κανένα άλλο αποτέλεσμα δε βόλευε τους Σέρβους. Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους.

Μόλις στο 2’ ο Ρενάτο Σάντσες εκμεταλλεύτηκε το λάθος τη άμυνας έκλεψε έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Τα πράγματα δεν μπορούσαν να ήταν καλύτερα για τους Ίβηρες.

Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Σερβία ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Εν τέλει κατάφερε να βρει δίχτυα στο 33’ από σουτ του Τάντιτς και λάθος του Ρουί Πατρίτσιο.

Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη για τους Πορτογάλους. Δεν έκαναν καμία ουσιαστική φάση για να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα. Τελικά το πλήρωσαν ακριβά, αφού στο 90′, ο Μίτροβιτς έκανε το 2-1 για τη Σερβία και την έστειλε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Πλέον οι Πορτογάλοι έχουν πολύ δύσκολο έργο μπροστά τους. Η κλήρωση τους έφερε αρχικά αντιμέτωπους με τους Τούρκους και σε περίπτωση που ξεπεράσουν το εμπόδιο τους, θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία.

Σε αυτό το ματς θα κριθεί η συμμετοχή στο Μουντιάλ του Κατάρ και η Πορτογαλία θα πρέπει να ξεπεράσει δύο αντιπάλους. Τα παιχνίδια έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που ενδεχομένως να βρίσκεται μπροστά στην τελευταία μεγάλη πρόκριση της καριέρας του, με την Εθνική Πορτογαλίας.

Η Τουρκία από την άλλη, έχει εντελώς αντίθετη ιστορία από την Πορτογαλία. Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος των ομίλων ήταν στην 3η θέση του 7ου ομίλου με την Ολλανδία να προπορεύεται και τη Νορβηγία να ακολουθεί.

Στα τρία τελευταία ματς όμως πήρε ισάριθμες νίκες. Αρχικά επικράτησε εκτός έδρας της Λετονίας με 2-1. Στη συνέχεια ακολούθησε το διαδικαστικό 6-0 επί του Γιβραλτάρ και στην τελευταία αγωνιστική αντιμετώπισε το Μαυροβούνιο εκτός έδρας.

Στην Ποντγκόριτσα, η Τουρκία βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 3’ με γκολ του Μπετσιράι, αλλά ισοφάρισε στο 22’ με τον Ακτούρκογλου και έκανε την ανατροπή με τον Κιοκτσού στο 60’. Έτσι σε συνδυασμό με την ήττα της Νορβηγίας από την Ολλανδία, η Τουρκία ανέβηκε στη δεύτερη θέση.

Η ομάδα του Στέφαν Κουντς γνώρισε μόλις μία ήττα στα προκριματικά, η οποία πάντως ήταν αρκετά βαριά, αφού διασύρθηκε εκτός έδρας με 6-1 από την Ολλανδία. Στα υπόλοιπα εννέα ματς είχε έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες, με 27-16 γκολ.

Η τελευταία φορά που η Τουρκία πήγε σε Μουντιάλ ήταν πριν από 20 χρόνια το 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νοτίου Κορέας, όπου μάλιστα έφτασε μέχρι την 3η θέση. Έκτοτε δεν έχει προκριθεί ποτέ στην τελική φάση.

Και τώρα πάντως οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της. Ακόμη κι αν καταφέρει να αποκλείσει την Πορτογαλία, στο ματς που γίνεται στο Οπόρτο στο «Ντραγκάο», θα πρέπει να αποκλείσει και το νικητή του αγώνα Ιταλίας – Βορείου Μακεδονίας.


Πορτογαλία – Τουρκία: Στατιστικά & Προϊστορία 24/03/2022

  • Η Πορτογαλία πηγαίνει στο παιχνίδι με την Τουρκία έχοντας υπέρ της και την προϊστορία.
  • Συνολικά έχουν γίνει έξι παιχνίδια μεταξύ των δύο. Τα πέντε είναι επίσημα και το ένα φιλικό.
  • Στα επίσημα, οι Πορτογάλοι έχουν επικρατήσει και στα πέντε ματς (5-0-0) και μάλιστα με 11-1 γκολ. Η πιο πρόσφατη συνάντηση ήταν στους ομίλους του Euro 2008, όπου η Πορτογαλία επικράτησε 2-0 με γκολ των Πέπε και Ραούλ Μεϊρέλες.
  • Πάντως, ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο αντιπάλων έχει διεξαχθεί στην Πορτογαλία κι αυτό ήταν το πρώτο μεταξύ τους. Τον Ιανουάριο του 1965 οι δύο ομάδες έπαιξαν στη Λισσαβώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1996 και η Πορτογαλία επικράτησε με 5-1.
  • Ωστόσο, το πιο πρόσφατο ματς είναι το 2012 ένα φιλικό που διεξήχθη στην Πορτογαλία και η Τουρκία νίκησε με 3-1!
  • Η Πορτογαλία είναι ομάδα που σκοράρει με αρκετά μεγάλη συχνότητα. Είναι ενδεικτικό ότι στα τελευταία έξι ματς που έχει δώσει (φιλικά κι επίσημα) μετράει πέντε Over.
  • Το ίδιο όμως ισχύει και για την Τουρκία. Τα επτά από οκτώ τελευταία της παιχνίδια ήρθαν Over, ενώ τα έξι από τα οκτώ ήρθαν και Goal.
  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο πρώτος συμμετοχές με 184 φορώντας τη φανέλα της Πορτογαλίας, ενώ είναι και πρώτος σκόρερ σε επίπεδο Εθνικών ομάδων με 115!
  • Για την Τουρκία, ο Μπουράκ Γιλμάζ είναι πρώτος σε συμμετοχές με 76, ενώ έχει πετύχει και 30 γκολ.

Portugal Turkey2 novibet


Πορτογαλία – Τουρκία: Προγνωστικά 24/03/2022

Τόσο η Πορτογαλία όσο και η Τουρκία έχουν δείξει στα τελευταία τους παιχνίδια ότι βρίσκουν δίχτυα και μάλιστα με αρκετά μεγάλη συχνότητα. Είναι ένα παιχνίδι που έχει χαρακτήρα… τελικού και καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει περιθώρια να κρυφτεί και να περιμένει. Και οι δύο θα επιδιώξουν να σκοράρουν για να διεκδικήσουν την πρόκριση.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΨΑΞΟΥΝ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ. Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.03

Πάντως, αν κάποια ομάδα μπει πιο δυναμικά και προσπαθήσει να πάρει το προβάδισμα, αυτή θα είναι η Πορτογαλία. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα εκμεταλλευτεί τη δυναμική της έδρας και μπορεί να είναι αυτή που θα βρει πρώτη δίχτυα.

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ. ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΟ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.92

Τέλος, αν κάποιος ψάχνει μία πιο δελεαστική επιλογή, που θα αποφέρει ακόμη καλύτερο κέρδος, τότε το Combo Bet με νίκη της Πορτογαλίας σε συνδυασμό με το να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, είναι η καλύτερη πρόταση.

ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΤΟ COMBO BET ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ. Η NOVIBET TO ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ 3.50


Πορτογαλία: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 24/03/2022

Το παιχνίδι για την Πορτογαλία είναι κρίσιμο και η δουλειά του Φερνάντο Σάντος γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, αν αναλογιστεί κανείς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας στόπερ Ρούμπεν Ντίας, ο τιμωρημένος αμυντικός Ζοάο Κανσέλο, αλλά και ο στόπερ Πέπε, που προσβλήθηκε από κορονοϊό.

Δεν υπολογίζονται ακόμη οι Νέβες και Λόπες, αλλά και ο Ρενάντο Σάντσες, που είναι τιμωρημένος, αλλά και τραυματίας. Είναι δεδομένο ότι ο Σάντος θα κάνει πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Ρουί Πατρίσιο – Σέντρικ, Φόντε, Ινάσιο, Γκερέρο – Μουτίνιο, Περέιρα, Φερνάντες – Μπερνάντο Σίλβα, Ντιόγκο Ζότα, Ρονάλντο.

Portugal Turkey3 novibet


Τουρκία: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 24/03/2022

Σε αντίθεση με την Τουρκία, το ευχάριστο για τον Στεφάν Κουντς είναι ότι δεν έχει σημαντικά προβλήματα. Βασικά δεν έχει τιμωρίες από τη φάση των ομίλων.

Επιπλέον όχι μόνο δεν απουσιάζουν παίκτες, αλλά επιστρέφουν κιόλας, όπως για παράδειγμα ο δεξιός μπακ, Μουλντούρ, που ήταν τιμωρημένος με το Μαυροβούνιο κι εξέτισε την ποινή του.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Τσακίρ – Τσελίκ, Σογιονσού, Ντεμιράλ, Ερκίν – Ουντέρ, Τσαλχάνογλου, Ανταλιαλί, Ακτούρογλου – Μπ. Γιλμάζ, Γιαζίσι.

 

Portugal Turkey5 novibet

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ