el
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τουρκία – Ιταλία: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 11-06-2021

Στο Ολίμπικο της Ρώμης διεξάγεται την Παρασκευή (11/06, 22:00) το εναρκτήριο παιχνίδι του Euro 2020, μεταξύ Τουρκίας – Ιταλίας, παρουσία φιλάθλων καθώς επιτρέπεται προς χρήση το 33% των εξεδρών του γηπέδου, χωρητικότητας 68.000 θεατών.

Δες εδώ όλες τις αποδόσεις για τα μακροχρόνια στοιχήματα του Euro 2020

Για δεύτερη σερί διοργάνωση βρίσκεται σε τελική φάση Euro η Τουρκία, αυτή τη φορά όμως ευελπιστεί σε κάτι καλύτερο από την παρουσία της απλά στους ομίλους, όπως είχε συμβεί στην προηγούμενη. Συνολικά θα δώσει για πέμπτη φορά το παρών σε τελικά Euro, με καλύτερη παρουσία το 2008 όταν κατέλαβε την τρίτη θέση.

gunes_novibetgr

Από τον Ιούνιο του 2019 στην τεχνική ηγεσία της Τουρκίας έχει επιστρέψει ο Σενόλ Γκιουνές, με τον οποίο στον πάγκο το 2002 η Τουρκία κατέλαβε την τρίτη θέση στο Μουντιάλ. Ο 69χρονος πλέον Γκιουνές είχε αναλάβει πρώτη φορά το 2000 και αποχώρησε το 2004, μετά την αποτυχία να προκριθεί στο Euro της Πορτογαλίας.

Από τον Μάιο του 2018 στην τεχνική ηγεσία της Ιταλίας βρίσκεται ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και ο απολογισμός του είναι θετικότατος.

Εχοντας ποσοστό νικών πάνω από 70% (23 νίκες, 7 ισοπαλίες, 2 ήττες), έχει δώσει έναν πιο επιθετικό «αέρα» στους Ατζούρι, οι οποίοι στην προκριματική φάση δε συνάντησαν καμία απολύτως δυσκολία, σημειώνοντας το απόλυτο νικών (10/10 και 37-4 γκολ). Μεταξύ αυτών και οι δύο νίκες επί της Ελλάδας με 3-0 και 2-0 εκτός και εντός έδρας αντίστοιχα.

Θα δώσει το παρών σε τελική φάση Euro για δέκατη φορά στην ιστορία της και η πρώτη, το 1968, όταν κατέκτησε το τρόπαιο, ήταν και η καλύτερη.

Τουρκία – Ιταλία: Προγνωστικά 11-06-2021

Μετά την αποτυχία να προκριθεί σε Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια, η Εθνική Ιταλίας αναγεννήθηκε και συγκαταλέγεται πάλι ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

mancini_novibetgr

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έρχεται από ένα σερί 8 νικών και αήττητο 27 αγώνων, που σε συνδυασμό με τον παράγοντα έδρα την καθιστούν απόλυτο φαβορί για να ξεκινήσει τη διοργάνωση με νίκη (το διπλό στο 1.56). Στο τελευταίο της φιλικό διέλυσε με 4-0 την Τσεχία.

Από την άλλη, πάντως, η Τουρκία στα προκριματικά του Euro δέχθηκε μόλις 3 γκολ ενώ τον τελευταίο χρόνο δεν ηττήθηκε από ομάδες όπως η Γερμανία (3-3), η Ρωσία (1-1, 3-2), η Κροατία (3-3) και η Ολλανδία (4-2), δείχνοντας αν μη τι άλλο ικανή για μια πορεία-έκπληξη στο Ευρωπαϊκό.

Δες εδώ όλες τις αποδόσεις για τους αγώνες του Euro 2020

Οι Τούρκοι, ωστόσο, έδειξαν ανησυχητικά σημάδια στα πρόσφατα φιλικά: νίκησαν οριακά (2-1) το Αζερμπαϊτζάν, έμειναν στο 0-0 με τη Γουινέα και επικράτησαν 2-0 της αδύναμης Μολδαβίας, σκοράροντας και τα δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Το παιχνίδι προβλέπεται αμφίρροπο και κρύβει εκπλήξεις, όπως κάθε πρεμιέρα. Το ενδεχόμενο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες δείχνει αρκετά πιθανό και δίνεται σε απόδοση 2.45.

Τουρκία – Ιταλία: Ανάλυση 11-06-2021

Πέμπτη φορά σε τελικά Euro η Τουρκία και κοινός παρονομαστής στις τέσσερις προηγούμενες συμμετοχές της, το γεγονός πως ηττήθηκε στο εναρκτήριο ματς του ομίλου.

Το 1996 από την Κροατία (1-0) με γκολ του μετέπειτα επιθετικού του Παναθηναϊκού, Γκόραν Βλάοβιτς, το 2000 από την Ιταλία (2-1, Κόντε, Ιντσάγκι – Μπουρούκ Οκάν), το 2008 από την Πορτογαλία (2-0, Πέπε, Μεϊρέλες) και το 2016 και πάλι από την Κροατία (1-0, Μόντριτς).

turkey_novibetgr

Για τη φετινή διοργάνωση ο προπονητής Σενόλ Γκιουνές έχει δημιουργήσει ένα κράμα νεαρών και έμπειρων παικτών και αυτό που ξεχωρίζει, είναι η εξαιρετική αμυντική της συμπεριφορά. Μαζί με το Βέλγιο άλλωστε, ήταν οι ομάδες με την καλύτερη άμυνα στην προκριματική φάση.

Μόνο σε δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να περάσει από τη φάση των ομίλων του Euro η Ιταλία (1996, 2004). Φέτος ευελπιστεί να γίνει η δεύτερη ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο έχοντας μόνο νίκες στα προκριματικά. Η μοναδική που το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής είναι η Ισπανία (το 2012).

Σύμμαχος για την αναμέτρηση της πρεμιέρας είναι η μεταξύ τους παράδοση, καθώς δεν έχει ηττηθεί από την Τουρκία σε σύνολο 8 αγώνων (5 νίκες και 3 ισοπαλίες).

Τουρκία – Ιταλία: Στατιστικά 11-06-2021

  • Ο συνολικός απολογισμός της Τουρκίας με τον Σενόλ Γκιουνές στην τεχνική ηγεσία είναι 37 νίκες, 22 ισοπαλίες και 17 ήττες. Ηταν προπονητής στο Μουντιάλ του 2002 και στην τρίτη θέση που κατέλαβαν οι γείτονες.
  • Η Ιταλία θα δώσει εντός έδρας και τα τρία ματς στη φάση των ομίλων. Ολες οι αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στο Ολίμπικο της Ρώμης, γήπεδο όπου θα διεξαχθεί και ένας προημιτελικός.
  • Οκτώ σερί νίκες με μηδέν παθητικό μετράει η Ιταλία, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Σε κάθε ένα από αυτά τα ματς έχει σημειώσει μίνιμουμ 2 γκολ.
  • Τον Οκτώβριο του 2009 ήταν η τελευταία φορά που ένας παίκτης της Ιταλίας κατάφερε να σημειώσει χατ-τρικ. Το είχε πραγματοποιήσει ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο στη νίκη με 3-2 επί της Κύπρου. Ο αμέσως προηγούμενος ήταν ο Λούκα Τόνι (το 2005 απέναντι στη Λευκορωσία).
  • Την επίδοση των Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και Τζίτζι Μπουφόν, με 4 παρουσίες σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα ισοφαρίσει ο Τζόρτζιο Κιελίνι. Ο 36χρονος παίκτης της Γιουβέντους είναι ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης σε συμμετοχές με την εθνική του ομάδα (107).
  • Κιελίνι και Μπονούτσι, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ιταλίας, έχουν φορέσει συνολικά τη φανέλα της Ιταλίας 207 φορές.

Τουρκία: Απουσίες & Ενδεκάδα 11-06-2021

Από τρομερή σεζόν προέρχεται ο επιθετικός Μπουράκ Γιλμάζ, ο οποίος μαζί με τον ακραίο μπακ Μεχμέτ Τσελίκ και τον εξτρέμ Γιουσούφ Γιαζίτσι κατέκτησαν το πρωτάθλημα Γαλλίας με τη Λιλ.

Χακάν Τσαχάνογλου και Μεχμέτ Ντεμιρέλ είναι δύο παίκτες που πρωταγωνιστούν στη Σέριε Α και ουσιαστικά οι παραπάνω παίκτες αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της Τουρκίας.

Πιθανή 11άδα (4-5-1): Τσακίρ – Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σουγιουντσού, Μεράς – Γιαζίτσι, Τουφάν, Γιοκοσλού, Τσαλχάνογλου, Καραμάν – Γιλμάζ.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Μερτ Γκιουνόκ (Μπασακσεχίρ), Ουγκουρτσάν Τσακίρ (Τραμπζονσπόρ), Αλτάι Μπαγιντίρ (Φενέρμπαχτσε)

Αμυντικοί: Καάν Αϊχάν (Σασουόλο), Τσαγλάρ Σουγιουντσού (Λέστερ), Ζεκί Τσελίκ (Λιλ), Μερίχ Ντεμιράλ (Γιουβέντους), Ουμούτ Μεράς (Χάβρη), Οζάν Καμπάκ (Λίβερπουλ), Μερτ Μιουλντιούρ (Σασουόλο), Ριντβάν Γιλμάζ (Μπεσίκτας)

Μέσοι: Οζάν Τουφάν (Φενέρμπαχτσε), Χακάν Τσαλχάνογλου (Μίλαν), Οκάι Γιοκουσλού (Γουέστ Μπρομ), Γιουσούφ Γιαζίτσι (Λιλ), Τσενγκίζ Ουντέρ (Λέστερ), Ιρφάν Καχβέτσι (Φενέρμπαχτσε), Ντορουκάν Τοκιόζ (Μπεσίκτας), Αμπντουλκαντίρ Ομούρ (Τραμπζονσπόρ), Ταϊλάν Ανταλιαλί (Γαλατασαράι), Ορκούν Κιουκτσού (Φέγενορντ), Κερέμ Αρκτούρκογλου (Γαλατασαράι)

Επιθετικοί: Μπουράκ Γιλμάζ (Λιλ), Κενάν Καραμάν (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Ενές Ουνάλ (Χετάφε), Χαλίλ Ντερβισόγλου (Γαλατασαράι)

Ιταλία: Απουσίες & Ενδεκάδα 11-06-2021

Μοναδική αμφιβολία εν όψει της πρεμιέρας για τον Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι η συμμετοχή του Μάρκο Βεράτι. Ο κεντρικός μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν ταλαιπωρείται από τραυματισμό τον τελευταίο μήνα και εκτός απροόπτου δεν θα είναι έτοιμος για το εναρκτήριο ματς.

Ο Μανουέλ Λοκατέλι αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης του στο αρχικό σχήμα, στο 4-3-3 του Ιταλού προπονητή.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Ντοναρούμα – Φλορέντσι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα – Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Λοκατέλι – Μπεράρντι, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Σαλβατόρε Σίριγκου (Τορίνο), Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Μίλαν), Αλεξ Μερέτ (Νάπολι)

Αμυντικοί: Τζιοβάνι Ντι Λορέντζο (Νάπολι), Τζόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους), Λεονάρντο Σπινατσόλα (Ρόμα), Εμερσον Παλμιέρι (Τσέλσι), Φραντσέσκο Ατσέρμπι (Λάτσιο), Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους), Αλεσάντρο Μπαστόνι (Ιντερ), Αλεσάντρο Φλορέντσι (Παρί Σεν Ζερμέν), Ράφαελ Τολόι (Αταλάντα)

Μέσοι: Μάνουελ Λοκατέλι (Σασσουόλο), Μάρκο Βεράτι (Παρί Σεν Ζερμέν), Λορέντζο Πελεγκρίνι (Ρόμα), Ζορζίνιο (Τσέλσι), Στέφανο Σένσι (Ιντερ), Μπρίαν Κριστάντε (Ρόμα), Νικολό Μπαρέλα (Ιντερ), Ματέο Πεσίνα (Αταλάντα)

Επιθετικοί: Αντρέα Μπελότι (Τορίνο), Λορέντζο Ινσίνιε (Νάπολι), Ντομένικο Μπεράρντι (Σασσουόλο), Φεντερίκο Κιέζα (Γιουβέντους), Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο), Φεντερίκο Μπερναρντέσκι (Γιουβέντους), Τζιάκομο Ρασπαντόρι (Σασσουόλο).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ