el
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τσεχία – Ελλάδα: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 05-07-2021

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Ελλάδα! Η αρμάδα του Ρικ Πιτίνο αντιμετωπίζει τα ξημερώματα της Δευτέρας (02:05, 5/7) την Τσεχία, με τον νικητή να ετοιμάζει βαλίτσες για Τόκιο και τον χαμένο να επιστρέφει στο σπίτι του.

Η μονομαχία θα διεξαχθεί στη Victoria Memorial Arena του Καναδά μεταξύ… συγγενών και φίλων λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζουν οι διοργανωτές, ωστόσο αυτό είναι το τελευταίο που απασχολεί τούτες τις ώρες τους δύο φιναλίστ του Προολυμπιακού τουρνουά της Βικτώρια…

Τσεχία – Ελλάδα: Τι έκαναν στα ημιτελικά

Η «επίσημη αγαπημένη» μπήκε «κοιμισμένη» στον ημιτελικό με την Τουρκία, όμως στην δεύτερη περίοδο γύρισε τον διακόπτη και με οδηγό τη σεμιναριακή της άμυνα «κατάπιε» τους Τούρκους με 81-63.

 

Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με την ομάδα του Ορχούν Ενέ να προηγείται 22-8, ωστόσο τα υπόλοιπα 30’ κύλησαν… εφιαλτικά για τον ίδιο και τους παίκτες του: πέτυχαν μόλις 41 πόντους, δέχθηκαν 73 π. και με συνοπτικές διαδικασίες μπήκαν στο αεροπλάνο της επιστροφής.

«Μαγικό» το δίδυμο των Νικ Καλάθη (18 π., 6 ρ., 6 ασίστ) – Σλούκα (15 π., 9 ασίστ) στην περιφέρεια, ίσως την πιο «γεμάτη» εμφάνιση της καριέρας του μέχρι τώρα έκανε ο Παπαγιάννης (14 π., 13 ρ.), ξανά συγκινητικός ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που φώναξε «παρών» με κρίσιμους πόντους όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά αλλά και με τρομερές άμυνες, double – double ο Μήτογλου με 10 π. και 16 ριμπάουντ.

Οσο για τον Ρικ Πιτίνο, πήρε την ταυτότητα του Ενέ, ο οποίος… επαναπαύθηκε στην εικόνα και το αποτέλεσμα της 1ης περιόδου.

Στην αντίπερα όχθη, η Τσεχία έκανε το μεγάλο «μπαμ» στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βικτώρια: μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση έριξε στο καναβάτσο τον οικοδεσπότη Καναδά (103-101, 94-94 η κανονική διάρκεια).

 

Πάντως, λίγα λεπτά νωρίτερα λίγο έλειψε να βγάλει τα μάτια της μόνη της η ομάδα του κόουτς Γκίνζμπουργκ, καθώς απώλεσε προβάδισμα 9 πόντων 44 δευτερόλεπτα πριν το τέλος!

Τελικά, 2 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του έξτρα πενταλέπτου ο Τόμας Σατοράνσκι με ένα δύσκολο σουτ και με τη βοήθεια του ταμπλό έστειλε την Τσεχία στον τελικό!

Μυθικός Μπλέικ Σιλμπ με 31 π. και 7 τρίποντα, επιβλητικός ο σέντερ Μπάλβιν με 14 π. και 19 ριμπάουντ, διψήφιοι και οι Σατοράνσκι (18 π.), Αουντα (16 π.), σχετικά χαμηλά έμεινε ο Γιαν Βέσελι (8 π., 8 ρ.).

Τσεχία – Ελλάδα: Προγνωστικά 05-07-2021

Οι πολεμιστές του Ρικ Πιτίνο έκαναν κατάθεση ψυχής στον ημιτελικό με την Τουρκία και σίγουρα «κουβαλούν» κούραση στην πλάτη τους από την υπερπροσπάθεια που κάνουν από το ξεκίνημα του Προολυμπιακού, όμως κάτι ανάλογο ισχύει και για τους Τσέχους που πριν λίγες ώρες χρειάστηκαν (και) το έξτρα πεντάλεπτο για να φτάσουν στο ροζ φύλλο.

Η Ελλάδα έχει μπροστά της μία σπουδαία ευκαιρία να βάλει… στοπ στην αρνητική παράδοση που τη θέλει να χάνει το τρένο της πρόκρισης για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη μέσω των Προολυμπιακών Τουρνουά (σε 11 περιπτώσεις, έχει πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μόνο στο τουρνουά που είχε πραγματοποιηθεί το 2008 στην Αθήνα).

pitino_novibetgr

Σίγουρα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πρέπει να μπει στο παρκέ με το μαχαίρι στα δόντια, όμως είναι πιο γεμάτη ομάδα, ο Πιτίνο έχει τα κατάλληλα «εργαλεία» για να περιορίσει τα ατού των Τσέχων και η Ελλάδα μπορεί να κάνει τη… δουλειά από το ημίχρονο (2 ημ./2 τελ., σε απόδοση 1,83).

Από κει και πέρα, κρατάμε το Over 10,5 πόντους (1,75) του ανεβασμένου Παπαγιάννη αλλά και το Under 16,5 π. του Σατοράνσκι (1,87), ο οποίος θα δεχθεί μεγάλη πίεση από τα γκαρντ της Εθνικής μας.

Τσεχία – Ελλάδα: Ρόστερ & Απουσίες 05-07-2021

Στην Τσεχία δεν έχουν μεταβληθεί οι… σταθερές των τελευταίων χρόνων.

«Κολόνες» της ομάδας του Ισραηλινού τεχνικού Ρόνεν Γκίνζμπουργκ παραμένουν ο πόιντ γκαρντ των Σικάγο Μπουλς Τόμας Σατοράνσκι, ο σέντερ της Φενέρμπαχτσε Γιαν Βέσελι, ο ψηλός της Μπιλμπάο Οντρέι Μπάλβιν, ο δυναμικός πάουερ φόργουορντ Πάτρικ Αουντα και φυσικά ο βετεράνος νατουραλιζέ «κίλερ» Μπλέικ Σιλμπ.

ellasole_novibetgr

Δεν υπάρχει κάποιο φρέσκο αγωνιστικό «αγκάθι» για την Ελλάδα (τέθηκαν νοκ άουτ στην προετοιμασία οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπαπέτρου), με τη 12άδα της Εθνικής μας να αποτελείται από τους: Σλούκα, Καλάθη, Μήτογλου, Κατσίβελη, Χρυσικόπουλο, Καββαδά, Παπαγιάννη, Κώστα Αντετοκούνμπο, Κασελάκη, Ρογκαβόπουλο, Γιαννόπουλο και Λαρεντζάκη.

Τσεχία – Ελλάδα: Προϊστορία & Στατιστικά 05-07-2021

Η προϊστορία μεταξύ των δύο μονομάχων δεν είναι τόσο… πλούσια, αλλά είναι συντριπτικά υπέρ της Ελλάδας, η οποία σε συνολικά 8 αναμετρήσεις – από το 1996 και μετά – μετράει 7 νίκες!

Τελευταία συνάντησή τους τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, με την Ελλάδα να φτάνει στην επικράτηση με 84-77.

ellas_novibetgr

Στα τρία παιχνίδια που έχουν δώσει στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Βικτώρια οι δύο ομάδες, έχουν καταγράψει τα εξής στατιστικά:

2ποντα: Τσεχία (50.8%) – Ελλάδα (59.8%)

3ποντα: Τσεχία (38.7%) – Ελλάδα (36.1%)

Βολές: Τσεχία (80.0%) – Ελλάδα (83.7%)

Ριμπάουντ (μ.ό.): Τσεχία (44.0) – Ελλάδα (37.7)

Ασίστ (μ.ό.): Τσεχία (20.3) – Ελλάδα (22.7)

Λάθη (μ.ό.): Τσεχία (18.0) – Ελλάδα (10.0)

Κλεψίματα (μ.ό.): Τσεχία (4.7) – Ελλάδα (7.7)

Τάπες (μ.ό.): Τσεχία (3.7) – Ελλάδα (4.0)

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ