el
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τουρκία – Ελλάδα: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 04-07-2021

Ενα βήμα πριν το φινάλε του Προολυμπιακού τουρνουά της Βικτώρια του Καναδά, Ελλάδα και Τουρκία διασταυρώνουν τα ξίφη τους τα ξημερώματα της Κυριακής (4/07, 02:35) με έπαθλο μία θέση στον τελικό και στόχο το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Δείτε εδώ όλες τις αποδόσεις στοιχήματος μπάσκετ

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στη Victoria Memorial Arena, με την πανδημία να έχει πλήξει και το συγκεκριμένο τουρνουά, το οποίο μέχρι τώρα – και παρά τις… καλές προθέσεις των διοργανωτών – επί της ουσίας διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Και απόψε, ελάχιστοι είναι αυτοί που θα βρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου (χωρητικότητας 7.400 θεατών).

Τουρκία – Ελλάδα: Tι έκαναν στον όμιλο

Η Εθνική μας έπραξε το αυτονόητο στο γκρουπ της πρώτης φάσης του Προολυμπιακού: με καλή εμφάνιση νίκησε την αδύναμη Κίνα (105-80) και τσέκαρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό.

 

Λίγες ώρες νωρίτερα, στο πρώτο παιχνίδι της, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο πάλεψε μέχρι τέλους αλλά ηττήθηκε από τον οικοδεσπότη Καναδά (91-97). Πάντως, η εικόνα της ήταν αξιοπρεπέστατη…

Ολο το Προολυμπιακό Τουρνουά μεταδίδεται σε Live Streaming από τη στοιχηματική πλατφόρμα της Novibet

Στην αναμέτρηση με τους Κινέζους το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε αυτό που έπρεπε: εμφανίστηκε στο παρκέ πολύ σοβαρή από το ξεκίνημα, «έπνιξε» με την άμυνά του τον αντίπαλο, ενώ όλοι οι παίκτες του Πιτίνο έβαλαν την πινελιά τους: Λαρεντζάκης (21 π.), Κασελάκης (12 π.), Μήτογλου (12 π.), ενώ οι Σλούκας και Καλάθης τελείωσαν το ματς με 14 π. ο πρώτος και 7 π. μαζί με 8 ασίστ ο πλέι μέικερ της Μπαρτσελόνα.

Παράλληλα, στα θετικά της Εθνικής μας και το γεγονός ότι ανέβασε ταχύτητα στο παιχνίδι της, άφησε στην άκρη τις επιθέσεις των 24’’, κάτι που είχε προαναγγείλει εδώ και αρκετές εβδομάδες ο κόουτς Πιτίνο. Μέχρι στιγμής, πάντως, δικαιώνεται για την επιλογή του.

Η Τουρκία στον όμιλό της, «καθάρισε» Ουρουγουάη (96-85) και Τσεχία (87-70) εξασφαλίζοντας με δύο νίκες και σχετική άνεση την παρουσία της στον ημιτελικό.

Τουρκία – Ελλάδα: Προγνωστικά 04-07-2021

Στα… χαρτιά και με δεδομένο πως η Εθνική μας ταξίδεψε για τον Καναδά με σημαντικές απουσίες, η Τουρκία έχει το πάνω χέρι κάτι που δείχνουν και οι αποδόσεις του παιχνιδιού.

Ωστόσο, η εικόνα που βγάζει στο παρκέ η Ελλάδα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

calathes_novibetgr

Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο καταθέτουν τρομερή ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου και όποιος παίκτης ρίχνεται στη μάχη – τουλάχιστον μέχρι τώρα – φέρνει την αποστολή του εις πέρας. Είτε παίζει 5 λεπτά, είτε 30.

Αυτό αναμφισβήτητα πιστώνεται στον Hall of Famer κόουτς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο οποίος μαζί με τους παίκτες του, τους οποίους αποθέωσε με όσα είπε στους εκπροσώπους του Τύπου αλλά και με όσα έγραψε στα social media, φαίνονται «πεινασμένοι» για την υπέρβαση σ’ αυτό το Προολυμπιακό τουρνουά.

Σε ΑΠΟΔΟΣΗ ξεκάθαρου αουτσάιντερ (2.45) η Ελλάδα, αξίζει να μπει στο παιχνίδι μας

Από κει και πέρα, ο Μήτογλου κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στη Βικτώρια, δικαίωσε την επιλογή μας να τον «στηρίξουμε» στο πρώτο ματς με τον Καναδά, το ίδιο θα κάνουμε και απόψε.

Το line στους πόντους «σκαρφάλωσε» στους 12,5, όμως με τη… φόρα που έχει πάρει ο Ελληνας πάουερ φόργουορντ μετά την ολοκλήρωση της μετακόμισής του στο Μιλάνο, μπορεί να το ξεπεράσει!

Από την πλευρά της Τουρκίας, έχει αξία το Over 13,5 πόντοι του Κορκμάζ (πέτυχε μόλις 8 π. κόντρα στην Ουρουγουάη, «ξύπνησε» με την Τσεχία, 20 π.), ο οποίος η αλήθεια είναι ότι στην καλή του μέρα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη «ζημιά».

Τουρκία – Ελλάδα: Ανάλυση Ρόστερ & Απουσίες 04-07-2021

Ο Ορχούν Ενέ… έλαβε τη βοήθεια που περίμενε από τους NBAερς, ωστόσο λίγο πριν η αποστολή της Τουρκίας μπει στο αεροπλάνο με προορισμό τη Βικτώρια έχασε τον πόιντ γκαρντ της Εφές Σέιν Λάρκιν, ο οποίος τραυματίστηκε και έμεινε εκτός Προολυμπιακού τουρνουά. Αναμφισβήτητα, τα σχέδια του Τούρκου εκλέκτορα δέχθηκαν ηχηρό «χτύπημα».

Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ο σούτινγκ γκαρντ των Φιλαδέλφεια 76ερς, Φουρκάν Κορκμάζ, ο γκαρντ των Κλίβελαντ Καβαλίερς, Τσεντί Οσμάν και ο πολύπειρος NBAερ Ερσάν Ιλιασόβα

Κορκμάζ και Τσεντί Οσμάν το πρώτο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους είναι να πάρουν την μπάλα για να «εκτελέσουν». Χρειάζονται μεγάλη προσοχή.

Επίσης, στο «οπλοστάσιο» του κόουτς Ορχούν Ενέ βρίσκονται ο ταλαντούχος σέντερ της Μπεσίκτας, Σενγκούν (18 ετών), ο μπαρουτοκαπνισμένος σούτινγκ γκαρντ της Φενέρμπαχτσε Μαχμούτογλου, ο ψηλός Σερτάκ Σανλί που φέτος πανηγύρισε την Ευρωλίγκα με την Εφές και από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα.

Από κει και πέρα, το ρόστερ των Τούρκων συμπληρώνεται από ρολίστες όπως είναι ο γκαρντ Ουρουγκλού και ο επίσης περιφερειακός Τουντσέρ.

Περισσότερα σε αριθμό τα «αγκάθια» για την Εθνική μας, καθώς ο Ρικ Πίτίνο έχασε με τραυματισμό τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπαπέτρου, ενώ εκτός έμειναν οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο που δίνουν με τους Μπακς την μάχη τους στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA, κόντρα στους Ατλάντα Χοκς.

Η δωδεκάδα της Εθνικής Ελλάδας είναι η εξής: Σλούκας, Καλάθης, Μήτογλου, Κατσίβελης, Χρυσικόπουλος, Καββαδάς, Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Κασελάκης, Ρογκαβόπουλος, Γιαννόπουλος και Λαρεντζάκης.

Τουρκία – Ελλάδα: Προϊστορία & Στατιστικά 04-07-2021

Η προϊστορία είναι υπέρ της Εθνικής Ελλάδας στις αναμετρήσεις με τους Τούρκους. Το πρώτο παιχνίδι είχε διεξαχθεί το 1936 και έκτοτε οι δύο ομάδες συναντήθηκαν 64 φορές, με την Ελλάδα να μετράει 41 νίκες και την Τουρκία 23.

Σε επίσημη διοργάνωση, αναμετρήθηκαν τελευταία φορά το 2013 στη Σλοβενία για το Ευρωμπάσκετ, με την Ελλάδα του Αντρέα Τρινκιέρι να παίρνει την πρόκριση κερδίζοντας με το ευρύ 84-61.

Στα δύο παιχνίδια που έχουν δώσει στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Βικτώρια, έχουν καταγράψει τα εξής στατιστικά:

  • 2ποντα: Τουρκία (56.8%) – Ελλάδα (62.8%)
  • 3ποντα: Τουρκία (46.9%) – Ελλάδα (37.9%)
  • Βολές: Τουρκία (70.7%) – Ελλάδα (88.9%)
  • Ριμπάουντ (μ.ό.): Τουρκία (34.5) – Ελλάδα (34.0)
  • Ασίστ (μ.ό.): Τουρκία (19.5) – Ελλάδα (25.0)
  • Λάθη (μ.ό.): Τουρκία (10.5) – Ελλάδα (11.5)
  • Κλεψίματα (μ.ό.): Τουρκία (9.0) – Ελλάδα (9.5)
  • Τάπες (μ.ό.): Τουρκία (3.0) – Ελλάδα (4.0)

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ