el
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ουκρανία – Αγγλία: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 03/07/2021

Πρώτο ματς μακριά από το Γουέμπλεϊ για την Αγγλία, η οποία το Σάββατο (03/07, 22:00) αντιμετωπίζει στο Ολίμπικο της Ρώμης την Ουκρανία για την προημιτελική φάση του Euro 2020. Τσεχία ή Δανία θα αντιμετωπίσει ο νικητής στους «4».

Δείτε εδώ όλες τις αποδόσεις στοιχήματος για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Δύο νίκες έχει σημειώσει η ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο και κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά, επίδοση που είναι η καλύτερη της ιστορίας της ως Ουκρανία, μετά τη διάσπαση της Σοβιετικής Ενωσης.

Στους 16 απέκλεισε τη Σουηδία με γκολ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης (2-1).

Η Αγγλία αξιοποίησε στο έπακρο το γεγονός πως αγωνιζόταν εντός έδρας σε όλη τη διοργάνωση και κατάφερε να πανηγυρίσει μαζί με τον κόσμο της την πρόκριση επί της Γερμανίας (2-0).

 

Τρίτη φορά από το 2004 και μετά που φτάνει στην 8άδα, στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις ωστόσο δεν προκρίθηκε, κάτι που φυσικά ευελπιστεί να συμβεί τώρα και ενώ τα ημιτελικά αλλά και ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθούν επίσης στη φυσική της έδρα.

Το 2004 είχε αποκλειστεί από την Πορτογαλία και το 2012 από την Ιταλία. Και τα δύο αυτά ματς κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Ουκρανία – Αγγλία: Προγνωστικά 03/07/2021

Τα δεδομένα, είναι ξεκάθαρα με την πλευρά των Αγγλων, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να μην προσφέρονται σε τιμές γκραν φαβορί στον τέταρτο και τελευταίο χρονικά προημιτελικό για το Euro 2020.

Η νίκη της Αγγλίας παίζει στο 1.46 έναντι 4.65 της ισοπαλίας και 9.65 του άσου.

UEFA Euro 2020 Highlights: England 2-0 Germany | News Logic

Η Ουκρανία έχει δεχθεί και στα τέσσερα φετινά ματς της διοργάνωσης σχετικά εύκολα γκολ. Η Αγγλία διαθέτει εξαιρετική ομάδα και προέρχεται από πολύ πειστική εμφάνιση κόντρα στη Γερμανία. Επιπροσθέτως, διατηρεί θετική παράδοση απέναντι στην Ουκρανία (4 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα).

Το διπλό σε συνδυασμό με Over 1.5 γκολ προσφέρεται σε αξιόλογη απόδοση και μπορεί να αποτελέσει επιλογή ενώ σε ό,τι αφορά τα ειδικά στοιχήματα, έχει λογική το ενδεχόμενο να βρει δίχτυα και απέναντι στην Ουκρανία ο Ραχίμ Στέρλινγκ.

Ουκρανία – Αγγλία: Ανάλυση 03/07/2021

Θετικά λειτούργησε η αλλαγή συστήματος του Αντρέι Σεφτσένκο και το 3-5-2 στον αγώνα με τη Σουηδία για τους 16 της διοργάνωσης.

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την Ουκρανία και από το 2016 στην τεχνική της ηγεσία, προσανατολίζεται να το διατηρήσει και απέναντι στην Αγγλία, σε μία προσπάθεια για καλύτερη αμυντική συνοχή.

Κίνηση ματ αποδείχθηκε και η αλλαγή διάταξης για την Αγγλία στον πρώτο γύρο των νοκ-άουτ με τη Γερμανία. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ από το 4-2-3-1, προτίμησε το 3-4-3, δίνοντας βάθος στην άμυνα και κλείνοντας τους διαδρόμους.

Επιθετικά, ήταν ξανά κινητική – με τον Στέρλινγκ να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες – και αποτελεσματική, φτάνοντας απολύτως δίκαια στη νίκη. Αξιο αναφοράς το γεγονός πως ακόμα δεν έχει δεχθεί γκολ.

Ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, το σερί χωρίς γκολ παθητικό έχει φτάσει τα 6 ματς (5-1-0).

Ουκρανία – Αγγλία: Παρουσίαση και Στατιστικά 03/07/2021

  • Μόλις δύο νίκες σε νοκ-άουτ αγώνες μετρούσε η Αγγλία πριν αναλάβει ο Γκάρεθ Σάουγκεϊτ, από το 1996 και μετά. Ηδη, με τον Αγγλο πρώην κεντρικό αμυντικό στον πάγκο, έχει φτάσει τις τρεις νίκες σε νοκ-άουτ. Επικράτησε Κολομβίας και Σουηδίας στο Μουντιάλ του 2018 ενώ στο Euro 2020 απέκλεισε στον πρώτο γύρο τη Γερμανία.
  • Εκτη συμμετοχή σε προημιτελικά Euro για την Αγγλία. Δύο προκρίσεις και τρεις αποκλεισμοί ο απολογισμός της. Μάλιστα και τις δύο φορές που πέρασε από τους «8», νίκησε την Ισπανία (1968, 1996). Αποκλείστηκε το 1972 από τη Δ. Γερμανία, το 2004 από την Πορτογαλία και το 2012 από την Ιταλία. Οι δύο πιο πρόσφατοι αποκλεισμοί στη διαδικασία των πέναλτι.
  • Μία φορά έχει κριθεί η πρόκριση σε νοκ-άουτ αγώνα στα πέναλτι για την Ουκρανία και ήταν θετική. Είχε αποκλείσει στο Μουντιάλ του 2006 την Ελβετία (για τη φάση των 16).
  • Εννέα φορές κρίθηκε η πρόκριση στα πέναλτι για την Αγγλία. Τρεις φορές νίκησε και έξι ηττήθηκε. Πιο πρόσφατο ματς το 2019, όταν επικράτησε για το Nations League της Ελβετίας (σε ματς για την τρίτη θέση).
  • Η Αγγλία νίκησε και στα 13 ματς που σκόραρε για λογαριασμό της ο Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι μετράει πλέον 15 γκολ στα 20 πιο πρόσφατα ματς των «τριών λιονταριών». Αξιο αναφοράς πως πριν το Euro 2020, δεν είχε σκοράρει στα 14 προηγούμενα ματς σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.
  • Μετά την πρόκριση επί της Γερμανίας, η Αγγλία έχει συμπληρώσει 7 ματς σε τελική φάση Euro με μηδέν παθητικό.
  • Τα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια της Αγγλίας με την Ουκρανία, επιβεβαίωσαν το Under 2.5 γκολ.

Ουκρανία: Απουσίες & Ενδεκάδα 03/07/2021

Αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στο ματς με τη Σουηδία ο Γιαρμολένκο και ο έμπειρος εξτρέμ και πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της Ουκρανίας (42 γκολ) είναι αμφίβολος για τον προημιτελικό με την Αγγλία.

Αν δεν τα καταφέρει, τη θέση του θα πάρει ο σκόρερ της νίκης με τη Σουηδία, Ντόβμπικ. Εκτός πλάνων βρίσκεται σίγουρα ο Μπιεσέντιν, που τραυματίστηκε σοβαρά στο μαρκάρισμα που προκάλεσε την κόκκινη κάρτα του Σουηδού Ντάνιελσον.

Πιθανή 11άδα (3-5-2): Μπούσκαν – Ζάμπαρνι, Κριβτσόφ, Ματβιένκο – Καραβάγιεφ, Στεπανένκα, Σαραπένκα, Σίντορτσουκ, Ζιτσένκο – Γιάρεμτσουκ, Γιαρμολένκο (Ντόβμπικ).

Αγγλία: Απουσίες & Ενδεκάδα 03/07/2021

Αναμένεται να επαναφέρει διάταξη με 4άδα στην άμυνα ο Γκάρεθ Σάουγκεϊτ, αφού το ματς με τη Γερμανία ήταν διαφορετικών απαιτήσεων.

Ο Ντέκλαν Ράις, ο οποίος κινδυνεύει με τιμωρία τον ημιτελικό εφόσον δεχθεί κίτρινη κάρτα, υπάρχει το ενδεχόμενο να προφυλαχθεί και να πάρει τη θέση του ο Χέντερσον.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Φίλιπς, Χέντερσον – Στέρλινγκ, Μάουντ, Γκρίλις – Κέιν.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ