el
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Βιλερμπάν – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 25/03/2022

Ούτε δύο 24ωρα μετά την πρώτη «μάχη» του επί γαλλικού εδάφους (στο Πριγκηπάτο), ο Ολυμπιακός καλείται να βγάλει αντίδραση το βράδυ της Παρασκευής (25/03, 21:00) στο «Αστρομπάλ», τη… φωλιά της Βιλερμπάν, στο προτελευταίο του παιχνίδι για την κανονική περίοδο της φετινής Euroleague.

Τουλάχιστον για την ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 17-9, όμως Μιλάνο και Εφές καραδοκούν έχοντας παιχνίδια λιγότερα από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Αυτό σημαίνει ότι στο «Αστρομπάλ» δεν υπάρχουν περιθώρια «λάθους» για τους Κυπελλούχους Ελλάδας, καθώς θέλουν όσο τίποτα άλλο το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ (το «κλειδώνουν» κάνοντας το 2Χ2 με Βιλερμπάν και Μπαρτσελόνα)!

Οσο για τη Βιλερμπάν (ρεκόρ 8-17) έχει στο… συρτάρι της ένα ροζ φύλλο περισσότερο από Ζαλγκίρις και Παναθηναϊκό και ουσιαστικά ο στόχος της – για λόγους γοήτρου – είναι να αποφύγει την τελευταία θέση της regular season.

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδια ανάμεσα σε Βιλερμπάν και Ολυμπιακό γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Βιλερμπάν – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική ;

«Επιτέλους νίκη» φώναξαν με ένα στόμα και μία φωνή οι άνθρωποι της Βιλερμπάν μετά το διπλό των πρωταθλητών Γαλλίας στο Κάουνας, το βράδυ της Τρίτης, απέναντι στη Ζαλγκίρις (68-72). Και πώς να μην το… φωνάξουν, από τη στιγμή που η ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ μετρούσε μέχρι το τζάμπολ στη Λιθουανία 8 διαδοχικές ήττες και 10 στα 11 τελευταία παιχνίδια της στη φετινή διοργάνωση.

Το ματς από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το φινάλε ήταν «κλειστό» (17-15, 15-18, 15-16, 21-23 το επιμέρους σκορ στα τέσσερα δεκάλεπτα), με τους Γάλλους να χαμογελούν στο τέλος μιας αδιάφορης βαθμολογικά – και κακής ποιοτικά – αναμέτρησης.

Ουσιαστικά τρεις παίκτες έκαναν τη δουλειά για την Βιλερμπάν: ο ηγέτης/πόιντ γκαρντ Ελι Οκόμπο (21 π. με 4/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), ο σκόρερ Κρις Τζόουνς με 16 π. (2/2 τρίπ.) και 4 ριμπάουντ και ο ταλαντούχος αθλητικός ψηλός Βίκτορ Γουεμπανιάμα με 14 π. (6/7 δίποντα) και 5 ριμπάουντ.

 

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός «εμφανίστηκε» στο Πριγκηπάτο μόνο στην 1η περίοδο, με αποτέλεσμα να γνωρίσει βαριά ήττα (92-72) από τη Μονακό του Μάικ Τζέιμς που έκανε εξαιρετική εμφάνιση με 25 π. και 5/7 τρίποντα, αποδεικνύοντας πως «πεινούσε» για τη νίκη.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας είδε τρεις παίκτες του να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων: τον… συγκινητικό Γάλλο γίγαντα Μουσταφά Φολ (18 π. με 8/9 δίποντα και 6 ριμπάουντ), τον πάντα παρόντα Σάσα Βεζένκοφ (18 π.) και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ με 15 π. (6/14 σουτ).

Λίγα πράγματα οι ΜακΚίσικ (5 πόντους σε μόλις 6’ συμμετοχής), άποντος έμεινε ο Χασάν Μάρτιν σε 9’, σε ρηχά νερά αυτή τη φορά ο ηγέτης των Πειραιωτών Κώστας Σλούκας με 6 π. και 4 ασίστ σε 17 λεπτά, πάλεψε ο Γουόκαπ με 6 π., 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με 17 ασίστ για 13 λάθη, ενώ έκανε μόλις 4 κλεψίματα.


Βιλερμπάν – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 25/03/2022

Στην αναμέτρηση της Τετάρτης «στηρίξαμε» το Over και όπως αποδείχθηκε διαβάσαμε σωστά το ματς, καθώς η Μονακό θέλησε – και κατάφερε – να πάει το παιχνίδι στο ρυθμό της, μετατρέποντάς το από ένα σημείο και μετά σε… ροντέο.

Αυτό θα προσπαθήσει να αποφύγει το βράδυ της Παρασκευής στο «Αστρομπάλ» ο Ολυμπιακός, ο οποίος θεωρούμε δεδομένο ότι θα είναι πολύ πιο συνεπής στα καθήκοντά του στο πίσω μέρος του παρκέ κόντρα σε έναν αντίπαλο που ούτως ή άλλως δυσκολεύεται το τελευταίο δίμηνο να φτάσει με άνεση στο καλάθι.

Σε απόδοση 1,90 στη Novibet το Under 153,5 στους συνολικούς πόντους αγώνα.
Από ‘κει και πέρα, κρατάμε και το Over 9,5 στα συνολικά εύστοχα τρίποντα των Πειραιωτών, καθώς ακόμα και στην κακιά τους βραδιά (όπως αυτή στο Πριγκηπάτο) σημείωσαν 8/29 (27.6%).

Τέλος, στα Specials ενδιαφέρον παρουσιάζει το να καταλογιστεί από τους διαιτητές έστω μία τεχνική ποινή στο ματς (Over 0,5) κι αυτό το βρίσκουμε σε απόδοση 1,87 στη Novibet!


Βιλερμπάν – Ολυμπιακός: Απουσίες 25/03/2022

Ο Τι Τζέι Πάρκερ έχει λόγους να χαμογελά βλέποντας το ιατρικό δελτίο της Βιλερμπάν, καθώς μετά από καιρό τα προβλήματα έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί για τους πρωταθλητές Γαλλίας.

Μάλιστα, το βράδυ της Παρασκευής είναι πιθανό να κάνει το ντεμπούτο του στη φετινή διοργάνωση ο σέντερ Ρέιμαρ Μόργκαν, ο οποίος δεν έχει παίξει ακόμα στη σεζόν λόγω ενός τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε πολύ από το περασμένο καλοκαίρι, όταν η Βιλερμπάν τον είχε αποκτήσει από την Καρσίγιακα!

O Ολυμπιακός θα μπει στο παρκέ χωρίς απουσίες και ο κόουτς Μπαρτζώκα περιμένει αντίδραση από τους παίκτες του.

“Η Μονακό έκανε πολύ καλό παιχνίδι, σούταρε με υψηλά ποσοστά και ήταν πολύ μαχητική. Το δικό μας μυαλό “χάλασε” πολύ νωρίς. Προφανώς η δική μας προσέγγιση δεν ήταν σωστή για αυτό και “χάλασε” το μυαλό μας. Δεν ματσάραμε τη μαχητικότητα και τη σκληράδα της Μονακό και αυτά αυτό χάσαμε”, υποστήριξε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού και στη συνέχεια, υποστήριξε:

“Δεν είναι θέμα αντίδρασης, είναι θέμα προσέγγισης στην σημαντικότητα κάθε παιχνιδιού της EuroLeague. Βρισκόμαστε στο τέλος της κανονικής περιόδου και κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για εμάς που έχουμε στόχους.

Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν στόχους, όμως, και αυτές παίζουν στην λίγκα για την περηφάνια τους, τα επόμενά τους συμβόλαια. Εμείς έχουμε ενδιαφέρον βαθμολογικά πολύ σημαντικό, αλλά και αυτό είναι η παγίδα της όλης κατάστασης.

Όλα αυτά τα σενάρια που λέγονται για το ποια θέση είναι κατάλληλη να τερματίσουμε, ποια θέση μπορούμε να πάρουμε, ποια θέση δεν μπορούμε να πάρουμε… Νομίζω πως δεν είναι αυτό το θέμα.

Η μεγάλη εικόνα είναι πως έχουμε προκριθεί στα playoffs της EuroLeague. Το ζητούμενο είναι πως θα είναι η ομάδα στα playoffs, αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως έχουμε την ομάδα να παλέψουμε για ό,τι το καλύτερο.

Το ματς με την Βιλερμπάν είναι απαιτητικό, όπως όλα στην EuroLeague. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι υπάρχει ευρωπαϊκό εκτός έδρας παιχνίδι που το κερδίζεις εκ προοιμίου. Χρειάζεται να παλέψεις σκληρά”.

Από την πλευρά του ο Σάσα Βεζένκοφ υποστήριξε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πρέπει να απαντήσουν μετά την άσχημη εμφάνιση με τη Μονακό:

“Το ότι έχουμε άμεσα ματς είναι θετικό για εμάς. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας, πρέπει να βρούμε τι δεν κάναμε σωστά. Το γενικό κομμάτι της όλης υπόθεσης είναι ότι δεν παίξαμε σκληρά, δεν ακουμπήσαμε κανέναν.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, καθώς ο επόμενος αγώνας είναι πολύ σημαντικός και η Βιλερμπάν είναι μια ομάδα που έχει περίπου τα ίδια στοιχεία με την Μονακό, όσον αφορά στην αθλητικότητα. Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως θα ελέγχουμε τον ρυθμό και θα κάνουμε το παιχνίδι”.

 


Διαβάστε ακόμα… 

Οι 10 Καλύτεροι Παίκτες του Ολυμπιακού Όλων των Εποχών

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ