el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μπάγερν – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 17/11/2022

Ένα ιδιαίτερα «πονηρό» τεστ απέναντι στη Μπάγερν (2-5) περιμένει το βράδυ της Πέμπτης (17/11, 21:30) στο Μόναχο τον Ολυμπιακό (5-2).

Και μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να επέστρεψαν στον… ίσιο δρόμο την προηγούμενη εβδομάδα στην Ευρωλίγκα, αυτό όμως – σε καμία περίπτωση – δεν σημαίνει ότι η αναμέτρηση με τους Βαυαρούς «σηκώνει» εφησυχασμό.

Το παραπάνω, επισήμανε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Μπαρτζώκας:
«Η Μπάγερν ξεκίνησε άσχημα αλλά αυτή τη στιγμή δείχνει να βρίσκεται σε καλό μομέντουμ. Εχει κερδίσει τα τελευταία ματς και ειδικά αυτό στο Βερολίνο (σ.σ. με την Αλμπα) είναι πάντα σημαντικό γι’ αυτούς, τους δίνει έξτρα ώθηση. Στο Μόναχο παίζουν με ιδιαίτερο τρόπο, βγάζουν ενέργεια, πιέζουν στη μπάλα.

Πρέπει να ματσάρουμε την ενέργειά τους. Δεν συμφωνώ ότι είναι μία ομάδα που δε σφύζει από ταλέντο. Έχουν μεγάλο ρόστερ, όπως μου έχει πει και ο προπονητής της (σ.σ. ο Αντρέα Τρινκιέρι), το γερμανικό πρωτάθλημα απαιτεί μεγάλο βάθος γιατί είναι πολλά τα παιχνίδια. Έχουν πολλές λύσεις στην περιφέρεια και μεγάλη εμπειρία μέσα στο καλάθι.

Οπότε, πάντα είναι δύσκολα τα παιχνίδια με την Μπάγερν και λόγω του προπονητή της αλλά και της ομάδας, που διεκδικεί τίτλο συνέχεια στη Γερμανία και είναι στα πλέι – οφ τα τελευταία χρόνια στην Euroleague.

Είναι αποδεδειγμένο ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, όμως το συγκεκριμένο, με τα δεδομένα της ελλιπούς προετοιμασίας μας, χωρίς τρεις παίκτες (Παπανικολάου, Λαρεντζάκης, Λούντζης), το κάνει ακόμα πιο δύσκολο».

Φυσικά, πολύ δύσκολη αποστολή έχει μπροστά της και η Μπάγερν, με τον Αντρέα Τρινκιέρι να βγάζει – μέσω των δηλώσεών του – το καπέλο στους Πειραιώτες:

«Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης, υποψήφιος για το Final-4 και για εμένα μία από τις ομάδες που είναι φαβορί για το τρόπαιο.
Όλοι στην ομάδα μας νιώθουν καλύτερα τώρα, είμαστε ανακουφισμένοι γιατί έχουμε δύο σερί νίκες, αλλά… πεινάμε για περισσότερες», είπε αρχικά ο 54χρονος Ιταλός τεχνικός και κατέληξε αποθεώνοντας τους Σλούκα και Βεζένκοφ:

«Θα αντιμετωπίσουμε την ομάδα που κυκλοφορεί καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον αντίπαλο την μπάλα, σε τρελαίνει με τον τρόπο που την… τρέχει.
Ο Σλούκας και ο Βεζένκοβ δεν είναι μία, αλλά τρεις πάσες μπροστά. Είναι περίπλοκο για εμάς αλλά λατρεύουμε τις προκλήσεις!».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την προϊστορία, σε επίπεδο Euroleague, οι Πειραιώτες έχουν αντιμετωπίσει συνολικά 10 φορές τους Βαυαρούς, με τον Ολυμπιακό να έχει το πάνω χέρι (7-3).


Μπάγερν – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Οι Γερμανοί συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, η οποία πλέον «μεταφράζεται» και σε νίκες (μετρούν δύο σερί).

Στην προηγούμενη στροφή, επικράτησαν στον «εμφύλιο» με την Αλμπα στο Βερολίνο (77-79), έχοντας μόλις 37.8% στα δίποντα (14/37), αλλά 11/27 τρίποντα (40.7%) και σχεδόν 80% στις βολές (18/23).

Επίσης, η Μπάγερν είχε (μόλις) 13 ασίστ (για 10 λάθη), όμως έκανε και 9 κλεψίματα.
Διψήφιοι οι Ομπστ (14 π., 4/6 τρίπ.), Ρούμπιτ (14 π.,), Γουόλντεν (12 π., 6 ασίστ) και Οθέλο Χάντερ (10 π.).

Ο Ολυμπιακός στο τρίτο διαδοχικό παιχνίδι του στο ΣΕΦ, δεν λάθεψε ξανά και απέναντι στην Παρτιζάν επέβαλλε το… νόμο του (87-58).

Εξαιρετικός ο Σλούκας με 17 π. και 8 ασίστ, πολύ καλός και ο Βεζένκοφ (15 π., 7 ριμπάουντ, 4 ασ.), από 10 πόντους… έγραψε το κοντέρ των Πίτερς, Κάνααν και Παπανικολάου.

Οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν το ματς με 14/27 τρίποντα (51.9%), 20/34 δίποντα (58.8%), ενώ εκτέλεσαν μόλις 9 βολές (5/9).
Παράλληλα, οι παίκτες του κόουτς Μπαρτζώκα μοίρασαν 24 ασίστ (για 11 λάθη), ενώ έκλεψαν και 12 φορές τη μπάλα!


Μπάγερν – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 17/11/2022

Στο απουσιολόγιο του Τρινκιέρι βρίσκεται σταθερά το όνομα του αναπληρωματικού γκαρντ Σίσκο, ενώ αμφίβολος είναι ο έμπειρος φόργουορντ Ζίπσερ. Ολοι οι υπόλοιποι είναι στη διάθεση του Ιταλού τεχνικού.
Από την άλλη πλευρά, η λογική λέει ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα χρησιμοποιήσει… προσεκτικά τους Παπανικολάου, Λαρεντζάκη και Λούντζη, οι οποίοι έπαιξαν 30+ λεπτά οι δύο πρώτοι και 20’ ο τρίτος, στο καθοριστικό ματς της Εθνικής μας στο Βέλγιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Στο δια ταύτα: οι Παπανικολάου και Λαρεντζάκης είναι δύο από τα πιο σημαντικά αμυντικά «εργαλεία» του Ολυμπιακού, όμως κατανάλωσαν τρομερή ενέργεια απέναντι στο Βέλγιο.

Την ίδια ώρα, οι Πειραιώτες ξεπερνούν σχεδόν πάντα με σχετική ευκολία τους 80 πόντους.
Εντός έδρας παίζει η Μπάγερν, θα προσπαθήσει να δώσει έναν λίγο πιο γρήγορο «τόνο» στο παιχνίδι της. Κρατάμε το Over στους 158,5 πόντους σε απόδοση 1.89 στη Novibet.

Από τα ειδικά ομάδων, σημειώνουμε το Over 9,5 συνολικά εύστοχα τρίποντα του Ολυμπιακού, σε απόδοση 1.81, αφού όπως παραδέχθηκε και ο κόουτς Τρινκιέρι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κυκλοφορεί… ιδανικά τη μπάλα και «βγάζει» πολλά ελεύθερα σουτ.

Στα ειδικά παικτών… μπήκε στο μάτι μας το 2.65 της Novibet που αφορά τον ψηλό της Μπάγερν Ογκουστιν Ρούμπιτ και το Over 10,5 πόντοι του! Ο αλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του – απαιτητικού – προπονητή του…


Διαβάστε ακόμα…

Γερμανία Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση


brazil1 15112022 novibet

Βραζιλία Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση


world cup england1 novibet

Αγγλία Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση


spain6 14112022 novibet

Ισπανία Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση

top50 novibet

Οι 50 καλύτεροι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ