el
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τσέλσι – Λίβερπουλ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 27/02/2022

Ο πρώτος τίτλος στην Αγγλία, κρίνεται αυτή την Κυριακή στον τελικό του Λιγκ Καπ, μεταξύ της Τσέλσι και της Λίβερπουλ. Όπως όλα τα μεγάλα ραντεβού στην Αγγλία, έτσι και ο τελικός του Λιγκ Καπ, δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί πουθενά αλλού, παρά μόνο στο Γουέμπλεϊ.

Οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο για τη συλλογή τους και φυσικά για λόγους γοήτρου, αλλά όχι για το ευρωπαϊκό εισιτήριο που δίνει. Συγκεκριμένα, όποια ομάδα κατακτήσει το τρόπαιο θα πάρει το εισιτήριο για το Europa Conference League εκτός βέβαια αν έχει ήδη κερδίσει την έξοδο είτε στο Champions League είτε στο Europa League. Όλα δείχνουν ότι και οι δύο θα είναι στο επόμενο Champions League.

Με εκατοντάδες αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις ο μεγάλος τελικός του Λιγκ Καπ στο Γουέμπλεϊ ανάμεσα στην Τσέλσι και στη Λίβερπουλ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικός!

 


Τσέλσι – Λίβερπουλ: Ανάλυση & Παρουσίαση 27/02/2022

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η Τσέλσι το τελευταίο διάστημα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επέστρεψαν από το Άμπου Ντάμπι όπου κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, επικρατώντας 2-1 της Παλμέιρας στην παράταση και συνεχίζουν ακριβώς στο ίδιο τέμπο.

Αρχικά είχαν αγώνα πρωταθλήματος το περασμένο Σάββατο με την Κρίσταλ Πάλας εκτός έδρας. Οι «μπλε» δυσκολεύτηκαν πολύ κόντρα στην Πάλας και χρειάστηκαν ένα γκολ του Ζίγεχ στο 89’ για να πάρουν τους βαθμούς. Επιπλέον είδαν τη διαφορά από την κορυφή να μειώνεται, αφού η Σίτι ηττήθηκε εντός έδρας από την Τότεναμ. Ωστόσο παραμένει μεγάλη, αφού είναι στους 13, έστω κι αν η Τσέλσι έχει αγώνα λιγότερο.

Στη διάρκεια της εβδομάδας, η Τσέλσι έδωσε τον πρώτο της αγώνα για τη φάση των «16» του Champions League, με αντίπαλο τη Λιλ. Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στους πρωταθλητές Γαλλίας. Έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους, ενώ πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, έφτασαν σχετικά εύκολα στη νίκη.

Από τους κορυφαίους των Άγγλων -αν όχι ο κορυφαίος της αναμέτρησης- ήταν ο Κάι Χάβερτς. Ο Γερμανός άνοιξε το σκορ στο 8’ και γενικότερα αποτελούσε μόνιμη απειλή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα. Ο Χάβερτς φαίνεται πως έχει εντρυφήσει απόλυτα στη φιλοσοφία του Τούχελ και δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στην ενδεκάδα και εντυπωσιάζει, σε αντίθεση με έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών του κόσμου, όπως είναι ο Λουκάκου. Βέβαια, για τη την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Βέλγου και του Τούχελ έχουν παίξει κι άλλοι παράγοντες, όπως ο χαρακτήρας και των δύο.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ίσως στην καλύτερη από την αρχή της σεζόν. Δεν αφήνει κανένα παιχνίδι στη μοίρα του. Δείχνει σοβαρότητα σε όλες τις διοργανώσεις, είτε παίζει με αναπληρωματικούς είτε με βασικούς και πάνω απ’ όλα μετράει συνεχόμενες νίκες.

Στη διάρκεια της εβδομάδας είχε εξ αναβολής αγώνα με τη Λιντς, την οποία νίκησε πολύ εύκολα με 6-0. Αυτή ήταν μάλιστα η μεγαλύτερη σε εύρος νίκη της φετινής σεζόν. Δύο γκολ πέτυχε ο Σαλάχ, άλλα δύο ο Μανέ και από ένα οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, Φαν Ντάικ και Μάτιπ.

Νωρίτερα το περασμένο Σάββατο νίκησε και πάλι εντός έδρας την Νόριτς. Τα «καναρίνια» προηγήθηκαν, αλλά η απάντηση των «ρεντς» ήταν άμεση. Γύρισαν γρήγορα το ματς και έφτασαν σχετικά εύκολα στο 3-1. Αν μάλιστα ήταν πιο προσεκτικοί στην τελικοί προσπάθεια, τότε το σκορ θα έφτανε σε επίπεδα… Λιντς. Μετράει εννέα συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Champions League.

Το θετικό για τον Γιούργκεν Κλοπ είναι ότι φέτος έχει περισσότερες λύσεις. Ο Τζόουνς έχει μπει για τα καλά στο ροτέισον, ο Τσιμίκας δίνει σε μόνιμη βάση λύσεις, ο Κονατέ είναι αξιόπιστος όταν του έχει ζητηθεί να προσφέρει, ενώ ο Λουίς Ντίας ήταν εξαιρετική προσθήκη στην επίθεση κι έχει ήδη αρχίσει να κάνει απόσβεση.


 

Τσέλσι – Λίβερπουλ: Στατιστικά & Προϊστορία 27/02/2022

  • Οι δύο ομάδες έχουν δώσει ήδη δύο αγώνες για το πρωτάθλημα και οι δύο έληξαν ισόπαλοι. Στον πρώτο στο Λίβερπουλ έμειναν στο 1-1 και στο δεύτερο στο Λονδίνο έφεραν 2-2.
  • Τσέλσι και Λίβερπουλ έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές στο παρελθόν για το Λιγκ Καπ και η προϊστορία γέρνει ελαφρώς προς την πλευρά των «μπλε», οι οποίοι έχουν τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες.
  • Από αυτά τα οκτώ παιχνίδια, μόνο ένα ήταν τελικός, δηλαδή όπως και φέτος κι αυτό ήταν τη σεζόν 2004-05. Ο τίτλος πήγε στην Τσέλσι που νίκησε 3-2 στην παράταση (1-1 κ.α.).
  • Στα ημιτελικά, η Τσέλσι απέκλεισε την Τότεναμ με δύο νίκες (1-0 εκτός και 3-0 εντός) και η Λίβερπουλ την Άρσεναλ με ισοπαλία εντός (0-0) και νίκη στο Λονδίνο (2-0). Καμία από τις δύο φιναλίστ δεν δέχθηκε γκολ.
  • Τα εννέα τελευταία παιχνίδια της Τσέλσι, σε όλες τις διοργανώσεις, έληξαν όλα στο Under. Το τελευταίο Over ήταν στις 8 Ιανουαρίου και το 5-1 επί της Τσέστερφιλντ για το Κύπελλο.
  • Η Λίβερπουλ από την άλλη, έχει ισάριθμα Under/Over στα δέκα τελευταία της ματς, με τη διαφορά όμως ότι ακόμη και αυτά που ήρθαν Under είχαν πολλές προϋποθέσεις να πάνε στο Over!
  • Η τελευταία φορά που η Λίβερπουλ νίκησε την Τσέλσι, ανεξαρτήτου διοργάνωσης, ήταν το Σεπτέμβριο του 2020 για το πρωτάθλημα μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με σκορ 2-0.

 

chelsea liverpool1 novibet


Τσέλσι – Λίβερπουλ: Προγνωστικά 27/02/2022

Και στα δύο φετινά παιχνίδια η Λίβερπουλ είχε καλύτερη εικόνα από την Τσέλσι, έχασε πολλές ευκαιρίες και δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Τώρα που κρίνεται ένας τίτλος περιμένουμε να εμφανιστεί συγκεντρωμένη και προσηλωμένη στο στόχο της. Έστω και στα σημεία, οι «κόκκινοι» είναι φαβορί και μπορούν να επιβεβαιώσουν το τίτλο τους.

Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΚ ΚΑΠ. ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.30

Τα τρία από τα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχουν ένα κοινό στοιχείο, το οποίο ήταν η ισοπαλία στο ημίχρονο. Περιμένουμε μία ανάλογη εξέλιξη κι εδώ, αφού με δεδομένο ότι κρίνεται ένας τίτλος, οι δύο ομάδες θα είναι λίγο πιο επιφυλακτικές στην αρχή.

ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.02

Τέλος, για όποιον ψάχνει μία διαφορετική επιλογή, μπορεί να τσεκάρει τα Combo Bets, στα οποία βρίσκουμε να σκοράρουν και οι δύο ομάδες σε συνδυασμό με το Under 4,5 σε εξαιρετική απόδοση.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ COMBO BET ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ UNDER 4,5 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.15


Τσέλσι: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 27/02/2022

Με αρκετά προβλήματα προχώρησε η εβδομάδα μετά τον αγώνα κόντρα στη Λιλ για το Champions League, αλλά και εν αναμονή του τελικού στο Λιγκ Καπ με τη Λίβερπουλ. Οι Ματέο Κόβασιτς και Χακίμ Ζίγεχ έγιναν αλλαγή με τους Γάλλους λόγω τραυματισμών και οι πιθανότητες να προλάβουν τον τελικό είναι λίγες.

Επίσης, από τραυματισμό προέρχονται οι Μάουντ, Τζέιμς και Χάντσον-Οντόι. Και ο τρεις θα δοκιμαστούν μέχρι τελευταία στιγμή, καθώς ο Τούχελ στερεύει από επιλογές. Λογικά θα δούμε εκ νέου τον Λουκάκου στην κορυφή της επίθεσης, αλλά και περαιτέρω αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Τσέλσι (3-4-3): Μεντί – Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ – Αθπιλικουέτα, Καντέ, Ζορζίνιο, Μάρκος Αλόνσο – Πούλισικ, Χάβερτς, Λουκάκου.

chelsea liverpool4 novibet


Λίβερπουλ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 27/02/2022

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει δύο σημαντικά προβλήματα εν όψει του αγώνα με την Τσέλσι. Οι Ρόμπερτ Φιρμίνο και Ντιόγκο Ζότα είναι τραυματίες και γι’ αυτό το λόγο δεν ήταν στην αποστολή για τον αγώνα με την Λιντς. Ο Κλοπ θέλει τουλάχιστον ένα από τους δύο για την κορυφή της επίθεσης, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δε θα έχει κανένα.

Αν όντως δεν έχει κανένα από τους δύο, τότε θα αναγκαστεί να τοποθετήσει τον Μανέ στην κορυφή της επίθεσης και θα τον πλαισιώσει με τους Σαλάχ και Ντίας. Ο Οριγκί είναι υγιής, αλλά δεν είναι για το αρχικό σχήμα και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον – Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο – Σαλάχ, Ντίας, Μανέ.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ