el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ντόρτμουντ – Σάλκε: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 17/09/2022

Το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ επιστρέφει και τα βλέμματα όλων στρέφονται στην παραδοσιακή μονομαχία της Bundesliga ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Σάλκε (17/9, 16:30)!

Για 99η φορά οι δύο ομάδες θα κονταροχτυπηθούν και μετά την περυσινή περιπέτεια της Σάλκε στη β’ κατηγορία άπαντες ανυπομονούν για τη μητέρα των μαχών στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Το βαθμολογικό κέρδος περνάει σε δεύτερη μοίρα όταν μιλάμε για ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι, αφού αυτό που προέχει είναι το γόητρο.

Το μεγάλο ματς στην Bundesliga παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει το ματς στην Bundesliga!


Ντόρτμουντ – Σάλκε: Ανάλυση & Παρουσίαση 17/09/2022

Ντέρμπι… μίσους ανάμεσα σε δύο ομάδες που σε όποια κατάσταση κι αν είναι μας προσφέρουν συγκλονιστικές μονομαχίες.

Η Ντόρτμουντ την περασμένη βδομάδα ηττήθηκε με κατεβασμένα τα χέρια στη Λειψία (3-0) παρουσιάζοντας αρκετές αδυναμίες σε άμυνα κι επίθεση. Οι «κιτρινόμαυροι» μεσοβδόμαδα βελτίωσαν την αγωνιστική τους εικόνα και για μεγάλο διάστημα άγγιξαν την έκπληξη μέσα στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι στη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, στο τελευταίο 10λεπτο έπαθαν «μπλακ άουτ» και το υπέρ τους 0-1 έγινε 2-1 υπέρ της πρωταθλήτρια Αγγλία. Έτσι, η Ντόρτμουντ παρά τη μεγάλη προσπάθεια έφυγε με άδεια χέρια από το παιχνίδι στο Μάντσεστερ και πλέον μετά τις δύο σερί ήττες δεν θέλει να τριτώσει το κακό στο παραδοσιακό γειτονικό ντέρμπι.

Η Ντόρτμουντ μετά από 6 αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει 12 βαθμούς (4-0-2 με 8-7 γκολ) κι απέχει 2 πόντους από την κορυφή της βαθμολογίας. Μέσα στην έδρα της θα ήταν όλα τέλεια αν δεν υπήρχε η «αυτοκτονία» με τη Βέρντερ. Συγκεκριμένα έχει πανηγυρίσει 2 νίκες με Λεβερκούζεν (1-0) και Χόφενχαϊμ (1-0) χωρίς να δεχτεί γκολ, όμως με την ομάδα της Βρέμης δέχθηκε 2 γκολ στα τελευταία λεπτά και το υπέρ της 2-1 έγινε ήττα με 2-3.

«Μας περιμένει ένα ματς ειδικών συνθηκών ένα μεγάλο ντέρμπι και στόχος μας είναι να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας. Σε τέτοια παιχνίδια τα λάθη απαγορεύονται κι όλοι οι παίκτες μου γνωρίζουν τι σημαίνει το Ντόρτμουντ- Σάλκε. Θα εμφανιστούμε πανέτοιμοι…», τόνισε ο προπονητής της Ντόρτμουντ Εντιν Τέρζιτς.

Η Σάλκε μεσοβδόμαδα δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις και προετοιμάστηκε με ηρεμία για το μεγάλο ντέρμπι. Οι «μπλε» μπορεί να μειονεκτούν σε ποιότητα έναντι της Ντόρτμουντ, όμως γνωρίζουν ότι σε τέτοια παιχνίδι παίζει μεγάλο ρόλο το πάθος και η τακτική.

Η Σάλκε στο τελευταίο της χρονικά παιχνίδι άνοιξε λογαριασμό στις νίκες, αφού επικράτησε 3-1 της Μπόχουμ. Πρωταγωνιστές ήταν οι συνήθεις ύποπτοί Ντρέξλερ, Τερόντε και Μπίλτερ, οι οποίοι συνθέτουν μια εξαιρετική τριάδα στην επιθετική γραμμή.

Στα υπόλοιπα ματς της Bundesliga η Σάλκε ήταν μια τους ύψους και μια του βάθους και οι συνολικά 6 βαθμοί με 3 ισοπαλίες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Οι φετινές επιδόσεις της Σάλκε στα εκτός έδρας παιχνίδια παρουσιάζουν μια ομάδα που δεν λυγίζει εύκολα. Οι μπλε έφεραν ισοπαλία στη Στουτγκάρδη (1-1), έμειναν 0-0 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ και ηττήθηκαν 3-1 στην Κολωνία.

Το τεχνικό επιτελείο της Σάλκε παραμονή του ντέρμπι έδωσε το σύνθημα.

«Δεν υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ σ’ ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι. Το σημαντικότερο είναι παίξουμε με ενέργεια και θάρρος μέσα στο γήπεδο. Πρέπει στη μεσαία γραμμή να δώσουμε μάχες, να μην αφήσουμε τον αντίπαλο σε ησυχία και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν», υποστήριξε ο προπονητής των «μπλε», Φρανκ Κράμερ.


Ντόρτμουντ – Σάλκε: Στατιστικά & Προϊστορία 17/09/2022

  • 98 φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν οι δυο ομάδες και η παράδοση είναι στις λεπτομέρειες υπέρ της Ντόρτμουντ. Οι κίτρινοι μετράνε συνολικά 36 νίκες, η Σάλκε 32, ενώ 30 παιχνίδια έχουν λήξει ισοπαλία.
  • Η Ντόρτμουντ έχει κερδίσει τα τρία τελευταία ντέρμπι με τη Σάλκε και μάλιστα χωρίς να δεχτεί ούτε γκολ (0-4, 3-0, 4-0).
  • Νο Goal έχουν λήξει τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες  (0-4, 3-0, 4-0, 0-0).
  • Τον Απρίλιο του 2019 χαμογέλασε για τελευταία φορά η Σάλκε μέσα στην έδρα της Ντόρτμουντ. Τότε οι «μπλε» πανηγύρισαν σπουδαία νίκη με σκορ 2-4 και στο μεγάλο ματς υπήρξαν και 2 κόκκινες κάρτες για τους κιτρινόμαυρους.
  • Το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ είναι τα ματς με τα περισσότερα 0-0 (συνολικά 11) στην ιστορία των αναμετρήσεων της Bundesliga.
  • Από 8 γκολ έχουν πετύχει οι δύο ομάδες σε 6 αγωνιστικές στην Bundesliga.
  • Η Ντόρτμουντ με τον Χούμέλς στο κέντρο της άμυνας έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ χωρίς αυτόν μετράει ήδη 6!
  • 8 φορές στο παρελθόν έχει βρεθεί να χάνει η Ντορτμουντ στην έδρα της από τη Σάλκε και τελικά πήρε ισοπαλία.
  • 3 φορές στο παρελθόν σημειώθηκαν σε ντέρμπι 8 γκολ! Δύο φορές νίκησε τη δεκαετία του 60 η Ντόρτμουντ με σκορ 6-2, ενώ τη σεζόν 2017/18 το ματς έγινε θρίλερ και σταμάτησε στο 4-4.
  • Η Ντόρτμουντ κατέχει το μεγαλύτερο αήττητο σερί σε ντέρμπι με τη Σάλκε με 8 νίκες στη σειρά κι αυτό σημειώθηκε από το 1964 μέχρι το 1967.
  • Η Σάλκε από τον Μάιο του 1999 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2004 ήταν αήττητη για 12 ντέρμπι με 4 νίκες και 8 ισοπαλίες.
  • Το πιο πρόσφατο ντέρμπι ήταν στις 24 Οκτωβρίου του 2020. Τότε επικράτησε η Ντόρτμουντ με σκορ 3-0 και από το τσεπάκι του διαιτητή βγήκε μόλις μια κίτρινη κάρτα!

Ντόρτμουντ – Σάλκε: Προγνωστικά 17/09/2022

Μας περιμένει ένα μεγάλο παιχνίδι και στην γκάμα της Novibet οι επιλογές για το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ είναι αμέτρητες.

Η Ντόρτμουντ ως ποιο ποιοτική ομάδα θα κάνει κουμάντο στο παιχνίδι, όμως μετά τη φυγή του Χάλαντ οι Βεστφαλοί δεν σκοράρουν το ίδιο εύκολα. Η Σάλκε θα παίξει με αντεπιθέσεις και το μυαλό της θα το έχει περισσότερο στην άμυνα.

ΝΟ GOAL ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.20 ΣΤΗ NOVIBET

UNDER 3,5 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.72 ΣΤΗ NOVIBET

Στα Combo Bets οι επιλογές είναι δελεαστικές και επιλέξαμε τη

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ & UNDER 4,5 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.90 ΣΤΗ NOVIBET

 

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση. Στην αναμέτρηση Ντόρτμουντ – Σάλκε έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό του στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό του συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με τη επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!


Ντόρτμουντ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 17/09/2022

Ο Εντιν Τέρζιτς για το μεγάλο ντέρμπι έχει στη διάθεσή του τους Μάλεν, Αντεγέμι και Αζάρ, κάτι που σημαίνει ότι αυξάνονται οι επιθετικές του λύσεις  Θα απουσιάσουν και πάλι οι Γκιτενς, Νταχούντ, Χάλερ, ο βασικός γκοκίπερ Κόμπελ. Ανέτοιμος ο αμυντικός Σλότερμπεκ που στο ματς με την Σίτι ένιωσε ενοχλήσει στη μέση

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Μάιερ – Γκερέιρο, Χούμελς, Σίλε, Μουνιέ – Οζκάν, Μπέλινγκχαμ – Αζάρ, Ρόις, Μπραντ – Μοντέστ

Σάλκε: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 17/09/2022

Ο Φρανκ Κράμερ είτε θα παίξει 4-4-2 ή θα αλλάξει το σύστημα και θα το κάνει 4-2-3-1 για να προσθέσει έναν ακόμα παίκτη στο κέντρο. Οι «μπλε» θα παίξουν περισσότερο στην κόντρα και το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν σημαντικά αγωνιστικά πρβλήματα. Εκτός παραμένει ο αμυντικός Καμίνσκι.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Σβόλοβ – Ματριτσιάνι, Φαν ντεν Μπεργκ, Γιοσίντα, Μορ – Ντρέξλερ, Κράους, Φλικ, Μπίλτερ – Τερόντε, Πόλτερ.


Διαβάστε ακόμα…

top50 novibet

Οι 50 καλύτεροι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ