el
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

F1 Grand Prix Μονακό 2022: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 29/05/2022

Η Βαρκελώνη έκρυψε πολλές συγκινήσεις για το κοινό της Formula 1, όμως ακολουθεί αμέσως το Grand Prix στο Μονακό, όπου δεν χωρούν προγνωστικά. Η διαδρομή στο Πριγκιπάτο είναι απρόβλεπτη και κρύβει εκπλήξεις, ακόμη και για τις ομάδες που θεωρούνται φαβορί.

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε κεφάλι στη βαθμολογία, μετά τη νίκη του στη Βαρκελώνη. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, που είδε τη διαφορά από τον Λεκλέρκ να εξανεμίζεται και μάλιστα να παίρνει κεφάλι και στη βαθμολογία.

Τώρα όμως ο Μονεγάσκος πιλότος της Ferrari παίζει στην έδρα του. Τρέχει στους δρόμους της πόλης του και ήρθε η ώρα να αντεπιτεθεί. Αρκεί βέβαια να μην αντιμετωπίσει προβλήματα αξιοπιστίας όπως έγινε και στο Μοντμελό, όπου πήγαινε για άνετη νίκη και τελικά εγκατέλειψε.

Η Mercedes θα καταφέρει να «πατήσει» πάνω στη βελτιωμένη εικόνα της και να πλησιάσει κι άλλο τις δύο πρωτοπόρες ομάδες; Η τρίτη θέση του Ράσελ στη Βαρκελώνη, αλλά και η συνολικά καλή εικόνα του Χάμιλτον δίνουν ένα τόνο αισιοδοξίας.

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, το Grand Prix 1 στη Μονακό γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Τώρα αρχίζει ο αγώνας στη Formula 1!


F1 Grand Prix Μονακό 2022: Ανάλυση & Παρουσίαση 29/05/2022

Η Ferrari όπως και οι περισσότερες ομάδες -μοναδική εξαίρεση ήταν η Haas- έφερε αρκετές αναβαθμίσεις στη Βαρκελώνη με σκοπό να καλύψει τη διαφαινόμενη διαφορά με τη Red Bull. Ο Μαξ Φερστάπεν είχε πάρει δύο συνεχόμενες νίκες σε Ίμολα και Μαϊάμι και ο Λεκλέρκ έπρεπε να απαντήσει.

Από την αρχή του τριημέρου, ο Μονεγάσκος έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Τόσο την Παρασκευή στα ελεύθερα δοκιμαστικά όσο και το Σάββατο στις κατατακτήριες είχε το ρυθμό να είναι μπροστά. Τόσο με τα μαλακά ελαστικά όσο και με τα πιο σκληρά ήταν πιο ταχύς από τον ανταγωνισμό.

Στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου κατάφερε να πάρει μία σχετικά εύκολη pole position, με τον Φερστάπεν στη δεύτερη θέση. Η κατάσταση παρέμεινε ίδια μετά την εκκίνηση. Ο Λεκλέρκ είχε άνετο προβάδισμα και πήγαινε για μία εύκολη νίκη. Ωστόσο ο κινητήρας του, παρέδωσε πνεύμα στον 26ο γύρο και ο Μονεγάσκος εγκατέλειψε.

f1 monaco2 novibet

Ο Φερστάπεν αν και ήταν εκείνη την ώρα στην 4η θέση, λόγω μίας μικρής εξόδου, άλλαξε στρατηγική. Μπήκε για ένα έξτρα πιτ στοπ, ευνοήθηκε από το γεγονός ότι ο Πέρες έκανε… στην άκρη επειδή του το ζήτησε η ομάδα και έφτασε μέχρι το τέλος, παίρνοντας πρώτος την καρό σημαία.

Ο Λεκλέρκ είχε τη δυναμική να κερδίσει το Grand Prix και αν δεν είχε εγκαταλείψει τότε ήταν πολύ πιθανό να ήταν αυτός ο νικητής. Ωστόσο, με τα «αν» δεν κερδίζονται νίκες και πρωταθλήματα. Η Ferrari είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στους δύο προηγούμενους αγώνες και ήλπιζε ότι στη Βαρκελώνη θα ανέκαμπτε.

Αυτό δεν έγινε όμως και συν τοις άλλοις έχει πλέον και νέους μπελάδες. Τις μέρες που ακολούθησαν τον αγώνα στη Βαρκελώνη, η Ferrari έκανε ένα πλήρη έλεγχο στην κινητήρια μονάδα του Λεκλέρκ και αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να επισκευαστεί. Αυτός ήταν ο δεύτερος κινητήρας που χρησιμοποιούσε ο Μονεγάσκος. Άρα έχει ακόμη ένα διαθέσιμο και στη συνέχεια θα πρέπει να βάλει έξτρα και να δεχθεί ποινή.

Η Red Bull δεν είχε ένα απροβλημάτιστο αγώνα, όμως έφτασε στο 1-2. Αρκεί να πούμε ότι παραλίγο τα δύο μονοθέσια να μην παραταχθούν στη σχάρα εκκίνησης και να ξεκινήσουν μέσα από το pit lane. Η θερμοκρασία του καυσίμου ήταν πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, αλλά κατάφεραν να τη ρίξουν λίγα λεπτά πριν από το τέλος της σχετικής προθεσμίας.

Και στον αγώνα όμως ο Φερστάπεν αντιμετώπισε πρόβλημα, αφού δεν άνοιγε το DRS και δεν μπορούσε να το λειτουργήσει στις δύο ζώνες που επιτρεπόταν. Επιπλέον ήρθε και η δυσαρέσκεια του Πέρεζ, όταν του ζητήθηκε να… ανοίξει την πόρτα για να περάσει ο Ολλανδός.

f1 monaco3 novibet

Η Mercedes έκανε σαφή βήματα προόδου. Ο Ράσελ τερμάτισε στην 3η θέση, ενώ ο Χάμιλτον ήταν 5ος, αλλά ενδεχομένως να είχε πάει ακόμη ψηλότερα. Στον πρώτο γύρο είχε επαφή με τον Μάγκνουσεν και βρέθηκε τελευταίος. Ωστόσο ανέκαμψε. Σε αυτό βοήθησε και η βελτιωμένη W13.

Ο Τότο Βολφ είπε ότι πρέπει οι μηχανικοί έχουν καταλάβει το πρόβλημα με τις ταλαντώσεις και έχουν βρει τρόπο να το διορθώσουν ή ακόμη και να το εξαλείψουν. Πλέον μπορούν να αρχίσουν να αντλούν απόδοση από το μονοθέσιο και να δουν τις πραγματικές του δυνατότητες. Το πρωτάθλημα έχει άλλωστε πολύ δρόμο ακόμη…

Το Μονακό όμως δεν έχει τόσο να κάνει με δυναμική κινητήρα. Ακόμη και τα λιγότερο καλά μονοθέσια έχουν ελπίδα για διάκριση, αν καταφέρουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν. Δε θα μας προκαλέσει έκπληξη λοιπόν να δούμε αρκετές… ανακατατάξεις!


F1 Grand Prix Μονακό 2022: Στατιστικά & Προϊστορία 29/05/2022

  • Ο Σαρλ Λεκλέρκ πήρε πέρυσι την pole position στο Μονακό με χρόνο 1:10.346, αλλά δεν ξεκίνησε ποτέ τον αγώνα εξαιτίας ενός μηχανικού προβλήματα.
  • Η νίκη λοιπόν πήγε στον Μαξ Φερστάπεν, ενώ δεύτερος ήταν ο Κάρλος Σάινθ και τρίτος ο Λάντο Νόρις.
  • Τον ταχύτερο γύρο έκανε ο Λιούις Χάμιλτον με 1:12.909 στον 69ο γύρο.
  • Συνολικά το Grand Prix του Μονακό είναι 78 γύροι και η πίστα στους δρόμους του Πριγκιπάτου έχει μήκος 3,337 χλμ.
  • Αυτό είναι το 68ο Grand Prix στο Μονακό, σε μία πίστα όπου η Formula 1 έχει αγώνα από το 1950!
  • Μόλις έντεκα 1-2 έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στο Μονακό. Το πιο πρόσφατο ήταν το 2017 της Ferrari με τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ράικονεν.
  • Ο αείμνηστος Άιρτον Σένα ήταν ο πιλότος που έχει το ρεκόρ σε pole positions και νίκες. Ο Βραζιλιάνος είχε πέντε pole positions και έξι νίκες.
  • Η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στο Μονακό είναι η McLaren, η οποία έχει πανηγυρίσει 15 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
  • Από το υπάρχον grid, αυτοί που έχουν νικήσει στο Μονακό είναι οι Χάμιλτον, Φέτελ, Αλόνσο, Φερστάπεν και Ρικιάρντο.
  • Σε 30 αγώνες από το 1950, όταν και ξεκίνησε να διεξάγεται το Grand Prix στο Μονακό, έχουν νικήσει οι πιλότοι που εκκινούν από την pole position. Οι 30 νικητές στους 67 αγώνες, είναι ουσιαστικά σχεδόν το 45%.
  • Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του Grand Prix στο Μονακό, το αγωνιστικό τριήμερο θα είναι συνεχόμενο. Δηλαδή δεν θα είναι Πέμπτη και μετά Σάββατο, Κυριακή, αλλά θα είναι συνεχόμενα από Παρασκευή έως Κυριακή.

Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών

Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών

f1 monaco4 novibet


F1 Grand Prix Μονακό 2022: Προγνωστικά 29/05/2022

Η Ferrari έδειξε αρκετά μεγάλη βελτίωση στη Βαρκελώνη, ανεξάρτητα από το πρόβλημα που προέκυψε στον κινητήρα της στην πλάτη του Λεκλέρκ. Εδώ η πίστα δείχνει ότι ευνοεί τα χαρακτηριστικά της F1-75 και ο Λεκλέρκ θα πάρει την εκδίκησή του για την εγκατάλειψη στην Ισπανία.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΗ NOVIBET ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Ο ΛΕΚΛΕΡΚ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.15

Επιπλέον, η ιταλική ομάδα δείχνει ότι έχει βρει καλύτερες ρυθμίσεις σε επίπεδο κατατακτήριων δοκιμών κι αυτό φαίνεται συνολικά μέχρι στιγμής. Ο Σαρλ Λεκλέρκ έχει πάρει τέσσερις pole position έως τώρα, εκμεταλλευόμενος την καλή τελική της Ferrari και τις ρυθμίσεις των μηχανικών του. Μπορεί να το επαναλάβει και εντός έδρας.

Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ POLE POSITION Ο ΛΕΚΛΕΡΚ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.00

Τέλος θα ποντάρουμε και στην ανοδική πορεία της Mercedes, όπως επίσης και στην πολύ καλή εμφάνιση του Χάμιλτον. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής έχει την εμπειρία να διαχειριστεί τις δύσκολες καταστάσεις στο στενό σιρκουί του Μονακό. Επιπλέον, η πρόβλεψη του καιρού για την Κυριακή, αναφέρει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες για βροχή. Ο Χάμιλτον είναι ίσως, μαζί με τον Αλόνσο, ο πιο ταλαντούχος πιλότος του grid σε βρόχινες συνθήκες. Η απόδοση να ανέβει στο βάθρο είναι εξαιρετική.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ Ο ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.25

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ