el
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μακάμπι – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 20/01/2022

Δεν… ανακαλύπτουμε την Αμερική γράφοντας ότι ο κορωνοϊός έχει «αναστατώσει» την Ευρωλίγκα, όμως η αλήθεια είναι πως οι 18 μονομάχοι της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες ακόμη για να αφήσουν πίσω τους την μετάλλαξη «Ομικρον» και να βρουν (ξανά) τον πραγματικό τους εαυτό στο παρκέ.

Αυτό, φυσικά, ισχύει τόσο για τη Μακάμπι όσο και για τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να διασταυρώνουν τα ξίφη τους το βράδυ της Πέμπτης (20/01, 21:05) στο Τελ Αβίβ, σε ένα παιχνίδι που και οι δύο το θέλουν πολύ για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία.

Ελκυστικές αποδόσεις, ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο ματς της Euroleague ανάμεσα σε Μακάμπι και Ολυμπιακό στο Τελ Αβίβ.


Μακάμπι – Ολυμπιακός: Ανάλυση 20/01/2022

Τα σύννεφα δε λένε να φύγουν πάνω από το στρατόπεδο της Μακάμπι.
Η «ομάδα του λαού» μετράει 8 διαδοχικές ήττες στην Ευρωλίγκα, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει απολέσει την εμπιστοσύνη των – απαιτητικών – φιλάθλων των Ισραηλινών και τη διοίκηση να διατηρεί τον Ελληνα τεχνικό στο πόστο του, ελπίζοντας στην «ανάσταση»…

Η Μακάμπι έχει να νικήσει από τις 17 Νοεμβρίου (τότε είχε κερδίσει εντός 95-84 τη Μονακό), ενώ λόγω της επέλασης του κορωνοϊού στις τάξεις της, αναβλήθηκαν τα τρία τελευταία παιχνίδια της, με Μπασκόνια και Αλμπα στο Τελ Αβίβ και αυτό της προηγούμενης Παρασκευής κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Στην αντίπερα όχθη, τα «σημάδια» που άφησε η πανδημία στον Ολυμπιακό φάνηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία, με τους «ερυθρόλευκους» να ξεμένουν από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας τελικά 94-80 από την «πεινασμένη» Φενέρμπαχτσε.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ (36-39), όμως στο δεύτερο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης οι ανάσες των Πειραιωτών «περιορίστηκαν» σε μεγάλο βαθμό, ενώ κατά τη διάρκεια της 3ης περιόδου έχασαν και τον προπονητή τους, με τον κόουτς Μπαρτζώκα να αποβάλλεται με δύο τεχνικές ποινές («τραβηγμένη» η συγκεκριμένη… κίνηση των τριών διαιτητών).

Πέντε παίκτες τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων: Σλούκας (14 π., 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), Ντόρσεϊ (14 π., 5 ρ. αλλά και 7 λάθη), Πρίντεζης (12 π.), Παπανικολάου (12 π.) και ο Χασάν Μάρτιν με 10 π.

O Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ομάδα του θα δώσει απαντήσεις μετά την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε, λέγοντας:

“Μετά το ματς με την Φενέρ, παίξαμε έναν αγώνα στο ελληνικό πρωτάθλημα που δείξαμε πως βαδίζουμε σε καλό δρόμο. Είχαμε ένταση και αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό μας έλειψε στην Κωνσταντινούπολη και μας στοίχισε. Είμαστε σαφώς σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήμασταν πριν από μία εβδομάδα, όπως συμβαίνει με όλες τις ομάδες.
Το πρώτο παιχνίδι μετά τον κορονοϊό είναι πάντα δύσκολο. Τώρα έχουμε δώσει δύο ματς και θεωρώ πως είμαστε σε καλό επίπεδο.

Διαθέτουμε ποιότητα και σκληράδα κάτι που μπορεί να μας οδηγήσει ψηλα. Θεωρούμε πως μπορούμε να ‘απλώσουμε’ το ρόστερ μας, να παίξουμε ομαδικά σε άμυνα και επίθεση και να ελέγξουμε τον ρυθμό μέσω της αποφυγής των λαθών, των καλών αποφάσεων στην επίθεση και των ριμπάουντ.

Είναι πάντα σημαντικό, γιατί δεν είναι μία ομάδα που τρέχει ιδιαίτερα στο transition, αλλά όταν παίζει με ενθουσιασμό βάζει και τον κόσμο στην εξίσωση. Ούτως ή άλλως είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως πάντα στο Ισραήλ και τώρα έχει έναν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, γιατί είναι σε δύσκολη θέση η Μακάμπι μετά από συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα και πλέον πιέζεται για να μπει στην 8άδα”


Μακάμπι – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 20/01/2022

Η ανάγκη της Μακάμπι (13η, ρεκόρ 7-11) για ένα ροζ φύλλο, το οποίο θα μετριάσει – έστω και προσωρινά – την έντονη κριτική που δέχεται από τον κόσμο της η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, είναι μεγάλη, όμως δεν πάει εύκολα το χέρι στον άσο των Ισραηλινών.

Aπό τη μία σε καμία περίπτωση δεν πείθουν με την εικόνα που παρουσιάζουν στο παρκέ, ενώ από την άλλη το τελευταίο δεκαήμερο πέρασαν μεγάλη περιπέτεια λόγω covid – 19.

Φυσικά επηρεασμένος από την ιστορία της πανδημίας είναι και ο Ολυμπιακός (3ος με ρεκόρ 12-6), ωστόσο δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στην ανωτερότητα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά και στο καλύτερα δομημένο ρόστερ των Πειραιωτών.

Ηρθε η ώρα οι «ερυθρόλευκοι» να βγάλουν ξανά στο παρκέ το μεγάλο τους «όπλο» που δεν είναι άλλο από την αμυντική τους λειτουργία.
Σε απόδοση 1,81 στη Novibet το Under 77,5 πόντοι της Μακάμπι.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της φετινής Euroleague έχει σταθερά μία από τις καλύτερες άμυνες στη διοργάνωση!

Από ‘κει και πέρα, ακόμα και στην κακή της βραδιά (την προηγούμενη εβδομάδα στη Πόλη), η ομάδα του Γ. Μπαρτζώκα βρήκε λύσεις έξω από τα 6.75 μ.
Με 12/27 τρίποντα (44.4%) τελείωσε το ματς με τη Φενέρ ο Ολυμπιακός, ο οποίος ξεκάθαρα σκοράρει από την περιφέρεια με μεγαλύτερη συνέπεια από τους Ισραηλινούς.

Σε απόδοση 1,50 οι «ερυθρόλευκοι» να σημειώσουν περισσότερα τρίποντα από τους Ισραηλινούς στην αναμέτρηση της Πέμπτης.

Στα ειδικά παικτών της Novibet υπάρχουν ελκυστικλες αποδόσεις. Ο Κώστας Σλούκας έδειξε και στην Κωσταντινούπολη ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση (14π.) και αναμένεται εκ νέου να αναλάβει δράση τόσο σε δημιουργία όσο και σε σκοράρισμα. Σε απόδοση 1,75 να σκοράρει ο γκαρντ του Ολυμπιακού Over 10.5 πόντους.

Η Μακάμπι στην επίθεση στηρίζει πολλά στις εμπνεύσεις και στην εκτελεστική δεινότητα του Σκότι Ουίλμπεκιν, ο οποίος είναι και πρώτος σκόρερ της Μακάμπι στη φετινή Euroleague με μέσο όρο πόντων 15.1. Ο Αμερικάνος γκαρντ αν βρει ρυθμό είναι ικανός να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα και αναμένεται να πάρει αρκετές πρωτουλίες.

Σε απόδοση 3.00 ο Σκότι Ουίλμπεκιν να βγει πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.


Μακάμπι – Ολυμπιακός: Απουσίες, Προϊστορια 20/01/2022

Η Μακάμπι βγήκε από τον… κυκεώνα του κορωνοϊού, με όλους τους παίκτες του Σφαιρόπουλου να επιστρέφουν στις προπονήσεις.
Ωστόσο, ουσιαστικά, η «ομάδα του λαού» θα πάει στο τζάμπολ της μάχης με τον Ολυμπιακό, έχοντας στο ενεργητικό της μόλις 1-2 «κανονικές» προπονήσεις κι αυτό είναι ένα γεγονός που οφείλουμε να βάλουμε στην εξίσωση.
Ερωτηματικό για τον Σφαιρόπουλο η συμμετοχή του νεοαποκτηθέντα Αμερικανού σκόρερ (από την Μπιλμπάο) Καϊρί Τόμας, ενώ αμφίβολος δίνεται και ο βασικός Κροάτης σέντερ Αντε Ζίζιτς, ο οποίος πάντως λογικά θα σφίξει τα δόντια και θα δώσει κανονικά το παρών.

Από την άλλη πλευρά, ο κόουτς Μπαρτζώκας αναμένεται να ρίξει στη μάχη τον Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός σμολ φόργουορντ (πρόλαβε να παίξει μόλις για 4:15 στην Τουρκία, καθώς χτύπησε στο γόνατο) από τη Δευτέρα επέστρεψε στις προπονήσεις και η λογική λέει ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο Τελ Αβίβ, εκμηδενίζοντας τα προβλήματα του Ολυμπιακού.

Αναμφισβήτητα από την σπουδαία αναμέτρηση ξεχωρίζει και η «μονομαχία» των δύο Ελλήνων προπονητών, οι οποίοι στο παρελθόν μας έχουν χαρίσει επικές κόντρες. Οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Γιώργος Μπαρτζώκας διασταυρώνουν τα ξίφη τους για 9η φορά στην Euroleague και ο νυν προπονητής της Μακάμπι προηγείται με πέντε νίκες έναντι τεσσάρων του Coach των Πειραιωτών.

Στο ματς του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 90-73 (video), ενώ στις τελευταίες τέσσερις επισκέψεις του στο Τελ Αβίβ είχαμε «θρίλερ». Οι «ερυθρόλευκοι» πέρυσι επικράτησαν στην παράταση 87-89, ενώ είχαν προηγηθεί δύο ήττες (71-70, 65-64) και μια νίκη (68-69) σε παιχνίδια που κρίθηκαν στο τελευταίο σουτ!

 


 

Διαβάστε ακόμα…

GiANT Heart: 66 πόντοι από τον Γιάννη – 66.000€ από τη Novibet

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ