el
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

NBA ALL STAR WEEKEND 2022: Προγνωστικά, Ανάλυση

Το Κλίβελαντ έχει… φορέσει τα καλά του για να υποδεχθεί το NBA All-Star Game 2022, το 71ο στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη.

Βέβαια, ένας από τους παίκτες που θα συγκεντρώσουν πάνω τους όλους τους προβολείς αυτό το τριήμερο στο Κλίβελαντ είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος σε 9 χρόνια καριέρας στο NBA έχει στο ενεργητικό του 8(!) συμμετοχές σε All-Star Weekends.

Η πιο σημαντική στιγμή του Greek Freak σε αυτή τη… διαδικασία ήρθε το 2021:
Η team ΛεΜπρόν νίκησε 170-150 την team Ντουράντ, με τον «βασιλιά» των Λ.Α. Λέικερς να έχει πάρει στην ομάδα του τον Γιάννη, ο οποίος έβαλε 35 πόντους, μάζεψε επτά ριμπάουντ και μοίρασε τρεις ασίστ, όλα αυτά σε μόλις 19 λεπτά συμμετοχής, με αποτέλεσμα να πάρει και το πρώτο του βραβείο MVP σε τέτοιο αγώνα!

Παράλληλα, έγινε ο πρώτος παίκτης που δεν έχασε σουτ (13/13 δίποντα, 3/3 τρίποντα) κι ο 1ος Ευρωπαίος που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης!
Την ίδια ώρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στο Κλίβελαντ ως πρωταθλητής και MVP των περσινών τελικών του NBA με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς, ενώ το πόσο αποφασισμένος είναι για το back-to-back φαίνεται από τους φετινούς του αριθμούς: 29.4 πόντους, 11.2 ριμπάουντ και 6.0 ασίστ κατά μέσο όρο.

Σ’ αυτό το σημείο θυμίζουμε ότι στον διαγωνισμό επιδεξιοτήτων θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Antetokounmpo Team (Γιάννης, Θανάσης, Άλεξ) κόντρα στην Cavs team (Ντάριους Γκάρλαντ, Ίβαν Μόμπλι, Τζάρετ Άλεν) και τους Rooks (Τζος Γκίντι, Κέιντ Κάνινχαμ, Σκότι Μπαρνς).

 


Team ΛεΜπρόν Τζέιμς vs Team Κέβιν Ντουράντ

Όπως σχεδόν κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, υπάρχουν απουσίες: ο σούπερ σταρ των Μπρούκλιν Νετς Κέβιν Ντουράντ μπορεί να είχε το προνόμιο (πήρε τις περισσότερες ψήφους στην Ανατολή) να επιλέξει τους συμπαίκτες του, ωστόσο δεν θα πατήσει το παρκέ της Quicken Loans Arena κι αυτό γιατί τις τελευταίες εβδομάδες είναι στα… πιτς με τραυματισμό.

Εκτός All-Star Weekend και ο Τζέιμς Χάρντεν, ο νέος συνοδοιπόρος του Τζοέλ Εμπίντ στους Φιλαδέλφεια 76ερς, αλλά και η «κολόνα» της ρακέτας των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς Ντρέιμοντ Γκριν.

Ετσι, τα ρόστερ των δύο ομάδων διαμορφώθηκαν ως εξής:

Team LeBron: Γ. Αντετοκούνμπο (Μπακς), Στεφ Κάρι (Γουόριορς), ΝτεΡόζαν (Μπουλς), ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λ.Α. Λέικερς), Γιόκιτς (Νάγκετς) και αναπληρωματικοί οι Μπάλτερ (Μαϊάμι Χιτ), Ντόντσιτς (Μάβερικς), Γκάρλαντ (Κλίβελαντ Καβαλίερς), Μίτσελ (Τζαζ), Κρις Πολ (Σανς), Βαν Φλιτ (Ράπτορς), Τζάρετ Αλεν (Κλίβελαντ Καβαλίερς).

Team Κέβιν Ντουράντ: Εμπίντ (Φιλαδέλφεια 76ερς), Μοράντ (Γκρίζλις), Τέιτουμ (Σέλτικς), Γουίγκινς (Γουόριορς), Τ. Γιανγκ (Χοκς) και αναπληρωματικοί οι ΛαΜέλο Μπολ (Σάρλοτ Χόρνετς), Μπούκερ (Σανς), Γκομπέρ (Τζαζ), ΛαΒίν (Μπουλς), Ν. Μάρεϊ (Σ.Α. Σπερς), Τάουνς (Τίμπεργουλβς), Μίντλετον (Μπακς).

Ως γνωστόν, αυτά τα παιχνίδια είναι… ωραία στο μάτι και ουδείς μπορεί να «μαντέψει» ποιος από τους σούπερ σταρς θα κάνει τη διαφορά, όμως πιστεύουμε ότι αξίζει να «ασχοληθούμε» με την περίπτωση του Στεφ Κάρι, ο οποίος επιστρέφει στην πατρίδα του, το Οχάιο και είναι δεδομένο ότι θέλει να αφήσει… καλές αναμνήσεις σε όσους παρακολουθήσουν τον αγώνα – γιορτή, τα ξημερώματα της Δευτέρας (21/02, 03:00 ώρα Ελλάδας).

Ο 33χρονος ηγέτης των Γουόριορς έχει φέτος κατά μέσο όρο 25.8 πόντους, 6.3 ασίστ και 5.3 ριμπάουντ, τον βρίσκουμε σε απόδοση 6,00 στη Novibet, να αναδειχθεί MVP της αναμέτρησης.


Διαγωνισμός καρφωμάτων

Στο διαγωνισμό καρφωμάτων (ξημερώματα Κυριακής 3.00 ώρα Ελλάδας) περιμένουμε με αγωνία τι θα… σκαρφιστούν οι τέσσερις συμμετέχοντες. Αυτοί είναι τέσσερις σούπερ θεαματικοί παίκτες που η αλήθεια είναι ότι έχουν μεγάλη… άνεση στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο λόγος για τους Ομπι Τόπιν των Νιου Γιορκ Νικς (2.06 μ.), Τζέιλεν Γκριν των Χιούστον Ρόκετς (1.93 μ.), Κόουλ Αντονι των Ορλάντο Μάτζικ (1.91 μ.) και Χουάν-Τοσκάνο Αντερσον (1.98 μ.) των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Εδώ θα στηρίξουμε το Νο2 του ντραφτ του 2021, τον 20χρονο ρούκι – γκαρντ των Ρόκετς, Τζέιλεν Γκριν (σε απόδοση 3,60 στη Novibet), ο οποίος κάνει πολύ καλή σεζόν με 14.6 π., 3.1 ρ., 2.3 ασίστ κατά μέσο όρο και φυσικά σε κάθε ευκαιρία δείχνει τις δυνατότητές του ως – ιδιαίτερα θεαματικός – dunker.


Διαγωνισμός τριπόντων

Πάντως, οι περισσότεροι φίλαθλοι του μπάσκετ, αυτό που περιμένουν πως και πως στο All-Star Weekend, κάθε χρόνο, είναι τον διαγωνισμό τριπόντων (ξημερώματα Κυριακής 3.00 ώρα Ελλάδας) κι αυτό γιατί συνήθως η αγωνία χτυπάει κόκκινο μέχρι να αναδειχθεί ο καλύτερος «μπόμπερ»!

Φέτος, στην… αρένα θα πέσουν οι Πάτι Μιλς (Μπρούκλιν Νετς), Βαν Φλιτ (Τορόντο Ράπτορς), Σι Τζέι ΜακΚόλουμ (Νιου Ορλινς Πέλικανς), Τ. Γιανγκ (Ατλάντα Χοκς), Κενάρντ (Κλίπερς), ΛαΒίν (Μπουλς), Μπέιν (Γκρίζλις) και Καρλ-Αντονι Τάουνς (Μινεσότα Τίμπεργουλβς). Φυσικά, από τη λίστα απουσιάζουν… βαριά ονόματα παικτών που κάνουν όργια έξω από τα 7,25 μ., όμως αυτό συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο.

 

Τι παίζουμε όμως; Κρατάμε το 5,00 στο οποίο προσφέρεται στη Novibet ο ΜακΚόλουμ, με τον 30χρονο σούτινγκ γκαρντ να γίνεται πριν λίγες μέρες μέρος μιας σημαντικής ανταλλαγής που τον έστειλε στη Νέα Ορλεάνη, μακριά από τους αγαπημένους του Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, με τη φανέλα των οποίων έκανε πράγματα και θαύματα τα τελευταία χρόνια.

Φέτος σουτάρει με 39% έξω από το τρίποντο, με τους ανταγωνιστές του για το τρόπαιο να έχουν τα παρακάτω ποσοστά: Μιλς (41.9%), Βαν Φλιτ (40.1%), Γιανγκ (38.3%), Κενάρντ (44.8%), Μπέιν (41.9%), ΛαΒίν (39.9%) και ο Τάουνς (40.9%).

 


Διαβάστε ακόμα…

giannis alex antetokounmpo novibet

Top 10 Ελλήνων αθλητών με τους περισσότερους followers στην Ελλάδα

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ