el
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός – Μονακό: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 05/11/2021

Το ΣΕΦ θα ανοίξει ξανά τις πύλες του το βράδυ της Παρασκευής (05/11, 21:00) για τη μονομαχία του Ολυμπιακού (5-2) με την… επικίνδυνη Μονακό (4-3).
Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την αγχωτική αλλά σπουδαίας σημασίας νίκη επί της Φενέρμπαχτσε, την ίδια ώρα που η ομάδα από το Πριγκιπάτο… ακόμα πίνει σαμπάνια για τον θρίαμβο επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Μπορεί να βρισκόμαστε στις πρώτες στροφές της φετινής Euroleague (την Παρασκευή ολοκληρώνεται η 8η αγωνιστική), όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αξιοποίηση της έδρας τους είναι βασικό ζητούμενο στη μάχη για ένα εισιτήριο στην πρώτη οχτάδα και την συμμετοχή στα πλέι-οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ελκυστικές αποδόσεις, ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο ματς της Euroleague ανάμεσα σε Ολυμπιακός και Μονακό.


Ολυμπιακός – Μονακό: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική;

Ο Ολυμπιακός είχε μία «πονηρή» διαβολοβδομάδα με δύο παιχνίδια στο σπίτι του (κόντρα σε Αλμπα και Φενέρμπαχτσε) και η αλήθεια είναι το τέλος της, βρήκε τους Πειραιώτες με προίκα δύο νίκες και το… χαμόγελο στα χείλη!
Στην αναμέτρηση με τους Τούρκους (67-65) τη δουλειά στο φινάλε έκανε ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» Κώστας Σλούκας (πέτυχε το νικητήριο καλάθι), ο οποίος συνολικά είχε 14 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Διψήφιοι και οι Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκης, Φολ (από 10 πόντους), με τον βασικό σέντερ του Ολυμπιακού να μαζεύει και 9 ριμπάουντ.
Αστοχος από τα 6,75 μ. ο Σάσα Βεζένκοφ (1/7 τρίποντα, 7 π.), πολύ σημαντικός ξανά στο πίσω μέρος του παρκέ ο Κώστας Παπανικολάου (5 π., 5 ριμπ., 4 ασίστ σε 27 λεπτά συμμετοχής) με μπόλικη «βρώμικη» δουλειά και καθοριστικές άμυνες.
Το θετικό για τον κόουτς Μπαρτζώκα είναι ότι έχει όλους τους παίκτες του «ζεστούς» και σε κάθε αναμέτρηση μπορεί να «βγει» νέος πρωταγωνιστής.

 

Στην αντίπερα όχθη, η Μονακό έκανε το μεγάλο «μπαμ» κόντρα σε ένα από τα μεγαθήρια της διοργάνωσης, την ΤΣΣΚΑ.
Η ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς επέστρεψε από το -21 και κάνοντας μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της Euroleague έριξε στο καναβάτσο τους Ρώσους (97-80).
Θετικό το ντεμπούτο του Αμερικανού γκαρντ/φόργουορντ Ντουέιν Μπέικον (11 π., 3 ρ. σε 21’), ενώ άλλοι έξι παίκτες των Γάλλων τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων: Ντόντα Χολ (17 π., 10 ρ.), Αντζουσιτς (16 π.), Μότουμ (12 π.), Λι (11 π., 3 κλεψίματα), Ντιαλό (10 π., 4 ρ.) και ο Μάικ Τζέιμς με 10 (4/12 σουτ, 2/4 βολές) αλλά και με 8 ασίστ και 5 κλεψίματα. Οσο για τον Λιθουανό ψηλό Μοτεγιούνας έμεινε σε ρηχά νερά (3 π., 4 ρ. σε 19’). Συνολικά η Μονακό κόντρα στην «ομάδα του στρατού» είχε 11 κλεψίματα!


Ολυμπιακός – Μονακό: Προγνωστικά 05/11/2021

Προγνωστικά στοιχήματος σε ελκυστικές αποδόσεις για το ματς στο ΣΕΦ.

Tα… πάντα στον Ολυμπιακό ξεκινούν από την άμυνα και από την ενέργεια που βγάζουν στο παρκέ οι παίκτες του Γ. Μπαρτζώκα. Η ζεστή παρουσία του κόσμου στις εξέδρες του ΣΕΦ δίνει έξτρα ώθηση στους «ερυθρολεύκους» που θα μπουν στο παρκέ με την ίδια τακτική και στόχευση: να περιορίσουν τα ατού της Μονακό (Τζέιμς, Μπέικον, Ντιαλό, Χολ) και να επιβάλλουν το… νόμο και το ρυθμό τους.
Αλλωστε, ο κόουτς του Ολυμπιακού έστειλε το μήνυμα μέσω των δηλώσεών του εν όψει του αγώνα της Παρασκευής: «χρειάζεται μεγάλη προσοχή και προσπάθεια από την ομάδα μου στην άμυνα, στο γρήγορο τέμπο η Μονακό είναι πολύ δυνατή». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ΜακΚίσικ «να παίξουμε σκληρή άμυνα, το κλειδί θα είναι να περιορίσουμε τον Τζέιμς».

Σε απόδοση 1.81 στη Novibet το Under 154,5 π.

Από ‘κει και πέρα, κρατάμε το Over 10,5 πόντους του Σλούκα (σε απόδοση 1.75), ο οποίος έφτιαξε για τα καλά την ψυχολογία του με το νικητήριο καλάθι κόντρα στην πρώην ομάδα του και όσο προχωράμε πιο βαθιά σε σεζόν θα παίρνει περισσότερες προσπάθειες στην επίθεση.

Παράλληλα, κρατάμε και το Under στους πόντους του Μάικ Τζέιμς (το line του Αμερικανού γκαρντ είναι στους 18,5) σε απόδοση 2,00, καθώς το βασικό σχέδιο του κόουτς Μπαρτζώκα περιλαμβάνει τον περιορισμό του ηγέτη των Γάλλων.


Ολυμπιακός – Μονακό: Απουσίες & Στατιστικά 05/11/2021

Η βαθμολογία της Euroleague

Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε ο Ολυμπιακός προχώρησε σε μία εξαιρετική κίνηση για τη ρακέτα του, αποσπώντας την υπογραφή του Κουίνσι Εισι. Ο 31χρονος Αμερικανός ψηλός (2.01 μ.) θα προσφέρει πολλές λύσεις στους Πειραιώτες, ειδικά στον τομέα της άμυνας αλλά και στα ριμπάουντ. Ο πρώην παίκτης της Μακάμπι, ο οποίος κουβαλά στην πλάτη του σχεδόν 350 ματς NBA (Ράπτορς, Κινγκς, Νικς, Μάβερικς, Νετς, Σανς) θα έρθει στη χώρα μας μέσα στο σαββατοκύριακο και θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη.
Από ‘κει και πέρα, ο Μπαρτζώκας έχει ξανά στη διάθεσή του τον σέντερ Χασάν Μάρτιν που έβγαλε τις τελευταίες προπονήσεις χωρίς ενοχλήσεις και έτσι το απουσιολόγιο του Ελληνα τεχνικού είναι «λευκό».
Στο στρατόπεδο της Μονακό, ο κόουτς Μίτροβιτς δεν έχει στη διάθεσή του δύο πολύτιμα «εργαλεία»: τον Γάλλο πλέι μέικερ, Βέστερμαν (6 π., 3.5 ασίστ, 2.5 ριμπ. μέσο όρο στη φετινή διοργάνωση) και τον Αμερικανό ψηλό Γουίλ Τόμας (8.3 π., 4.3 ρ., 1.5 ασίστ, 1 κλεψ. κατά μ.ό.).


πΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗ EUROLEAGUE ;


Διαβάστε ακόμα… 

GiANT Heart: Novibet & Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνουν “χώρο” στα όνειρα των παιδιών

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ