el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Μονακό: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 19/05/2023

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Κάουνας για να… τελειώσει τη δουλειά που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και ο μοναδικός τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να κατακτήσει το τρόπαιο στο Final Four της Euroleague, που φέτος διεξάγεται στη Λιθουανία (19-21/05)!

Μόνο εύκολο δεν είναι το εμπόδιο που καλούνται να υπερπηδήσουν στον πρώτο ημιτελικό (19/05, 18:00) οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στη Μονακό.

Οι Μονεγάσκοι στην πρώτη παρουσία τους σε Final 4 Euroleague είναι «γεμάτοι» σε όλες τις θέσεις, αλλά και πεινασμένοι για μία σπουδαία διάκριση στο μεγάλο ραντεβού των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης.

Ο μεγάλος ημιτελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μονακό παίζει εδώ σε Live streaming, με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Τώρα ξεκινά η δράση στην Euroleague!


Ολυμπιακός – Μονακό: Ανάλυση, Παρουσίαση 19/05/2023

Πάνω από 4.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα δώσουν το παρών στις εξέδρες της «Zalgirio Arena» προκειμένου να ενισχύσουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους «πολεμιστές» του και παράλληλα να τους δώσουν την ώθηση που απαιτείται για να πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Εκεί θα βρεθεί και η νικήτρια του ισπανικού clasico (Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης, συγκρούονται στον 2ο ημιτελικό).

Αυτή είναι η 12η φορά στην ιστορία του και 8η τα τελευταία 15 χρόνια, που ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε Final Four της Euroleague και φυσικά έχει ως στόχο να ανέβει για 4η φορά στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ: το 1997 στη Ρώμη, το 2012 στην Κωνσταντινούπολη και το 2013 στο Λονδίνο, οι τρεις προηγούμενες.

Μάλιστα, αυτή είναι η 4η φορά που οι Πειραιώτες προκρίνονται σε διαδοχικά F4: 1994 και 1995, 2009 και 2010, 2012 και 2013, 2022 και 2023.

Πέρυσι στο Final Four του Βελιγραδίου, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποκλειστεί στα ημιτελικά από την Εφές στην εκπνοή του αγώνα (74-77) από το τρίποντο – «μαχαιριά» του Βασίλιε Μίσιτς.

Πάμε, όμως, ξανά στο σήμερα. Και το σήμερα «λέει» ότι ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου (έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που κατάφερε κάτι τέτοιο) παίζοντας το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, οπότε… δικαιολογημένα ελπίζει στην κατάκτηση του 4ου τροπαίου του.

Ο Σάσα Βεζένκοφ (17.2 π., 6.8 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ κατά μέσο όρο φέτος στην Ευρωλίγκα/η δεύτερη συμμετοχή του σε Final Four) την Πέμπτη το μεσημέρι βραβεύτηκε ως MVP της regular season, την ίδια στιγμή που ο κόουτς Μπαρτζώκας γνωρίζει ότι έχει στη διάθεσή του κάποιους παίκτες που η εμπειρία τους… ξεχειλίζει.

Ο κάπτεν των Πειραιωτών Κώστας Παπανικολάου (2 τίτλους στο ενεργητικό του το 2012 και το 2013 και επτά F-4), ο Κώστας Σλούκας των έξι τελικών στην Ευρωλίγκα (2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018) και των τριών τίτλων, δύο με τον Ολυμπιακό (2012, 2013) και έναν με τη Φενέρμπαχτσε (2017), μετρά αντίστροφα για το 10ο φάιναλ φορ στην καριέρα του!

«Γεύση», πάντως, από F4 έχουν και οι Τόμας Γουόκαπ (δύο φορές με τον Ολυμπιακό και το 2018 ως παίκτης της Ζαλγκίρις), ενώ τη δεύτερη εμπειρία τους θα έχουν στο Κάουνας και οι Μουσταφά Φαλ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Σακίλ ΜακΚίσικ και Μιχάλης Λούντζης.

Μπαρουτοκαπνισμένος, φυσικά και ο Γιώργος Μπαρτζώκας (αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν κορυφαίος τεχνικός της διοργάνωσης!), ο οποίος θα βρεθεί για τέταρτη φορά στην καριέρα του στο μεγάλο ραντεβού της Euroleague: τις τρεις ως προπονητής του Ολυμπιακού, με την πρώτη το 2013 στο Λονδίνο, να τον οδηγεί στην κατάκτηση του 3ου τίτλου του.

bartzokas novibet

Μάλιστα, το 2013 στο Λονδίνο, ο Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής στην ιστορία που κατέκτησε τον τίτλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η δεύτερη ως τεχνικός της ομάδας του Πειραιά ήταν πέρυσι στο Βελιγράδι και στη «Stark Arena» και η 3η φορά του ως προπονητής του Ολυμπιακού θα είναι φέτος επί λιθουανικού εδάφους.

Το 2016, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε προκριθεί στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας ως προπονητής της ρωσικής Λοκομοτίβ Κουμπάν, η οποία κατέλαβε την 3η θέση, στη Mercedes-Benz Arena στο Βερολίνο.

Ο Σάσα Βεζένκοφ κατά την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για το Κάουνας, τόνισε: «Με δουλειά και με αφοσίωση θα κάνουμε αυτό που κάναμε όλη χρονιά. Nιώθουμε καλά, νιώθουμε έτοιμοι, γεμίσαμε τις μπαταρίες, κάναμε προπονήσεις. Δεν χρειάζεται ούτε έξτρα κίνητρο, αλλά ούτε και έξτρα συγκέντρωση. Όλα τα παιδιά είναι έτοιμα για τη μάχη».

Από την πλευρά του ο Coach του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, συμπλήρωσε: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως είμαστε στο Final Four για δεύτερη σερί σεζόν. Έχουμε έναν μεγάλο ελληνικό κορμό. Το γεγονός για το club είναι σπουδαίο. Αν είμαστε λίγο τυχεροί, μπορούμε να γυρίσουμε πίσω χαμογελώντας. Είμαστε έτοιμοι στο 100%. Είχαμε να περάσουμε μια διαδικασία,τα play-offs μας δυνάμωσαν. Οι προπονήσεις ήταν στοχευμένες».


Ολυμπιακός – Μονακό: Τι έκαναν στα πλέι οφ

Οι «ερυθρόλευκοι» (ρεκόρ 24-10 στην κανονική περίοδο) αγχώθηκαν στη σειρά των πλέι οφ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, όμως στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι έκαναν το καθήκον τους, ρίχνοντας στο καναβάτσο τους Τούρκους (3-2).

Κομβικής – και ίσως αποδειχθεί ιστορικής σημασίας – το buzzer beater νικητήριο τρίποντο του Σλούκα στο Game 3 στην Πόλη, ενώ γενικότερα η σειρά «σημαδεύτηκε» από τις σκληρές άμυνες και τα χαμηλά σκορ: 79-68 στο ΣΕΦ, 78-82 στο ΣΕΦ, 71-72 στην Πόλη, 73-69 στην Πόλη και 84-72 στο ματς της χρονιάς στο Φάληρο το βράδυ της 9ης Μαΐου.

Από την άλλη πλευρά, η Μονακό (21-13) μπήκε ως ξεκάθαρο φαβορί στη σειρά κόντρα στη Μακάμπι, όμως η αλήθεια είναι ότι οι Μονεγάσκοι ζορίστηκαν πολύ για να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Final Four του Κάουνας.

Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς (ετοιμάζεται για το πρώτο του F4) έχασε το πρώτο ματς στο Πριγκιπάτο (67-79), έβγαλε αντίδραση στο 2ο (86-74) και ταξίδεψε στο Ισραήλ για ένα break, πετυχαίνοντας τον στόχο της με τη… μία (78-83 στο Game 3).

Στην 4η αναμέτρηση ουσιαστικά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο παρκέ (ήττα 104-69 στο σπίτι της «ομάδας του λαού»), όμως στο Game 5 φόρεσε τα καλά της και με πρωταγωνιστές τους Τζόρνταν Λόιντ και Μάικ Τζέιμς (από 21 πόντους) έφτασε στο ροζ φύλλο (97-86) και έγραψε ιστορία!

Στη φετινή διοργάνωση, η Μονακό μετράει δύο νίκες επί του Ολυμπιακού: στις 10/1/2023 επικράτησε στο Πριγκηπάτο με 64-60, ενώ στις 27/10/2022 είχε «δραπετεύσει» με το ροζ φύλλο από το ΣΕΦ (76-81).

Σε επίπεδο Euroleague και σε συνολικά 9 αναμετρήσεις, η Μονακό προηγείται με 5-4 στις νίκες, όμως οι Πειραιώτες είχαν «καθαρίσει» πέρυσι τους Γάλλους στα πλέι οφ, όταν δηλαδή η μπάλα «έκαιγε»!


Ολυμπιακός – Μονακό: Προγνωστικά 19/05/2023

Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική σημειώνοντας ότι πάντα ένας ημιτελικός σε Final Four Euroleague δεν είναι… παίξε-γέλασε! Επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις για το μεγάλο ματς στο Κάουνας.

Η μπάλα ζυγίζει περισσότερο, το διακύβευμα είναι τεράστιο, οπότε… αναγκαστικά τις περισσότερες φορές, οι άμυνες περνούν σε πρώτο πλάνο.

Κρατάμε το Under στους 159,5 πόντους σε απόδοση 1.91 στη Novibet.

Το θετικό και για τους δύο μονομάχους είναι ότι οδεύουν προς το τζάμπολ, χωρίς να ταλαιπωρούνται από κάποιο αγωνιστικό «αγκάθι».

Ο Σάσα Βεζένκοφ βλέπει να ακούγονται… ύμνοι για το όνομά του – εσχάτως και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τους Σακραμέντο Κινγκς – όμως ο ίδιος μοιάζει απόλυτα προσηλωμένος στον στόχο της ομάδας του.

Aπόδοση 2.50 ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού να είναι πρώτος σκόρερ στην αναμέτρηση απέναντι στους Γάλλους!

Τέλος, ο Αλφα Ντιαλό αποτελεί φέτος ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του παζλ που έχει δημιουργήσει ο Σάσα Ομπράντοβιτς. Σπάνια ο Σέρβος τεχνικός αφήνει στον πάγκο τον Ντιαλό, ο οποίος φυσικά με την εικόνα που παρουσιάζει στο παρκέ, δικαίως θεωρείται ως ένας από τους πιο κομβικούς παίκτες της Μονακό. Σε απόδοση 2.50 να μαζέψει Over 4,5 ριμπάουντ.

 


Διαβάστε ακόμα…

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Προγνωστικά, Ανάλυση 19/05/2023


Σάσα Βεζένκοφ: O κορυφαίος παίκτης της σεζόν στη Euroleague!


mike james monaco novibet

Μάικ Τζέιμς: Πρωταγωνιστής και φέτος στη Euroleague

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ