el
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ουαλία – Ελβετία: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 12-06-2021

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), κοντράρονται το Σάββατο (12/06, 16:00) Ουαλία και Ελβετία ολοκληρώνοντας την 1η αγωνιστική του Α’ ομίλου, στον οποίο συμμετέχουν ακόμα Ιταλία και Τουρκία.

Εως και 31.000 θεατές επιτρέπονται στις κερκίδες (συνολική χωρητικότητα 69.000) λόγω των περιορισμών από την πανδημία.

Δες εδώ όλες τις αποδόσεις στοιχήματος για το Ουαλία – Ελβετία

H Ουαλία ήταν μία από τις εκπλήξεις στη διοργάνωση του 2016, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά (αποκλείστηκε από την Πορτογαλία). Αυτή, μάλιστα, ήταν η μοναδική της παρουσία έως σήμερα, σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

bale_novibetgr

Ζητούμενο είναι φυσικά να μπορέσει να «χτίσει» πάνω στην προ πενταετίας πορεία, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να είναι ξανά ο παίκτης στον οποίο στηρίζει πάρα πολλά. Λόγω εκκρεμότητας με τη δικαιοσύνη, παραμένει εκτός ομάδας ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ράιαν Γκιγκς και ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Ρομπ Πέιτζ, εκτελεί χρέη πρώτου προπονητή.

Σταθερή παρουσία σε τελικές φάσεις Euro η Ελβετία. Αυτή θα είναι η έκτη φορά που θα δώσει το παρών σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενώ στην τελευταία χρονικά, το 2016, πέρασε για πρώτη φορά από τη φάση των ομίλων (αποκλείστηκε στους 16 από την Πολωνία, στα πέναλτι).

Από το 2014 στην τεχνική ηγεσία της Ελβετίας βρίσκεται ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, αντικαθιστώντας τον Οτμαρ Χίτσφελντ. Πρόκειται για ομάδα που στηρίζεται κυρίως στο σύνολο και την ομαδικότητα και χαρακτηρίζεται από την ομοιογένεια. Είναι ενδεικτικό πως οι 18 από τους 26 παίκτες της αποστολής έχουν διψήφιο αριθμό συμμετοχών.

Ουαλία – Ελβετία: Προγνωστικά 12-06-2021

Με γκολ των Ααρον Ράμσεϊ και Γκάρεθ Μπέιλ, το 2011, η Ουαλία είχε σημειώσει τη μοναδική της νίκη επί της Ελβετίας από το 1951 και μετά. Και στα πέντε προηγούμενα ματς είχε νικήσει η Ελβετία, τα τέσσερα από τα οποία αφορούσαν την προκριματική φάση του Euro.

Τα προγνωστικά και οι αποδόσεις δείχνουν ότι το παιχνίδι θα κριθεί στα λίγα γκολ, με τη μία ομάδα να περιμένει την άλλη.

Ωστόσο, η Ελβετία δέχθηκε τουλάχιστον από ένα γκολ στα 16 από τα 17 τελευταία της ματς μακριά από την έδρα της ενώ και η Ουαλία δυσκολεύεται να κρατήσει το μηδέν.

Το Over 1.5 γκολ σε απόδοση 1.62 δείχνει μια καλή επιλογή, με την ισοπαλία στο 3.10 και το ακριβές σκορ 1-1 στο 5.90 να προτείνονται για στοίχημα

Ουαλία – Ελβετία: Ανάλυση 12-06-2021

Ως δεύτερη του ομίλου της, με Κροατία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Αζερμπαϊτζάν, εξασφάλισε την παρουσία της στην τελική φάση μέσω των προκριματικών η Ουαλία (4-2-2 ο απολογισμός της).

Σαν ομάδα θέλει να έχει σφιχτή αμυντική λειτουργία ενώ κινητήριοι μοχλοί της, είναι οι Ααρον Ράμσεϊ και Γκάρεθ Μπέιλ, παίκτες που στηρίζει πολλά τόσο στο δημιουργικό όσο και στο εκτελεστικό κομμάτι.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αντιμετώπισε σε φιλικά ματς τη Γαλλία (02/06, ήττα 3-0) και την Αλβανία (05/06, 0-0).

Ως πρώτη του ομίλου της, απέναντι σε Ιρλανδία, Δανία, Γεωργία και Γιβραλτάρ, εξασφάλισε την πρόκριση μέσω των προκριματικών η Ελβετία (5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα ο απολογισμός της).

Εχει τη διάθεση να τρέχει όταν της δοθεί η ευκαιρία και παίζει πιεστικό ποδόσφαιρο. Γκρανίτ Τζάκα, Σερντάν Σακίρι και Χάρις Σεφέροβιτς είναι κάποιοι από τους παίκτες που αποτελούν βαρόμετρο για την παρουσία της.

Ουαλία – Ελβετία: Στατιστικά 12-06-2021

  • Τέταρτη φορά που η Ουαλία θα αγωνιστεί στο Μπακού, αλλά πρώτη στο συγκεκριμένο γήπεδο. Το ρεκόρ της είναι 3 νίκες και 1 ισοπαλία  (όλα τα ματς απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν).
  • Μόνο δύο νίκες σε τελική φάση Euro μετράει η Ελβετία σε σύνολο 13 αγώνων. Ο συνολικός απολογισμός της σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες.
  • Τα 10 από τα 12 πιο πρόσφατα ματς της Ουαλίας, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, επιβεβαίωσαν το No Goal. Τα 9 από αυτά συνδυάστηκαν και με Under 2.5 γκολ.
  • Η Ελβετία έχει σημειώσει τουλάχιστον από 2 γκολ στα 7 από τα 10 πιο πρόσφατα ματς. Ο απολογισμός της στο διάστημα αυτό είναι 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.
  • Από τον Οκτώβριο του2019 και την ισοπαλία με την Κροατία (1-1) για τα προκριματικά του Euro, έχει να σκοράρει με την Ουαλία ο Γκάρεθ Μπέιλ. Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης (δανεικός στην Τότεναμ πέρσι)  είναι ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της ομάδας.

Ουαλία: Απουσίες & Ενδεκάδα 12-06-2021

Αμυνα τόσο με τρεις όσο και με τέσσερις στη διάταξη χρησιμοποιεί η Ουαλία και το πρώτο ενδεχόμενο είναι το επικρατέστερο για το εναρκτήριο παιχνίδι της στο Euro 2020.

Πάνω κάτω είναι ξεκάθαρα τα πράγματα για την 11άδα και δεν θα πρέπει να αναμένονται εκπλήξεις στο 3-4-3 που εφαρμόζει ο Ρομπ Πέιτζ, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα εν όψει πρεμιέρας.

Πιθανή 11άδα (3-4-3): Γουόρντ – Μέφαμ, Ροντόν, Ντέιβις – Ρόμπερτς, Μορέλ, Αμπαντού (Αλεν), Ν. Γουίλιαμς – Μπέιλ, Τζέιμς, Γουίλσον.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Γουέιν Χένεσι (Κρίσταλ Πάλας), Ντάνι Γουορντ (Λέστερ), Ανταμ Ντέιβις (Στόουκ)

Αμυντικοί: Κρις Γκάντερ (Τσάρλτον), Νέκο Ουίλιαμς (Λίβερπουλ), Μπεν Ντέιβις (Τότεναμ), Τομ Λόκιερ  (Λούτον), Τζο Ρόντον (Τότεναμ), Κόνορ Ρόμπερτς (Σουόνσι), Ιθαν Αμπάντου (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Ρις Νόρινγκτον-Ντέιβις (Στόουκ), Κρις Μέφαμ (Μπόρνμουθ), Μπεν Καμπάνγκο (Σουόνσι)

Μέσοι: Τζο Αλεν (Στόουκ), Χάρι Ουίλσον (Κάρντιφ), Ααρον Ράμσεϊ (Γιουβέντους), Τζο Μορέλ (Λούτον), Τζόνι Ουίλιαμς (Κάρντιφ), Ντέιβιντ Μπρουκς (Μπόρνμουθ), Ντάνιελ Τζέιμς  (Μάντσεστερ Γ.), Ντίλαν Λέβιτ (Ιστρα), Ρούμπιν Κόλγουιλ (Κάρντιφ), Μάθιου Σμιθ (Ντόνκαστερ)

Επιθετικοί: Τάιλερ Ρόμπερτς (Λιντς), Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ), Κίφερ Μουρ (Κάρντιφ)

Ελβετία: Απουσίες & Ενδεκάδα 12-06-2021

Με δύο φορ και τρεις κεντρικούς αμυντικούς παίζει συνήθως η Ελβετία και αυτό μοιάζει δύσκολο να αλλάξει απέναντι στην Ουαλία.

Ρέμο Φρόιλερ και Ντένις Ζακάρια ουσιαστικά παίζουν για μία θέση στον άξονα (μαζί με τους Τζάκα, Σακίρι).

Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ελβετίας.

Πιθανή 11άδα (3-4-1-2): Ζόμερ – Ελβέντι, Ακάντζι, Ρ. Ροντρίγκεζ – Βίντμερ (Μπαμπού), Τζάκα, Φρόιλερ (Ζακάρια), Τσούμπερ (Σαρ) – Σακίρι – Εμπολό, Σεφέροβιτς.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Γιαν Ζόμερ (Γκλάντμπαχ), Ιβόν Μβογκό (Αϊντχόφεν), Γιόνας Ομλιν (Μονπελιέ)

Αμυντικοί: Κέβιν Μπαμπού (Βόλφσμπουργκ), Σιλβάν Βιντμέρ (Βασιλεία), Νίκο Ελβέντι (Γκλάντμπαχ), Μανουέλ Ακάντζι (Ντόρτμουντ), Ρικάρντο Ροντρίγκες (Τορίνο), Λόρις Μπενίτο (Μπορντό), Φάμπιαν Σερ (Νιουκάστλ), Μπετσίρ Ομέραγκιτς (Ζυρίχη), Εράι Τσομέρτ (Βασιλεία), Τζόρνταν Λοτόμπα (Νις).

Μέσοι: Ντένις Ζακάρια (Γκλάντμπαχ), Ρέμο Φρόιλερ (Αταλάντα), Γκράνιτ Τζάκα (Αρσεναλ), Ρούμπεν Βάργκας (Αουγκσμπουργκ), Στίβεν Τσούμπερ (Αϊντραχτ Φρ.), Τζιμπρίλ Σο (Αϊντραχτ Φρ.), Κρίστιαν Φάσναχτ (Γιουνγκ Μπόις), Εντιμίλσον Φερνάντες (Μάιντς), Τσέρνταν Σακίρι (Λίβερπουλ).

Επιθετικοί: Μπριλ Εμπολό (Γκλάντμπαχ), Χάρις Σεφέροβιτς (Μπενφίκα), Αντμίρ Μεχμέντι (Βόλφσμπουργκ), Μάριο Γκαβράνοβιτς (Ντ.  Ζάγκρεμπ).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ