el
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Πορτογαλία – Γαλλία: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 23-06-2021

Η Πορτογαλία κοντράρεται με τη Γαλλία στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Euro 2020. Διαβάστε την ανάλυση του αγώνα της Τετάρτης (23/6, 22:00) καθώς και όλα τα σενάρια πρόκρισης στους 16 της διοργάνωσης.

Εχοντας 3 βαθμούς, από τη νίκη επί της Ουγγαρίας (3-0) και την ήττα από τη Γερμανία (2-4), η περασμένη πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία κινδυνεύει με αποκλεισμό, στην περίπτωση που ηττηθεί.

Από την άλλη μεριά, η τελευταία παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία έχει ήδη προκριθεί χάρη στη συγκομιδή των 4 βαθμών, συνεπώς από το αποτέλεσμα με την Πορτογαλία θα κριθεί η θέση που θα καταλάβει στον όμιλο και κατά συνέπεια ο αντίπαλός της στους 16.

Εχουν αναμετρηθεί 27 φορές στο παρελθόν και είναι άξιο αναφοράς ότι έχει σημειωθεί μόνο ένα 0-0. Η προϊστορία γέρνει υπέρ των «τρικολόρ», που έχουν 19 νίκες έναντι 6 των Πορτογάλων: μόνο δύο ισοπαλίες στα μεταξύ τους ματς.

Οι δύο ομάδες συγκρότησαν το ζευγάρι του τελικού στο Euro 2016, που διεξήχθη στα γήπεδα της Γαλλίας, με την Πορτογαλία να κατακτά το τρόπαιο στην παράταση (1-0), χάρη σε γκολ του Εντερ στο 109ο λεπτό.

Πορτογαλία – Γαλλία: Ανάλυση και Παρουσίαση 23-06-2021

Η Πορτογαλία μετρούσε 7 παιχνίδια αήττητη, μέχρι το πατατράκ από τη Γερμανία. Η αμέσως προηγούμενη ήττα της, σημειώθηκε το Νοέμβριο του 2020 από την τωρινή της αντίπαλο Γαλλία, με 1-0, στο πλαίσιο του Nations League.

Συνολικά, με τον Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία εδώ και 6,5 χρόνια, οι Πορτογάλοι μετράνε μόλις 5 ήττες σε επίσημα παιχνίδια.

«Αναλύσαμε το παιχνίδι με τη Γερμανία και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν παίξαμε σύμφωνα με την πορτογαλική μας ποδοσφαιρική ταυτότητα. Οταν μια ομάδα έχει δεχθεί μόνο μια φορά 3 γκολ σε 58 αγώνες, το να δέχεται 4 σημαίνει ότι κάτι πήγε λάθος», δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος.

Αήττητη στα 9 τελευταία της παιχνίδια η Γαλλία, πριν την ισοπαλία με την Ουγγαρία μετρούσε 5 συνεχόμενες νίκες. Βάσει ευκαιριών άξιζε τη νίκη και τη 2η αγωνιστική, αφού δέχθηκε γκολ ουσιαστικά τη μοναδική φορά που απειλήθηκε, ωστόσο γενικά έδειξε κουρασμένη και επηρεασμένη από την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε την ώρα του αγώνα.

«Εχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση στους 16, κάτι που μας δίνει ηρεμία. Θέλουμε, ωστόσο, να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που θα έχει επίδραση στη δική μας κατάταξη αλλά και στων αντιπάλων», είπε ο Ντιντιέ Ντεσάν.

Πορτογαλία – Γαλλία: Προγνωστικά 22-06-2021

ronaldo_novibetgr

Η ομάδα που θα βρεθεί σε καλή βραδιά, μπορεί να κερδίσει την άλλη. Σύμφωνα με τις αποδόσεις, πάντως, φαβορί είναι οι «τρικολόρ»: 4.00 απόδοση στη νίκη της Πορτογαλίας, 3.40 στην ισοπαλία και 2.18 στη νίκη της Γαλλίας.

Η Γαλλία είναι, πράγματι, δυνατή σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, με την προσθήκη του Καρίμ Μπενζεμά φέτος να της δίνει άλλη δυναμική, παρότι ακόμα αυτή δεν έχει εκφραστεί σε γκολ.

Από την άλλη, η Πορτογαλία έχει «καυτό» τον Κριστιάνο Ρονάλντο και σίγουρα θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η ήττα από τη Γερμανία ήταν «ατύχημα». Περιμένουμε, συνεπώς, μια πιο συντηρητική προσέγγιση, μία κλασική εμφάνιση Πορτογαλίας με Σάντος στον πάγκο.

Από τα 6 τελευταία τους ματς, τα 5 έληξαν με Under 2,5 και όλα κρίθηκαν στο γκολ, κάτι που δείχνει ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Στα τέσσερα πιο πρόσφατα, μάλιστα, τα σκορ ήταν 0-1, 1-0, 0-0 και 0-1.

Το Under 2,5 δίνεται σε απόδοση 1.75 και το ενδεχόμενο να μη σκοράρουν και οι δύο ομάδες σε απόδοση 1.92.

Πορτογαλία – Γαλλία: Στατιστικά 22-06-2021

  • Η ήττα της Πορτογαλίας από τη Γερμανία ήταν η μόλις 3η στα 31 τελευταία της παιχνίδια (19 νίκες, 9 ισοπαλίες). Παράλληλα, έγινε η πρώτη εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης που δέχεται 4 γκολ σε ένα ματς.
  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάζεται μόνο 1 γκολ για να γίνει ο πρώτος Ευρωπαίος σκόρερ σε τελικά Μουντιάλ και Euro. Αυτή τη στιγμή έχει 19, όσα και ο Γερμανός Μίροσλαβ Κλόζε.
  • Ο Αντουάν Γκριεζμάν έχει σκοράρει 7 γκολ σε Euros και είναι τρίτος στη σχετική κατάταξη, πίσω μόνο από Κριστιάνο Ρονάλντο (11) και Μισέλ Πλατινί (9).
  • Η Γαλλία είναι αήττητη στα 9 τελευταία της παιχνίδια στις δύο μεγάλες διοργανώσεις, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετρώντας 7 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Πορτογαλία: Απουσίες & Ενδεκάδα 22-06-2021

Ο Ζοάο Κανσέλο παραμένει μη διαθέσιμος, καθώς έχει προσβληθεί από κορονοϊό. Εκτός λόγω τραυματισμού είναι ο αναπληρωματικός αριστερός μπακ Νούνο Μέντες, ενώ ο Ζοάο Φέλιξ αποθεραπεύτηκε και βρίσκεται στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος.

Σε επίπεδο ενδεκάδας, είναι αρκετά πιθανό ο Ρενάτο Σάντσες να πάρει τη θέση του απογοητευτικού ως τώρα Ουίλιαμ Καρβάλιο. Αλλες αλλαγές δύσκολα θα δούμε, πάντως.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Ρούι Πατρίσιο – Σεμέντο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Γκερέιρο – Καρβάλιο (Ρενάτο Σάντσες), Ντανίλο – Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες, Ντιόγκο Ζότα – Ρονάλντο.

Γαλλία: Απουσίες & Ενδεκάδα 22-06-2021

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι με την Ουγγαρία, στο οποίο είχε μπει ως αλλαγή, και χάνει το υπόλοιπο της διοργάνωσης. Επιστρέφει στη διάθεση του Ντεσάν ο Κομάν.

Αρκετά πιθανό είναι να μείνει εκτός αρχικού σχήματος ο δεξιός μπακ Παβάρ, που φέρει ευθύνη για το γκολ της Ουγγαρίας και αντιμετωπίζει έναν μικροτραυματισμό. Στην ενδεκάδα αναμένεται να επιστρέψει, αντίθετα, ο αριστερός μπακ Ερναντέζ.

Πιθανή 11άδα (3-5-2): Γιορίς – Κουντέ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ – Καντέ, Τολισό – Μπαπέ, Πογκμπά, Γκριεζμάν – Μπενζεμά.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ