el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός vs Τότεναμ: Η παράδοση δείχνει νίκη!

*** Στα 17 ματς το αήττητο σερί του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις. Τελευταία ήττα, τον Φεβρουάριο του 2019 σε ματς με τη Λαμία για το Κύπελλο. Φέτος μετράει 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 20-1 γκολ.

*** Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Ιταλός Τζιανλούκα Ρόκι. Εχει διευθύνει το Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0) το 2014 για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

*** Τις 100 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα συμπληρώσει από πλευράς Ολυμπιακού ο Ματιέ Βαλμπουενά. 

Image result for Ματιέ Βαλμπουενά

Μόνο θετικές εντυπώσεις έχει ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων, απέναντι σε ομάδες που την αμέσως προηγούμενη σεζόν έφτασαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την περίοδο 2004-05 στο γήπεδο της Ριζούπολης υποχρέωσε την Μπάγερ Λεβερκούζεν σε βαριά ήττα (6-2) ενώ το 2014-15, στο «Γ. Καραϊσκάκης», επικράτησε 3-2 της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Image result for olympiacos atletico de madrid 2014

Φέτος, οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν στην πρεμιέρα (18/9, 19:55) την περσινή φιναλίστ, Τότεναμ και ζητούμενο φυσικά δεν είναι άλλο από το να πανηγυρίσουν ακόμα μία νίκη, η οποία θα τους βάλει από την αρχή στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση, ή τουλάχιστον θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν το προβάδισμα για την 3η θέση και το Γιουρόπα Λιγκ από τον Ερυθρό Αστέρα.

Η ομάδα της Σερβίας μαζί με την Μπάγερν, συμπληρώνουν τον όμιλο των «ερυθρολεύκων».

Ολυμπιακός vs Τότεναμ όπως θα ήθελες να είναι στη Novibet

Τα πηγαίνει καλά με Άγγλους

Για 15η φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί ομάδα από την Αγγλία στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και ο απολογισμός του, ιδιαίτερα την τελευταία 10ετία, είναι θετικός (αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα).

Μάλιστα, στα 6 πιο πρόσφατα ματς με αντίπαλο από το Νησί, στο «Γ. Καραϊσκάκης», μετράει 5 νίκες και 1 ήττα. Στο τελευταίο χρονικά, νίκησε 3-1 την Μπέρνλι την περσινή αγωνιστική περίοδο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ένα αποτέλεσμα που έβαλε και τις βάσεις πρόκρισης στη φάση των ομίλων.

Σε ό,τι αφορά την Τότεναμ, είναι η δεύτερη φορά που θα την αντιμετωπίσει. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 1972-73 για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, με τους Αγγλους να προκρίνονται. Νίκη με 4-0 για την Τότεναμ στον πρώτο αγώνα ενώ στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός αγωνιζόμενος ως γηπεδούχος επικράτησε με 1-0.

Ο συνολικός απολογισμός των Λονδρέζων απέναντι σε ελληνικές ομάδες είναι 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Πλην του Ολυμπιακού, έχουν αντιμετωπίσει ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης. Στα εκτός έδρας ματς μετράνε 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Τα εντός έδρας με «Νησιώτες»

Ημ/νία Αγώνας Φάση Σκορ

01/12/1965 Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ 1ος γύρος Κυπελλούχων 2-2
08/11/1972 Ολυμπιακός – Τότεναμ 2ος γύρος ΟΥΕΦΑ 1-0
23/11/2000 Ολυμπιακός – Λίβερπουλ 3ος γύρος ΟΥΕΦΑ 2-2
10/10/2001 Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Γ. Ομιλοι Τσάμπιονς Λιγκ 0-2
23/10/2002 Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Γ. Ομιλοι Τσάμπιονς Λιγκ 2-3
28/09/2004 Ολυμπιακός – Λίβερπουλ Ομιλοι Τσάμπιονς Λιγκ 1-0
10/03/2005 Ολυμπιακός – Νιούκαστλ Φάση των 16, ΟΥΕΦΑ 1-3
19/02/2008 Ολυμπιακός – Τσέλσι Φάση των 16, Τσάμπιονς Λιγκ 0-0
09/12/2009 Ολυμπιακός – Αρσεναλ Ομιλοι Τσάμπιονς Λιγκ 1-0
06/12/2011 Ολυμπιακός – Αρσεναλ Ομιλοι Τσάμπιονς Λιγκ 3-1
04/12/2012 Ολυμπιακός – Αρσεναλ Ομιλοι Τσάμπιονς Λιγκ 2-1
25/02/2014 Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Γ. Φάση των 16, Τσάμπιονς Λιγκ 2-0
09/12/2015 Ολυμπιακός – Αρσεναλ Ομιλοι Τσάμπιονς Λιγκ 0-3
23/08/2018 Ολυμπιακός – Μπέρνλι Πλέι οφ Γιουρόπα Λιγκ 3-1

Ολυμπιακός: Με Σεμέδο στην 11άδα 

Από τα πρώτα ματς, φάνηκε πως ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του Ρούμπεν Σεμέδο, τον ηγέτη που του έλειπε από την άμυνα και από την εποχή που αποχώρησε ο Ολοφ Μέλμπεργκ.

Image result for Ρούμπεν Σεμέδο

Καθοριστική η παρουσία του στους αγώνες της προκριματικής φάσης, ενέπνεε σιγουριά ενώ σε σύντομο διάστημα κατάφερε να «δέσει» με τον Γιασίν Μεριά στο κέντρο της άμυνας.

Ο Πορτογάλος ξεπέρασε σε χρόνο-ρεκόρ τον τραυματισμό του από την εντός έδρας αναμέτρηση με την Κράσνονταρ, είναι έτοιμος και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρεθεί εκ νέου στο αρχικό σχήμα.

Άλλωστε, ο Σεμέδο βρίσκεται πολύ ψηλά στην εκτίμηση του Πέδρο Μαρτίνς, όπως επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του τις προηγούμενες μέρες ο προπονητής του Ολυμπιακού, ενώ και ο Παπέ Σισέ, δεν έδειξε στα ματς που χρησιμοποιήθηκε πως μπορεί να καλύψει το κενό του.

Ο Σεμέδο, μαζί με τον Τυνήσιο Μεριά, θα συνθέσουν το δίδυμο των στόπερ, με τον Ομάρ δεξιά και τον Τσιμίκα στα αριστερά της άμυνας. Αδιαπραγμάτευτη η θέση του Σα στην εστία και του Γκιλιέρμε στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Σε ό,τι αφορά τον παρτενέρ του Βραζιλιάνου, ο Καμαρά με την εμφάνισή του στο τελευταίο χρονικά ματς δείχνει να κερδίζει ξανά τη θέση του στην 11άδα αντί του Μπουχαλάκη, ενώ επί ίσοις όροις παίζεται η θέση του φορ, μεταξύ Ελ Αραμπί και Γκερέρο, με τους Ποντένσε και Μασούρα στα άκρα της μεσαίας γραμμής και τον Βαλμπουενά ως δεκάρι.

Image result for Καμαρά

Ο Κώστας Φορτούνης απέχει από την αρχή της σεζόν λόγω τραυματισμού, όπως και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ενώ δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα οι Λεονάρντο Κούτρης και Χιλάλ Σουντανί.

Κανονικά σε αυτή τα τρία τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας του Πειραιά, Γιασίν Μπενζιά, Μάξι Λοβέρα και Μπρούνο Γκασπάρ.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Σα – Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας – Γκιλιέρμε, Καμαρά (Μπουχαλάκης) – Ποντένσε, Βαλμπουενά, Μασούρας – Ελ Αραμπί (Γκερέρο)

Τότεναμ: Σε φόρμα ο Χάρι Κέιν

Σε επτά επίσημα ματς με την Τότεναμ και την εθνική ομάδα έχει αγωνιστεί από τις 10 Αυγούστου έως και σήμερα ο Χάρι Κέιν, έχοντας σημειώσει ισάριθμα γκολ.

Image result for Χάρι Κέιν

Ο αρχηγός των Λονδρέζων και φύσει ηγέτης της, είναι το σημείο αναφοράς της ομάδας στην επίθεση και ο παίκτης στον οποίο στηρίζουν πάρα πολλά οι περσινοί φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ τόσο για αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» όσο και για την εκπλήρωση των φετινών στόχων τους.

Ο Άγγλος φορ αναμένεται να είναι μόνος του στην επίθεση και στο 4-3-2-1 που εφαρμόζει κυρίως ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο, με τον Αργεντινό να χρησιμοποιεί βέβαια και το 4-4-2, με τον Σον, δίπλα του.

Ο Γιορίς, που έχει υπάρξει συμπαίκτης με τον Βαλμπουενά στην εθνική Γαλλίας, θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια ενώ στο κέντρο άμυνας, με αμφίβολο τον Σάντσεζ, μοιάζει δεδομένη η συμμετοχή των Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, με τους Οριέ, Ρόουζ στα άκρα.

Για μία θέση στη μεσαία γραμμή παίζουν Αλι, Μόουρα και Λαμέλα, ενώ οι θεωρητικά σίγουροι είναι οι Ερικσεν, Σισοκό, Γουίνγκς και Σον.

Εκτός πλάνων βρίσκεται ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ντάβιντσον Σάντσεζ. Μακροχρόνια απουσιάζει ο Ερικ Ντάιερ.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Γιορίς – Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ – Σισόκο, Γουίνγκς – Σον, Αλι, Ερικσεν – Κέιν.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ