el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αήττητο και τίτλος περνούν από το ΟΑΚΑ !

Ήταν η αγωνιστική περίοδος 1963-64 με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί την 30η και τελευταία αγωνιστική επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο, να τελειώνει τη σεζόν με 24 νίκες και 6 ισοπαλίες απολογισμό και να γίνεται η πρώτη ομάδα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της Ελλάδας που κατακτά αήττητη το πρωτάθλημα Ελλάδος. Πενήντα και πλέον χρόνια μετά, το αήττητο καλά κρατεί και η ομάδα που δείχνει φέτος πως μπορεί να το κάνει εκ νέου πράξη, είναι ο ΠΑΟΚ, ενώ η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο να ισοφαρίσει το ρεκόρ του «τριφυλλιού» ήταν ο Ολυμπιακός την αγωνιστική περίοδο 2013-14, με το αήττητο να κρατά για 26 αγωνιστικές.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά μετά το πέρας 22 αγωνιστικών φέτος μετράει 19 νίκες και 3 ισοπαλίες και το Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (03/03/2019, 19:00) είναι το μοναδικό ντέρμπι που έχει να δώσει μέχρι το τέλος της σεζόν και ουσιαστικά ένα από τα πιο δύσκολα θεωρητικά ματς έως το φινάλε. Η πρόσφατη παράδοση είναι με το μέρος της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αφού στα 5 πιο πρόσφατα ματς στην έδρα του Παναθηναϊκού και σε επίπεδο πρωταθλήματος (κανονική διάρκεια και πλέι οφ) έχει δύο νίκες (στα 2 πιο πρόσφατα), ισάριθμες ισοπαλίες και 1 ήττα απολογισμό. Ο «δικέφαλος» του Βορρά είναι στο μεταξύ η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στο φετινό «μαραθώνιο» της Σούπερ Λίγκα, τόσο συνολικά όσο και εκτός έδρας.

Εβερτον – Λίβερπουλ: Το αήττητο καλά κρατεί…

 

Το κλασικό ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ διεξάγεται αυτή την αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ (03/03/2019, 18:15) μεταξύ των ομάδων του Λίβερπουλ, με την ομώνυμη ομάδα να φιλοξενείται από την Εβερτον. Οι «ρεντς», που επικράτησαν 1-0 με γκολ στο τελευταίο λεπτό στο ματς του πρώτου γύρου, εξακολουθούν να παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και στοχεύουν φυσικά στη νίκη που θα τους επιτρέψει να κάνουν ακόμα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1989-90. Η τελευταία ήττα της Λίβερπουλ στο «Γκούντισον Παρκ» σημειώθηκε στο μεταξύ τον Οκτώβριο του 2010. Εκτοτε οι επίδοξοι πρωταθλητές έχουν απολογισμό 2 νίκες και 5 ισοπαλίες σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ.

Το ντέρμπι του Μερσεσάιντ και επειδή πολλές οικογένειες στο Νησί διαθέτουν μέλη που υποστηρίζουν και τις δύο ομάδες, χαρακτηρίζεται και ως «φιλικό ντέρμπι». Βέβαια, κάτι τέτοιο ισχύει μόνο στα… χαρτιά, αφού στα ματς μεταξύ των δύο ομάδων, έχουν δοθεί οι περισσότερες κόκκινες κάρτες σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Ειδικότερα, έχουν υπάρξει 21 αποβολές παικτών στα ματς μεταξύ των δύο αντιπάλων. Η τελευταία αποβολή παίκτη σημειώθηκε σε ματς με γηπεδούχο τη Λίβερπουλ τη σεζόν 2015-16. Είχε πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια από πλευράς Εβερτον ο Φούνες Μόρι.

Νάπολι – Γιουβέντους: Ισως η τελευταία ευκαιρία

Και φέτος ο στόχος της Νάπολι ήταν να διεκδικήσει τον τίτλο. Μέχρι στιγμής ωστόσο έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος με συνέπεια να βρίσκεται 13 βαθμούς πίσω από τη Γιουβέντους. Εφόσον θέλει να διατηρήσει τις όποιες μαθηματικές ελπίδες της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος – κάτι που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο – θα πρέπει να πάρει τη νίκη στο ματς με την… μόνιμη πρωταθλήτρια Γιουβέντους, το βράδυ της Κυριακής (03/03/2019, 21:30).

Αξίζει να σημειωθεί πως η «μεγάλη κυρία» παραμένει για περισσότερο από ένα ημερολογιακό έτος χωρίς εκτός έδρας ήττα σε επίπεδο Καμπιονάτο. Η τελευταία ήττα της σημειώθηκε από την Σαμπντόρια, τον Νοέμβριο του 2017. Εκτοτε και σε 25 αναμετρήσεις έχει απολογισμό 21 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο φετινό πρωτάθλημα, η Γιουβέντους επικράτησε 3-1, με τους Μάριο Μάντζουκιτς (2) και Λεονάρντο Μπονούτσι να χρίζονται σκόρερ. Για το ντέρμπι της Κυριακής, διαθέσιμος από πλευράς πρωταθλητών θα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος εξτρέμ αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του. Ο Ρονάλντο μετράει 4 γκολ ως αντίπαλος της Νάπολι, όλα με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 34χρονος πλέον Ρονάλντο, είναι και ο πρώτος σκόρερ στη φετινή Serie A, έχοντας σημειώσει 19 τέρματα σε 24 συμμετοχές.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ