el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΕ Λεμεσού vs Άρης: Αυτή τη φορά πρέπει να σκοράρει!

Το εντός έδρας αήττητο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις διευρύνθηκε στα 27 ματς για τον Άρη, που όμως δεν εξαργύρωσε την ανωτερότητά του με νίκη κόντρα στους Κύπριους.

Η ΑΕ Λεμεσού έπαιξε καθαρά για να μην ηττηθεί στη Θεσσαλονίκη και είχε την τύχη με το μέρος της, στα δύο δοκάρια των γηπεδούχων. Ένα σουτ στο δοκάρι είχε και η κυπριακή ομάδα, που πάντως σχεδόν σε όλο το ματς κράτησε παθητική στάση.

ΑΕ Λεμεσού vs Άρης με 0% γκανιότα

Με την τακτική του πρώτου αγώνα, δηλαδή με έμφαση στο κυριαρχικό ποδόσφαιρο, αναμένεται ο Άρης. Στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης επικρατεί η πίστη πως θα επιτευχθεί η πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ άπαντες περιμένουν από παίκτες-κλειδιά να έχουν καλύτερη παρουσία στον επαναληπτικό.

Γνωστοί οι 10 από τους 11 για Άρη

Η θέση που παίζεται για τον επαναληπτικό στην Κύπρο είναι στα «φτερά» της επίθεσης, με τον Λάρσον πιθανό να ξεκινήσει αντί του Φετφατζίδη στη δεξιά πλευρά.

Με δεδομένο πως ο Χαμζά Γιουνές δεν βρίσκεται ακόμα στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας, δεν αναμένονται άλλες αλλαγές, με τον Ιντέγε να σηκώνει ξανά το βάρος στην επίθεση.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Κουέστα – Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ – Μπάσα, Ματίγια – Λάρσον (Φετφατζίδης), Τόνσο, Ντιγκινί – Ιντέγε.

Image result for Ματίγια

Προσήλωση στην άμυνα η ΑΕΛ

Ομάδα με σαφή πρόθεση να προσέξει πρώτα το αμυντικό κομμάτι, είναι η ΑΕ Λεμεσού. Το έκανε πέρσι σε μία χρονιά που κρίνεται επιτυχημένη λόγω της κατάκτησης του Κυπέλλου Κύπρου και την ίδια τακτική θα ακολουθήσει και φέτος.

Με προπονητή τον 43χρονο Σέρβο Ντούσαν Κέρκεζ, που υπηρέτησε την ΑΕΛ και ως ποδοσφαιριστής (2007-11), η κυπριακή ομάδα θα έχει και στη ρεβάνς πρώτο στόχο τη διατήρηση του μηδέν στην άμυνα.

Image result for Ντούσαν Κέρκεζ

Ο Ντόσα Τζούνιορ αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δίνεται αμφίβολος. Πλην του 32χρονου στόπερ, ο οποίος είναι και αρχηγός στην εθνική Κύπρου (αγωνίζεται από το 2012), δεν καταγράφονται ιδιαίτερα προβλήματα.

Πιθανή 11άδα (3-5-2): Βοζίνια – Αντρέ Τεϊσέιρα, Ντόσα Τζούνιορ, Γκοντάλ – Νιλς Τεϊσέιρα, Ζντραφκόφσκι, Γκαστανιάγα, Αντάμοβιτς, Γουίλερ – Αγκάνοβιτς, Χουράδο.

Όλες οι ελληνοκυπριακές μάχες στην Ευρώπη

2/2 αποκλεισμοί μετά από 0-0

Μία αρνητική  παράδοση, καλείται να ανατρέψει ο Άρης στην Κύπρο. Ειδικότερα, να πάρει για πρώτη φορά την πρόκριση στην επόμενη νοκ-άουτ φάση, όταν στον πρώτο αγώνα ως γηπεδούχος έχει φέρει 0-0. Σε δύο περιπτώσεις κατά το παρελθόν αποκλείστηκε.

Το 1964-65, στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς της ιστορίας του, ο Άρης υποδέχθηκε τη Ρόμα για τον πρώτο γύρο στο Κύπελλο Εκθέσεων. 0-0 στη Θεσσαλονίκη, ήττα με 2-0 στον επαναληπτικό.

Το 2011-12, στην τελευταία ευρωπαϊκή σεζόν του Άρη μέχρι και φέτος, οι Θεσσαλονικείς αποκλείστηκαν στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ από τη Μάντσεστερ Σίτι, χάνοντας με 3-0 στη ρεβάνς.

Την άφησε εκτός η Αούστρια Βιέννης

Μία φορά στο παρελθόν η ΑΕ Λεμεσού απέσπασε 0-0 στο πρώτο νοκ-άουτ ματς, αλλά αποκλείστηκε στη ρεβάνς.

Για τον 3ο προκριματικό γύρο του περσινού Γιουρόπα Λιγκ αντιμετώπισε την Αούστρια Βιέννης, από την οποία ηττήθηκε με 2-1 στην Κύπρο, μία εβδομάδα μετά την ισοπαλία στην Αυστρία.

Εκείνο το ματς είχε σημαδευτεί από το πέναλτι-εφεύρεση (τζαρτζάρισμα εκτός περιοχής!) που είχε σφυρίξει ο Καζάκος διαιτητής Αρτιόμ Κούτσιν υπέρ της Αούστρια στο 26ο λεπτό, αποβάλλοντας παράλληλα τον Ντόσα Τζούνιορ.

Ο αγώνας διεκόπη για 16 λεπτά λόγω ρίψης αντικειμένων, για να αρχίσει τελικά με την εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι και την ΑΕΛ να ισοφαρίζει στο 60’, για να δεχθεί και δεύτερο γκολ στο 90’.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ