el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βαλένθια vs Ολυμπιακός: Επιχείρηση επανεκκίνηση 

Πίνακας Περιεχομένων

Εν μέσω αγωνιστικής κρίσης, με αλλαγές στο ρόστερ του και τον Κεστούτις Κεμζούρα να βρίσκεται υπ’ ατμόν, θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τη Βαλένθια στην Ισπανία (10/01, 22:00) στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Μετά την τρίτη σερί ήττα (εντός έδρας από Φενέρμπαχτσε), που ήταν η πέμπτη στην τελευταία 6άδα αγώνων, ο Ολυμπιακός έχει χάσει πολύτιμο έδαφος και πλέον κάθε ματς έχει το χαρακτήρα τελικού, στην προσπάθεια να τερματίσει στις 8 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να συμμετάσχει στα πλέι οφ. Στο 8-9 το ρεκόρ νικών/ηττών της Βαλένθια και στο 6-11 του Ολυμπιακού.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Μετά το κακό ξεκίνημα, η Βαλένθια έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοσή της και με 4 νίκες στην τελευταία 5άδα αγώνων, έχει μπει για τα καλά στη διεκδίκησης μίας θέσης στην πρώτη 8άδα. Η επίθεση είναι αυτή που χαρακτηρίζει τους Ισπανούς εσχάτως και από τη λειτουργία τους σε αυτό τον τομέα, αναμένεται να κριθεί σε μεγάλο βαθμό και η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τζόρνταν Λόιντ

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για την ομάδα του Χάουμε Πονσαρνάου ο σημαντικός γκαρντ Τζόρνταν Λόιντ (11.8 πόντοι, 2.5 ασίστ). Ο 27χρονος Αμερικανός τραυματίστηκε στο πιο πρόσφατο χρονικά ματς των «νυχτερίδων» για το ισπανικό πρωτάθλημα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ο Λόιντ είναι ο δεύτερος σκόρερ της Βαλένθια στη διοργάνωση, πίσω από τον παίκτη-βαρόμετρο, Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (σέντερ, 15.2 πόντοι, 6.8 ριμπάουντ). Πρόκειται πάντως για ομάδα που παίρνει πόντους από όλους τους παίκτες της ενώ ο προπονητής της σε όλα σχεδόν τα ματς έχει μοιράσει το χρόνο συμμετοχής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για δεύτερη φορά φέτος, καλείται να αρχίσει από το μηδέν. Πειθαρχικά παραπτώματα οδήγησαν εκτός ομάδας τους Ουίλ Τσέρι (πλέι μέικερ) και Ουίλι Ριντ (σέντερ) και όπως όλα δείχνουν οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να βγουν ξανά στην αγορά για να αναζητήσουν παίκτες.

Από την αρχή της σεζόν, τον δρόμο της εξόδου έχουν δει Κέβιν Πάντερ (γκαρντ), Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (φόργουορντ), Ιθαν Χαπ (φόργουορντ-σέντερ, δανεικός). Στο μέτωπο των προσθηκών, ο Ριντ αποκτήθηκε για να δώσει βοήθειες στη θέση «5» και στον άσο ο Τέιλορ Ρόστεστι, με τον τελευταίο να είναι και ο μόνος πλέον που παραμένει.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τέιλορ Ρότσεστι

 

Για την οριστική τύχη των Τσέρι και Ριντ θα αποφασίσει η διοίκηση ενώ ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις και στο θέμα του προπονητή, με τον Κεστούτις Κεμζούρα ναι μεν να μην έχει την απόλυτη ευθύνη, αφού η ομάδα «χτίστηκε» από τον Ντέιβιντ Μπλατ, έχει χάσει δε όμως αρκετούς πόντους το τελευταίο διάστημα.

Νέο πρόσωπο στον Ολυμπιακό αποτελεί ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ο 22χρονος φόργουορντ είχε παραχωρηθεί ως δανεικός στον Ιωνικό Νικαίας, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις όμως με τους Τσέρι και Ριντ, κλήθηκε πίσω ώστε να πάρει ευκαιρίες από φέτος στην Ευρωλίγκα και λογικά θα αγωνιστεί με τη Βαλένθια.

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκολα Μιλουτίνοφ

Αμφίβολη είναι, αντίθετα, η συμμετοχή του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ, πρώτος σε ριμπάουντ στη φετινή διοργάνωση, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και το αν αγωνιστεί είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Το Νοέμβριο του 2003, στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων σε επίπεδο Ευρωλίγκας, σημειώθηκε η μοναδική ήττα του Ολυμπιακού από τη Βαλένθια, στην Ισπανία. Εκτοτε και σε 8 αγώνες οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν το απόλυτο νικών.

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, με τον Κεστούτις Κεμζούρα στην τεχνική ηγεσία, η ελληνική ομάδα επικράτησε στο ΣΕΦ με 89-63 έχοντας ως κορυφαίους τους Βασίλη Σπανούλη (17 πόντοι, πρώτος σκόρερ πλέον όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα) και Νίκολα Μιλουτίνοφ (17 πόντοι).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ